Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου 2016

Το θρίλερ με τον Καλογρίτσα… Όλο το παρασκήνιο…


Γράφει
ο Νίκος Γ. Σακελλαρόπουλος


Ήταν απομεσήμερο της Κυριακής, χθες, όταν η πολιτική και παραπολιτική πιάτσα άρχισε να βοά, αναφορικά με το γεγονός ότι ο Καλογρίτσας μένει εκτός τηλεοπτικού τοπίου, δεδομένου ότι αδυνατούσε να καταβάλει την πρώτη δόση του τιμήματος για την άδεια.
Ταυτοχρόνως, άρχισαν να κυκλοφορούν φήμες για εμπλοκή κάποιου επενδυτή με καταγωγή από την Τουρκία και τον Λίβανο, ο οποίος
έδειχνε διατεθειμένος να εμπλακεί στο όλο εγχείρημα, με σημαντικό οικονομικό τίμημα. Μάλιστα, συμφώνως με διαρροές από το Μαξίμου κάτι τέτοιο θα γινόταν αποδεκτό.
Την ίδια ώρα κυβερνητικοί κύκλοι διέρρεαν ότι θα περιμένουν τη Δευτέρα (σήμερα), ημέρα κατά την οποία έπρεπε να καταβληθεί η πρώτη δόση.
Οι συσκέψεις, όμως, έδιναν κι έπαιρναν.
Με πιο χαρακτηριστική εκείνη της 20.30 χθες βράδυ στο Μέγαρο Μαξίμου.
Σήμερα το πρωί και με πιο ξεκάθαρο το τοπίο της αδυναμίας καταβολής της δόσης από τον Καλογρίτσα, σε νέα κυβερνητική σύσκεψη κι αφού ήταν πλέον σαφής η αδυναμία του Καλογρίτσα να είναι συνεπής στην καταβολή του τιμήματος, άρχισε να αναζητείται ο «κομψός» τρόπος που θα περιορίσει το πολιτικό κόστος για την κυβέρνηση.
Πολύ περισσότερο αφού είχαν αποκαλυφθεί τα δάνεια του Καλογρίτσα από την περιβόητη τράπεζα Αττικής, τις εγγυήσεις με τα …βοσκοτόπια, το αφερέγγυο πόθεν έσχες και οι ακάλυπτες επιταγές.
Ο «κομψός» τρόπος βρέθηκε.
Ζήτησαν από το Καλογρίτσα να υποβάλλει αίτημα για παράταση 48 ωρών προκειμένου να καταθέσει τα χρήματα. Με σκοπό να ριφθεί σ’ εκείνον η ευθύνη για το φιάσκο.
Κι η γραμματεία ενημέρωσης… τον έθεσε έκπτωτο…

Λες και δεν ήταν το ίδιο κυβερνητικό όργανο που είχε ελέγξει το πόθεν έσχες του μεγαλοεργολάβου και είχε διαπιστώσει ότι πληροί τις προϋποθέσεις.
Λες και δεν ήταν η ίδια η κυβέρνηση (μέσω του δικηγόρου Γ. Ματζουράνη) που είχε καταστρατηγήσει το νόμο για την προθεσμία κατάθεσης της εγγυητικής επιστολής, μόνο και μόνο για να ευνοηθεί ο εκλεκτός της.
Λες και δεν ήταν γνωστό σ’ εκείνη το διάτρητο των προϋποθέσεων που πληρούσε ο εκλεκτός της και κουμπάρος υπουργών της.

Η εξέλιξη αυτή, καθιστά έωλο τον διεξαχθέντα διαγωνισμό.
Όταν ένας εκ των τεσσάρων που τον κέρδισαν, αποδεικνύεται ότι δεν είχε τα χρήματα, αναμφισβήτητα τίθεται θέμα ίσων όρων των διαγωνισθέντων.
Κι όχι μόνο αυτό.
Όπως αποκαλύπτεται σήμερα, ενώ σε όλα τα δωμάτια των διαγωνιζομένων υπήρχαν κάμερες που κατέγραφαν τις κινήσεις τους (ακόμη και την μετάβασή τους στις τουαλέτες), στο δωμάτιο που είχε παραχωρηθεί στον μεγαλοεργολάβο, τέτοιες δεν υπήρχαν!!!
Άρα, μπορούσε ο καθένας να επικοινωνεί μαζί του, ανά πάσα ώρα και στιγμή.
Όπως και νάναι, η εξέλιξη αυτή αποτελεί μέγιστο χαστούκι στην κυβέρνηση και στους χειρισμούς του Νίκου Παππά κι οι εξελίξεις δεν μπορεί παρά να είναι ραγδαίες…

Και κάτι τελευταίο από το πολιτικό παρασκήνιο:
Τις τελευταίες ώρες κυβερνητικά παπαγαλάκια διαλαλούν ότι θα υπάρξουν κι άλλες εξελίξεις με δανειοδοτηθέντες σταθμούς, ισχυριζόμενα ότι πρέπει να αντισταθμιστεί η … απώλεια Καλογρίτσα…
Τι να εννοούν άραγε;
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου