Τρίτη 22 Νοεμβρίου 2016

Ο Λιβάνης – κι όχι ο Σαμαράς- πρότεινε για Πρόεδρο τον Κωστή!


Γράφει
ο Νίκος Γ. Σακελλαρόπουλος


Έχει γίνει συνείδηση όλων ότι ο Κωστής Στεφανόπουλος έγινε Πρόεδρος της Δημοκρατίας, το 1995, με πρόταση του, τότε, αρχηγού της Πολιτικής Άνοιξης Αντώνη Σαμαρά.
Κι όμως. Δεν είναι έτσι.
Ο Κωστής Στεφανόπουλος έγινε Πρόεδρος της Δημοκρατίας εξ αιτίας των πολιτικών τακτικισμών του Ανδρέα Παπανδρέου και της συναίνεσης Σαμαρά, για να
μη γίνουν εκλογές.
Στους παροικούντες την Ιερουσαλήμ είναι γνωστό ότι, τότε,  ο Σαμαράς απλώς συμφώνησε στην ιδέα –πρόταση του Αντώνη Λιβάνη προς τον Ανδρέα Παπανδρέου.
Κι εν συνεχεία, πρότεινε τον Κωστή Στεφανόπουλο και έβαλε στο χρονοντούλαπο της ιστορίας τη δική του σκέψη – πρόταση. Που ήταν ο συνταγματολόγος Αριστόβουλος Μάνεσης.
Έτσι, ο Λιβάνης έκανε πράξη τη σκέψη του.
Που είχε σκοπό να στριμώξει τη Νέα Δημοκρατία και τον Μιλτιάδη Έβερτ, που τότε ήταν πρόεδρός της. Αφού δεν θα μπορούσαν να ψηφίσουν ως Πρόεδρο κάποιον που …πρότεινε ο Σαμαράς.
Και θα δημιουργείτο «ένταση» στους κόλπους της Κεντροδεξιάς. Όπως και δημιουργήθηκε.
Κι η ιστορία γράφηκε.
Ο Κωστής Στεφανόπουλος έγινε ο πιο δημοφιλής Πρόεδρος Δημοκρατίας που είχε ο τόπος.
Τότε τον ανακάλυψαν οι Έλληνες.
Τότε έγιναν γνωστά ο λιτός βίος του, η αξιοπρέπειά του, η ακεραιότητά του, ο πατριωτισμός του, η καλοσύνη κι η πολιτική κι ανθρώπινη ευπρέπειά του.
Κι όμως, μέχρι τότε αυτή η κοινωνία που σήμερα υμνεί τον νεκρό Πρόεδρο, δεν τον ψήφιζε.
Αυτή η κοινωνία που προτιμούσε τις κραυγές αντιπαλότητας και μίσους που εκτοξεύονταν δεξιά κι αριστερά και αγνοούσε τη συναίνεση που εκείνος πρότεινε.
Αυτή η κοινωνία οδύρεται σήμερα κι είναι η ίδια  που προτιμούσε λαοπλάνους που τον ενέπαιζαν και τον εμπαίζουν.
Αυτή η κοινωνία που απεχθάνεται τους κανονικούς ανθρώπους και εμπιστεύεται όσους της χαϊδεύουν τα αυτιά και της λένε όσα θέλει να ακούει.
Αυτή η κοινωνία που αποθεώνει τον Στεφανόπουλο, αλλά τρέχει να ψηφίσει τον Τσίπρα, τον Καμμένο, τον Πολάκη, τον Σκουρλέτη, τον Κασιδιάρη, και, και, και….

Αυτή η κοινωνία –αγέλη…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου