Παρασκευή 20 Ιουνίου 2014

Ο Στέλιος Κανάκης ξανακτυπά με την «Αγρία Γραφή»…

Το προηγούμενο βιβλίο του Στέλιου Κανάκη με τίτλο «Ιερές Βλακείες» (Εμπειρία Εκδοτική), ταρακούνησε τα λιμνάζοντα ύδατα της μακαριότητάς μας αναφορικά με τις θρησκείες που μας επιβλήθηκαν ως κολάρο σε σκύλους.
Σχολιάστηκε θετικά, κρίθηκε, επικρίθηκε…βλασφημήθηκε, απειλήθηκε...
Πριν λίγες ημέρες, ο Κανάκης ξανακτύπησε.
Με πιο καίριο κτύπημα.
Την «Αγρία Γραφή», που κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις ΚΨΜ.
Άκρως ανατρεπτικό και σαρκαστικό βιβλίο για τις «απόλυτες αλήθειες» των θρησκειών.
Ο Κανάκης παίρνει την αγία γραφή και φύλλο φύλλο, σελίδα σελίδα, καταδεικνύει ανακρίβειες, μύθους, αντιγραφές, λογοκλοπές, υπερβολές, ανούσιες …θεϊκές διαπάλες, αιμομιξίες, φόνους, βιασμούς, κτηνοβασίες, σαδομαζοχιστικές καταστάσεις, θηριωδίες κι ένα σωρό ασυναρτησίες που περιέχονται σ’ αυτό το πρωτοφανούς ακαλαισθησίας βιβλίο, που καθόρισε και καθορίζει τη ζωή δισεκατομμυρίων ανθρώπων.
Το βέβαιο είναι ότι βιβλία τέτοιου είδους μπορούν να επιφέρουν σε κάποιους ανθρώπους, ανεπιθύμητες ενέργειες και παθολογικές διαταραχές.
Δεν γνωρίζω αν το επιθυμεί ο συγγραφέας, αλλά το βιβλίο του είναι απολαυστικό για όσους διαθέτουν ελεύθερο πνεύμα.
Τα κείμενά του τρυπάνε το νου και προκαλούν οξύ πόνο στην ανθρώπινη κουταμάρα.
Περιγράφει και σχολιάζει απίθανες κι ακατανόμαστες καταστάσεις, τις οποίες είχαν γράψει άνθρωποι που πίστευαν ότι η γη… είναι τετράγωνη κι ο ουράνιος θόλος …δεξαμενή ύδατος!

Πρόκειται για βιβλίο φαντασίας ημιάγριων βοσκών. Αν και είναι γραμμένο με χιούμορ δεν είναι σίγουρο πως θα γελάσετε. Μπορεί να εκπλαγείτε, να δυσαρεστηθείτε, να θυμώσετε. Εάν δεν δύνασθε να το αντιμετωπίσετε κριτικά αποφύγετε την παρατεταμένη χρήση και την έκθεση παιδιών σ’ αυτό ειδικά κατά τις ευαίσθητες ηλικίες. Η ασυλλόγιστη επαφή με το περιεχόμενο μπορεί να προκαλέσει ελάττωση των διανοητικών ικανοτήτων, δυσχέρεια στην σκέψη καθώς και ακραία συμπεριφορά. Αν νιώσετε ζάλη, έντονες κεφαλαλγίες, θυμό (ειδικά για τον συγγραφέα), μισαλλοδοξία, φανατισμό, τάσεις για βίαιη συμπεριφορά, δολοφονικές ή γενοκτονικές διαθέσεις, αν διαπιστώσετε ελάττωση οπτικής οξύτητας, στύσης, δυσπαρευνία ή σεξουαλικό αποπροσανατολισμό, διακόψτε την ανάγνωση και απευθυνθείτε στον πλησιέστερο βιβλιοπώλη.

Αν το διαβάσετε όλο, θα έχετε επιτελέσει …θαύμα!
Αν δεν μπορέσετε να το διαβάσετε, δώστε το στο παπά της ενορίας σας ή χρησιμοποιήστε το για σουπλά….




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου