Πέμπτη 11 Μαΐου 2017

Μαξίμου και… πέτσινο γκολ!


Από τη Θεσσαλονίκη
γράφει
ο Μιχάλης Δεμερτζής


Ρωτήθηκε ο Κ. Μητσοτάκης για το θέμα των ημερών, τον τελικό ανάμεσα στην ΑΕΚ και τον ΠΑΟΚ, και, ανάμεσα σε άλλα προβλεπόμενα, είπε ότι ο ΠΑΟΚ δεν χρειαζόταν ένα «πέτσινο» γκολ για να κερδίσει. Και το Μαξίμου έβγαλε την παρακάτω ανακοίνωση:
«Ο κ. Μητσοτάκης τελικά δεν βγήκε σε “πρωινάδικο”, όπως είχαμε προβλέψει προχθές, αλλά
σε πρωινή ραδιοφωνική εκπομπή για να καταγγείλει ότι ο ΠΑΟΚ κέρδισε με «πέτσινο» γκολ στον προχθεσινό τελικό του κυπέλλου Ελλάδας.
Το γαρ πολύ της απελπισίας γεννά παραφροσύνη.
Άντε και στην Αθλητική Κυριακή ή στη Δίκη της Δευτέρας!»
Ο καλύτερος χαρακτηρισμός για αυτό που μόλις διαβάσατε είναι «τρολάρισμα».
Ούτε καν «πείραγμα». Επίσης, έχει ξεκάθαρα οπαδικό τόνο, αφού απαντά μόνο στα του «πέτσινου» γκολ (και όχι, λ.χ., στο σημείο που ο Κ. Μητσοτάκης αναφέρεται στις ευθύνες της πολιτείας για τα θλιβερά επεισόδια).
Όλα τα παραπάνω θα ήταν επουσιώδη και κάπως αστεία, αν δεν υπήρχε η λέξη «Μαξίμου».
Το γραφείο του Πρωθυπουργού έβγαλε την ανακοίνωση, όχι ο ΣυΡιζΑ.
Μια διαφορά της τάξεως, «Πρόγραμμα Θεσσαλονίκης» από τη μία και «υπογραφή μνημονίου» από την άλλη.
Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα μπορούσε να βγει και να πει το οτιδήποτε. Ό,τι ήθελε. Ότι είναι, π.χ., αντι-ΠΑΟΚ ή ότι η ΑΕΚ έπρεπε να βάλει τέσσερα.
Οι συνέπειες των λεγομένων του θα ήταν όλες δικές του και του κόμματος που ηγείται.
Να πούμε και της εκλογικής βάσης που τον επέλεξε για αρχηγό; Και της εκλογικής βάσης.
Ωστόσο, το τι λέει το γραφείο του Πρωθυπουργού της Ελλάδας, και φυσικά πώς το λέει, αφορά τους πάντες.
Αφορά και το γιατί το λέει- όλοι έχουμε καταλάβει- αλλά όταν ο μεγαλομέτοχος του ΠΑΟΚ εκδηλώνεται πολιτικά εναντίον του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης και, σε ένα ποδοσφαιρικό σχόλιο του τελευταίου, η Κυβέρνηση Όλων των Ελλήνων απαντά σαν να είναι η Π.Α.Ε. ΠΑΟΚ, τότε η γελοιότητα της πράξης ξεπερνά κατά πολύ την πρόθεση.
Κι άλλες κυβερνήσεις στο παρελθόν έχουν επιδοθεί σε κυνήγι εντυπώσεων προς άγρα ψήφων, αλλά μόνο η τωρινή έξυσε τον πάτο του δημόσιου λόγου, παίζοντας τον ρόλο του απολογητή ενός ιδιώτη.
Σε κάθε περίπτωση, το Μαξίμου μπορεί να εκφραστεί ξεκάθαρα, δεν είναι παράνομο και σίγουρα είναι προτιμότερο από το να βγάζει ανακοινώσεις με ύφος παράγοντα της πολύπαθης Super League. Αν θέλει μπορεί να κάνει τον επιχειρηματία-μεγαλομέτοχο έως και υπουργό.
Αλλά αυτά δεν ταιριάζουν με το «ηθικό πλεονέκτημα» και, αν κάτι δεν μπορεί κανείς να στερήσει από την Αριστερά, είναι η ιδέα που έχει για τον εαυτό της. Άσχετα που όλοι οι υπόλοιποι βλέπουμε τον βασιλιά να κυκλοφορεί γυμνό, από τον Ιούλιο του 2015 ακόμη.
Για την ανακοίνωση καθαυτή, «ψιλά γράμματα» θα πει κανείς.«Εδώ διορίζονται “τα δικά μας παιδιά”, ένα τρολάρισμα σε πείραξε»;
Λογική απορία, ωστόσο, εκτός του ότι στην Ελλάδα δεν χρειαζόμαστε μία κυβέρνηση που παρακολουθεί την αντιπολίτευση αλλά το ακριβώς αντίθετο, έχει αποδειχθεί πως στη χώρα μας και η παραμικρή ανοησία λειτουργεί πολλαπλασιαστικά.
Αν αμφιβάλλετε, δεν έχετε παρά να ακούσετε μία από αυτές τις ημέρες ραδιόφωνο Θεσσαλονίκης, αθλητικό ή μη.
Δέκα λεπτά αρκούν για να απελπιστείτε.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου