Κυριακή 11 Σεπτεμβρίου 2016

«Τρόμπα, μπαρούφα κι άρπα κόλλα»…


Γράφει
ο Νίκος Γ. Σακελλαρόπουλος

Η λαϊκή παροιμία που κάνει λόγο για το πόσο χαίρονται ο ψεύτης κι ο κλέφτης, επιβεβαιώθηκε πάλι, σήμερα, στη Θεσσαλονίκη.
Ο Αλέξης Τσίπρας γύρισε στον τόπο του δικού του «εγκλήματος» (2014) και υπό το βάρος των ψεμάτων – αυταπατών του, ασφαλώς και δεν μπορούσε να χαίρεται.
Ο Αλέξης Τσίπρας, ως γνήσιος κλέφτης της ελπίδας των Ελλήνων για ένα καλύτερο «αύριο», ασφαλώς και δεν μπορούσε να χαίρεται.
Απλά με όσα είπε, επιβεβαίωσε τους
παλαιότερους στίχους του Μηλιώκα:
«Τρόμπα, μπαρούφα κι άρπα κόλλα»…

Ο Αλέξης Τσίπρας πήγε στη Θεσσαλονίκη μόνο και μόνο για να κερδίσει χρόνο.
Είπε και πάλι τις γνωστές Αριστερές αρλούμπες, είπε ότι η κρίση ΘΑ τελειώσει το 2018… ότι Θα μειώσει τους έμμεσους φόρους …όταν σταθεροποιηθούν τα πλεονάσματα… ότι όλα πάνε καλά!
Μοίρασε σανό σε όσους τον επιζητούν.
Υποσχέθηκε πάλι ότι ΘΑ μοιράσει χρήματα στους φτωχούς, επιχείρησε να τετραγωνίσει τον κύκλο, λέγοντας ότι οι συντάξεις μειώθηκαν μόνο στο 10% από το 20% των συνταξιούχων που τις λαμβάνουν!

Με πρωτοφανή άγνοια της πραγματικότητας ανέφερε ότι η κυβέρνησή του προστατεύει τη δημόσια περιουσία, χωρίς λογικές ξεπουλήματος.
Λες και δεν ήταν η κυβέρνησή του που πούλησε το Ελληνικό κάτω από ένα δις, όταν οι προηγούμενοι το διαπραγματεύονταν για τρία.
Λες κι η κυβέρνησή του δεν πούλησε την ΤΡΑΙΝΟΣΕ για 45 εκ. όταν οι προηγούμενοι την πωλούσαν για 300 εκ. κι ο Σταθάκης με τους άλλους ανέβαιναν στα κάγκελα και φώναζαν ότι ήταν προκλητικά χαμηλή η τιμή.

Κι όχι μόνο αυτά.
Προχώρησε σε μια αδίστακτη κι ευθεία παρέμβαση στη Δικαιοσύνη, προκαταλαμβάνοντας την απόφαση του ΣτΕ για τη συνταγματικότητα του νόμου με τον οποίο δόθηκαν οι άδειες στα κανάλια.
Μάλιστα, κατά τρόπο απροκάλυπτο «δημοσιοποίησε» ακόμη και το σκεπτικό της απόφασης:
 «Θα έλθει τώρα που έχουμε εισπράξει 246 εκ. το ΣτΕ και θα κρίνει τον νόμο αντισυνταγματικό, με κριτήριο το δημόσιο συμφέρον; Το θεωρώ αδιανόητο», ανέφερε, προσθέτοντας ότι… δεν παρεμβαίνει στη Δικαιοσύνη!

Επιπλέον:
Στήριξε με τρόπο κυνικό και απροκάλυπτο το ελεεινό καθεστώς των Εξαρχείων, καλύπτοντας τους μπαχαλάκηδες, όταν ρωτήθηκε για τη δήλωση Μητσοτάκη ότι μόλις γίνει πρωθυπουργός θα τελειώσει σε ένα μήνα αυτή την αθλιότητα.
«Πρέπει να βρει κάτι να πει, για να θρέψει ένα κοινό ευυπόληπτων και συντηρητικών ανθρώπων», ανέφερε!
Εξέθρεψε τα Εξάρχεια, τα κανάκεψε και τώρα συνεχίζει να τους κλείνει το μάτι και να τους υποθάλπει.

Στο ζήτημα του Καραμανλή η πρόθεσή του ήταν σαφής:
Ανερυθρίαστα και με το γνωστό του θράσος επιχείρησε για μια ακόμη φορά να πλαγιοκοπήσει και να διχάσει τη Νέα Δημοκρατία.

Όμως, εκεί που ο Τσίπρας έχασε κάθε ίχνος ανθρωπιάς και σοβαρότητας ήταν στην απάντηση που έδωσε με κυνισμό στις δημοσιογράφους που του είπαν ότι χάνουν τις δουλειές τους, μετά τις μεθοδεύσεις της κυβέρνησής του για να δοθούν ΜΟΝΟ τέσσερις τηλεοπτικές άδειες.
Ο άνθρωπος που έλεγε δεν πληρώνω ΕΝΦΙΑ, ο άνθρωπος που ήταν ηγέτης του κινήματος «δεν πληρώνω», απάντησε ότι… «ο τζάμπας πέθανε»!
Ενεργοποίησε με προβοκατόρικο τρόπο την πιο χυδαία μορφή κοινωνικού αυτοματισμού, λέγοντας ουσιαστικά  ότι αφού υπάρχουν 1,5 εκ. άνεργοι, δεν είναι καλύτεροι οι δημοσιογράφοι για να έχουν άλλη τύχη.
Απάντηση που ακούστηκε σαν καρφί στο φέρετρο του λαϊκισμού και πολιτικού του τυχοδιωκτισμού.

Κάτι ακόμη:
Θρασύς, εμπαθής και αυθάδης ο πρωθυπουργός, σε μια  κορυφαία στιγμή πολιτικού και προσωπικού παραληρήματος, μίλησε ακόμη και για αυτορρύθμιση της αγοράς εργασίας!!!
Προσχωρώντας με τον καλύτερο τρόπο στον επάρατο … νεοφιλελευθερισμό!

@ Κι ένα τελευταίο:
Από τη διαδικασία των ερωτήσεων προς τον πρωθυπουργό, η Όλγα Γεροβασίλη που κόπτεται  για τον πλουραλισμό και την ανεξαρτησία των ΜΜΕ, απέκλεισε το «Βήμα», τον «Ελεύθερο Τύπο», τη «Δημοκρατία», τον «Αθήνα 9,84» και το «Πρώτο Θέμα»!
Αλλά, έδωσε τον λόγο σε όλα τα κρατικά ΜΜΕ (το ΑΠΕ μάλιστα «ρώτησε» για… τη γραβάτα του πρωθυπουργού), το «Κόκκινο» και τη «Φωνή της Υπαίθρου»…




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου