Τρίτη 20 Μαρτίου 2018

Καπράλος: Ο κορμοράνος του σήμερα!



Γράφει
ο Νίκος Γ. Σακελλαρόπουλος


Η ιστορία με το γήπεδο του Παναθηναϊκού είναι γεμάτη πόνο.
Το γήπεδο της Λεωφόρου Αλεξάνδρας έχει κλείσει ουκ ολίγες φορές, σχέδια επί σχεδίων έχουν μείνει επί χάρτου από διάφορες παρεμβάσεις τρίτων, ευκαιρίες χάθηκαν κι η ουσία είναι ότι σχεδόν όλα τα τμήματα του συλλόγου της πρωτεύουσας είναι άστεγα κι οι αθλητές γυρίζουν εδώ κι εκεί ως τσιγγάνοι.
Δεν έχουν περάσει πολλά χρόνια από τότε που η Πολιτεία παραχωρούσε στον Παναθηναϊκό το
γήπεδο μπάσκετ στο Ελληνικό, μαζί με χώρο για να κατασκευαστεί σύγχρονο γήπεδο ποδοσφαίρου, αντάξιο της ιστορίας του συλλόγου.
Αυτή η περίπτωση βάλτωσε εκ των έσω.
Ήταν η περίοδος που οι σχέσεις των δυο μεγάλων οικογενειών του Παναθηναϊκού ήταν τεταμένες. Ο Παύλος κι ο Θανάσης Γιαννακόπουλος αντέδρασαν αφού ο δεύτερος είχε χαρακτηρίσει το Ελληνικό… Πειραιά. Ο Βαρδινογιάννης, υπό την πίεση και του κόσμου που επίσης αντιδρούσε, έκανε πίσω.
Αμέσως μετά προέκυψε η ιστορία με τη διπλή ανάπλαση της Λεωφόρου και του Βοτανικού.
Εξαιρετική σκέψη. Πέντε λεπτά από το κέντρο της Αθήνας σε μια περιοχή γεμάτη σκουπίδια και βρώμα.
Ο Παναθηναϊκός θα έφτιαχνε εκεί το σύγχρονο γήπεδό του κι η περιοχή θ’ αναβαθμιζόταν. Ταυτοχρόνως, το γκρέμισμα του ιστορικού γηπέδου της Λεωφόρου Αλεξάνδρας θα δημιουργούσε τις προϋποθέσεις για να γίνει εκεί ένα τεράστιο άλσος με πράσινο.
Όλα έμειναν στις μακέτες.
Η Αριστερά και δη ο ΣΥΡΙΖΑ αντέδρασε έντονα. Κάποια φίλοι του με άπειρες ευαισθησίες προς το περιβάλλον ανησύχησαν για την τύχη του κορμοράνου που λέγεται ότι ζει στον Βοτανικό.
Η δεύτερη ευκαιρία και για τον Παναθηναϊκό και για την Αθήνα, χάθηκε.
Τώρα, ήρθε στην επικαιρότητα η ιστορία με το ΟΑΚΑ.
Το οποίο, ο όμιλος Γιαννακόπουλου μαζί με πολυεθνικές εταιρείες κολοσσούς διαπραγματεύονται ν’ αποκτήσουν, ανακατασκευάσουν, συντηρήσουν και στεγάσουν όλον τον Παναθηναϊκό.
Να γίνει, δηλαδή, η πράσινη πολιτεία.
Κι αυτό, την ώρα που οι Ολυμπιακές εγκαταστάσεις ρημάζουν, την ώρα που η Πολιτεία είναι ανήμπορη ή αδιάφορη ή ανίκανη ή όλα μαζί, να τις συντηρήσουν.

Μόνο το κλειστό γήπεδο του μπάσκετ κι εκείνο του ποδοσφαίρου που συντηρούνται από Παναθηναϊκό και ΑΕΚ (δηλαδή δυο ανώνυμες εταιρείες) βρίσκονται σε υποφερτή κατάσταση. Όλα τα άλλα ρημάζουν. Αθλητές (Φιλιππίδης) έχουν κάνει αγωγές για την κακή κατάσταση των χώρων προετοιμασίας τους, άλλοι μένουν άστεγοι επειδή κλείνει το ποδηλατοδρόμιο. Το δεν κλουμβητήριο βρέθηκε χωρίς...  άδεια λειτουργίας! 
Κι όμως. Ο νέος κορμοράνος αντί να χαίρεται με την προοπτική που δημιουργείται επιχειρεί να τη βαλτώσει. 
Κι ενώ οι συζητήσεις των εταιρειών που θ’ αναλάβουν το εγχείρημα με την κυβέρνηση βρίσκονται εν εξελίξει, βγαίνει ο πρόεδρος της ΕΟΕ Σπύρος Καπράλος και ρίχνει την πρώτη ντουφεκιά.
Το ΟΑΚΑ, λέει, είναι δικό μας!
Νάτος, λοιπόν, ο νέος …κορμοράνος!
Να ο πρώτος άνθρωπος που αδιαφορεί για το μέλλον του Παναθηναϊκού, των τμημάτων του, των επενδύσεων και φυσικά του νέου προσώπου που θ’ αποκτήσει η Αθήνα και το λεκανοπέδιο.
Ο άνθρωπος που είναι μέσα σ’ όλα.
Στους Ολυμπιακούς αγώνες, στο χρηματιστήριο, στην Εθνική Τράπεζα, στην Τράπεζα Αθηνών, στην ΕΟΕ…
Και μέχρι σήμερα, το μόνο που κάνει σ’ αυτή, είναι να πετά στα καλάθια των αχρήστων όλες τις καταγγελίες (αθλητές στίβου, κολυμβητές, ποδηλάτες, διοικητικό προσωπικό κλπ) για τις ρημαγμένες εγκαταστάσεις του ΟΑΚΑ.
Ο νέος κορμοράνος, λοιπόν, έκανε δημοσίως την πρώτη ένσταση.
Προφανώς …ευαισθητοποιήθηκε κι επιθυμεί να ματαιώσει το μεγαλύτερο εγχείρημα που έχει γίνει στη χώρα μας μετά τους Ολυμπιακούς αγώνες. Το οποίο σε τελική ανάλυση αποτελεί και τη μοναδική προοπτική για να μη καταρρεύσουν οι εγκαταστάσεις του ΟΑΚΑ.
Εκτός αν έχει μπερδέψει τον όρο «Ολυμπιακές» που υπάρχει στις εγκαταστάσεις του ΟΑΚΑ με τον σύλλογο που υπηρέτησε κι υπηρετεί…
Για την ιστορία και την αλήθεια.
Πράγματι η γη που δημιουργήθηκε το ΟΑΚΑ ανήκε (ίσως ν’ ανήκει ακόμη) στην Ολυμπιακή Επιτροπή. Μα οι εγκαταστήσεις, όλες οι εγκαταστήσεις, ανήκουν στη ΓΓΑ.
Κάτι ακόμη.
Δεν θυμάμαι να είχε βγάλει τσιμουδιά ο νέος κορμοράνος, όταν η κυβέρνηση του ΠαΣοΚ πήρε ετσιθελικά το στάδιο «Καραϊσκάκη» από την Ολυμπιακή Επιτροπή στην οποία ανήκε και  το προσέφερε στον Σωκράτη Κόκκαλη.
Όχι στον Ολυμπιακό, στον Σωκράτη Κόκκαλη και τον Λαυρέντη Λαυρεντιάδη στους οποίους ανήκει σήμερα το γήπεδο που παίζει ο Ολυμπιακός…

AdTech Ad


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου