Τετάρτη 2 Μαρτίου 2016

Ολίγιστος!

Γράφει
ο Νίκος Γ. Σακελλαρόπουλος


Τι είπε στην αλά Μπεν Χουρ συνέντευξή του ο πρωθυπουργός;
Σε τι έγινε σοφότερος ο ελληνικός λαός;
Απολύτως σε τίποτα.
Ακόμη και στον τομέα της επικοινωνίας, που μέχρι τώρα έδειχνε κυρίαρχος, ο Αλέξης Τσίπρας εμφανίστηκε σκιά του εαυτού του.
Έχει πει τόσα ψέματα στο παρελθόν, έχει πει τόσο
αντικρουόμενα πράγματα, που σήμερα όσα λέει στέλνουν κατ’ ευθείαν τις μνήμες σ’ αυτά και αυτομάτως προκαλούνται συνειρμοί σκέψεων ουδόλως ευνοϊκοί για εκείνον.
Τα δε τωρινά του επιχειρήματα, αν μη τι άλλο, καταδεικνύουν τεράστιο έλλειμμα πολιτικής κρίσης. Ούτε αυτό είναι καινούργιο, απλώς δείχνει τις αντιφάσεις και την ασυνέπεια.

Και μόνο ότι δεν υπήρξε ίχνος αυτοκριτικής για το χάος που έχει φέρει στη χώρα η πολιτική του, δείχνει έναν πολιτικό που κυνηγάει μάγισσες...
Μιλούσε τρεις ώρες και δεν κατάφερε ούτε ένα λεπτό να πει κάτι ουσιαστικό για τον τρόπο που η οικονομία θα αρχίσει να κινείται.
«Θα λύσουμε το χρέος και μετά θα σχεδιάσουμε την οικονομική ανάπτυξη» είπε.
Και πως θα γίνει αυτό; 
«Νέος πλούτος θα δημιουργηθεί», εξήγησε, «μέσω του νέου αναπτυξιακού νόμου και των επενδύσεων και όχι μέσω της μείωσης της φορολογίας».
Δηλαδή τραγωδία!
Νομίζει ο πρωθυπουργός ότι αρκεί ένας νόμος κι οι επενδυτές θα κάνουν ουρές για να επανεκκινήσουν την οικονομία!
Νομίζει ότι με έναν νόμο θα γίνουν ουρές στο «Ελευθέριος Βενιζέλος».
Όμως, που και ποιος του έμαθε ότι οι επενδυτές σταθμίζουν ένα σωρό δεδομένα για να προχωρήσουν στην τοποθέτηση των χρημάτων τους;
Σταθμίζουν και το ύψος της φορολογίας και την σταθερότητα ή όχι του φορολογικού συστήματος  και την γραφειοκρατία και την διαφθορά και την πολιτική αβεβαιότητα και την ταχεία ή όχι απονομή δικαιοσύνης;
Του τα είπε κάποιος;
Του τα έμαθε κάποιος;
Και ποιος να του τα μάθει αφού οι πάντες πέριξ αλλά κι η ίδια η κοσμοθεωρία που πιστεύει θεωρεί βασική ατμομηχανή ανάπτυξης το κράτος;

Ο πρωθυπουργός μίλησε επί μακρόν για το Ασφαλιστικό.
Ουτοπικά και πάντα στη βάση όσων μας έφεραν εδώ που βρισκόμαστε.
Αντί να δώσει έμφαση στον τρόπο που θα δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας, μίλησε για τις μάχες του ούτως ώστε να μη μειωθούν οι συντάξεις.
Πιστεύει, δηλαδή, ότι δεν πρέπει να μειωθούν οι συντάξεις επειδή οι συνταξιούχοι, όπως είπε, δίνουν μέρος των συντάξεων στα άνεργα παιδιά και τα εγγόνια τους…
Λες κι αυτό είναι δουλειά των συνταξιούχων κι όχι των προοπτικών για ανάπτυξη που δημιουργούνται από το κράτος.
Χώρια που πάλι πέρασε τις δικές του δήθεν «κόκκινες» γραμμές ομολογώντας ότι όντως θα μειωθούν οι συντάξεις.

Όμως δεν είναι μόνο αυτά ένδειξη ανεπάρκειας.
Για την πολιτική των ανοιχτών θυρών της κυβέρνησής του (κλείσιμο Αμυγδαλέζας και πρόσκληση στους πάντες να έρθουν στη χώρα μας να λιαστούν κλπ κλπ) ανέφερε, ούτε λίγο ούτε πολύ, ότι φταίνε οι Τούρκοι και … η «Τέρκινς Αιρλάϊνς» που με 50 ευρώ μεταφέρει τους Μαροκινούς στην Κωνσταντινούπολη!
Δηλαδή όταν η «κυρία Τασία», όπως την αποκάλεσε, έβγαινε κι έλεγε ότι δεν υπάρχει διαφορά μεταξύ μετανάστη και πρόσφυγα κι ότι όλοι είναι καλοδεχούμενοι, φταίει η ιδιωτική αεροπορική εταιρεία;
Όταν με αυτές τις πολιτικές δεκαπλασιάστηκαν οι ροές αφίξεων (80 χιλ. το 2014, 800 χιλ. το 2015), φταίνε οι άλλοι;
Πολύ περισσότερο όταν ο πόλεμος στη Συρία κρατά από το 2011;
Απίστευτη έλλειψη κρίσης.

Πάμε παρακάτω.
Για το ζήτημα της εμπλοκής του ΝΑΤΟ στο Αιγαίο, ουσιαστικά ακύρωσε το κόμμα του που έβγαλε ανακοινώσεις εναντίον αυτής της εξέλιξης, παραδεχόμενος ότι οι Αριστερές ιδεοληψίες στερούνται σοβαρότητας!
Κι όχι μόνο αυτό.
Σε αντίθεση με δηλώσεις υπουργών του (Κουρουμπλής) αλλά και του ιδίου παλαιότερα που είχε ταχθεί υπέρ της εξόδου της Ελλάδας από τη ζώνη Σένγκεν , ανέφερε ότι αν αυτό συμβεί θα επιφέρει καίριο κτύπημα στον τουρισμό και θα σημάνει την περιθωριοποίηση της χώρας με την de facto νομιμοποίηση των κλειστών συνόρων.
Δηλαδή, ακύρωσε τον ίδιο τον εαυτό του!

Όπως τον ακύρωσε, με την επίθεσή του στο δικό του «Εθνικό κεφάλαιο», στη δική του επιλογή, με την επίθεση στον Γιάνη Βαρουφάκη.
Για τον οποίο ανέφερε ότι λέει ανοησίες!
Κι όχι μόνο αυτό.
Από πού κι ως πού ένας πρωθυπουργός μπορεί να επικαλείται με σοβαρότητα διάφορες καινοφανείς θεωρίες βασισμένες σε ένα…tweet του Τζήμερου, για να …αποδείξει ότι κάποιοι …ετοιμάζονταν να καταλάβουν το Μαξίμου το βράδυ του δημοψηφίσματος;
Αστεία πράγματα από έναν πολιτικό που ασκεί πολιτική με βάση τα κουτσομπολιά…

Είναι κι άλλο από το απόλυτο μηδενικό αυτής της συνέντευξης.
Ενώ μόνο οι απολύτως αδαείς δεν γνωρίζουν ή δεν κατανοούν ότι η ατέρμονη επτάμηνη διαπραγμάτευση οδήγησε στο στράγγισμα της οικονομίας, τα capital controls και το τρίτο και πιο επώδυνο μνημόνιο, ο πρωθυπουργός έδειξε για μια ακόμη φορά ότι βρίσκεται στην δική του εικονική πραγματικότητα.
Κι όχι μόνο αυτό.
Έφτασε στο σημείο να αμφισβητεί όλα τα στοιχεία του ΔΝΤ, της ΕΕ αλλά και όλων των μεγάλων χρηματοπιστωτικών οργανισμών της υφηλίου που προέβλεπαν ανάπτυξη 2,9% στο τέλος του 2015 με τις πολιτικές της προηγούμενης κυβέρνησης.
Μόνο και μόνο για να αποποιηθεί τις δικές του ευθύνες για τις αλλοπρόσαλλες πολιτικές του που τελικά οδήγησαν σε ύφεση 0,3% και αφαίρεση τουλάχιστον 6 δισεκατομμυρίων ευρώ από την οικονομία.
Μόνο και μόνο για να αποποιηθεί τις ευθύνες του για τη φορολογική λαίλαπα με την αύξηση ακόμη και του ΦΠΑ στα τρόφιμα στο 23% αλλά και την αύξηση των νοικοκυριών που ζουν στα όρια της φτώχιας κατά 8% το 2015, τη στιγμή που το 2014 είχαν μειωθεί κατά 7%!

Τραγικά ολίγιστος!
Και το μέγα του δυστύχημα είναι ότι τα προβλήματα της χώρας είναι εφτάψυχα.
Όπως οι γάτες των Ιμαλαΐων!  




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου