Κυριακή 21 Δεκεμβρίου 2014

Στο Καλντερίμι (Νο 92)

Η εβδομαδιαία στήλη του grpost με τα πολιτικά, παραπολιτικά σχόλια, τις Τυπολογίες και το Αθλητικό Καλντερίμι, δια χειρός Νίκου Γ. Σακελλαρόπουλου


@ Καλημέρες, καλημέρες. Δεν έχετε παράπονο.
Όσα διαβάζετε εδώ και πολύ καιρό σε τούτη τη στήλη, δηλαδή τις κινήσεις και σκέψεις πολλών για κυβέρνηση «εθνικής ενότητας» ή «ειδικού σκοπού», τα είδατε ως κυρίαρχο θέμα της επικαιρότητας, την εβδομάδα που έφυγε.
Μαζί βεβαίως με την πρώτη ψηφοφορία για εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας.
Πρωτοσέλιδα εφημερίδων, δηλώσεις του μοιραίου Παπανδρέου, τηλεοπτικά δελτία ειδήσεων με παράθυρα και λοιπές συνδέσεις, ανέδειξαν το θέμα που εσείς ξέρατε εδώ κι αρκετές εβδομάδες.
Μέχρι κι οι «New York Times», έγραψαν ότι γράφει εδώ και καιρό το μικρό και ταπεινό grpost.
Οι δε αναφορές τους, μπορεί να επικαλούνται τα δημοσιεύματα του ελληνικού Τύπου την τελευταία εβδομάδα, αλλά δεν πρέπει να παραβλέπουμε ότι οι δημοσιογράφοι τους δεν μπορεί να μην έχουν «πηγές» στην αμερικανική πρεσβεία της Αθήνας.

@ Όσα διαβάζατε εδώ, στα οποία αντιδρούσαν ακόμη κι υβριστικά κάποια κυβερνητικά παπαγαλάκια και κάποιοι λαλίστατοι κονφερασιέ, νούμερα της Λαϊκής Δεξιάς, τους δίνει μια ακόμη ευκαιρία να καταπιούν τη γλώσσα τους….

@ Πάμε ένα βήμα παρακάτω.
Σας ξαναλέω ότι όσο κι αν το θέμα δείχνει να μη «περπατάει», πέριξ του υπάρχει έντονη κινητικότητα.
Στο πολιτικό παρασκήνιο διενεργούνται και ζυμώσεις και διεργασίες.
Θα σας κάνω και μια αποκάλυψη.
Στο Μέγαρο Μαξίμου έχουν αρχίσει ν’ ανησυχούν, ιδιαιτέρως μετά το αποτέλεσμα της πρώτης ψηφοφορίας για την εκλογή προέδρου, αλλά και τις πιέσεις που ακολούθησαν από στελέχη της Νέας Δημοκρατίας (Ντόρα Μπακογιάννη κλπ) για την ανάληψη πρωτοβουλιών από τον Σαμαρά.

@ Εκτίμησή μου είναι ότι ο Σαμαράς έχει χάσει το πλεονέκτημα εξεύρεσης λύσης κι έχει γίνει μέρος του προβλήματος.
Όπως δείχνουν τα πράγματα, είτε έτσι είτε αλλιώς ο πρωθυπουργός έχει αρχίσει να μετρά αντιστρόφως.
Αν ευοδωθούν τα σενάρια θα είναι χαμένος, αν δεν ευοδωθούν και πάμε σ’ εκλογές, πάλι θα βρεθεί –εκτός δραματικού απροόπτου- χαμένος.
Πολύ περισσότερο όταν είναι σαφείς πλέον οι αποστάσεις του Βενιζέλου.

@ Τις τελευταίες ώρες έχουν φουντώσει οι φήμες περί ενδεχόμενης σύγκλισης των πολιτικών αρχηγών, ειδικά μετά τα διαφαινόμενα αδιέξοδα και τις βρωμερές οσμές που αφήνουν με τις καταγγελίες τους οι καμένοι κι οι «ανεξάρτητοι» βουλευτές Παραστατίδης και Βουδούρης.

@ Πώς θα ενεργοποιηθεί μια τυχόν σύγκλιση του συμβουλίου πολιτικών αρχηγών;
Δεν ξέρω.
Ξέρω ότι ο Μητσοτάκης στα 96 του χρόνια, πήγε και βρήκε τον Παπούλια.
Συμφώνως με απολύτως αξιόπιστες πληροφορίες, του ζήτησε να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων και του τόνισε ότι πρέπει ν’ αναλάβει εκείνος την πρωτοβουλία για τη σύγκλιση.
Το μόνο που δεν έμαθα είναι αν ο συνήθως «κυνικός» κι «ωμός» Μητσοτάκης, είπε στον απερχόμενο πρόεδρο, ότι η σύγκλιση του συμβουλίου πολιτικών αρχηγών θα είναι η τελευταία του ευκαιρία για να θυμούνται οι Έλληνες μια πρωτοβουλία του, από τα δέκα χρόνια της προεδρίας του!

@ Θα σας αποκαλύψω και κάτι ακόμη.
Ο Μητσοτάκης έχει επικοινωνήσει και με τον Τσίπρα.
Τηλεφωνικά ή δια ζώσης; Δεν έμαθα.
Έχει επικοινωνήσει και με τους Καραμανλή και Σημίτη, οι οποίοι συμφωνούν στην άποψή του περί εθνικής συνεννόησης.
Κι αδιαφορούν για διάφορες «ρηχές» επικρίσεις.

@ Σας έχω κι άλλη αποκάλυψη.
Κι ας σκούζουν τα παπαγαλάκια.
Συναντήθηκαν ή επικοινώνησαν (ούτε αυτό μπόρεσα να το διευκρινίσω) οι Σταμάτης και Δραγασάκης.
Τι είπαν; Δεν το ξέρω.
Εκείνο που ξέρω είναι ότι ο Σταμάτης δεν είναι εξ εκείνων που υποστηρίζουν την «τυφλή» πορεία του τόπου σ’ εκλογές που επαγγέλλονται άλλα στελέχη του Μεγάρου Μαξίμου.
Όπως κι ότι ο Δραγασάκης, ομού μετά των Σταθάκη και Μηλιού, είναι εκ των ελαχίστων του ΣΥΡΙΖΑ που γνωρίζουν τι εστί βερίκοκο για το κόμμα τους, η τυχόν ανάληψη κυβερνητικών ευθυνών…

@ Σας έχω και τρίτη αποκάλυψη.
Την εβδομάδα που πέρασε συναντήθηκε ο Κώστας Καραμανλής με τον πρώην υπηρεσιακό πρωθυπουργό Παναγιώτη Πικραμένο.
Για ποιον λόγο και σκοπό, δεν ξέρω.
Ούτε μπορώ να σας λέω κουταμάρες ή να κάνω εικασίες.
Εκείνο που γνωρίζω είναι ότι το όνομα του Παναγιώτη Πικραμένου, είναι εξ εκείνων που υπήρχε ή υπάρχει ενδεχόμενο να τεθεί επικεφαλής μια κυβέρνησης «Εθνικής ενότητας» ή «ειδικού σκοπού».

@ Πάντως, στην Κουμουνδούρου ακούνε κυβέρνηση «εθνικής ενότητας» ή «εθνικού σκοπού» και φτύνουν στον κόρφο τους.
Όχι οι μετριοπαθείς και «ρεαλιστές», αλλά όλοι οι άλλοι που ονειρεύονται επαναστάσεις και πεντοζάλη των…τοκογλύφων.
Κι αν δεν «παίξει μπάλα» ο ΣΥΡΙΖΑ, ακόμη κι αν δημιουργηθεί αυτή η περίφημη κυβέρνηση, πάλι θα είναι δώρο άδωρο.

@ Θα ξαναγυρίσω λίγο στον Μητσοτάκη.
Για να πω ότι στα 96 χρόνια του, εξακολουθεί να διδάσκει πολιτικό ρεαλισμό και να «σπρώχνει» τις εξελίξεις.
Κι η αλήθεια είναι ότι όσες φορές δεν τον άκουσε η ελληνική κοινωνία –με κορύφωση την πρωθυπουργική του θητεία που επιχείρησε τομές στην οικονομία κι …έπεσε- αναγκάστηκε να συμφωνήσει μαζί του εκ των υστέρων.

@ Πάμε λίγο και στη στάση του Βενιζέλου.
Είναι σαφές ότι παίζει πλέον το δικό του χαρτί επιβίωσης.
Όπως μετά τις Κάννες «άδειασε» τον μοιραίο Γιώργο Παπανδρέου, έτσι φαίνεται ότι έχει αρχίσει και τώρα να κάνει με τον Σαμαρά.
Φυσικά, με στόχο να συνεχίσει το κόμμα του –όπως κι αν λέγεται- να βρίσκεται στο παιγνίδι της εξουσίας και την επόμενη ημέρα.
Την ημέρα της πρώτης ψηφοφορίας για την εκλογή Προέδρου, ο Βενιζέλος βγήκε και δήλωσε ότι «Δεν θα αφήσουμε - και δεν θ’ αφήσω προσωπικά- να χαθούν τα επιτεύγματα της χώρας κι οι θυσίες του ελληνικού λαού. Και κυρίως δεν θ’ αφήσω αυτό να γίνει προεκλογικά, καθ’ οδόν προς τη διαδικασία εκλογής του Προέδρου της Δημοκρατίας ή, αν αποτύχουμε, καθ’ οδόν προς τις εκλογές».

@ Ο Βενιζέλος, είναι σαφές ότι άλλαξε στάση όταν είδε ότι ο Σαμαράς έχει καθαρή στρατηγική εκλογών.
Πολύ περισσότερο όταν πήρε στα χέρια του κάποιες δημοσκοπήσεις που δείχνουν ότι μειώνεται σταθερά η διαφορά της Νέας Δημοκρατίας από τον ΣΥΡΙΖΑ.
Αυτά τα δυο στοιχεία απειλούν να συνθλίψουν το κόμμα του από την πόλωση των εκλογών.
Αποφάσισε λοιπόν να διαχωρίσει τη θέση του από τον κυβερνητικό του εταίρο, να ρίξει στο τραπέζι τη συναίνεση και να αναλάβει πρωτοβουλίες εκτόνωσης του αδιεξόδου.

@ Όχι ότι πιστεύει στη συναίνεση, ούτε ότι θα βρεθεί λύση.
Αλλά επειδή κάτι τέτοιο τον εξυπηρετεί.
Ο Βενιζέλος ξέρει ότι μόλις πολωθεί η κατάσταση περισσότερο, οι κεντρογενείς –δεξιόστροφοι ψηφοφόροι του θα στραφούν προς τη Νέα Δημοκρατία.
Η οποία θα καταστεί βασικός του αντίπαλος.

@ Είναι και κάτι ακόμη.
Η συναινετική ρητορική του Βενιζέλου στοχεύει σε τρεις κατευθύνσεις
1. Να χρεώσει στον Σαμαρά τις εκλογές, αφού ο ίδιος δίνει διέξοδο με την πρότασή του για εκλογή Προέδρου και προσδιορισμό εκλογών μέσα στο 2015.
2. Κρατά αποστάσεις από το σκληρό ροκ της Νέας Δημοκρατίας και του ΣΥΡΙΖΑ, με στόχο να θεωρηθεί δύναμη σταθερότητας.
3. Αρνούμενος να υιοθετήσει τη σκληρή γραμμή του Σαμαρά, κλείνει το μάτι στην Κουμουνδούρου εν όψει της επόμενης ημέρας, για να παραμείνει στο  «παιγνίδι» εξουσίας.
Είτε σε μια κυβέρνηση «εθνικής ενότητας» ή «ειδικού σκοπού», είτε σε οποιοδήποτε άλλο ενδεχόμενο μη αυτοδυναμίας του ΣΥΡΙΖΑ.

@ Να σας πω κι ένα σενάριο που ακούγεται επιστημονικής φαντασίας;
Να προτείνει ο Καμμένος στην τρίτη ψηφοφορία ως υποψήφιο Πρόεδρο τον Καραμανλή.
Χωρίς Σαμαρά πρωθυπουργό!
Να ψηφίσουν δηλαδή οι καμένοι και να συγκεντρωθούν οι 180 ψήφοι.

@ Έρημη Ελλάδα.
Αν επιχειρήσουμε να δούμε νηφάλια κι ίσως κυνικά, όσα μας συνέβησαν σχεδόν διακόσια χρόνια μετά την ανεξαρτησία της χώρας, θα καταλήξουμε ασθμένως στο συμπέρασμα ότι ο τόπος κυβερνήθηκε από δυο κόμματα:
Του ορθολογισμού και του ανορθολγισμού.
Οι ορθολογιστές ( Τρικούπης, Ελευθέριος Βενιζέλος, Κωνσταντίνος Καραμανλής κι όσοι τον υπηρέτησαν υπεύθυνα όπως η Αριστερά του Ηλιού και του Κύρκου ή κι ο Σημίτης ως μειοψηφία στο ΠαΣοΚ).
Οι ανορθολογιστές (Δηλιγιάννης, Ανάκτορα, Λαϊκό κόμμα, επίγονοι Βενιζέλου, η μεγάλη πλειοψηφία της προδικατορικής ΕΡΕ, το ΚΚΕ, οι μοιραίοι Παπανδρέου, η Λαϊκή Δεξιά κι οι ουτοπιστές της Αριστεράς).
Οι πρώτοι ανέταξαν και μεγάλωσαν την Ελλάδα, οι δεύτεροι την κατακρήμνισαν στα τάρταρα.
Όλα τ’ άλλα αποτελούν φούμαρα για μεταξωτές κορδέλες…

@ Γιατί τα αναφέρω αυτά;
Για τον απλούστατο λόγο ότι σήμερα ζούμε την κορύφωση της «φτώχειας» του πολιτικού μας συστήματος και του ανορθολογισμού.
Μόνο μια ματιά να ρίξει κάποιος στις συνθέσεις των κοινοβουλευτικών ομάδων των κομμάτων, θα κατακλυστεί από αισθήματα απόλυτης απογοήτευσης.
Τόσα νούμερα μαζεμένα, ποτέ δεν υπήρξαν στο ελληνικό κοινοβούλιο.
Προϊόντα της κρίσης, της αμάθειας και της ελαφρότητας της κοινωνίας.
Ο δε λαϊκισμός έχει διαχυθεί παντού, στην πολιτική και στην κοινωνία και μάλιστα τη στιγμή που επιβάλλεται περισσότερο από ποτέ να επικρατήσει ο ορθολογισμός, η συνεννόηση κι η αλήθεια.

@ Η σιχαμένη Λαϊκή Δεξιά της Νέας Δημοκρατίας, δεν επέτρεψε να γίνουν τα τελευταία βήματα και να τελειώνουμε με τα μνημόνια.
Αρνήθηκε κάθε μεταρρύθμιση, πιστή στις αρχές της περί εξυπηρέτησης της εκλογικής πελατείας της.
Ουκ ολίγοι λαϊκιστές λαϊκοδεξιοί καταλαμβάνουν έδρανα στα οποία κάποτε κάθονταν ένας Παναγιώτης Κανελλόπουλος, ένας Τσάτσος, ένας Ράλλης, ένας Νιάνιας, ένας Τρυπάνης, ένας Παπακωνσταντίνου, ένας Στεφανόπουλος, ένας Μάνος, ένας Ανδριανόπουλος, ένας Μπούτος κι ένα σωρό άλλοι που είχαν πολιτικούς όρχεις ως το πάτωμα, καλλιέργεια, πνεύμα και σωφροσύνη.

@ Από την άλλη πλευρά, εκεί που κάθονται σήμερα ο Λαφαζάνης, ο Διαμαντόπουλος, η Ζωή κι οι συνοδοιπόροι των…Πέπε Γκρίλο, Ντε Λίνκε,  και…Ποδέμος, καθόταν ο Λεωνίδας Κύρκος. Ο Παπαγιαννάκης! Ο Ηλιού!
Ω ποία ντροπή.

@ Στην αξιωματική αντιπολίτευση πανηγυρίζουν όταν δυο στελέχη τους εκφράσουν την ίδια άποψη ή γνώμη.
Ότι του έρθει του καθενός στην κεφάλα, το αμολάει κι όποιον πάρει ο χάρος.
Χωρίς καν ν’ ανατρέξω σε αρχεία, καταθέτω πρόχειρα ότι θυμάμαι από τις δηλώσεις των τελευταίων ημερών:
Ο Βίτσας είπε ότι δεν θα σεβαστούμε την δίμηνη παράταση που μας έδωσαν οι δανειστές.
Ο Λαφαζάνης είπε ότι κάθε χώρα έχει δικαίωμα να κάνει μονομερείς κινήσεις, παραβλέποντας ότι η Ελλάδα ζει με δανεικά.
Ο Σκουρλέτης κατέφυγε στο τσιτάτο ότι η λαϊκή κυριαρχία είναι ισχυρότερη από τις αγορές.
Ο Στρατούλης είπε ότι η πτώση του χρηματιστηρίου καταδεικνύει την ωμή παρέμβαση του κεφαλαίου στα πολιτικά μας δρώμενα!
Ο δε Τσίπρας, σε μια επίδειξη άγνοιας και λαϊκισμού, είπε ότι η κυβέρνησή του θα παίζει λύρα κι οι αγορές θα χορεύουν πεντοζάλη.
Αν όλα αυτά δεν αποτελούν μνημεία πολιτικής παραφροσύνης κι άγνοιας και δεν καταδεικνύουν την εξωπραγματική κατάσταση του βιοτόπου που ζουν αυτοί οι άνθρωποι, τότε τι είναι;

@ Κι όλα αυτά, τη στιγμή που κι οι πιο αδαείς γνωρίζουν ότι - εν αντιθέσει με το 2012 που οι γερμανικές και γαλλικές τράπεζες ήσαν ευάλωτες σ’ ένα GREXIT δεδομένου ότι  είχαν στα χαρτοφυλάκιά τους ελληνικά ομόλογα ύψους 80 δις ευρώ  - στη σημερινή συγκυρία δεν υπάρχει συστημικός κίνδυνος για την  Ευρωζώνη  από μια ενδεχόμενη έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ.
                    
@ Ξέρετε ποιο είναι το χειρότερο;
Ότι όλοι αυτοί οι…πεντοζάληδες, έχουν διαβρώσει την κοινωνία, που ζαλισμένη απ’ όσα υπέστη και βυθισμένη στην άγνοιά της, προτιμά ν’ ακούσει αυτούς παρά να βρει ή να επιβάλλει στην κυβέρνηση περπατησιά που θα αλλάξει τη μοίρα του τόπου.
Ελάχιστοι είναι εκείνοι που κατανοούν την σοβαρότητα των περιστάσεων κι όσα συμβαίνουν στην οικονομία από την πολιτική αβεβαιότητα.
Ελάχιστοι είναι εκείνοι που πήραν χαμπάρι τι έγινε στο Λονδίνο όταν ο Σταθάκης με τον Μηλιό πήγαν κι έλεγαν όσες αηδίες λένε κι εδώ.
Πάντα φταίνε οι ξένοι και το κεφάλαιο!
Πόσα χρόνια ακόμη θ’ ακούμε και θα «τσιμπάμε» σε τέτοιες μαλακίες;
Πόσα χρόνια ακόμη θα κάνουν κουμάντο στον τόπο οι άφρονες;
Πόσα χρόνια ακόμη πρέπει να χαθούν για τον τόπο, ούτως ώστε να προχωρήσει στον δρόμο που θα την καταστήσει κανονική χώρα;

@ Θέλω να πω και κάποια πράγματα για τον υποψήφιο κυβερνητικό συνοδοιπόρο του Αλέξη Τσίπρα, τον Καμμένο.
Δεν έχουν περάσει πολλές ημέρες, που στην Κ.Ε. του κόμματός του φώναζε να φύγουμε από την Ευρώπη των τοκογλύφων και να συνταχθούμε με τη Ρωσία και τον Πούτιν.
Δεν πέρασε πολύς χρόνος κι επιβεβαιώθηκε για μια ακόμη φορά ότι πλην των άλλων στερείται παντελώς και πολιτικής οξυδέρκειας.
Οι εξελίξεις στη Ρωσία είναι καταιγιστικές.
Προχθές, για δεύτερη φορά μέσα σε μια εβδομάδα, ο Πούτιν αναγκάστηκε να αυξήσει τα  επιτόκια κατά 6,5 μονάδες οδηγώντας τα στο ύψος του 17% !
Κι όμως το νόμισμα της χώρας, το ρούβλι συνέχισε να καταρρέει, με συνέπεια η ισοτιμία του έναντι του δολαρίου και του ευρώ, να σπάσει  το «φράγμα» των 79 δολαρίων για πρώτη φορά στην ιστορία του.

@ Αποδεικνύεται λοιπόν, για μια εισέτι φορά, ότι οι πολυλογίες, οι συνθηματολογίες, οι ευσεβείς πόθοι κι οι άκριτες επιδείξεις τσαμπουκά και ψευτομαγκιάς, γυρίζουν μπούμερανγκ.
Όταν η Ρωσία με τις πάμπολλες πλουτοπαραγωγικές πηγές, αδυνατεί να δανειστεί ακόμη κι αν βάζει αυτές ενέχυρο, πώς περιμένει ο πρόεδρος Πάνος να βοηθήσει την Ελλάδα;
Όπως το έκανε με την Κύπρο;

@ Άλλη μια πολιτική μετριότητα, που επιμένει ν’ αγνοεί την πραγματικότητα σε μια παγκοσμιοποιημένη κοινωνία κι οικονομία.
Άλλος ένας που επιμένει να αιθεροβατεί ότι θα διαλύσει τους κερδοσκόπους.
Αλλά, τον παίρνουν χαμπάρι σιγά σιγά ακόμη κι όσοι τον ακολούθησαν κι όπως δείχνουν οι δημοσκοπήσεις, μάλλον οδεύει προς το σπίτι του παρά προς τον Πούτιν…

@ Ένα μεγάλο πρόβλημα για τον τόπο είναι ο Σαμαράς έχει δίκιο σε πολλά απ’ αυτά που καταλογίζει στον Τσίπρα κι ο Τσίπρας σε πολλά απ’ όσα καταλογίζει στον Σαμαρά….

@ Τι θα σώσει επιτέλους αυτόν τον τόπο;
Θα το πω ωμά, κυνικά.
Θίγοντας τα «ιερά» και τα «όσια» κάποιων κι αδιαφορώντας για οιονδήποτε χαρακτηρισμό μου προσάψουν.
Θα τη σώσουν μόνο οι δανειστές της.
Με μια στενή επιτήρηση.
Κι επιτρόπους παντού.
Σε υπουργεία, σε δήμους, σε ΔΕΚΟ, στα πανεπιστήμια, στις εφορίες, στα τελωνεία.
Παντού!
Και σ’ όποιους Ελληναράδες δεν αρέσει…ξυδάκι.

@ Πάμε σ’ άλλο θέμα. Έκανε μεγάλη εντύπωση στους αδαείς η συνάντηση Προβόπουλου και Τσίπρα.
Όμως, όσοι γνωρίζουν την αέναη διαμάχη του με τον Στουρνάρα –επί πολλά χρόνια- δεν έπεσαν από τα σύννεφα.
Για όσους δεν γνωρίζουν ή δεν θυμούνται να τονίσω ότι ο Προβόπουλος έγινε διοικητής της Τραπέζης της Ελλάδος, αφού είχαν μεσολαβήσει τεράστιες προσπάθειες  του Γιώργου Σουφλιά να πείσει τον Καραμανλή.
Πριν απ’ αυτό, είχε συμμετάσχει ενεργά στη σύνταξη του οικονομικού προγράμματος της Νέας Δημοκρατίας, πριν τις εκλογές του 2004 κι αμέσως μετά απ’ αυτές έγινε διοικητής της Εμπορικής, στη θέση του Στουρνάρα.

@ Όλη η πιάτσα όμως γνωρίζει ότι ο Γιώργος Προβόπουλος είναι ένας ιδιαιτέρως ευέλικτος τεχνοκράτης, που δεν στέκεται και πολύ σε ζητήματα ιδεολογικών συγκλίσεων ή αποκλίσεων.
Μόλις ο Στουρνάρας εξαπέλυσε τους μύδρους του εναντίον της αντιπολίτευσης, ο Προβόπουλος βρήκε ευκαιρία κι έγινε «κολυμπήθρα» για την Κουμουνδούρου.
Ακούγεται όλο και περισσότερο ότι αναζητά ρόλο σ’ ενδεχόμενη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, με το επιχείρημα ότι αποτελεί αξιόπιστο συνομιλητή για τους δανειστές.
Κι ότι σ’ αυτό το ενδεχόμενο δεν είναι αδιάφοροι στον ΣΥΡΙΖΑ.

@ Ασχέτως αν παλιότερα τον αποκαλούσαν «αρχιτέκτονα των μνημονίων» και τον απειλούσαν με εξεταστικές κι άλλα παρόμοια.
Μου λένε λοιπόν, ότι ήδη ο Προβόπουλος ανέλαβε να εξηγήσει στους τραπεζίτες τις θέσεις του Τσίπρα (προσοχή του Τσίπρα όχι του ΣΥΡΙΖΑ) για το σύστημα που θ’ ακολουθήσει.
Ο πρώην διοικητής της Τραπέζης της Ελλάδας, εξουσιοδοτήθηκε από τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ να τονίσει στους συστημικούς τραπεζίτες ότι δεν πρόκειται κρατικοποιήσει καμιά τράπεζα.
Άλλο θέμα είναι αν τον πιστέψουν ή τι θα κάνουν οι υπήκοοι του Λαφαζανιστάν.

@ Να σας πω και μια προέκταση της «συμφωνίας» Προβόπουλου –Τσίπρα.
Ο νυν σύμβουλος του Σάλλα στην Πειραιώς, ο Νίκος Καραμούζης, πρώην υποδιοικητής της Εθνικής, πρώην αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος της Eurobank και πρώην διευθύνων σύμβουλος της Γενικής, έχει κάνει ήδη το σάλτο μορτάλε και σχεδόν …θεωρείται ΣΥΡΙΖΑ.
Σας έχω κι άλλο.
Δραγασάκης και Σταθάκης έχουν προσεγγίσει σε βαθμό «πολιορκίας» τον πρόεδρο της Εθνικής Γιώργο Ζανιά. Ο οποίος θεωρείται άνθρωπος της επιρροής Βενιζέλου.

@ Πάμε παρακάτω αλλάζοντας θέμα.
Ο τελάλης είναι αυτή την περίοδο ο πιο ευτυχισμένος άνθρωπος της Βουλής.
Φάτσα μόστρα στις τηλεοράσεις, φωνάζει τα ονόματα των βουλευτών που ψηφίζουν για Πρόεδρο, επιτελεί το σπουδαίο κοινοβουλευτικό του έργο και κάνει περήφανους τους ψηφοφόρους του…

@ Το άλλο το μάθατε;
Βγήκαν οι υπήκοοι του Λαφαζανιστάν κι είπαν ότι μόλις γίνουν κυβέρνηση θα ζητήσουν δανεικά από τους νέους συμμάχους της χώρας.
Όχι! Δεν είπαν ποιοι θα είναι αυτοί.
Πάντως, την επομένη των δηλώσεων, ο Φιντέλ Κάστρο τα έφτιαξε με τον Ομπάμα κι έφερε την Κούβα στη Δύση.
Οπότε οι Λατφαζανιστές αντί για Κούβα πάνε κουβά…

@ Χαμός στη Βουλή, λίγη ώρα μετά την πρώτη ψηφοφορία για την εκλογή προέδρου.
Όλοι έψαχναν τον Μελά, για να διευκρινίσει για ποιον λόγο ψήφισε «παρών» κι όχι Δήμα, όπως είχε δηλώσει.
Σε μια γωνιά λίγο πριν την έξοδό του και το «στήσιμό» του μπροστά στις κάμερες, όπου έζησε τις δόξες που χρόνια επιζητούσε, πέσαμε πρόσωπο με πρόσωπο.
-         Τι έγινε; τον ρώτησα. Εσύ δεν έλεγες ότι θα ψηφίσεις πρόεδρο κι άφησες γι αυτό αμανάτι τον Καμένο;
Εισέπραξα την ίδια απάντηση που έδωσε λίγα λεπτά αργότερα και μπροστά στις κάμερες:
- Είχα πει ότι θα ψηφίσω κατά 80%.Σήμερα ψήφισα το 20%, τις άλλες φορές θα ψηφίσω κανονικά…

@ Πιάσ’ τ’ αυγό και κούρευ’ το…
Αυτός ο άνθρωπος είναι επί δεκαετίες βουλευτής του Πειραιά κι οι συμπολίτες μου έφτασαν στο σημείο να τον αναδείξουν ακόμη και πρώτο βουλευτή της Α΄ περιφέρειας.
Ποτέ του δεν έγινε ούτε καν υφυπουργός –κάτι ήξεραν όλοι οι πρωθυπουργοί- αλλά πάντα κουβαλούσε πίσω του εκείνους που έχουν καταστήσει τον Πειραιά…Μανιατούπολη και ψάχνεις με φακό να βρεις γηγενή Πειραιώτη.
Κι όταν είδε ότι δεν θα εκλεγεί το 2012, την έκανε για τους καμένους…
Σας τα έχω πει τόσες και τόσες φορές.
Κακομοίρα Ελλάδα, άμοιρε Πειραιά…

@ Έχω δίλημμα που μόνο ο βουλευτής Παναγιώτης Μελάς μπορεί να μου λύσει.
Έχω μοσχαράκι κοκκινιστό για γεύμα.
Για το συνοδευτικό του, κλίνω κατά 20% προς πατάτες τηγανητές και 80% προς μακαρόνια.
Τι να ψηφίσω κύριε βουλευτά μου;

@ Δεν μας χέζεις ρε Νταλάρα…

@ Ο άλλος, ο Χαϊκάλης, είπε ότι του έδιναν εκατομμύρια για να ψηφίσει Πρόεδρο.
Όπως στην Ξουλίδου…μέσω facebook….
Μάλιστα, έβαλαν στον κόλπο και τον αμερόληπτο συνοδοιπόρο κι υπουργό επικοινωνίας του ΣΥΡΙΖΑ, αρχιεισαγγελέα του τόπου, τον Λαζόπουλο.
Ο οποίος ξύπνησε πρωί πρωί (!!!!!) κι έτρεξε στην εκπομπή του άλλου γνωστού εισαγγελέα, για ν’ αποκαλύψει το σκάνδαλο.
Μόνο και μόνο απ’ αυτό, οι καταγγελίες κρίνονται αβάσιμες.

@ Τέτοιες καταγγελίες, αν είχαν βάση, θα διαλευκαίνονταν αμέσως κι εύκολα.
Αλλά, δεν αποδεικνύεται τίποτα.
Το ίδιο ισχυρίζονται κι υψηλόβαθμα στελέχη της Δικαιοσύνης.
Δεν αποδεικνύεται τίποτα….
Τα πράγματα είναι σαφή.
Στη χώρα μας το υποκριτικό ταλέντο έπιασε κορυφή.
Θέατρο και μάλιστα παντός είδους.
Αυτοί είμαστε.
Αυτούς τους πολιτικούς ψηφίζουμε, αυτό το είδος ψυχαγωγίας μας ταιριάζει.
Γέλιο μέχρι δακρύων κι ο λογαριασμός στο τέλος…

@ Την Ξουλίδου την δωροδοκήσανε μέσω facebook, τον Χαϊκάλη μέσω τηλεφώνου και συνάντησης σε κεντρικό σημείο.
Άντε, ο επόμενος θα είναι μέσω twitter.

@ Ο λαϊκισμός δίνει ότι έχει και δεν έχει.
Όμως έχω την αίσθηση ότι τόσο χυδαίος εμπαιγμός της κοινής γνώμης, σε τόσο κρίσιμες στιγμές για τον τόπο, δεν έχει ματαγίνει.
Κι όπως και να καταλήξουν αυτές οι υποθέσεις «δωροδοκιών» -συμπτωματικά όλες στους ψεκασμένους- κάποιοι πρέπει να τιμωρηθούν παραδειγματικά.
Η ανοχή στη μπούρδα, έχει αρχίσει πλέον να προσβάλλει τη νοημοσύνη των πολλών που δεν έχουν ψεκαστεί.
Ή έστω δεν έχουν ψεκαστεί επαρκώς…

@ Πήγε, λέει, δυο φορές στον εισαγγελέα για να καταγγείλει ότι θέλουν να τον δωροδοκήσουν, αλλά όταν ρωτιόταν από ποιόν, απαντούσε … δεν σας λέω!
Και τώρα κατηγορούν τη Δικαιοσύνη ότι άργησε να επέμβει…

@ Τι διάολο όλοι οι αλαφροΐσκιωτοι εκεί έχουν μαζευτεί;

@ Καταγγελίες, παρακολουθήσεις, διαδρομιστές, βρόμα, μπόχα, δυσωδία.
Ελλάδα της απόλυτης παρακμής.

@ Σας έχω κι άλλο από τη Βουλή.
Σε πηγαδάκι τριών υπουργών της κυβέρνησης –δυο νεοδημοκρατών κι ενός πασόκου- στο επίκεντρο ήταν οι…δημόσιοι υπάλληλοι.
Η κοινή διαπίστωση ήταν ότι εν όψει εκλογών έχουν ήδη κατεβάσει τα μολύβια.
Το μόνο που τους νοιάζει, έλεγαν, είναι πότε θα γίνουν εκλογές και ποιος θα αναλάβει το υπουργείο από τον …ΣΥΡΙΖΑ.
Οι περισσότεροι μάλιστα έχουν εδώ και καιρό αρχίσει ν’ αναζητούν….κονέ στην Κουμουνδούρου ή στην περιφέρεια Αττικής.

@ Πάμε σ’ άλλο θέμα.
Η συζήτηση είναι αληθής και προέρχεται από ανδροπαρέα φίλων, σε γραφικό κουτουκάκι του Προφήτη Ηλία, στον Πειραιά.
Έχει θέμα την προτίμηση των περισσοτέρων τους να ψηφίσουν ΣΥΡΙΖΑ για να εκλεγεί αυτοδύναμος.
Σας την μεταφέρω στο περίπου:
-         Θέλω να βγει ο Τσίπρας αυτοδύναμος για να μη λέει μετά ότι δεν μπορεί να εφαρμόσει το πρόγραμμά του εξ αιτίας του κυβερνητικού του εταίρου.
-         Κι εγώ ρε μαλάκα, αναντάμ παπαντάμ ΣΥΡΙΖΑ.
      Να δω τον Αλέξη να πηγαίνει στις Βρυξέλλες και να παίζει τα νταούλια του κι
      ο Σόιμπλε να χορεύει πεντοζάλη…
-         Ακριβώς. Να διατάξει τη Μέρκελ να κουρέψει το χρέος, αφού οι εταίροι είναι υπεύθυνοι όταν σκορπάγαμε τα δανεικά και δεν μας έλεγξαν…Να τους θυμίσει ότι όταν εμείς βάζαμε τις βάσεις της σύγχρονης δημοκρατίας, εκείνοι κρέμονταν ακόμη με τις ουρές τους από τα δέντρα…
-         Ναι ρε φιλάρα, να τους κάνει να τον… παρακαλάνε να του δώσουν τα 11,3 δισεκατομμύρια που κοστίζει το πρόγραμμά του, για να προσλάβει άλλες 100 χιλιάδες δημοσίους υπαλλήλους, να καταργήσει τον ΕΝΦΙΑ, να ξανανοίξει την Ολυμπιακή, την ΕΡΤ, να ξαναπάρει πίσω αεροδρόμια και λιμάνια…
-         Τι λέτε ρε μαλάκες; Μήπως ήπιατε πολύ;
-         Αδελφέ, μόνο αν κυβερνήσουν αυτοί θα γλιτώσουμε απ’ αυτούς…Θα τους πάρουν στο κυνήγι όλοι κι όταν ακούνε Αριστερά θα κάνουν όπως οι παπάδες με τον διάβολο…
Σημείωση: Όλοι αυτοί, είναι επιστήμονες, καλλιεργημένοι άνθρωποι κι ουδεμία σχέση έχουν με την Αριστερά…
Το μόνο τους μεμπτό, αλλά όχι άλλοθι, είναι πως υποστηρίζουν τον γαύρο…

@ Ερώτηση:
Αν ο τόπος πάει σ’ εκλογές νομίζουν στο Μαξίμου ότι θα πάνε όλα καλά με υπουργό Εσωτερικών τον Ντινόπουλο;
Ο οποίος για το μόνο που ενδιαφέρεται είναι η επανεκλογή του, εξ ου και το νέο μπαράζ τηλεοπτικών του εμφανίσεων;
Χωρίς ουσιαστικά να λέει τίποτα;

@ Ερώτηση:
Με ποιον είναι πιθανότερο να συνεργαστεί προεκλογικά ο Σπύρος Λυκούδης κι οι ΜΕΤΑρρυθμιστές του;
Με τον Βενιζέλο ή τον Σταύρο;
Αν είχα ροπή στα τυχερά παιγνίδια και στον τζόγο, θα ποντάριζα υπέρ του δεύτερου.

@ Ακούγεται μετ’ επιτάσεως, ότι κατόπιν συμβουλών του πρωθυπουργού η εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, Άννα Ασημακοπούλου, θα μετακομίσει από τα Γιάννινα στη Β΄ Αθηνών.
Δύσκολα τα πράγματα για εκείνη, είτε στην Ήπειρο είτε στην χαώδη Β’ Αθηνών.
Όπου οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι η Νέα Δημοκρατία δύσκολα θα εκλέξει περισσότερους από 4 (!!!) βουλευτές.

@ Θα σας πω κι ένα ζήτημα που βγάζει πολύ γέλιο.
Είδαν κι αποείδαν στην Κουμουνδούρου ότι δεν βγάζουν άκρη με πολλά στελέχη τους που βγαίνουν στο «γυαλί» και μοιάζουν σαν φρικιά των Εξαρχείων κι έφτιαξαν….γκαρνταρόμπα. Από την οποία μπορούν να προμηθεύονται κοστούμια …όσοι δεν έχουν…
Πάντως, μέχρι στιγμής δεν είδαν πολλούς πρόθυμους να περνάνε από εκεί και να…δανείζονται ρούχα.
Το θέμα έχει και συνέχεια.
Ταυτοχρόνως με τη γκαρνταρόμπα, ήρθαν και σε συμφωνία με γνωστό κατάστημα του Χαλανδρίου, από το οποίο τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ θα μπορούν να προμηθεύονται σακάκια με μεγάλη έκπτωση!
Προσοχή: Δεν πρόκειται γι’ αστείο.

@ Όχι, για τις γυναίκες –στελέχη και βουλευτές δεν έχουν κάνει κάτι ακόμη…
Ίσως περιμένουν την επίσημη ένταξη της Θεοδώρας Τζάκρη, που θα συστήσει τις πολυτελείς μπουτίκ πέριξ του Κολωνακίου…

@ Κλείνοντας την ενότητα με τα πολιτικά και παραπολιτικά σχόλια, να σας πω κάτι που έμαθα από τις όχθες του «Ποταμιού».
Λέγεται, λοιπόν, ότι έχουν ήδη κλείσει 4 θέσεις στο Επικρατείας.
Ο πρώτος (όχι σε αριθμό τοποθέτησης στη λίστα) είναι ο πρέσβης επί τιμή Αλέξανδρος Μαλλιάς. Έχει μεγάλη θητεία στις ΗΠΑ και θεωρείται φανατικός ευρωπαϊστής.
Ο δεύτερος, είναι ο καθηγητής του Πανεπιστημίου της Κρήτης Αχιλλέας Γραβάνης.
Η τρίτη είναι η Άννα Ευφραιμίδου –Παπασταύρου, που ίδρυσε την πρώτη μονάδα μεταμόσχευσης μυελού του οστών στην Ελλάδα.
Τέταρτος είναι ο ερευνητής στο Μέριλαντ των ΗΠΑ Γιώργος Παυλάκης, ο άνθρωπος που έχει αφιερώσει τη ζωή του στον αγώνα εναντίον του καρκίνου.

2η ενότητα
Τυπολογίες

@ Από μικρό κι από τρελό μαθαίνεις την αλήθεια…
«Σε ΣΥΡΙΖΑ FM έχει μετατρέψει τον Real fm ο Χατζηνικολάου», είπε σε κρίση ειλικρίνειας ο θείος Γιώργος.
Και μη με ρωτάτε αν είναι μικρός ή τρελός…

@ Πάντως, ο θείος Γιώργος τα τσέπωσε χοντρά από τον Χατζηνικολάου.
Ανανέωσε το συμβόλαιό του μέχρι το 2018.
Με ποσό του επιπέδου των αμοιβών που υπήρχαν στις …αρχές της δεκαετίας του…2000!
Και πολύ πολύ υψηλότερο από εκείνα που δίνουν τα μικροκάναλα που εμφανίζεται πλέον ο θείος.

@ Πριν πάμε σ’ άλλα θέματα από τα media, να σας προτρέψω να διαβάσετε ένα νέο βιβλίο που κυκλοφόρησε προχθές κι έχει τίτλο «Ο ηγέτης μετά τον ηγέτη».
Αναφέρεται στη δολοφονία του Παύλου Μπακογιάννη κι είναι γραμμένο από τον Γιάννη Δημητροκάλλη, που διετέλεσε επί χρόνια διευθυντής της Νέας Δημοκρατίας κι ήταν στενός συνεργάτης του Μητσοτάκη.
Ποιο είναι το νέο στοιχείο;
Ότι λίγες ώρες πριν τη δολοφονία του, ο αείμνηστος Μπακογιάννης, είχε συναντηθεί με συγκεκριμένους πολιτικούς του «Συνασπισμού», που κατονομάζονται κι ότι δολοφονήθηκε στις 8 το πρωί, όταν ουδείς ήξερε ότι τη συγκεκριμένη ημέρα κι ώρα θα πήγαινε τόσο πρωί στο γραφείο του. Πλην ελαχίστων…Και των δολοφόνων Κουφοντίνα, Σάββα Ξηρού κι Ηρακλή Κωστάρη….

@ Στον ΑΝΤ1 φαίνεται ότι έριξαν όλο το βάρος στις αποκαλύψεις του Λαζόπουλου στην εκπομπή του Παπαδάκη για τη «δωροδοκία» του Χαϊκάλη κι έτσι δεν έδωσαν μεγάλη προσοχή στην αναζήτηση των τριών μάγων.
Και μια που έφτασαν τα χριστούγεννα, μια που υπάρχουν οι ανάγκες για το εορταστικό πρόγραμμα, μιας και δεν βρέθηκαν οι τρεις μάγοι, είπαν να τους υποκαταστήσουν με κάτι από την εποχή τους.
Έτσι, στο εορταστικό πρωινό των χριστουγέννων, κάλεσαν τον Κώστα Μπίγαλη, τον Κώστα Χαριτοδιπλωμένο και τον Πασχάλη.

@ Τριάντα ολόκληρα χρόνια μετά την πρώτη του κυκλοφορία, το πάλαι ποτέ περιοδικό του Άρη Τερζόπουλου που διαμόρφωσε «ηθική» και «γκλαμουριά» στη γενιά της δεκαετίας του ’80, επανέρχεται.
Όχι στα περίπτερα, αλλά στο διαδίκτυο.
Μου είπαν ότι θα είναι στον «αέρα» τον Φεβρουάριο.

@ Τελικά μετά από πολλές διεργασίες, στη ΝΕΡΙΤ αποφάσισαν να βγάλουν στον «αέρα» κι άλλο δελτίο ειδήσεων.
Στις 9 το βράδυ.
Ουσιαστικά θα είναι κονσέρβα του απογευματινού των 6, με την Αντριάννα Παρασκευοπούλου και θα το παρουσιάζει η Μαριάννα Πετράκη.

@ Ιδού τώρα τα διλήμματα.
Ποια βλέπουμε;
Τη Σία στο Σκάι ή τη Μαριάννα;

@ Για την κατιούσα που έχουν πάρει οι τηλεθεάσεις του «τραγικού» Σεφερλή στο πρωινάδικο του Mega, τα έχουμε πει.
Όπως έχουμε ότι αυτό ήταν κάτι απολύτως φυσιολογικό, δεδομένης της μετριότητας του ηθοποιού, της σάχλας που εκπέμπει και πουλάει.
Φαίνεται ότι το κατάλαβαν αυτό κι οι επιτελείς του σταθμού, με αποτέλεσμα να μη τον ορίσουν παρουσιαστή του χριστουγεννιάτικου εορταστικού.
Κι όχι μόνο αυτό.
Ενώ ήταν σχεδόν βέβαιο ότι θα του ανέθεταν βραδινό σόου, το μετέθεσαν για μετά τις καλένδες.
Το ξέχασαν οριστικά, λέω εγώ.

3η ενότητα
Αθλητικό Καλντερίμι

@ Ενοχλήθηκαν κάποιοι φίλοι μου στον ΜΠΑΟΚ επειδή έγραψα ότι ο Σαββίδης δύσκολα θα κάνει μεγάλη μεταγραφή κι αντιθέτως ψάχνει να ξεφορτωθεί μεγάλα συμβόλαια.
Ομολογώ ότι τους είπα τα γνωστά περί των ευεργετικών ιδιοτήτων του ξυδιού.

@ Όμως, για σταθείτε ρε καρντάσια.
Ποιες μεταγραφές σάς έκανε ο Σαββίδης;
Σχεδόν όλες ήταν ελεύθερων ή δανεικών παικτών.
Ή δεν είναι έτσι;
Να σας θυμίσω μόνο τα τελευταία;
Ο Χούσιν και ο άλλος ο Ινσαουράλδε που πήρατε πέρυσι, δεν ήταν δανεικοί;
Οι άλλοι τέσσερις της ίδιας περιόδου δεν ήταν ελεύθεροι;
Δηλαδή, ο πράγματι παικταράς Νάτχο, που δεν μπόρεσε να κρατήσει το καλοκαίρι κι οι Μαντούρο, Μάρτενς και Γκσπούρνικ;

@ Πάμε παρακάτω.
Αφού διώχτηκε –και σωστά- μισή ομάδα το περασμένο καλοκαίρι, αποκτήθηκαν τέσσερις παίκτες, που κι εκείνοι ήταν ελεύθεροι.
Ο πολύ καλός Ρατς, ο συνεχώς τραυματίας Μακ, ο Γκολάσα κι ο Παπαδόπουλος.
Είναι ή δεν είναι έτσι;

@ Η μόνη μεταγραφή για την οποία βγήκαν μπικικίνια από το παντελόνι ήταν αυτή του τερματοφύλακα Ιτάνζ, που είναι αναπληρωματικός του Γλύκου και τον έπιασε κότσο ο Σπανός…

@ Άλλο θέμα αν έχει χώσει φράγκα για να βελτιωθούν οι υποδομές της Τούμπας, του προπονητικού κέντρου και την αγορά του λεωφορείου της ομάδας.
Αλλά η αλήθεια είναι ότι στο έμψυχο δυναμικό της ομάδας, δεν έχωσε φράγκα.
Γιατί να χώσει τώρα;

@ Για την Πανάθα τι να πω;
Μια γελάει μια κλαίει.
Αλλά, τέσσερα τεμάχια και δη από μικρομεσαία ομάδα είχε χρόνια να εισπράξει.
Κι είναι όλο πιο φανερή η έλλειψη δυο τριών παικτών από εκείνους που χαρακτηρίζονται «προσωπικότητες».
Δεν βγαίνει με τον Λαγό, τον Μπούρμπο, τον Ντίνα, τον Τριανταφυλλόπουλο και με τουρίστες τύπου Μπαϊράμι, Μπούι, Πέτριτς και δεν συμμαζεύεται.
Ούτε με μεταγραφές τύπου …Μπερίσα.
Δεν το βλέπουν;
Κι από πού ως πού κάνουν όνειρα για πρωτάθλημα;

@ Αυτή η ομάδα, χρειάζεται κατεπειγόντως δεξί μπακ, στόπερ κι αμυντικό χαφ πολύ υψηλών προδιαγραφών.
Κι αυτοί κοστίζουν.

@ Μην ακούτε ή μη δίνετε εμπιστοσύνη για όσα διαβάζετε περί Αναστασιάδη κι Εθνικής.
Σας έχω ξαναπεί. Τον θέλει ο Καραγκούνης, το θέλει κι ο ίδιος, αλλά ποτέ ο Άγγελος δεν άφησε ομάδα, ποτέ δεν αθέτησε συμβόλαιο, ποτέ δεν πούλησε κανέναν.
Γιατί να το κάνει τώρα;

@ Εκτός, αν αλλάξει κάτι δραματικά στην Τούμπα.
Ένα δυο συνεχή, ας πούμε, άσχημα αποτελέσματα που θα διαμορφώσουν αρνητικό κλίμα και παρέμβει ο παρορμητικός Ιβάν…

---------------------------------
@ Φτάνοντας σιγά σιγά προς τα τελευταία μέτρα του σημερινού μας «Καλντεριμιού» θέλω να μοιραστώ μαζί σας τις ανησυχίες της μικρής μου κόρης.
Με ρωτάει, λοιπόν και με ξαναρωτάει αν υπάρχουν εξωγήινοι.
Στρέφω το βλέμμα προς τη μάνα της, αλλά η μικρή δεν καταλαβαίνει ακόμη.
Πώς να της το πω άραγε;

@ Κι εκεί που αναρωτιόμουν τον τρόπο που θα της πω κάτι τόσο σοβαρό για τους εξωγήινους, έπεσε το μάτι μου σε μια εφημερίδα που έγραφε ότι οι επιστήμονες ανακάλυψαν ζωή στον Άρη!
Ιδού η λύση στο πρόβλημά μου.
Ανακούφιση!

@ Καταγγέλλω ότι το 2012 μου έδιναν πέντε πιτόγυρα και τρείς μπύρες για να ψηφίσω καμένους.
Κι εγώ δεν υπέκυψα.

@ Εγώ πάντως αν ήθελα να δωροδοκήσω κάποιον από τους καμένους δεν θα του έταζα λεφτά.
Θα του έταζα ότι θα του δώσω το αντίδοτο για τους ψεκασμούς.

@ Λοιπόν τέλος.
Να περάσετε τα Χριστούγεννα με ψυχική ηρεμία.
Κι όσοι δεν τα πιστεύετε, πάλι το ίδιο να κάνετε κοντά στα προσφιλή σας πρόσωπα.

@ Θα τα ξαναπούμε με «Καλντερίμι» την επόμενη Κυριακή.
Φυσικά, δεν πρέπει να ξεχνάτε ότι οι μεθυσμένοι, τα παιδιά και τα κολάν, λένε πάντα την αλήθεια…

@ Φιλούρες!



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου