Τετάρτη 8 Νοεμβρίου 2017

Η λάσπη των υπογείων του Μαξίμου


Γράφει
ο Νίκος Γ. Σακελλαρόπουλος


Όσο περνά ο καιρός και σταθεροποιείται το μεγάλο δημοσκοπικό προβάδισμα της Νέας Δημοκρατίας, τόσο ο ΣΥΡΙΖΑ κι ο Αλέξης Τσίπρας θα σπέρνει ζιζάνια στις τάξεις της.
Βλέπετε, αφού δεν φαίνεται ν’ αποδίδει η φθινοπωρινή επικοινωνιακή προπαγάνδα στην οποία επιδόθηκε το Μέγαρο Μαξίμου, δεν έχει όπλο παρά να επιχειρήσει την υπονόμευση της αξιωματικής αντιπολίτευσης και του Μητσοτάκη προσωπικά.
Έχουν επιστρατευθεί περιθωριακά έντυπα, ενώ καθημερινά
ξεφυτρώνουν δεκάδες sites που σπέρνουν ψεύτικες ειδήσεις, συκοφαντούν και υβρίζουν. Χώρια όσα λέγονται κι ακούγονται από την ΕΡΤ, που μπορεί να μη τη βλέπει κανείς, αλλά κάποιες ώρες της ημέρας εξαπολύει εμετική προπαγάνδα.
Τις προηγούμενες ημέρες διαβάσαμε κι ακούσαμε για … μανιφέστο και διαφοροποίηση του Μεϊμαράκη σε ομιλία του στη Θεσσαλονίκη! Ο οποίος, δεν είπε τίποτα περισσότερο από αυτά που θεωρούνται απολύτως αυτονόητα για κάθε φίλο ή ψηφοφόρο της Νέας Δημοκρατίας. Μια απλή ακρόαση της ομιλίας του από τα αρχεία του διαδικτύου θα πείσει και τον πλέον δύσπιστο.
Ανακάλυψαν και δυσαρέσκεια Σαμαρά για τον Μητσοτάκη και μάλιστα λίγες ώρες μετά τη συνέντευξη του τ. πρωθυπουργού (Καθημερινή, 5 Νοεμβρίου) με την οποία απηύθυνε μήνυμα νίκης και ακόμη μεγαλύτερης συσπείρωσης του κόμματος.
Ανακάλυψαν και δυσαρέσκεια του Κώστα Καραμανλή για τον Μητσοτάκη, που τάχα εκδηλώθηκε στην τελευταία συνεδρίαση της Βουλής. Μέχρι και τις συσπάσεις του προσώπου του ερμήνευσαν και κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι …δεν θέλει τον Μητσοτάκη.
Επιπλέον, καθημερινά διαβάζουμε και ακούμε για δυσαρέσκεια βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας, επειδή, τάχα μου, η Νέα Δημοκρατία έχει μόνο 13% δημοσκοπικό προβάδισμα!
Όσο για τον Άδωνι Γεωργιάδη; Καθημερινά διαβάζουμε κι ακούμε ότι είναι σε καραντίνα από τον Μητσοτάκη, επειδή …σέρνει το κόμμα πολύ Δεξιά!
Ακόμη κι αν είναι έτσι, τι τους μέλλει αυτούς; Ενδιαφέρονται για το καλό της;
 Ίσα ίσα αν ο Άδωνις έχει την ικανότητα να σέρνει πολύ Δεξιά τη Νέα Δημοκρατία, εκείνοι ωφελούνται. Η ζημιά της κέρδος τους…
Ανακάλυψαν λόγια που δεν είπε ποτέ ο Άδωνις Γεωργιάδης και, μάλιστα, το καραμπινάτο ψέμα το έκανε πρωτοσέλιδο η «Αυγή». Χιλιάδες άνθρωποι που άκουσαν τι είπε αλλά κι όλη η ομιλία του που βρίσκεται στο διαδίκτυο αποδεικνύουν την αλήθεια και την αθλιότητα που επιχειρήθηκε από τα κυβερνητικά παπαγαλάκια.
Όλα όμως, είναι παραμύθια της Χαλιμάς! Στα οποία άλλωστε αρέσκεται ο Τσίπρας και το επιτελείο του. Όλοι το γνωρίζουμε πια…
Η 5η φάλαγγα του ΣΥΡΙΖΑ, λοιπόν, έχει πάρει τα όπλα της.
Είτε επειδή με το «πες –πες» κάτι θα μείνει, είτε επειδή επιχειρούν πάση θυσία ν’ αλλάξουν την ατζέντα από τα καυτά προβλήματα της οικονομίας και της καθημερινότητας είτε, ακόμη, επειδή γνωρίζουν ότι μόνο με ακραία πόλωση και συκοφαντίες θα αυτοϊκανοποιούνται…
Επιχειρούν, λοιπόν, να πολώνουν και να οξύνουν το πολιτικό κλίμα.
Θα δούμε και θ’ ακούσουμε απίστευτα πράγματα, παντελώς ασύμβατα με τις συνθήκες σταθερότητας που απαιτεί ο τόπος.
Η Αριστερά, άλλωστε, δεν έχει στο dna της την ομαλότητα.
Ζει κι αναπνέει μόνο σε συνθήκες έντασης και πεζοδρομίου.
Τώρα, μάλιστα, μετά τις απογοητευτικές φθινοπωρινές δημοσκοπήσεις, είναι ξεκάθαρο ότι θα επιχειρήσει και πάλι να υψώσει τις κλασικές διλημματικές διαχωριστικές γραμμές ανάμεσα σε Αριστερά και Δεξιά, με στόχο τον εγκλωβισμό των ψηφοφόρων της Κεντροαριστεράς.
Θα ρίξουν τόνους λάσπης. Θυμηθείτε το!
Ο ΣΥΡΙΖΑ εμφορείται από φιλοσοφία χυδαιότητας και ωμότητας.
Κι αδιαφορεί αν οι μέθοδοί του φτάνουν την πολιτική ζωή σε βορβορώδη βάθη.
Κι αφού δεν υπάρχουν πια οι …εχθροί που είχαν κατασκευάσει ως αντιπολίτευση, φροντίζουν να κατασκευάσουν νέους.
Για να δημιουργήσουν καινούργιους …αγανακτισμένους και να τροφοδοτήσουν μια σύγκρουση που δεν υπάρχει στο πραγματικό μέτωπο της πολιτικής και της ζωής.
Όπως κάποτε, που ο Λαλιώτης είχε κάνει εκλογές (1985) εμφανίζοντας τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη (που είχε δυο φορές καταδικαστεί σε θάνατο) ως … συνεργάτη των Γερμανών στην κατοχή (φωτό)! Με όπλο μια φωτογραφία που είχε βγει κατά την αναχώρηση των Γερμανών! Μάλιστα, ο ένας εξ αυτών έμεινε μόνιμα στη χώρα μας….
Τι να λέγανε, άλλωστε, εκείνα τα χρόνια; Ότι ήδη έχουν υπονομεύσει το μέλλον της Ελλάδας; Έκαναν μαύρη προπαγάνδα, πέταξαν λάσπη και κέρδισαν…
Παρεμπιπτόντως: Σήμερα ο Λαλιώτης εμφανίζεται ως υπέρμαχος της συμπόρευσης ΠαΣοΚ και ΣΥΡΙΖΑ…
Τώρα, όμως, είναι άλλες εποχές. Κι η Ελλάδα άλλη χώρα.
Οι δε πολίτες έχουν γνώση κι εικόνα της πραγματικότητας…



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου