Κυριακή 2 Νοεμβρίου 2014

Στο Καλντερίμι (Νο 85)

Η εβδομαδιαία στήλη του grpost με τα πολιτικά –παραπολιτικά σχόλια της εβδομάδας, τις Τυπολογίες και το Αθλητικό Καλντερίμι


@ Καλημέρα, καλημέρα…Καλώς σας βρίσκω.

@ Μπαίνω κατ’ ευθείαν στο ψητό, αφού την ώρα που ήμουν έτοιμος να πω τέλειωσα, έμαθα πολλά πράγματα από τη συνάντηση του Γκίκα Χαρδούβελη με τον Γερμανό ομόλογό του, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.
Ο Γερμανός, μέχρι που δεν προσέβαλλε τον δικό μας.
Όταν ο Χαρδούβελης του είπε ότι «η Ελλάδα χρειάζεται ανάσες για να διατηρήσει την κοινωνική της συνοχή», ο Σόιμπλε το μόνο που δεν του είπε ήταν…
«…στ’ αρχ…..μου».
Το πιο ήπιο που άκουσε ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών είναι το «τελειώνετε με όσα έχετε δεσμευθεί»….

@ Έχει κι άλλο.
Ο Γερμανός, γνωρίζοντας καλά το ελληνικό πολιτικό σκηνικό, είπε ευθέως στον Έλληνα ομόλογό του ότι «η Ελλάδα χωρίς επιτήρηση υπάρχει φόβος ότι δεν θα προωθήσει τις μεταρρυθμίσεις και θα ξαναρχίσει τις παροχολογίες»…
Χαμός!

@ Εν τω μεταξύ αργεί η επιστροφή της τρόικας στη χώρα μας για να κλείσουν τα εκκρεμή ζητήματα που προβλέπονται στο αναθεωρημένο Μνημόνιο που οριστικοποιήθηκε τον προηγούμενο Μάιο.
Ο δε μηχανισμός που όπως σας έχουμε αποκαλύψει από το «Καλντερίμι Νο 83» έχει ήδη στηθεί και «περιμένει», μάλλον πάει στις καλένδες, εφόσον εμείς δεν κάνουμε όσα έχουμε υπογράψει.

@ Κι εδώ που τα λέμε, ας φωνάξουμε τα πράγματα με τ’ όνομά τους.
Ο Σόιμπλε μας φταίει που δεν έχουμε κάνει το παραμικρό στο ασφαλιστικό;
Ο Σόιμπλε μας φταίει που δεν έχουμε προχωρήσει στις απολύσεις που έχουμε συμφωνήσει από το δημόσιο;
Ο Σόιμπλε μας φταίει που μόλις την εβδομάδα που μας πέρασε η κυβέρνηση αποφάσισε την…παράταση λειτουργίας του Οργανισμού αποξήρανσης της Κωπαϊδας;
Ο Σόιμπλε μας φταίει που δεν ανοίξαμε ποτέ τη λίστα Λαγκάρντ να δούμε τους δημοσίους υπαλλήλους, τους επιχειρηματίες, τους γιατρούς και τους ημέτερους που έβγαλαν εκτός Ελλάδας τα μαύρα λεφτουδάκια τους;
Ο Σόιμπλε μας φταίει που δεν έχουμε καταπολεμήσει τη διαφθορά και τη γραφειοκρατία;
Σας ξαναλέω: Χαμός!

@ Αλλάζουμε θέμα.
Δεν σας κρύβω ότι η τοποθέτηση του Νίκου Δένδια στο υπουργείο Άμυνας, προκάλεσε έκπληξη. Τόσο εντός της Νέας Δημοκρατίας όσο και στους λοιπούς πολιτικούςς παράγοντες.
Πολύ περισσότερο αφού υπάρχει ανοικτή διαπραγμάτευση με την τρόικα.
Σας είχαμε πει ότι τα ονόματα που εδώ και καιρό διαρρέονταν ήταν αυτά του Κώστα Αρβανιτόπουλου καθώς και του Κώστα Μαρκόπουλου.
«Έπαιξαν» μέχρι την τελευταία στιγμή, όπως «έπαιξε» και το σενάριο της ανάληψης του υπουργείου από τον ίδιο τον πρωθυπουργό, κάτι που ο ίδιος απέρριψε.

@ Πολιτικοί παρατηρητές επισημαίνουν ότι η νέα αναβάθμιση του Νίκου Δένδια τον ισχυροποιεί ως εν δυνάμει δελφίνο, σε περίπτωση εξελίξεων στα εσωκομματικά της Νέας Δημοκρατίας.
Το βέβαιο είναι ότι η τοποθέτηση του στο υπουργείο Άμυνας, αποτελεί για εκείνον έναν «ασφαλή» χώρο, χωρίς πολιτικό κόστος και λοιπές «αγωνίες».
Δαχτυλίδι; Προώθηση; Στήριξη;
Θα δείξει…

@ Το βέβαιο, επίσης, είναι ότι η μετακίνηση –αναβάθμιση του Νίκου Δένδια, δεν σχετίζεται με τη διένεξή του με τον Χαρδούβελη στο θέμα των «κόκκινων» δανείων, για τα οποία ο νέος υπουργός Άμυνας είχε αφήσει σαφέστατες αιχμές αναφορικά με τις καθυστερήσεις των υπηρεσιών του υπουργείου Οικονομικών.
Άλλωστε, όλοι γνωρίζουμε ότι το προσωπικό των οικονομικών –παραγωγικών υπουργείων δεν φημίζεται και για την καλύτερη ποιότητά του…
Επιπλέον, το ζήτημα έχει πλέον επιλυθεί και την Δευτέρα θ’ ανακοινωθούν τα μέτρα.

@ Α, κάτι ακόμη για όσους αναζητούν σημειολογίες.
Ο νέος υπουργός Άμυνας, τα λέει συχνά πυκνά με τον Κώστα Καραμανλή και χαίρει της εκτίμησης κι εκείνου.

@ Από την άλλη πλευρά, ευχάριστη έκπληξη ήταν το πρόσωπο που αντικαθιστά τον Νίκο Δένδια στο Ανάπτυξης.
Ο 41 ετών Κώστας Σκρέκας, είναι γιος του παλιού βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας Θεόδωρου Σκρέκα, εξελέγη για πρώτη φορά στις προηγούμενες εκλογές και θεωρείται ως η σημαντικότερη πολιτική προσωπικότητα του νομού Τρικάλων, συγκριτικά με τους Ταμήλο και Βλαχογιάννη.
Θεωρείται απολύτως καταρτισμένος και γνώστης της αγοράς.
Χαρακτηρίζεται ως φιλελεύθερος μεταρρυθμιστής, αλλά αυτό αποτελεί μόνο σημειολογικό γεγονός, δεδομένου ότι μεταρρυθμιστής είναι κι ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ήταν κι ο Κωστής Χατζηδάκης κι είδαμε τι λυσσαλέες αντιδράσεις αντιμετώπισαν σε κάθε τους κίνηση από το δημοσιοϋπαλληλικό και κρατικιστικό κατεστημένο.
Ακόμη και εντός του κόμματός τους.
Πάντως, είναι ένα στοίχημα για τον Σαμαρά.

@ Σε ότι αφορά την φημολογούμενη αντικατάσταση του Ντινόπουλου και της Βούλτεψη, τη γλίτωσαν παρά το γεγονός ότι ο Σαμαράς ήταν έξαλλος μαζί τους και κυρίως με τον πρώτο.
Οι εισηγήσεις που υπήρχαν ήταν δυο και φυσικά διαφορετικής κατεύθυνσης.
Η μια πρότεινε την αντικατάσταση του Ντινόπουλου, αλλά όχι της Βούλτεψη.
Η δεύτερη εισήγηση, πρότεινε να γίνει μόνο η αντικατάσταση του Αβραμόπουλου και να μην γίνουν παρεμβάσεις σε άλλα υπουργεία, κυρίως λόγω της θεωρούμενης αναγκαιότητας για διατήρηση εσωκομματικών και ενδοκυβερνητικών ισορροπιών.
Όπως φάνηκε από τις εξελίξεις, προκρίθηκε η δεύτερη, αν κι είχαν πέσει στο τραπέζι ακόμη κι ονόματα των ενδεχόμενων αντικαταστατών του Αργύρη.
Ο Νικήτας Κακλαμάνης ήταν ένα απ’ αυτά.
Όμως, η ιδέα εγκαταλείφθηκε καθώς και μόνο ο σχεδιασμός επί χάρτου προκάλεσε τόσες καραμπόλες και τόσες εν δυνάμει εστίες έντασης, ώστε ο «μικρός» ανασχηματισμός να κριθεί μη ρεαλιστικός!

@ Κρατήστε κάτι ακόμη.
Ο Αβραμόπουλος φεύγει για να…επιστρέψει.

@ Μιας και σας μίλησα για επιστροφές, να σας πω ότι βουίζει η πιάτσα αναφορικά με πρόταση της Νέας Δημοκρατίας στη Μαρία Σπυράκη για να επιστρέψει από τις Βρυξέλλες και να πολιτευθεί είτε στη Λάρισα είτε στη Β’ Αθηνών.

@ Σας έχω κι άλλα περί υποψηφιοτήτων και δη στη Θεσσαλονίκη.
Καλός φίλος μου είπε ότι στην Α’ περιφέρεια της πόλης, εκτός των νυν βουλευτών Κουράκη, Αμανατίδη, Γαϊτάνη και Χαραλαμπίδου, ο ΣΥΡΙΖΑ θα ενισχυθεί κι από τους Κρίτωνα Αρσένη και τον οικολόγο Μιχάλη Τρεμόπουλο, ενώ σχεδόν παρακαλάει να είναι υποψήφιος ο πρώην πρύτανης του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Γιάννης Μυλόπουλος, ο οποίος δεν έγινε δεκτός για ευρωβουλευτής, αλλά ονειρεύεται να γίνει υπουργός Παιδείας!

@ Υποψηφιοτήτων και συνεργασιών συνέχεια.
Μαθαίνω ότι ο Γιώργος Χατζημαρκάκης, ο πρώην ευρωβουλευτής και νυν πρόεδρος του κόμματος «Έλληνες Ευρωπαίοι Πολίτες», είναι πολύ κοντά σε συνεργασία ή προσχώρηση με τη Νέα Δημοκρατία.
Στην προσπάθεια της Συγγρού να κτίσει μια νέα σχέση με τον φιλελεύθερο –μεταρρυθμιστικό χώρο.

@ Η Θεσσαλονίκη έχει την τιμητική της σήμερα στα παρασκήνιά μας.
Σας έχω λοιπόν νέα κι από το Ποτάμι του Σταύρου.
Μου λένε ότι είναι «κλεισμένη» μεταγραφή κι υποψηφιότητα για τις εκλογές, αυτή του πρώην προέδρου του Ιατρικού Συλλόγου και πρώην προέδρου της διοικούσας επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας, Δημήτρη Τσάμη.
Κι ότι προχωρά γοργά κι η υπόθεση της Κατερίνας Μάρκου της ΔΗΜΑΡ.

@ Εν τω μεταξύ μαθαίνω ότι στην Α΄ Αθηνών δημιουργείται ένα ισχυρό δίδυμο.
Κρατήστε το.
Μπακογιάννη ομού μετά Ψυχάρη.

@ Αλλάζουμε θέμα.
Ο «ρουφιάνος» της στήλης από την Κουμουνδούρου μας μεταφέρει ότι οι επικοινωνιολόγοι του Αλέξη Τσίπρα και δη ο νεοσυνεργαζόμενος «εραστής του μεσαίου χώρου», επιχειρούν ν’ «απεγκλωβίσουν» τον Αλέξη Τσίπρα από τις ουτοπικές συνιστώσες του ΣΥΡΙΖΑ και να τονώσουν το αρχηγικό του προφίλ, δίνοντας έμφαση στα εθνικά θέματα.
Λένε ότι η επίσκεψη του Τσίπρα στο υπουργείο Άμυνας –κι ανεξαρτήτως της παρουσίας του μετριοπαθούς Αβραμόπουλου εκεί, τον οποίο εκτιμούν στο επιτελείο του- ήταν η πρώτη κίνηση προς αυτή την κατεύθυνση, πολύ περισσότερο όταν ακολούθησαν οι γνωστές δηλώσεις περί της προκλητικότητας των Τούρκων.

@ Συμφώνως, λοιπόν με καλά πληροφορημένες πηγές, έχει πέσει στο τραπέζι συσκέψεων του στενού επιτελείου του Αλέξη Τσίπρα, η ιδέα επίσκεψής του στα Σκόπια.
Λένε, ότι έτσι θα βρει την ευκαιρία να ξεκαθαρίσει τη θέση του για την ονομασία των Σκοπίων και δη με τρόπο σκληρό, που θα στενοχωρήσει κάποιες συνιστώσες αλλά θα στείλει μήνυμα στα συντηρητικά ακροατήρια.
Για να δούμε.
Εκείνο που δεν καταλαβαίνω είναι γιατί πρέπει να πάει να πάει στα Σκόπια ο Τσίπρας για να στείλει το μήνυμα του σε κάποιες συνιστώσες;

@ Πάντως, όσο η ιδέα της επίσκεψης Τσίπρα στα Σκόπια συζητείται, μάλλον έχουν κλείσει οι επισκέψεις του σε Λευκωσία, Τίρανα και Βελιγράδι.

@ Σας έχω κι άλλο από την Κουμουνδούρου.
Οι επιτελείς του προέδρου Αλέξη, ισχυρίζονται ότι η κίνησή να πάρει μαζί του τον Λαφαζάνη στην επίσκεψη στον Στουρνάρα, ήταν μελετημένη.
Συμφωνώ. Ήταν έξυπνη κίνηση.
Έτσι, ο δραχμολόγος βουλευτής δεν θα μπορεί να ισχυρίζεται δεξιά κι αριστερά ότι δεν γνωρίζει τι λέει και τι συμφωνεί ο Τσίπρας με τους τραπεζίτες.
Χώρια που τον εμφάνισε κι απολύτως θεσμικό ως προς την Ευρωπαϊκή Ένωση, την ευρωζώνη και το ευρώ.
Κάτι που δεν ξέρω αν το ήθελε ή το επιθυμούσε ο Λαφαζάνης.
Εξ ου και το ύφος του στη διάρκεια της συνάντησης, που έδειχνε ότι αισθάνεται άβολα κι εκτός κλίματος…

@ Από την άλλη πλευρά, ο Τσίπρας είχε μαζί του και τον Τσακαλώτο, ο οποίος είναι ο δίαυλος επικοινωνίας της Κουμουνδούρου με τα άδυτα της Τράπεζας της Ελλάδος και δη με το γραφείο του Στουρνάρα.
Θα σας εξηγήσω τα πως και τα γιατί.
Είναι ο άνθρωπος που έπεισε τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ να ξεχάσει τα παλιά με τον πρώην υπουργό Οικονομικών.
Όπως κι έγινε.
Τα υπόλοιπα τα ανέλαβε τη σύζυγος του Τσακαλώτου, η οποία είναι σύμβουλος του Στουρνάρα στην Τράπεζα!
Κι όχι διαψεύσεις παρακαλώ.

@ Να σας πω και δυο τρία πράγματα περί Στουρνάρα και Τσακαλώτου.
Είναι κολλητοί εδώ και 35-37 χρόνια, από τότε που ήταν παρέα στην Οξφόρδη.
Δεν έμεναν στο ίδιο δωμάτιο όπως οι Σαμαράς και ΓΑΠ στις ΗΠΑ, αλλά έκαναν κολλητή παρέα.
Είχαν να λένε ότι ο πατέρας του Στουρνάρα ήταν γραμματέας του ΕΑΜ Φθιώτιδας κι ο θείος του Τσακαλώτου ήταν ο γνωστός «κομμουνιστοφάγος» στρατηγός, ο οποίος είχε κρίνει τη νίκη του εθνικού Στρατού στον εμφύλιο στην Πελοπόννησο.

@ Ερώτηση:
Ποιοι θεωρείτε ότι είναι πιο εύκολο να συνεννοηθούν;
Ο Σαμαράς με τον Βενιζέλο και τον Σταύρο ή ο Λαφαζάνης με τον Σταθάκη;

@ Ερωτήσεις:
Αληθεύει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ σκέπτεται έναν εκ των Αβραμόπουλου ή Δήμα για να πρόεδρο της Δημοκρατίας;
Μετά από τις εκλογές βεβαίως βεβαίως;
Αληθεύει ότι στην Κουμουνδούρου ψάχνουν να βρουν τρόπους να προλάβουν τον Σαμαρά;
Αληθεύει ότι σε ενδεχόμενη πρόταση για τον Σταύρο Δήμα συμφωνεί κι ο Καραμανλής;

@ Ερώτηση:
Πόσο ακόμη θα είμαστε Ευρωπαίοι με αφρικανικά στάνταρ;
(Γρηγόρης Ψαριανός).

@ Πάμε παρακάτω.
Έπεσε στα χέρια μου μια συνέντευξη του Προκόπη Παυλόπουλου, στην οποία ο άνθρωπος που επί υπουργίας του κάηκε η Αθήνα, αναφέρει ότι «κάποιες θέσεις του Αλέξη Τσίπρα βρίσκονται κοντά στις θέσεις του ριζοσπαστικού φιλελευθερισμού με κοινωνικό πρόσωπο».
Πράγματι είναι.
Άλλωστε ο «ελληνικός κεϊνσιανισμός» που εφήρμοσαν οι κυβερνήσεις στις οποίες συμμετείχε έκαναν ότι λέει κι υπόσχεται ο Τσίπρας.
Έδιναν λεφτά στον λαό.
Κυρίως από δανεικά.

@ Δεν θα σταθώ στους λόγους για τους οποίους ο Προκόπης Παυλόπουλος λέει τέτοια πράγματα και σε τι αποσκοπεί.
Δεν θα σταθώ καν στην κακοποίηση που υφίσταται ο φιλελευθερισμός από το κόμμα του.
Θα προσπεράσω και τον περιβόητο «κοινωνικό φιλελευθερισμό» που εφευρέθηκε στα τέλη της δεκαετίας του ογδόντα από τη Νέα Δημοκρατία και τον ιδρυτή της.

@ Θα σταθώ όμως στο γεγονός ότι ο ιδρυτής της Νέας Δημοκρατίας κράτησε χαμηλά τα ελλείμματα μέχρι που παρέδωσε την εξουσία -μετά την μικρή διακυβέρνηση του τόπου από τον Γεώργιο Ράλλη- στον Ανδρέα Παπανδρέου.
Κάτι που δεν έκαναν οι σοσιαλιστικές κυβερνήσεις που ακολούθησαν, συμπεριλαμβανομένων κι εκείνων που συμμετείχε ο Προκόπης Παυλόπουλος.
Ο σεβάσμιος, κατά τα άλλα, καθηγητής δεν θυμάται άραγε ότι συμμετείχε στις κυβερνήσεις που εκτίναξαν το έλλειμμα επάνω από το 15%;

@ Ο σεβάσμιος, κατά τα άλλα, καθηγητής δεν ήταν εκείνος που έφτιαξε το νόμο με τον οποίο παρατύπως προσελήφθησαν στο δημόσιο 45 χιλιάδες άνθρωποι με το σύστημα stage;
Ο σεβάσμιος, κατά τα άλλα, καθηγητής δεν συμμετείχε στην κυβέρνηση που λίγο πριν τις εκλογές του 2009 μοίρασε δωράκι 500 εκατομμυρίων ευρώ στους αγρότες, μόνο και μόνο επειδή άναψαν τις μηχανές των τρακτέρ;
Ο σεβάσμιος, κατά τα άλλα, καθηγητής δεν συμμετείχε στην κυβέρνηση του 2009, που έστελνε μέσω του γραφείου του Σουφλιά τα μπιλιετάκια εκείνων που προσελήφθησαν χωρίς διαγωνισμό στο Μετρό;

@ Ο σεβάσμιος, κατά τα άλλα, καθηγητής δεν ήξερε ότι ο Καραμανλής προειδοποιούσε για όσα έρχονται και ζητούσε συναίνεση από τον Γιώργο Παπανδρέου, την ίδια στιγμή που εκείνος κι οι συνάδελφοί του επιδίδονταν σε όργια σπατάλης;
Ο σεβάσμιος, κατά τα άλλα, καθηγητής, δεν ήξερε ότι η χώρα κι η οικονομία της είναι πλήρης παθογενειών, ούτως ώστε να διορθώσει έστω και μια όταν ήταν υπερυπουργός;
Ο σεβάσμιος, κατά τα άλλα καθηγητής, τι ρόλο έπαιξε άραγε με τον νόμο που έφτιαξε για τον βασικό μέτοχο, με τον οποίο εξέθεσε ανεπανόρθωτα τον Κώστα Καραμανλή και δη στην αρχή της πρωθυπουργίας του, όταν ήταν ακόμη νωπές οι μνήμες από τη ρήξη του με τους …νταβατζήδες;
Ο σεβάσμιος, κατά τα άλλα, καθηγητής δεν ήταν εκείνος που στο υπουργείο του είχε 11 από τους 13 γενικούς διευθυντές οργανωμένους στο ΠαΣοΚ και μέλη των κλαδικών του; Δεν ήτα εκείνος που δε ξήλωσε μηχανισμούς και νοοτροπίες κι άφησε τα πράγματα στην τύχη τους;

@ Αρκετά πια με τους σεβάσμιους, κατά τα άλλα, καθηγητές σαν τον κ. Πάκη Παυλόπουλο.
Άλλωστε μεγάλωσε πια αρκετά, είναι στην ηλικία που οι άνθρωποι παίρνουν σύνταξη…
Απ’ ότι μαθαίνω φροντίζουν γι αυτό οι Αθηναίοι…

@ Χορτάσαμε από σεβάσμιους κι ανίκανους…
Σπίτι και γρήγορα για να προλάβουν και τις χαρές του παιγνιδιού με τα εγγόνια…

@ Δεν έχω πολλά να σας πω για τη συνάντηση Καραμανλή – Σαμαρά.
Τις εικασίες για το τι συζήτησαν τις ανέφερα στην αρθρογραφία του grpost.
Εκείνο που μου μετέφερε γνώστης των ισορροπιών της Νέας Δημοκρατίας, είναι ότι μπορεί ο Καραμανλής ν’ αποδέχτηκε την πρόσκληση Σαμαρά για γεύμα και δη δημοσίως, μπορεί να μη κάνει καμιά κίνηση που να θεωρείται υπονομευτική για τον πρωθυπουργό και πρόεδρο του κόμματός του, αλλά δεν μπορεί να μην είναι ενοχλημένος:
-         Από τη συρρίκνωση των εκλογικών ποσοστών του κόμματος στα επίπεδα του 20%, κυρίως εξ αιτίας της απομάκρυνσής του από τον μεσαίο –αστικό χώρο και την μονόδρομη Δεξιά κατεύθυνση.
-         Από την απόλυτη αλλοίωση και παραμόρφωση των ιδεολογικών χαρακτηριστικών του κόμματος.

@ Πάμε παρακάτω αλλάζοντας θέμα.
Μετά το Άγιο Όρος και τον Πάπα της Ρώμης που επισκέφθηκε ο πρόεδρος Αλέξης, αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ έκανε και το τρίτο βήμα προσέλκυσης του χριστεπώνυμου πλήθους.
Η Νάντια Βαλαβάνη, υπεύθυνη εξωτερικής πολιτικής, ο Γιάννης Αμανατίδης, υπεύθυνος για τα θρησκεύματα κι ο Βαγγέλης Καλπαδάκης, διπλωματικός σύμβουλος του προέδρου Αλέξη, πήγαν στο Φανάρι και συναντήθηκαν με τον πατριάρχη Βαρθολομαίο.

@ Τώρα, μετά το Άγιο όρος, τον πάπα και τον πατριάρχη, δεν απομένει παρά να επισκεφτεί ο πρόεδρος Αλέξης την Παναγία Σουμελά και τα Μετέωρα, για να δέσει το γλυκό…

@ Μου είπαν ότι στον Αμβρόσιο των Καλαβρύτων δεν θα πάνε.
Όχι επειδή τον θεωρούν πιο μαύρο κι απ’ τον Μιχαλολιάκο, αλλά επειδή σ’ αυτόν έχει πιάσει στασίδι ο Νικολόπουλος που πήγε στο κόμμα του εν δυνάμει συνεταίρου τους προέδρου Πάνου.

@ Ο οποίος Νικολόπουλος, μόλις πήγε στους καμμένους βούλιαξαν τα ποσοστά τους…
Τον βλέπω ν’ αρμενίζει γι’ άλλες πολιτείες προκειμένου να ξαναγίνει βουλευτής και να σώσει την Ελλάδα από τα Μνημόνια και την πείνα…

@ Αυτός που λέει ότι κάνει σάτιρα και παίζει συνεχώς τον ίδιο ρόλο, του εισαγγελέα, κάποιος Λαζόπουλος που είναι και ΣΥΡΙΖΑ, είναι ο ίδιος άνθρωπος που:
-         Ήταν κολλητός του Λαλιώτη;
-         Ήταν κολλητός της Λιάνη;
-         Ήταν αυτός που διόρθωσε το βιβλίο της για τα χρόνια που έζησε δίπλα στον Ανδρέα;
-         Ήταν αυτός που ενώ όλοι εμείς «χάσαμε» δυο και τρία χρόνια από τη ζωή και την καριέρα μας για να υπηρετήσουμε την πατρίδα, εκείνος έψαχνε και βρήκε τρελόχαρτο;

@ Μη ξεχάσω να σας πω ότι ο τ. βασιλιάς απέκτησε επίθετο.
Δεν μπορούσε να γίνει αλλιώς αφού επιθυμεί σφόδρα ν’ ανακτήσει την ελληνική ιθαγένεια που του είχε αφαιρέσει η κυβέρνηση Παπανδρέου το 1994.
Το επίθετο δεν είναι ούτε Γλύξμπουργκ, ούτε Βασιλιάς, ούτε τίποτα απ’ όλα όσα ακούγονταν.
Το πλήρες ονοματεπώνυμο είναι πλέον «Κωνσταντίνος Παύλου».

@ Θα κλείσω την ενότητα με τα πολιτικά και παραπολιτικά σχόλια με μια πολύ κακή εξέλιξη για την οικονομία.
Μαθαίνω ότι η πολυεθνική εταιρεία Pepsico έβαλε πωλητήριο για ότι έχει και δεν έχει στην Ελλάδα.
Τι έχει;
Την Pepsi cola, τη 7up, το Gatorade, την ΗΒΗ και το Lipton Ice Tea.
Τι δεν έχει;
Πωλήσεις. Που της έχουν δημιουργήσει ζημιές που ξεπερνούν τα 60 εκατομμύρια ευρώ.
Απ’ ότι κυκλοφορεί στην πιάτσα, ουδείς αγοράζει.
Κι όσες προσπάθειες έγιναν μέχρι τώρα στο παρασκήνιο για να πωληθεί και να φύγει από τη χώρα μας, απέβησαν άκαρπες.


2η Ενότητα
Τυπολογίες

@ Στο Φάληρο λέγεται ότι ο Μπάμπης Παπαδημητρίου δεν έχει δει με καλό μάτι την έλευση του Παύλου Τσίμα, επειδή μειώνεται σταδιακά η παρουσία του στο δελτίο της Σίας και δεν είναι πλέον ο μοναδικός σχολιαστής.
Όμως δεν μπορεί να πει τίποτα, αφού τα γνωστά «μηχανάκια» της AGB «σπάνε» κάθε φορά που εμφανίζεται ο Τσίμας.

@ Εγώ πάντως «σπάω» το μηχανάκι όταν βλέπω την Αλεξάνδρα Χατζηγεωργίου στο Mega.
Θεά η κοπέλα.
Καταρτισμένη κι έγκυρη.

@ Ακούγεται μετ’ επιτάσεως ότι ο ΣΥΡΙΖΑ πρόκειται να κάνει αποκαλύψεις για γνωστό δημοσιογράφο –εκδότη.
Για να δούμε τι θ’ ακούσουμε.

@ Για να ξέρετε.
Όταν βλέπετε στην τηλεόραση τον δήθεν ανεξάρτητο δημοσιογράφο Γιάννη Ρουμπάτη και πρώην σύμβουλο του ΓΑΠ, να κάνει τις περισπούδαστες αναλύσεις του και να δημιουργεί αντικυβερνητικό κλίμα, να ξέρετε ότι είναι πλέον ενταγμένος στο επικοινωνιακό επιτελείο του ΣΥΡΙΖΑ.
Το ίδιο κι οι δημοσιογράφοι Γιώργος Κυρίτσης και Θεόδωρος Μιχόπουλος.
Ο δε δημοσιογράφος της «Καθημερινής» Νίκος Ξυδάκης, που απέτυχε να εκλεγεί στην Ευρωβουλή, θα είναι υποψήφιος στη Β΄ Αθηνών.

@ Πάντως, άλλος δημοσιογράφος που έχει στενή σχέση με τον ΣΥΡΙΖΑ, μιλάει με το Mega για να βγαίνει στο δελτίο ειδήσεων και να εκφράζει τις θέσεις του.

@ Τα μάθατε τα νέα;
Ο ΟΤΕ έκοψε τα τηλέφωνα στη ΝΕΡΙΤ!
Χαμός!
Χάθηκαν, λέει, οι λογαριασμοί και δεν πληρώθηκαν…
Όμως, η λύση βρέθηκε.
Όπως μαθαίνουμε από ανάρτηση της «Διαύγειας» αγόρασαν 55 κινητά για να μιλάνε…

@ Άντε παλικαράκια, προσέξτε μη σας κόψουν και το νερό και κορακιάσετε…

@ Η εξαιρετική Οντίν Λιναρδάτου έφυγε από τη ΝΕΡΙΤ και πήγε Ποτάμι.
Ανέλαβε υπεύθυνη ΜΜΕ, στο κόμμα του Σταύρου.

@ Πάντως η κίνηση της ΝΕΡΙΤ για ανανέωση της παραγωγής τριών δημοσιογραφικών εκπομπών ήταν εξαιρετική.
Κι αυτό επειδή είναι εξαιρετικές κι οι συγκεκριμένες εκπομπές.
Τα «προσωπικά», της αγαπημένης Έλενας Κατρίτση.
«Τα στέκια», του Νίκου Τριανταφυλλίδη.
«Η μηχανή του χρόνου», του Χρήστου Βασιλόπουλου.

@ Γροθιά στο στομάχι ήταν το εκπληκτικό ρεπορτάζ που έκανε η Βίκυ Παύλου για το δελτίο ειδήσεων του Skai, με τα παιδιά που γεννιούνται και μεγαλώνουν στις φυλακές.
Από τα θέματα που θυμίζουν σε κάποιους τους λόγους που πρέπει να υπάρχει η τηλεόραση.

@ Εξαιρετική η έντυπη διαφήμιση της νέας εφημερίδας του Χατζηνικολάου, που θα λέγεται «Αγορά» και θα κυκλοφορεί κάθε Σάββατο.
«Μήπως η πολιτική μιλάει άλλη γλώσσα από τη δική σου;» είναι το ερώτημα σλόγκαν. Που συνοδεύεται από τη φωτογραφία του Λφαζάνη ντυμένο … Άραβα…

3η ενότητα
Αθλητικό Καλντερίμι

@ Όταν ένας μεγάλος, πολύ μεγάλος παίκτης της Πανάθας στο μπάσκετ, που δεν φημίζεται για την έφεσή του στη δημοσιότητα, ισχυρίζεται στις κατ’ ιδίαν συζητήσεις του ότι ο καραφλοχαίτουλας κάνει εξαιρετική δουλειά, δεν μπορούμε να κρατάμε ούτε επιφυλάξεις, ούτε να έχουμε διαφορετική άποψη.
Πολύ περισσότερο όταν αυτή η παικτούρα – δεσμεύομαι από το off the record για ν’ αποκαλύψω το όνομά του- έχει δουλέψει επί χρόνια με τον Ζοτς και ξέρει τι του γίνεται…

@ Πρώτο δείγμα της δουλειάς του καραφλοχαίτουλα, ήταν προχθές απέναντι στην πολυδιαφημισμένη αρμάδα του Ομπράντοβιτς, την οποία διέλυσε η Πανάθα.
Πάντως, επειδή μπορώ να ξέρω ότι οι ομάδες δεν φτιάχνονται από τη μια στιγμή στην άλλη, όσο ταλέντο κι αν διαθέτουν, κρατώ την εμφάνιση και τη νίκη της Πανάθας, αλλά δεν ενθουσιάζομαι.
Θα έρθουν κι οι στραβές. Όπως έγινε ήδη στη Γερμανία με την Μπάγερν…
Αγάλι αγάλι…

@ Αντιθέτως, ο γαύρος δείχνει μια ομάδα που είναι δημιουργημένη πέριξ του Σπανούλη. Τόσο οικονομικά όσο και αθλητικά.
Όταν ο Σπανούλης έχει απέναντί του ομάδες σαν την Νέπτουνας, ο γαύρος μπορεί να τις νικά, έστω και στην παράταση.
Όταν απέναντί του είναι ομάδες σαν την Πανάθα ή άλλα μεγαθήρια του ευρωπαϊκού μπάσκετ, τότε αρχίζουν τα δύσκολα.

@ Μήπως χρειάζεται καμιά ενστασούλα για να παίζει μόνος του;

@ Τον Τόμιτς που τον ήθελαν οι παίκτες τον «έφαγαν» οι αδελφοί.
Τον Σφαιρόπουλο για τον οποίο είχαν εκφράσει «προβληματισμούς», το πήγαν στο ΣΕΦ…

@ Υπερβολικές οι αντιδράσεις μας μετά το ματσάκιο του Φαλήρου.
Πράγματι η διαιτησία έσπρωχνε από την αρχή τον γαύρο, πράγματι ο κόρακας σφύριζε με δυο μέτρα και δυο σταθμά, πράγματι δεν σφύριξε 50-50, πράγματι ο τέταρτος έσπασε τα νεύρα του πάγκου με όσα τους έλεγε, αλλά κι εμείς δεν είμαστε ούτε κατά το ήμισυ η ομάδα που πέρυσι πήγε στο Καραϊσκάκη και τους κέρασε τρία παστέλια.

@ Πάντως, κίτρινη κάρτα στο 10ο λεπτό για καθυστέρηση δεν έχω ξαναδεί.
Την είδε όμως ο Καρέλης.

@ Ούτε ο γαύρος έδειξε τίποτα.
Μεταξύ των τυφλών επικράτησε ο μονόφθαλμος.
Επειδή όμως εμένα ουδόλως με αφορά ο μονόφθαλμος γαύρος, θα σταθώ στην μονόφθαλμη Πανάθα.
Κατηγορούσαμε τον ΟΦΗ, τον Λεβαδειακό κι άλλες μικρομεσαίες ομάδες, ότι έρχονται στην Λεωφόρο και βάζουν πούλμαν μπροστά στην εστία τους.
Εμείς, ρε γαμώτο, τι διαφορετικό κάναμε στο Φάληρο, όπου όλοι πλην Καρέλη έπαιζαν άμυνα;

@ Θα πω και κάτι ακόμη.
Εμείς οι Παναθηναϊκοί έχουμε ζήσει μεγάλες στιγμές, τόσο εντός της χώρας όσο και στην Ευρώπη. Δεν ανεχόμαστε λοιπόν να μικραίνει τόσο επικίνδυνα η «πράσινη» φανέλα.
Αυτά.

@ Αν αληθεύει η εντεινόμενη φημολογία περί του μπάτζετ που έχει να διαχειριστεί ο Νταμπίζας για τις τρεις μεταγραφές της Πανάθας τον Ιανουάριο, τότε σε τι διαφέρουμε  από την Βέροια σ’ αυτό το ζήτημα;
Όχι τίποτα άλλο, αλλά με 600 χιλιάρικα, όχι τρεις παικταράδες δεν παίρνεις, αλλά ούτε τσιρλίντερς…
Πάλι με μπούρμπους θα τη βγάλουμε;

@ Νέα όργια του Σπάθα και των πλαϊνών χθες στην Τρίπολη.
Μαϊμού αποβολή σε παίκτη της Τρίπολης και μάλιστα πριν λήξει το ημίχρονο, τρεις τέσσερις καραμπινάτες αποφάσεις λανθασμένων υποδείξεων οφσάιντ εις βάρος του Αστέρα και φυσικά η γνωστή τακτική. Άπειρες στημένες μπάλες πέριξ της τριπολιτσιώτικης περιοχής.
Μέχρι και φάουλ εις βάρος του αέρα κι υπέρ του γαύρου σφύριξε το παιδί του Γιάννη Σπάθα, κολλητού του Θωμά Μητρόπουλου…

@ Κρατώ για το τέλος μια ερώτηση:
Είναι σύμπτωση το γεγονός ότι μετά τον χωρισμό του από την Μάρτα, ο Ρομπέρτο πετάει και πιάνει και τη θεία λειτουργία;


------------------------------------

@ Πάμε σιγά σιγά για το τέλος.

@ Νόμιζα ότι το γράμμα της αλφαβήτου που μισώ περισσότερο ήταν το όμικρον επειδή απ’ αυτό ξεκινά ο γαύρος, αλλά τελικά αναθεωρώ.
Μια μικρή ανάγνωση του Μπαμπινιώτη με έπεισε ότι το μισητό μου γράμμα είναι  «δέλτα».
Για σκεφτείτε;
Από δέλτα ξεκινά η Δευτέρα.
Από δέλτα ξεκινά το διάβασμα (σχολικό).
Από δέλτα ξεκινά η δουλειά.
Από δέλτα ξεκινά το δάκρυ.
Από δέλτα ξεκινά το δάνειο.
Από δέλτα ξεκινά ο δειλός.
Από δέλτα ξεκινά ο δεσπότης.
Από δέλτα ξεκινά ο δημαγωγός.
Από δέλτα ξεκινά η δικτατορία.
Από δέλτα ξεκινά η διχόνοια.
Από δέλτα ξεκινά ο δόλιος.
Από δέλτα ξεκινά η δυστυχία.
Από δέλτα ξεκινά η δυσκοιλιότητα.
Από δέλτα ξεκινά η δίαιτα.
Από δέλτα ξεκινά ο δεσμός.
Φτου!

@ Το αλίευσα στο διαδίκτυο και το μοιράζομαι μαζί σας.
«Αν η γενιά που μεγάλωσε με Σεφέρη κατέληξε όπως κατέληξε, τι θα γίνει η γενιά που μεγαλώνει με Σεφερλή;».

@ Τώρα που μνημόνευσα τον Σεφερλή, θυμήθηκα την κορυφαία ατάκα που του είπε ο Πρετεντέρης όταν προσφάτως τον είχε καλεσμένο στην εκπομπή του:
Σεφερλής: Όταν ήμουν μικρός δεν ήμουν φυτό, δεν ήμουν σπασίκλας...
Πρετεντέρης: Εντάξει, δεν πειράζει…

@ Αχ Αλεξάνδρα…

@ Θα μοιραστώ μαζί σας τη χαρά μου, που η κόρη μου στα εννιά της ακούει Ελεονόρα  Ζουγανέλη, Νατάσσα Μποφίλιου, Νικόλα Παπάζογλου, Παντελή Θαλασσινό και προσπαθεί να παίξει μελωδίες του Σταμάτη Σπανουδάκη και του Κωστή Μαραβέγια, την ίδια ώρα που οι συμμαθήτριές της μιλάνε κι ακούνε Ρέμο, Βανδή και κάποιον Μιχάλη που είναι, λέει, hip hop…και τα έχει με μια Ήβη…

@ Αυτά.
Ευχαριστώ σας για την παρεούλα.
Την άλλη Κυριακή, πάντα γύρω στις 10 το πρωί, η νέα μας καλντεριμιτζίδικη συνάντηση.

@ Να προσέχετε όσους αγαπάτε, να τους το δείχνετε με πράξεις και μη ξεχνάτε:
Τα παιδιά, οι μεθυσμένοι και τα κολάν λένε πάντα την αλήθεια…


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου