Τετάρτη 4 Ιουνίου 2014

Νεοελληνική παράνοια… ή «ανθ’ ημών Γουλιμής»…

Κοιτώντας προσεκτικά τον κατάλογο με τους ευρωβουλευτές που εκλέξαμε όλοι μαζί, με πιάνει απελπισία.
Αν εξαιρέσει κάποιος μερικές φωτεινές προσωπικότητες, όπως του Γιώργου Γραμματικάκη –που και για εκείνον έχω εξαιρετικές επιφυλάξεις αναφορικά με την πολιτική του επάρκεια- οι νεοεκλεγέντες περισσότερο μοιάζουν με αναζητούντες διαβατήριο  για την εγχώριο πολιτική σκηνή, παρά να βοηθήσουν τον τόπο στην κρίσιμη επόμενη πενταετία.
Ειλικρινά, δεν μπορώ να κατανοήσω πως σκέφτηκαν όσοι «σταύρωσαν» τον Θοδωρή Ζαγοράκη ή τη Σοφία Σακοράφα.
Ο πρώτος, με μόνη περγαμηνή το χρυσό μετάλλιο του Euro 2004,  χωρίς οποιαδήποτε άλλη πολιτική ή κοινωνική δράση.
Η δεύτερη, παγκόσμια πρωταθλήτρια ακοντισμού πριν τριάντα τόσα χρόνια και ανύπαρκτη πολιτικός του ελληνικού κοινοβουλίου, με διαδρομή από το ΠαΣοΚ στον ΣΥΡΙΖΑ.
Ειλικρινά δεν μπορώ να κατανοήσω πως σκέφτηκαν όσοι «σταύρωσαν» τη Μαρία Σπυράκη ή τον Μιλτιάδη Κύρκο.
Η πρώτη με περγαμηνή το μικρόφωνο του Mega, κατάφερε ως «οικείο» πρόσωπο να στρέψει αλλού την προσοχή των νεοδημοκρατών από το πολιτικό της παρελθόν στο «πράσινο» μαντρί και να υπερκεράσει επιστήμονες κι ικανότατους ανθρώπους.
Ο δεύτερος με εφόδιο το λαμπρό του επίθετο, έκανε τον δικό του εκλογικό - υγιεινό περίπατο, χωρίς ουσιαστικά να γνωρίζει κανένας μας ακόμη και στοιχειώδεις απόψεις του.

Ειλικρινά δεν μπορώ να κατανοήσω για ποιον λόγο δεν εξελέγη από το ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ ο Νίκος Χουντής,  ευρωβουλευτής με σημαντικό έργο στο τελευταίο ευρωκοινοβούλιο.
Εξελέγη, όμως, η Κωνσταντίνα Κούνεβα, που έγινε γνωστή από την εναντίον της δολοφονική επίθεση.
Εξελέγη και μάλιστα θριαμβεύοντας κι ο σχεδόν αιωνόβιος Μανώλης Γλέζος!
Για να πάει, λέει, στο ευρωκοινοβούλιο και να θέσει στο τραπέζι το θέμα των γερμανικών αποζημιώσεων.
Κάτι που δεν είχε κάνει στην προηγούμενη θητεία του στο ευρωκοινοβούλιο, όταν ήταν και 30 χρόνια νεότερος…

Δεν εξελέγη ο διακεκριμένος επιστήμονας Χριστόδουλος Στεφανάδης (Ν.Δ.), ο Έλληνας με τον μεγαλύτερο αριθμό δημοσιευμένων ιατρικών ερευνητικών εργασιών σε ιατρικά περιοδικά και παγκόσμια συνέδρια, ο οποίος συν τοις άλλοις κατατάσσεται στην πρώτη δεκάδα των πλέον διακεκριμένων ερευνητών παγκοσμίως στην καρδιαγγειακή ιατρική.
Δεν εξελέγη η Χριστίνα Πρωτόπαπα – Κατριβάνου (Ν.Δ.), η οποία είναι κορυφαίο στέλεχος του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Διαστήματος, υπεύθυνη για τις σχέσεις του με τα ευρωπαϊκά κοινοβούλια κι ομιλούσα πέντε (5) ξένες γλώσσες.
Δεν εξελέγη ο Νικήτας Κανάκης (ΣΥΡΙΖΑ), κορυφαίο στέλεχος των «Γιατρών του Κόσμου», ο οποίος εδώ κι είκοσι χρόνια συμμετέχει συστηματικά σε ιατρικές –ανθρωπιστικές αποστολές σε όλη την υφήλιο.
Εξελέγησαν όμως οι κομματάνθρωποι Μανώλης Κεφαλογιάννης και Δημήτρης Παπαδημούλης, ενώ παραλίγο να εκλεγεί ο πανελίστας του Αυτιά Γιώργος Ρωμανιάς, με τους Ανεξάρτητους Έλληνες…
Εξελέγησαν και δυο κομμουνιστές για να πάνε στο ευρωκοινοβούλιο να εκφράζουν την αντίθεσή του κόμματός τους με την Ευρωπαϊκή Ένωση…
Από τους τρεις της Χρυσής Αυγής εξελέγησαν τρεις πρώην αξιωματικοί.
Προφανώς για να πάνε στις Βρυξέλλες και να λένε «εν δυο κάτω…» στους κουτόφραγκους…
Τηλεοπτική δημοκρατία;
Νεοελληνική παράνοια;
Άγνοια;
Ελαφρότητα;
Επιπολαιότητα;
Διαλέξτε ή προσθέστε όποιο επίθετο θέλετε και βάλτε το πλάι στη λήμμα «Έλληνας ψηφοφόρος».


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου