Πέμπτη 19 Μαΐου 2016

Δελτίο Ειδήσεων … 19 Απριλίου 2018…

Από τη Θεσσαλονίκη
γράφει
ο Μιχάλης Δεμερτζής


 Όπως έδειξε η ετήσια έκδοση των σχετικών στοιχείων τον φετινό Απρίλιο, η οικονομία μας είχε μία εκπληκτική πορεία, καταγράφοντας πρωτογενές πλεόνασμα πάνω από 1% το περασμένο έτος, και συνεχίζει να βαίνει ακμάζουσα, γεμίζοντας τους πολίτες της χώρας μας με την αισιοδοξία ότι θα πετύχουμε το πολυπόθητο 3,5% στο τέλος της χρονιάς.
Τη βεβαιότητά του για την αίσια κατάληξη εξέφρασε και
ο φωτισμένος Πρωθυπουργός μας Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος ανέβαλλε την ανακοίνωση των νέων μέτρων περικοπής δημόσιων δαπανών για μετά το πέρας του υπουργικού συμβουλίου.
Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες, περιλαμβάνουν, μεταξύ άλλων, την κατάργηση τεσσάρων περιφερειακών νοσοκομείων και την ακύρωση των προβλεπόμενων από τον προϋπολογισμό προσλήψεων 2.000 γιατρών και νοσηλευτών, καθώς, σύμφωνα με τη νεοσυσταθείσα Κρατική Εταιρεία Ερευνών και Δημοσκοπήσεων, οι Έλληνες το 2017 αρρώστησαν 50% λιγότερο από το 2016.
Ο αγαπημένος ηγέτης μας διευκρίνισε επίσης, ότι δεν θα μειωθούν για δεύτερη φορά μέσα σε λίγους μήνες οι μισθοί των δημόσιων λειτουργών, επαναφέροντας έτσι στο προσκήνιο τα σενάρια για εφαρμογή της δοκιμασμένης συνταγής του μειωμένου ωραρίου στις κρατικές υπηρεσίες.
Την ικανοποίησή του για την πορεία των εσόδων εξέφρασε και ο σύντροφος Υπουργός Οικονομικών, κρίνοντας τον ΦΕΑΤΣ (Φόρο Εξόδου Από Το Σπίτι) εξαιρετικά πετυχημένο μέτρο.
Χαρακτήρισε δε κακεντρεχείς τις φήμες περί κουρέματος καταθέσεων και επανέλαβε πως το κράτος εγγυάται την κεφαλαιακή επάρκεια των τραπεζών, μετά τις σημαντικές εισροές που αναμένεται να φέρει στα δημόσια ταμεία ο νέος νόμος που υπερψηφίστηκε προχθές στη Βουλή.
Να θυμίσουμε ότι η εν λόγω ρύθμιση προβλέπει τη δήμευση των περιουσιών των ελεύθερων επαγγελματιών που έχουν ληξιπρόθεσμες οφειλές προς το δημόσιο, αλλά και την επιβολή προστίμων ύψους διπλάσιου σε σχέση με τις οφειλές τους, σε όσους δεν έχουν περιουσιακά στοιχεία.
Μετά από τέτοιες πειστικές κινήσεις, κύκλοι του Μαξίμου εκφράζουν την απόλυτη βεβαιότητα ότι θα ανοίξει η συζήτηση για το χρέος στην Ευρώπη και ότι η ελάφρυνση είναι θέμα ημερών.

Στο πολιτικό ρεπορτάζ, σε θετικό κλίμα διεξήχθη η συνάντηση ανάμεσα στον σύντροφο Νίκο Παππά και τον εκπρόσωπο της ρεβιζιονιστικής πτέρυγας του ΚΚΕ.
Όπως δήλωσε ο Υπουργός Επικρατείας, κρίνεται σκόπιμο το άνοιγμα της Κυβέρνησης προς αναζήτηση συμμαχιών, προκειμένου να εκδημοκρατιστεί περαιτέρω η κοινωνία, και δεσμεύτηκε στον συνομιλητή του για την παραχώρηση άδειας λειτουργίας ιστότοπου με πολιτικό περιεχόμενο.

Σε άλλα νέα, στον εισαγγελέα για αντεθνική στάση οδηγήθηκαν νεοφιλελεύθεροι ακροδεξιοί δημόσιοι υπάλληλοι, που δεν τεκμηρίωσαν ικανοποιητικά την απουσία τους από το χθεσινό παλλαϊκό συλλαλητήριο, στο οποίο κάλεσε τους πολίτες η πολυαγαπημένη μας Κυβέρνηση, ενάντια στην αξίωση των δανειστών για ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ.
Επίσης, στην εργασία της επέστρεψε η εκπαιδευτικός που βαθμολόγησε μαθητή βάζοντάς του 5 «με τόνο», μετά την αναγκαστική τρίμηνη αργία που της επιβλήθηκε.
Υπενθυμίζεται ότι στην οδηγία που έστειλε το υπουργείο στα δημοτικά σχολεία, μαζί με τη μετατροπή της βαθμολογικής κλίμακας του 0 έως 10 σε αυτή του 1 έως 5, απαγορεύτηκαν αυστηρώς οι τόνοι και η σημείωση «Άριστα».

Τέλος, πριν από λίγο, στο περιθώριο της επίσκεψης του βορειοκορεάτη ομολόγου του, ο σύντροφος επικεφαλής του Λαϊκού Στρατού Πάνος Καμμένος ευχήθηκε σε όλους τους Έλληνες Καλή Ανάσταση και προέβλεψε ότι του χρόνου θα γιορτάσει το Πάσχα στην ελεύθερη Σμύρνη.
Venceremos, σύντροφοι.





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου