Τρίτη 18 Αυγούστου 2015

Η λύση είναι στο εθνικό συμφέρον κι όχι στον πόλεμο με τον Λαφαζάνη

Γράφει
ο Νίκος Γ. Σακελλαρόπουλος

Είναι σαφές ότι η χώρα οδηγείται για Τρίτη φορά στις κάλπες, μέσα σε διάστημα ενός χρόνου.
Κι αυτό ως γεγονός καταδεικνύει ότι η επιζητούμενη πολιτική σταθερότητα αποτελεί επιδίωξη μόνο των λίγων σωφρώνων.
Όμως η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ έχουν τόση σχέση με τη σωφροσύνη όσο έχει το τρίτο μνημόνιο με το πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης.
Οι τράπεζες παραμένουν ουσιαστικά κλειστές και υπό
καθεστώς περιορισμών, η πραγματική οικονομία συντηρείται σε μονάδες εντατικής θεραπείας, το ασφαλιστικό αποτελεί τεράστιο ζήτημα που δεν αγγίζει κανένας, τα πάντα βρίσκονται στον αέρα και δεν κινείται απολύτως τίποτα κι ο πρωθυπουργός δείχνει  να νοιάζεται μόνο για να λύσει το δικό του εσωκομματικό ζήτημα.
Αν γίνουν εκλογές, γι αυτό θα γίνουν.
Για να παραμεριστούν οι Λαφαζάνηδες κι οι γραφικοί.
Για να συνυπάρξουν κομματικά οι εταίροι της εξουσίας, πολύ περισσότερο αφού οι πληροφορίες αναφέρουν ότι σύσσωμη η κοινοβουλευτική ομάδα των ΑΝΕΛ θα βρει στέγη στα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ κι ο αρχηγός του στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας!

Όμως, οι εκλογές θα δώσουν άλλο ένα πλήγμα στην πραγματική οικονομία, που αναζητά εναγωνίως τρόπους να επανέλθει στην κανονικότητα και να ξαναμπεί σε ράγες ανάπτυξης.
Αποτελεί εγκληματικό λάθος του Αλέξη Τσίπρα η νέα πιθανότατη προσφυγή στις κάλπες.
Το ίδιο κι οι καθημερινή σπουδή για εκλογές, διαφόρων υπουργών, παραγόντων και παραγοντίσκων της κυβέρνησης, που περιφέρονται σε κανάλια κι άλλα ΜΜΕ κι όσα λένε δημιουργούν μεγαλύτερο χάος.
Δεν καταλαβαίνουν άραγε τι κάνουν ή νομίζουν ότι η χώρα κυβερνάται με διαδικασίες αμφιθεάτρων υπό κατάληψη;
Η λύση δεν είναι οι εκλογές, αλλά η εξεύρεση διεξόδων μέσω της συνεργασίας ευρύτερων πολιτικών δυνάμεων με βάση το Σύνταγμα και τον κανονισμό της Βουλής.
Η λύση πηγάζει μέσα από το εθνικό κι όχι το κομματικό συμφέρον του Αλέξη Τσίπρα.
Η λύση πηγάζει από την αντιμετώπιση των προβλημάτων κι όχι από τον πόλεμο με τον Λαφαζάνη, τον Λεουτσάκο, την Κωνσταντοπούλου και τη Ραχήλ Μακρή.
Η λύση πηγάζει όχι από τις διενέξεις με τις συνιστώσες, αλλά με ανθρώπους που έχουν κοινό νου για ν’ αντιμετωπίσουν τις μάχες της καθημερινότητας στην Υγεία, την Παιδεία, το Μεταναστευτικό και πρωτίστως στην οικονομία.
Φοβάμαι ότι οι εκλογές αποτελούν ένα έγκλημα εκ προμελέτης.
Με τον φονιά να ναρκισσεύεται πέριξ του καθρέφτη της δημοσκοπικής υπεροχής του….



1 σχόλιο:

  1. αναρωτιεμε κε Σακελλαροπουλε , πως μπορουμε να απομονωσουμε τα προσωπα απο τις συμπεριφορες και τις επιλογες τους? δεν ειναι μηπως αυτοι οι ιδιοι τσιπρολαφαζανηδες που παιρνουν τις αποφάσεις ή μηπως δεν ειμαστε εμεις αυτοι που οπλιζουμε το χερι τους με την ψηφο μας ,για καταληξουνε να κανουνε πραξη τα σχεδια τους? τωρα ευλογα αναρωτιεμε.. εγω για αριστερους τους ψηφισα πως κατεληξαν καπως...παρολο αυτα καλα και αγια τα λετε οντως ακομη μια εκλογική αναμετρηση θα ητο το λιγοτερο ανουσια μακρια απο πραγματικες λυσεις

    ΑπάντησηΔιαγραφή