Τετάρτη 1 Φεβρουαρίου 2017

Ο Ξυδάκης κι η δραχμή!



Γράφει
ο Νίκος Γ. Σακελλαρόπουλος

Έχουμε γράψει επανειλημμένως ότι ένα από τα μύρια όσα προβλήματα της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ –ΑΝΕΛ είναι η πανσπερμία απόψεων και δηλώσεων που εκφράζουν τα στελέχη της και οι κοινοβουλευτικές τους ομάδες.
Ότι θέλει ο καθένας λέει, όποτε θέλει το λέει και κυρίως χωρίς να σκέφτεται τις επιπτώσεις των λόγων του. 
Ακούμε απίστευτης ελαφρότητας λόγια και απόψεις. Κι αν υπάρχουν ακόμη πρόθυμοι να εξαπατώνται ή να
παραπλανόνται, υπάρχουν κι εκείνοι που λόγω άγνοιας ή επιπολαιότητας ή και θυμού, συμπορεύονται μαζί τους κι ας γίνουν όλα στάχτη και μπούλμπερη…
Η αλήθεια είναι ότι αν σε κάθε κουταμάρα που εξέφραζαν καθημερινά τα στελέχη της κυβέρνησης κι οι βουλευτές που τη στηρίζουν, πλήρωναν έναν στοιχειώδη φόρο, το πρόβλημα του χρέους θα είχε αντιμετωπιστεί από τα χρόνια που ήταν στην αντιπολίτευση.
Χθες ήταν η σειρά του  κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκου Ξυδάκη.
Ο οποίος τη στιγμή που έχουν επανέρθει στην επικαιρότητα τα σενάρια του grexit και ότι αυτά συνεπάγονται για την χειμαζόμενη οικονομία μας, βγήκε κι είπε ότι …. είναι αναγκαιότητα να συζητηθεί στο κοινοβούλιο το θέμα της δραχμής! Που δεν είναι ταμπού!
Μετά το καταστροφικό δημοψήφισμα του 2015, το οποίο κόστισε στον τόπο περισσότερα από 90 δις ευρώ και μονίμως κλειστές τράπεζες, η ανευθυνότητα της κυβέρνησης συνεχίζεται. Κι είναι ξεκάθαρο ότι η Ελλάδα έχει εισέλθει πάλι σε μια διακεκαυμένη ζώνη, όπου ο κάθε τυχοδιώκτης πολιτικάντης ασκεί πολιτική κατά το δοκούν κι αναλόγως των ιδεοληψιών του.
Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, γίνεται ο πρώτος (από το καταστροφικό 2015) που έβαλε στο τραπέζι επισήμως την επιστροφή στη δραχμή.
Κι όταν προκλήθηκε σάλος, χθες, επιχείρησε ν’ ανασκευάσει.
Μα, ουδόλως έγινε πειστικός, δεδομένου ότι τόσες και τόσες φορές τα κυβερνητικά στελέχη κι ο ίδιος ο πρωθυπουργός ανασκεύασαν, αλλά στο τέλος ακολούθησαν αυτά που ισχυρίζονταν ότι…. εμείς δεν κατανοήσαμε!
Η ουσία είναι ότι για όσα είπε ο Νίκος Ξυδάκης, το Μέγαρο Μαξίμου δεν έβγαλε άχνα!
Πώς να ερμηνευθεί αυτό; Ως σιωπηλή συγκατάβαση στα όσα λέει; Ως λόγια μη άξια αναφοράς, άρα και σχολιασμού;
Αν ισχύει το πρώτο, ζήτω που καήκαμε.
Αν ισχύει το δεύτερο, γιατί ο πρωθυπουργός δεν ζήτησε την παραίτησή του;
Αλλά, τι λέμε τώρα;
Εδώ κοτζάμ πρόεδρος της Δημοκρατίας, που αυτοχαρακτηρίζεται πολιτικό τέκνο του Ευρωπαϊστή Κωνσταντίνου Καραμανλή, βγήκε προχθές και είπε ότι «το Eurogroop είναι ένα άτυπο φόρουμ χωρίς θεσμική σημασία»!!! Αμφισβήτησε, δηλαδή, την Ευρωζώνη, ίσως προετοιμάζοντας την κοινή γνώμη…
Όχι τίποτα άλλο, αλλά η κατάσταση στην αγορά, στην πραγματική οικονομία, είναι εξόχως δραματική και τέτοιες δηλώσεις μόνο επιδείνωση των δεδομένων δημιουργούν.
Κι ίσως πλέον είναι αναγκαία η δημοσίευση του σχεδίου που έχει εκπονήσει η Κομισιόν, στο οποίο αναφέρονται λεπτομερώς οι δραματικές συνέπειες  της εξόδου της Ελλάδας από τη ζώνη του ευρώ.
Για να μάθουν οι Έλληνες όλη την αλήθεια και να μη γίνονται θύματα του κάθε Ξυδάκη, του κάθε Βαρουφάκη, Λαφαζάνη και λοιπών …διανοητών του λαϊκισμού!
Ναι, ναι. Αυτό το σχέδιο που είχε διαβάσει το βράδυ του θλιβερού δημοψηφίσματος ο πρωθυπουργός και αφού ….χλόμιασε, έκανε το «όχι»… «ναι»!
Κι αυτό το σχέδιο, είναι ώρα να απαιτήσουν και τα κόμματα να δημοσιευθεί.
Είναι και εθνική υποχρέωση και εθνική ανάγκη.
Όπως ανάγκη είναι να πουν οι δραχμιστές αν το δεκαχίλιαρο θα είναι χαρτονόμισμα ή κέρμα με… οπή στη μέση…




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου