Κυριακή 24 Ιουλίου 2016

Τώρα επενδύουν σε ...δημοσίους υπαλλήλους & οικογένειες μαθητών



Γράφει
ο Νίκος Γ. Σακελλαρόπουλος

Δεν έχει περάσει πολύς καιρός από τη στιγμή που ο ΣΥΡΙΖΑ ανακίνησε το ζήτημα του εκλογικού νόμου και μάλιστα με ιδιαιτέρως υψηλές προσδοκίες, ούτως ώστε να υπερψηφιστεί αυτός από 200 βουλευτές για να ισχύσει από τις επόμενες εκλογές.
Κι είναι χαρακτηριστικό ότι στους διαδρόμους της Βουλής οι περισσότεροι βουλευτές των δυο κυβερνώντων κομμάτων, ήταν σίγουροι ότι με την απλή αναλογική ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν θα γίνει ποτέ πρωθυπουργός….
Δείγμα για ποιον λόγο και
με ποιον στόχο έφεραν αυτόν τον νόμο, που αν ποτέ εφαρμοστεί θα οδηγήσει τη χώρα σε απόλυτη ακυβερνησία.

Τι περίμεναν ο πρωθυπουργός κι οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ;
Το σχέδιό τους απλό και το έχουμε ξακαγράψει:
Να ψηφίσουν την απλή αναλογική τα μικρότερα κόμματα ούτως ώστε να έχουν πιο πολλούς βουλευτές και μόλις γίνει αυτό να προκηρύξουν εκλογές.
Κι ύστερα, ακόμη κι ως δεύτερο κόμμα να συγκυβερνήσουν με ΠαΣοΚ, Ποτάμι και Λεβέντη (οι δυο πρώτοι επ’ ουδενί θα συνεργάζονταν με τους ΑΝΕΛ).
Έτσι, κατά τους σχεδιασμούς τους δεν θα γινόταν πρωθυπουργός ο Κυριάκος, έστω κι αν το κόμμα του κατακτούσε την πρώτη θέση.
Μάλιστα, είχαν στους σχεδιασμούς τους και τις ψήφους της Χρυσής Αυγής, με την οποία φλερτάρουν ασυστόλως από τις αλήστου μνήμης ημέρες της Ζωής Κωνσταντοπούλου στην προεδρία της Βουλής.
Κι όταν είδαν ότι δεν βγαίνουν τα κουκιά για τις 200 ψήφους –και μόνο τότε- η Χρυσή Αυγή έκανε πίσω κι… αποχώρησε από τη Βουλή.

Όμως, όλα αυτά ανατράπηκαν.
Όλοι οι σχεδιασμοί πήγαν περίπατο κι ο Τσίπρας με το κόμμα του περιορίστηκαν στο να λάβουν μόνο τις ψήφους του πάντα πρόθυμου και γραφικού Λεβέντη.
Ο πρωθυπουργός και η ομάδα του, αλλά κι όλος ο ΣΥΡΙΖΑ δεν μπόρεσαν και πάλι να κάνουν μια ορθολογική πολιτική ανάλυση και βούλιαξαν ξανά στις αυταπάτες τους.
Δεν μπόρεσαν να αναλύσουν ότι όσο κι αν κάποιοι στο ΠαΣοΚ αντιτίθενται στους Βενιζέλο και Λοβέρδο, όλη η βάση του ΠαΣοΚ ήταν αντίθετη στα σχέδιά της κυβέρνησής τους, αφού η όλη δράση της θυμίζει παιδική χαρά.
Δεν μπόρεσαν να αντιληφθούν ότι όσο κι αν έχει φθίνουσα πορεία το Ποτάμι, είναι ένα κόμμα με σαφείς αρχές.
Που δεν λέει άλλα χθες, άλλα σήμερα κι άλλα αύριο. Παράδειγμα;
Πέρυσι ο Στ. Θεοδωράκης ζητούσε κυβέρνηση εθνικής ενότητας με πρωθυπουργό τον Τσίπρα, αφού το κόμμα του ήταν πρώτο.
Τώρα δήλωσε ότι δεν μπορεί να γίνει κυβέρνηση (μέσω απλής αναλογικής) χωρίς το πρώτο κόμμα…

Ο Αλέξης Τσίπρας, στην ομιλία του στη Βουλή, έδειξε για μια ακόμη φορά με ποια νοοτροπία κυβερνά.  Οριοθέτησε την απλή αναλογική ως τη μεγάλη διαχωριστική γραμμή μεταξύ των… προοδευτικών δυνάμεων και των δυνάμεων της συντήρησης.
Δηλαδή, για να ξέρουμε;
Θεωρεί τον κυβερνητικό του εταίρο ως προοδευτική δύναμη;
Κι αν ναι τότε ποια είναι η δύναμη της βαθιάς συντήρησης;
Δηλαδή για να ξέρουμε;
Θεωρεί το κόμμα του ως προοδευτική δύναμη;
Κι αν ναι, τότε ποια είναι η δύναμη της βαθιάς συντήρησης, της στασιμότητας και της βαθιάς υποταγής στο παρελθόν και σε ξεπερασμένες ιδεοληψίες;
Ποια είναι η δύναμη του απόλυτου κενού;
Του απόλυτου ψέματος; Των απόλυτων ψευδαισθήσεων;
Της απόλυτης αμετροέπειας;

Η αλήθεια είναι ότι ο Αλέξης Τσίπρας εξακολουθεί να ελπίζει ότι αν αναγκαστεί να καταφύγει σε εκλογές, ο αντίπαλός του δεν θα μπορέσει να σχηματίσει κυβέρνηση, ούτως ώστε να οδηγηθούμε και πάλι σε νέες εκλογές με απλή αναλογική, όπου εκείνος θα αναζητήσει τους προθύμους… Δηλαδή, φαίνεται ότι επενδύει στο χάος…
Κι η χώρα;
Η χώρα που καθημερινά βυθίζεται και το φθινόπωρο έχει να αντιμετωπίσει νέες προκλήσεις –υποχρεώσεις;

Όπως και νάναι, με το ζήτημα της απλής αναλογικής ο πρωθυπουργός κι ο ΣΥΡΙΖΑ υπέστησαν σημαντική ήττα.
Κι εκείνο που φαίνεται είναι ότι ούτε στα εκτός οικονομικών μέτρων ζητήματα τα καταφέρνουν…
Τώρα, θα οδηγήσουν την προσοχή της κοινής γνώμης στην Συνταγματική αναθεώρηση. Όπου, πάλι με επικοινωνιακά τερτίπια θα επιχειρήσουν να απομακρύνουν την ατζέντα από τα δυσθεώρητα οικονομικά προβλήματα της κοινωνίας και θα την κάνουν να ασχολείται με το αν πρέπει να εκλέγεται ή όχι από τον λαό ο πρόεδρος της δημοκρατίας…
Θα καταφύγουν, όπως έντονα ακούγεται στο παρασκήνιο, σε άλλες δυο μεθοδεύσεις:
  1. Θα επενδύσουν στον… αντιμητοτακισμό σε επίπεδο …δημοσίων υπαλλήλων.
  2. Θα επενδύσουν στην παιδεία, μέσω της κατάργησης των εισαγωγικών εξετάσεων για τα πανεπιστήμια.
Ο στόχος διττός.
Αφενός να κινητοποιήσουν τα ένστικτα επιβίωσης των δημοσίων υπαλλήλων, αφού… αν έρθει ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα τους… απολύσει και αφετέρου στην θεωρητική ελάφρυνση των οικονομικών των οικογενειών των εφήβων, αφού δεν θα απαιτούνται τα κοστοβόρα και πολύχρονα φροντιστήρια και ο ανταγωνισμός των αρίστων…
Αστεία πράγματα, αστείες λογικές, αστείες πολιτικές.
Δυστυχώς.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου