Τρίτη 14 Μαρτίου 2017

Ποιος θα μαζέψει τον Κατρούγκαλο;


Γράφει
ο Νίκος Γ. Σακελλαρόπουλος

Δεν φτάνει που τα έκανε θάλασσα ο Κατρούγκαλος στο υπουργείο Εργασίας και το βαρύτατο κι επονείδιστο κόστος – λογαριασμό τον καταβάλλουμε όλοι, ήρθε τώρα κι η άλλα πατάτα του από το υπουργείο Εξωτερικών, που δίνει στήριγμα στον Ερνοτγάν.
Απίστευτο; Κι όμως αληθινό κι απολύτως κατρογκαλικό!
Ο καταστροφικός αυτός πολιτικός, την ώρα που η Γερμανία, η Ολλανδία και σχεδόν όλη η Ευρώπη βρίσκονται απέναντί στον Ερντογάν, ουσιαστικά πήρε το μέρος του.
Κι όχι μόνο αυτό, αλλά αποδέχεται να
κάνουν οι Τούρκοι …προεκλογικές συγκεντρώσεις στη… Θράκη, υπέρ του νέου Συντάγματος  που θα καταστήσει ….σουλτάνο τον Τούρκο πρόεδρο!
Ο καταστροφικός αυτός πολιτικός, μιλώντας στην τηλεόραση (Skai), ρωτήθηκε για τη σύγκρουση της Τουρκίας με τις άλλες ευρωπαϊκές χώρες με αφορμή την απαγόρευση στην οποία προχώρησαν και δεν επιτρέπουν σε υπουργούς του Ερντογάν να παρίστανται και ν’ ασκούν προπαγάνδα στο έδαφός τους, εν όψει του δημοψηφίσματος της 16ης Απριλίου.
Και τι είπε ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών του Τσίπρα;
Απάντησε ότι «δεν μπορώ να κρίνω άλλες ευρωπαϊκές χώρες και τις αποφάσεις τους, αλλά ο κανόνας είναι να γίνονται τέτοιες συγκεντρώσεις».
Κι όταν ρωτήθηκε για το ενδεχόμενο να ζητηθούν παρόμοιες προεκλογικές συγκεντρώσεις στη χώρα μας, εμφανίστηκε θετικός (!!!!) λέγοντας ότι  «προσπαθούμε οι σχέσεις με την Τουρκία να είναι φιλικές, έχουν γίνει στο παρελθόν επισκέψεις Τούρκων Αξιωματούχων στη Θράκη. Δεν υπάρχει λόγος να απαγορεύσουμε την επικοινωνία μαζί τους αλλά από την άλλη δεν υπάρχει και κανένας λόγος να τροφοδοτήσουμε μια ένταση που αυτή τη στιγμή υπάρχει στην Ευρώπη και κινδυνεύει να δημιουργήσει προβλήματα στη σχέση μας».
Φυσικά, η τοποθέτηση αυτή, έγινε σημαία στην Τουρκία. Η δε εφημερίδα «Χουριέτ» πανηγύρισε εντόνως στο πρωτοσέλιδό της.
Για να γινόμαστε σαφείς. 
Τι έκανε ουσιαστικά ο Κατρούγκαλος; 
Μέσα στην πολυπραγμοσύνη και την κομπορρημοσύνη του ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας, «ακύρωσε» τις πάγιες ελληνικές πολιτικές εδώ και δεκαετίες. 
Αυτό που επιδιώκει ο Ερντογάν.
Πώς τις ακύρωσε; 
Με την πρόσκλησή του να μιλήσουν Τούρκοι σε …. Έλληνες πολίτες σε ελληνικό έδαφος!
Όφειλε να ξέρει ότι στη Θράκη δεν υπάρχουν Τούρκοι πολίτες, ούτε Τούρκοι ψηφοφόροι για να τους μιλήσουν οι Τούρκοι πολιτικοί για την προπαγάνδα του Ερντογάν. 
Στη Θράκη υπάρχουν Έλληνες πολίτες, μουσουλμάνοι στο θρήσκευμα.
Ειλικρινά δεν ξέρω τι να σχολιάσω περισσότερο. Τι να πω περισσότερο. 
Πώς ν’ αντιμετωπίσω έναν άνθρωπο που διέλυσε την κοινωνία με το ασφαλιστικό σύστημα που εισήγαγε από το προηγούμενο υπουργείο που τον είχε τοποθετήσει ο Τσίπρας; 
Πώς να επιχειρηματολογήσει ένας λογικός άνθρωπος με τον κομμουνιστή με το μαντηλάκι, που ακόμη και σήμερα δηλώνει ότι η ….υπερφορολόγηση γίνεται για το συμφέρον του 80% του ελληνικού λαού; 
Τι να σχολιάσει κάποιος για έναν πολιτικό που επιδίδεται εξουθενωτικά για τον ακροατή του, σε ακατάσχετη ψευδολογία; Και δη με κυνική άνεση ν’ αναιρεί μέσα στα μούτρα όλων μας όσα συμβαίνουν στην πραγματικότητα όλων μας; 
Τι να πούμε για έναν πολιτικό, υπουργό Εξωτερικών παρακαλώ, που καλεί στη χώρα Τούρκους να μιλήσουν σε Έλληνες;
Νομίζω ότι ο Κατρούγκαλος είναι εγκληματικά ασόβαρος.
Κι αποδεικνύει συστηματικά ότι αν είσαι Αριστερός (κομμουνιστής αυτοαποκαλείται)  μπορείς να λες για… συνωστισμό στη σφαγή της Σμύρνης αλλά και να νοιάζεσαι για τα δικαιώματα των Τούρκων στην …Ολλανδία… Αλλά και να κάνεις μπάχαλο τη Θράκη!
Αλήθεια, υπάρχει πρωθυπουργός να τον μαζέψει;






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου