Δευτέρα 31 Ιουλίου 2017

Χιονοστιβάδα εν μέσω θέρους οι αποκαλύψεις…


Γράφει
ο Νίκος Γ. Σακελλαρόπουλος


Δυο χρόνια μετά το φοβερό και τρομερό καλοκαίρι του 2015 που η χώρα βρέθηκε στον γκρεμό εξ αιτίας των πολιτικών και των επιδιώξεων της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ –ΑΝΕΛ, όσα αποκαλύπτονται σιγά σιγά έχουν φέρει τον Αλέξη Τσίπρα στην δύσκολη θέση να υφίσταται το μαρτύριο της σταγόνας.
Τα στόματα ανοίγουν.
Ο ένας μετά τον άλλον, όλοι αυτοί οι επαναστάτες της συμφοράς, αρχίζουν και λένε όσα ετοίμαζαν.
Ο Βαρουφάκης λέει ότι η πρόταση για να γίνει υπουργός του έγινε μόλις
παρουσίασε στον Τσίπρα, στον Παππά και στον Δραγασάκη το σχέδιό του για παράλληλο νόμισμα!
Παρουσιάζει και sms που έστελνε και λάμβανε από τον Τσίπρα, αναφορικά με την πρόταση Σόιμπλε για έξοδο της Ελλάδας από την Ευρωζώνη! Στα οποία λαμβάνει εντολή να συζητήσει την πρόταση!
Την οποία είχε απορρίψει ο Βενιζέλος αλλά κατά τα άλλα εκείνος ήταν… πουτανάκι των Γερμανών, κατά την Αριστερή φρασεολογία….

Ο Λαφαζάνης λέει ότι είχε συζητηθεί με τη Βενεζουέλα και τον Μαδούρο να μας δώσει πετρέλαιο, μόλις γίνει το Grexit. Κι ότι το σχέδιο προέβλεπε, σε γνώση του Τσίπρα φυσικά, την εθνικοποίηση της Τράπεζας της Ελλάδος, την εκτύπωση εθνικού νομίσματος  και την παροχή βοήθειας από τη Ρωσία!

Ο Στρατούλης λέει ότι πέντε (5) υπουργοί και τριανταπέντε (35) βουλευτές είχαν ταχθεί υπέρ της επιστροφής στη δραχμή και μάλιστα σε σειρά συνεδριάσεων του υπουργικού συμβουλίου. Τονίζει μάλιστα, τον Απρίλιο του 2015 η πρόταση για Grexit απέσπασε πλειοψηφία στην ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ

Ο βουλευτής Γιώργος Δημαράς, εκλεγμένος με τον ΣΥΡΙΖΑ από τον χώρο των οικολόγων, λέει ότι η πρόταση του Βαρουφάκη για το παράλληλο νόμισμα και την πληρωμή των δημοσίων υπαλλήλων με … κουπόνια, συζητήθηκε στο υπουργικό συμβούλιο όπου … επευφημήθηκε ο… Γιάνης!

Πρώην υπουργός του Μαδούρο, αποκαλύπτει ότι το εναλλακτικό σχέδιο του ΣΥΡΙΖΑ περνούσε από το πετρέλαιο της Βενεζουέλας και ουσιαστικά επιβεβαιώνει τον Λαφαζάνη που δήλωσε το ίδιο.
Αποκαλύπτει μάλιστα, ότι οι συζητήσεις Τσίπρα – Μαδούρο έγιναν πριν τις εκλογές του Ιανουαρίου του 2015, γεγονός που καταδεικνύει ότι το σχέδιο Grexit υπήρχε «ζωντανό» στις σκέψεις του ΣΥΡΙΖΑ.
Επιπλέον, ο ίδιος αξιωματούχος, αναφέρει ότι ο Τσίπρας ζητούσε τη βοήθεια του Μαδούρο για μεσολάβηση σε Ρωσία και Κίνα προκειμένου να σταθούν αρωγοί στην εκτός Ευρωζώνης Ελλάδα!
Κάτι που δεν έγινε επειδή οι Ρώσοι ζήτησαν μια αεροπορική βάση στην Κρήτη κι οι Κινέζοι «τρελά και τοκογλυφικά ανταλλάγματα»!
Υπενθυμίζεται ότι έχει αποκαλυφθεί ήδη πως τον Αύγουστο του 2013 ο Νίκος Παππάς είχε επισκεφθεί τη Βενεζουέλα με τον Κύπριο δικηγόρο Αρτέμη Αρτεμίου. Ο οποίος θεωρείται εκ των πλέον ειδημόνων στη διαχείριση off shore εταιρειών. Μια επίσκεψη για την οποία μέχρι σήμερα δεν έχουν δοθεί εξηγήσεις. Ούτε για το γεγονός ότι αυτή έγινε με το ιδιωτικό αεροπλάνο ενός αμφιλεγόμενου Λιβανέζου επιχειρηματία, του Μαχέντ Χαλίλ, ο οποίος ερευνάται από τις ΗΠΑ για μεγάλες και σοβαρές υποθέσεις ξεπλύματος μαύρου χρήματος και διακίνησης κοκαΐνης!

Κι όλα αυτά, ενώ γίνονται γνωστά με καταιγιστικούς ρυθμούς, παραμένουν στο σκοτάδι των διερευνήσεων.
Η κυβέρνηση αρνείται οποιαδήποτε συζήτηση.
Τα φορτώνει όλα στη μεγαλομανία ενός τρελού οικονομολόγου, τα θεωρεί μια ασαφή πρόταση, όπως είπε προσφάτως ο Τσίπρας.
Κι έστω ότι ο Βαρουφάκης είναι τέτοιος. Έστω ότι η πρόταση του ήταν ασαφής. 
Τότε για ποιον λόγο τον έκανε υπουργό Οικονομικών και του έδωσε την ευκαιρία να λέει τις τρέλες του στα διεθνή φόρα; Για ποιον λόγο φορτώθηκε η Ελλάδα 100 δις; Όσα στοίχισε η …επανάσταση του πρώτου εξαμήνου του 2015;
‘Έστω, ακόμη, ότι ο Βαρουφάκης είναι όσα του καταλογίζουν οι χθεσινοί συνοδοιπόροι του. Έστω ότι κατάλαβαν όσα λέγαμε από τότε περί Βαρουφάκη.
Οι άλλοι όμως; Ο Λαφαζάνης; Ο Στρατούλης; Τα στόματα που συνεχώς ανοίγουν;
Πήγαιναν με σχέδιο να κάνουν την Ελλάδα Βενεζουέλα και δεν θα μάθουμε τα πάντα;
Που δήθεν διαπραγματεύονταν αλλά εκείνοι έψαχναν την επιστροφή στη δραχμή, έξοδο της χώρας από τους ισχυρές χώρες του πλανήτη και τελικά φέσωσαν την χώρα με 100 δις, έκλεισαν τις τράπεζες, φόρτωσαν στις πλάτες μας άλλα δυο μνημόνια και υποθήκευσαν τη δημόσια περιουσία για 99 χρόνια;
Έτσι θα περάσουν όλα αυτά;
Δεν θα μάθουμε ποτέ ποιοι ήταν αυτοί οι επιχειρηματίες που είχαν συγκροτήσει το λόμπι της δραχμής κι επιδίωκαν με διάφορες ενέργειες τους …λαϊκή στήριξη;
Δεν θα μάθουμε αν υπήρξε κερδοσκοπία εκείνη την περίοδο; Αν κάποιοι πλούτισαν στο…  όνομα της επανάστασης  παίζοντας με τα cds;
Τα ερωτήματα είναι δεκάδες για τις τυχοδιωκτικές επιλογές του Αλέξη Τσίπρα.
Η υποκρισία πετάει τη μάσκα της. Τη στιγμή που ο ίδιος, το κόμμα του κι ο κυβερνητικός του εταίρος εμφανίζονταν ως υποστηρικτές της πορείας της χώρας στην Ευρωζώνη, τη στιγμή που εμφανίζονταν ως πολέμιοι του Σόιμπλε και τον κατάγγειλαν ότι θέλει τη χώρα εκτός Ευρωζώνης, συζητούσαν μαζί του για Grexit κι έψαχναν εναλλακτικές στη Βενεζουέλα του Μαδούρο.
Θα εξακολουθήσουν να σιωπούν ο πρωθυπουργός κι η κυβέρνησή του;
Είναι σαφής αναγκαιότητα πλέον μια εξεταστική επιτροπή.
Είτε άμεσα είτε στο εγγύς μέλλον …
Κι ας ισχυρίζονται κάποιοι κυβερνητικοί παράγοντες ότι στη νέα Βουλή θα έχουν παραγραφεί τα πάντα…
Φυσικά και δεν είναι έτσι.
Μπορεί το άρθρο 86 (παράγραφος 3) του Συντάγματος να αναφέρει ότι παραγράφονται τα αδικήματα που πιθανόν διαπράχθηκαν κατά την πρώτη περίοδο διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ (μεταξύ άλλων το ψευδεπίγραφο δημοψήφισμα, τα capital controls), αλλά υπάρχουν γνωματεύσεις κορυφαίων και διακεκριμένων συνταγματολόγων και νομικών. Συμφώνως με τις οποίες τα αδικήματα του πρώτου εξαμήνου του 2015, δεν παραγράφονται τον Αύγουστο του 2017, καθώς τα αποτελέσματά του επεκτάθηκαν και μετά τις εκλογές του Σεπτεμβρίου του 2015. 
Άρα τα όποια ενδεχόμενα αδικήματα παραγράφονται μετά τη Β’ σύνοδο της Βουλής που θα προκύψει από τις επόμενες εκλογές...
Πάντως, ανεξαρτήτου τούτου, η αναγκαιότητα διερεύνησης ΕΔΩ και ΤΩΡΑ, είναι πιο αναγκαία από ποτέ...




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου