Τετάρτη 23 Αυγούστου 2017

Φωτιές και… μπάνιο στην πισίνα του γελωτοποιού…


Γράφει
ο Νίκος Γ. Σακελλαρόπουλος

Να ξεκαθαρίσουμε από την αρχή ότι ο πρωθυπουργός ΔΕΝ έχει δικαίωμα να αποκρύπτει το παραμικρό από την προσωπική του ζωή και τις δραστηριότητες πέριξ αυτής.
Ούτε τα ταξίδια του στο εσωτερικό ή εξωτερικό, ούτε τις διακοπές του, ούτε τις ενδεχόμενες ασθένειές του, ούτε τις συναναστροφές του.
 Όλα οφείλουν να είναι
στο φως του ηλίου και στο μικροσκόπιο της κοινής γνώμης, δεδομένου ότι ο άνθρωπος που κυβερνά την χώρα δεν είναι ο οιοσδήποτε πολίτης της που έχει δικαίωμα σε…  προσωπικά δεδομένα ή …προσωπική ζωή.  Όποιος επιζητά τα τελευταία, δεν επιζητά την ανέλκυση στα ανώτατα πολιτικά αξιώματα. Κάθεται σπίτι του.
Άρα, η στρατευμένη δημοσιογραφία που δίνει άλλοθι στον πρωθυπουργό για την παντελή απουσία του από την Αθήνα την ώρα που καιγόταν η Ανατολική Αττική και κρατά επτασφράγιστο κρατικό μυστικό τον τόπο και την παρέα των διακοπών του, του προσφέρει κακές υπηρεσίες.
Από την άλλη πλευρά, είναι περίεργο αυτό το μυστήριο που καλύπτει κάποια ταξίδια ή «εξαφανίσεις» του πρωθυπουργού. Θυμάμαι πρόχειρα, το περιβόητο ταξίδι του στο Παρίσι με το πρωθυπουργικό αεροσκάφος. Βοούσε η κοινωνία και το διαδίκτυο για … οικογενειακές διακοπές στην πόλη του φωτός και τη Ντίσνεϊλαντ και χρειάστηκαν ερωτήσεις στη Βουλή για να μάθουμε, μετά από καιρό, ότι πήγε στο Παρίσι για να συναντήσει - κοτζάμ πρωθυπουργός- έναν υπάλληλο της τράπεζας Ρότσιλντ, επειδή… σχεδίαζε να βγει στις αγορές. Φυσικά, δεν μάθαμε ποτέ τον λόγο που πήγε ο πρωθυπουργός στη Γαλλία και δεν ήρθε στην Ελλάδα ο υπάλληλος της τράπεζας... Δεν μάθαμε καν, ποιοι ήταν μαζί του στο πρωθυπουργικό αεροπλάνο, δεδομένου ότι ΔΕΝ ήταν ουδείς αρμόδιος από το οικονομικό επιτελείο.
Γιατί, λοιπόν, κρύβει τις κινήσεις του ο πρωθυπουργός; Γιατί τις καλύπτει με πέπλα σιωπής κι όταν αυτές αποκαλύπτονται καταφεύγει –μέσω του Μεγάρου Μαξίμου- σε έωλες και αμήχανες ή ειρωνικές απαντήσεις;
Στην προκειμένη περίπτωση, βοούν τα πολιτικά και δημοσιογραφικά γραφεία ότι την ώρα που η Ανατολική Αττική καιγόταν και χάνονταν περιουσίες, ο Αλέξης Τσίπρας έκανε τις διακοπές του στην πολυτελή βίλα του Λάκη Λαζόπουλου στην Πάρο. Αυτό, άλλωστε, γράφηκε και σε αποκαλυπτικό ρεπορτάζ των «Νέων» και δεν διαψεύστηκε.
Μπορεί αυτό να μην είναι Αριστερό και να μη θέλει να προκαλέσει σχόλια του Αριστερού του ακροατηρίου εξ ου και η σιωπή.
Ας δοθεί όμως μια σαφής απάντηση. Χωρίς ειρωνείες του τύπου «θα ενημερώσουμε τον κ. Μητσοτάκη ακόμη και για το τι έφαγε ή τι ώρα κοιμήθηκε ο πρωθυπουργός στις ολιγοήμερες διακοπές του» που εξέφρασε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος. Και χωρίς τη στρατευμένη δημοσιογραφία επί των έργω να γράφει και να διασπείρει φληναφήματα του τύπου «ο πρωθυπουργός πήρε ελικόπτερο και επέστρεψε εκτάκτως να επιθεωρήσει τα καμένα». Δεδομένου ότι αυτό το ελικόπτερο το πήρε όταν η φωτιά είχε σβήσει και καταστρέψει κι όταν η κοινή γνώμη τον αναζητούσε εναγωνίως. Άρα δεν πήρε ελικόπτερο κι ήρθε και κυρίως δεν ήρθε εκτάκτως αλλά κατόπιν εορτής…
Θα πει κάποιος: Μα κι αν ερχόταν νωρίτερα τι θα γινόταν; Θα πήγαινε να σβήσει τις φωτιές; Όχι, δεν θα πήγαινε να σβήσει φωτιές, μα ως κεφαλή της κυβέρνησης θα έδινε το παρόν στις τραγικές στιγμές που βίωνε ένα τεράστιο κομμάτι της Αττικής ή των Κυθήρων ή της Ζακύνθου. Θα ήταν παρών τις στιγμές που η έλλειψη συντονισμού κι η αδυναμία υπουργών του ήταν πασιφανής.
Ζούμε σε μια περίοδο που ΔΕΝ υπάρχουν πια προσωπικά δεδομένα ηγετών. Όσο κι αν το παραβλέπουν κάποιοι που διαθέτουν τριτοκοσμική ή ολοκληρωτική κουλτούρα στη χώρα μας.
Άλλωστε, από τις αρχές της δεκαετίας του ’80 αποκαλύφθηκε η νόθα κόρη του Μιτεράν. Η νόθα κόρη του Ανδρέα Παπανδρέου. Η κρυφή (αρχικά) σχέση του με τη Δήμητρα Λιάνη.
Όταν ο Σαρκοζί έκανε κρυφά διακοπές στο γιοτ ενός Γάλλου δισεκατομμυριούχου κι αυτό αποκαλύφθηκε, θεωρήθηκε μέγα σκάνδαλο. Προσφάτως, ο Ολάντ είδε τα ποσοστά δημοτικότητάς του να πέφτουν κατακόρυφα όταν δημοσιεύθηκαν οι κρυφές του συναντήσεις με την ερωμένη του.
Όταν λοιπόν σε όλη την υφήλιο και τις δημοκρατίες, όλα είναι στο φως του ηλίου και δεν γίνονται εν κρυπτώ, οι διακοπές του πρωθυπουργού –πολύ περισσότερο την ώρα που Έλληνες έκλαιγαν στ’ αποκαΐδια των περιουσιών τους- αποτελούν άλλη μια πολιτική του ανορθογραφία.
Κι είναι απορίας άξιο αν έχει να κρύψει κάτι ο πρωθυπουργός.
Πέραν φυσικά του ότι, προφανώς, δεν επιθυμεί την  δημοσιοποίηση των συγκεκριμένων διακοπών  στη ΜΗ Αριστερή βίλα, στο κοσμικό νησί με τον γελωτοποιό που είχε φροντίσει να βγάλει τα χρήματά του στο εξωτερικό πριν ανέβει ο Τσίπρας κι ο ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία…








Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου