Πέμπτη 19 Μαρτίου 2015

Οι τρεις πιο ευτυχισμένοι Έλληνες, το χάος και τα κλαρίνα…

Γράφει
ο Νίκος Γ. Σακελλαρόπουλος

Η πολιτική λογική κι ο ρεαλισμός «ισχυρίζονται» ότι ημέρα με την ημέρα βαραίνει το κλίμα για την κυβέρνηση Τσίπρα –Καμένου.
Κάτι, που όπως δείχνουν οι δημοσκοπήσεις δεν αντιλαμβάνονται οι Έλληνες, οι οποίοι παρά την συνεχή πτώση των δεικτών εμπιστοσύνης, εξακολουθούν και της παρέχουν στήριξη, έστω οριακής πλειοψηφίας.
Παντελής άγνοια, άγνοια κινδύνου ή εξακολουθητική
αναζήτηση μιας ελπίδας;
Ουδείς μπορεί να πει με βεβαιότητα.
Η ουσία είναι ότι δυο μήνες μετά την ανάληψη της εξουσίας τίποτα δεν εξελίσσεται συμφώνως με τις προσδοκίες της κυβέρνησης.
Οι μόνοι ευτυχισμένοι Έλληνες είναι ο υπουργός Οικονομικών, ο υπουργός Άμυνας κι η πρόεδρος της Βουλής.
Ο πρώτος επειδή έχει γίνει παγκοσμίως γνωστός με τις παντελώς αντιφατικές συνεντεύξεις και το life style στο οποίο αρέσκεται, ο δεύτερος επειδή φοράει διάφορα στρατιωτικά μπουφάν με πουλάδες και περιφέρεται ανά την επικράτεια, κάνοντας πράξη τα όνειρά του κι η τρίτη επειδή θεωρεί ότι κυβερνά κι εξουσιάζει τη χώρα, αν όχι την υφήλιο.

Εν τω μεταξύ, οι διαπραγματεύσεις με τους εταίρους –δανειστές δεν έχουν ούτε αρχή ούτε μέση ούτε τέλος, ενώ ακόμη κι όταν επιχειρείται να γίνει κάτι προς τη σωστή κατεύθυνση, σε χρόνο  dt διαλύεται.
Ακόμη κι η περίφημη συνάντηση Μέρκελ – Τσίπρα στη Γερμανία, που καλλιέργησε τόσες προσδοκίες, υπονομεύθηκε εκ των έσω με την σχεδόν ταυτόχρονη ανακοίνωση της επίσκεψης του Έλληνα πρωθυπουργού στη Μόσχα, λες κι αυτή δεν μπορούσε να γίνει μετά το τέλος των όποιων διαπραγματεύσεων με τους αληθινούς δανειστές της χώρας.
Μοιραία, ακολούθησαν οι δηλώσεις της Γερμανίδας ότι μπορεί να συζητήσει τα πάντα με τον Έλληνα ομόλογό της, εκτός όσων αφορούν τις διαπραγματεύσεις με την τρόικα, ενώ ο Ντάισελμπλουμ αναφέρθηκε σε σενάρια Κύπρου για τη χώρα μας και ζήτησε να σταματήσουν οι μονομερείς ενέργειες της κυβέρνησης.
Δηλαδή, ορατότης μηδέν.
Που γίνεται ακόμη πιο μηδενική αν αναλογιστούμε ότι κι οι 18 υπόλοιπες χώρες της Ευρωζώνης –συμπεριλαμβανομένης και της Κύπρου (!!!)- βρίσκονται απέναντι στη χώρα μας, σε διάστημα μόλις δυο μηνών.

Την ίδια ώρα, με τον πιο επίσημο τρόπο, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης, είπε χθες αργά το βράδυ (εκπομπή Έλλης Στάη) ότι η χώρα αντιμετωπίζει πλέον ταμειακή ασφυξία.
Τι σημαίνει αυτό;
Χάος!
Για όσους μπορούν να κατανοούν, προσθέτω ότι αυτή τη στιγμή:
1. Το διετές διαπραγματεύεται πάνω από 21%
2. Το πενταετές διαπραγματεύεται πάνω από 16%
3. Το δεκαετές διαπραγματεύεται πάνω από 11%
Ήδη το δημόσιο έχει κάνει σιωπηλή στάση πληρωμών προς το εσωτερικό και γρήγορα αυτή πιθανότατα ν’ αγγίξει τους μισθούς του «προστατευόμενου» δημοσίου και τις συντάξεις των απομάχων της εργασίας.
Ο ιδιωτικός τομέας –δηλαδή η αληθινή Οικονομία- βγάζει ήδη τον επιθανάτιο ρόγχο του, ενώ η χώρα ασχολείται με τους Βαρουφάκη, Καμένο, Κωνσταντοπούλου και τα καμώματά τους.
Η κοινωνία παρακολουθεί, ανέχεται ακόμη, αλλά οι μουρμούρες ξεκίνησαν και δεν κρύβονται.
Όχι μόνο επειδή η κυβέρνηση Τσίπρα –Καμένου αποδεικνύεται ότι ήταν παντελώς απροετοίμαστη –παρ’ ότι οδήγησε τη χώρα στις καταστροφικές εκλογές- αλλά κι επειδή στηρίζεται αποκλειστικά και μόνο στην επικοινωνία και στις κινήσεις εντυπωσιασμού.
Ο πρωθυπουργός  καλλιέργησε υπερπροσδοκίες και δεσμεύθηκε περισσότερο απ’ ότι οι συνθήκες κι η πραγματικότητα επέτρεπαν.
Κι έχει βρεθεί προ αδιεξόδων.
Το κακό είναι ότι γνώριζε τα πάντα.
Αλλά, νόμιζε ότι θα υπερπηδήσει τις υποχρεώσεις της χώρας, μόνο και μόνο επειδή το 36% όσων Ελλήνων ψήφισαν στις εκλογές, πείστηκε για τις δυνατότητές τις δικές του και των στελεχών του κόμματός του.
Τη στιγμή που ο Ντράγκι έχει ανοίξει την κάνουλα και ρέουν δισεκατομμύρια στην Ευρώπη, η κυβέρνηση Τσίπρα – Καμένου κρατάει ομπρέλα κι επιχειρεί να μονιμοποιήσει 40 χιλιάδες ανθρώπους στο δημόσιο με στόχο τη δημιουργία νέου κομματικού στρατού, ενώ προχώρησε σε προκλητικές αυξήσεις στους ήδη προνομιούχους της ΔΕΗ!
Χώρια τους χιλιάδες μετανάστες που κυκλοφορούν πάλι ελεύθεροι στους δρόμους της πρωτεύουσας.
Χώρια τα δε  λογής λογής φρικιά, κάθε ημέρα κάτι καταλαμβάνουν, βανδαλίζουν ή καταστρέφουν, με την κυβέρνηση να παρακολουθεί.
Χάος;
Και μπάχαλο μαζί.
Δεν τα λέει κανείς και σοφές επιλογές.
Αλλά εμείς θα βγάλουμε τα κλαρίνα, τα βιολιά και τους ζουρνάδες στο Σύνταγμα, για να γιορτάσουμε την εθνική παλιγγενεσία…



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου