Πέμπτη 12 Ιουνίου 2014

Οι περίεργες φήμες κι οι βρωμεροί λασπολόγοι

Γράφει
ο Νίκος Γ. Σακελλαρόπουλος

Σήμερα η αρθρογραφία μου θα περιλαμβάνει αποκλειστικά διαψεύσεις πολλών ζητημάτων που διακινούνται στο ασύδοτο διαδίκτυο.
Μια από αυτές αναφέρει ότι ο πρωθυπουργός μόλις πληροφορήθηκε τις αντιδράσεις από τη σύνθεση του νέου υπουργικού συμβουλίου του, κλείστηκε στο γραφείο του κι άρχισε να άδει «Λάθος δρόμο πήραμε καρδιά»…
Μπορώ να διαβεβαιώσω το αναγνωστικό μου κοινό (δηλαδή τους δυο τρεις συγγενείς μου που με διαβάζουν), ότι είναι κακοηθέστατη φήμη.
Ποτέ δεν συνέβη αυτό!
Άλλωστε ο Αντώνης Σαμαράς, δεν θα μπορούσε ποτέ να είναι φαν του ένρινου «πρίγκιπα» (κι ας έκανε υφυπουργό τη «πριγκίπισσά» του), αφού εκείνος είχε άλλα μουσικά βιώματα του τύπου «Παραμύθι ξεχασμένο» ή «Κρύβαμε την αγάπη μας» ή «Καλημέρα καινούργια μου αγάπη»…ή ακόμη ακόμη και «Στα χρόνια της υπομονής» ή «Όσο έχω φωνή θα σου τραγουδάω»…
Συνεπώς οι παραμυθάδες ας χωθούν στο λαγούμι τους.

Μια άλλη φήμη που κυκλοφορεί στο διαδίκτυο αφορά τους πανηγυρισμούς του Μαζιώτη και του Χριστόδουλου Ξηρού, επειδή ανέλαβε υπουργός Προστασίας του Πολίτη ο Κικίλιας.
Μέγας μύθος.
Μπορεί ο γιατρός να είναι πουλέν του Νικήτα Κακλαμάνη, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν είναι ικανός.
Ας μη ξεχνάμε, ότι όταν έπαιζε στον Πανιώνιο και χρειαζόταν κάποιος για να εξολοθρεύει τους αστέρες του αντιπάλου, έμπαινε ο Κικίλιας κι αναλάμβανε την άκρως επικίνδυνη αποστολή να τους σαπίσει στο ξύλο.
Άρα, ο συνειρμός που δημιουργείται «λέει» ότι το ίδιο θα κάνει και τώρα.
Αφήστε που ο Βασίλης είναι εκ των πλέον μαχητικών υποστηρικτών ανακήρυξης της ΑΟΖ και μάλιστα έχει διανθίσει τις απόψεις του με τις μεγαλοφυείς αναλύσεις για το απέραντο γαλάζιο του Αιγαίου.

Τρίτη φήμη που κυκλοφορούν οι διάφοροι εξυπνάκηδες του διαδικτύου, είναι εκείνη που λέει ότι ο νέος υφυπουργός Ανάπτυξης θα «σφαχτεί» οσονούπω με τον Δένδια, επειδή ο ίδιος και το περιβάλλον του τον κατονόμαζαν ως υπεύθυνο της πρόσφατης σύλληψής του για την μη απόδοση ΦΠΑ από την επιχείρηση του.
Ουδέν ψευδέστερον.
Ο Μάκης Γιακουμάτος δεν προτίθεται να «σφαχτεί» με τον Δένδια.
Για δυο λόγους.
Ο πρώτος αφορά την καρέκλα του, που δεν θα την βάλει σε αμφισβήτηση, αφού ίδρωσε στα τηλεπαράθυρα για να την κατακτήσει.
Ο δεύτερος και πλέον ουσιαστικός λόγος, είναι ότι ο Μάκης δεν θα βρίσκεται ποτέ στο υπουργείο για να μπορέσει να «σφαχτεί» με τον Δένδια, αφού είναι βέβαιο ότι
θα γυρίζει ολημερίς (ολονυκτίς δεν προβλέπεται για αντικειμενικούς λόγους, πλην των σκυλάδικων) στα σούπερ μάρκετ και θα πολεμάει για το γάλα, το ψωμί και τα babylino.
Αν κάποιος συνυπολογίσει και τον χρόνο που θα βρίσκεται στον Παπαδάκη και τον Αυτιά, πού χρόνος για «σφαγές»;

Πάμε παρακάτω.
Κυκλοφορεί εντόνως κι έχει προκαλέσει μέγιστη ανησυχία στην ελληνική κοινωνία, η φήμη ότι ο πρωθυπουργός έδωσε εντολή να επιταχυνθούν οι μεταρρυθμίσεις.
Ουδέν ψευδέστερον.
Πράγματι έτσι είπε ο πρωθυπουργός, αλλά αμέσως μετά είπε και κάτι άλλο που προφανώς δεν κατανόησαν οι σπερμολογούντες.
Είπε, δηλαδή, ότι μαζί με τις μεταρρυθμίσεις που πρέπει να επιταχυνθούν, πρέπει και ν’ αποκατασταθούν οι αδικίες.
Άρα;
Δεν είδαν οι διαδοσίες πως μόλις το άκουσαν ο Ντινόπουλος, ο Καρασμάνης και τ’ άλλα αστέρια της Λαϊκής Δεξιάς, έβγαλαν ένα μακρόσυρτο κι απροσδιόριστο ήχο ανακούφισης;
Άρα, πάλι τζίφος για τους διαδοσίες.
Άλλωστε μετά από σαράντα χρόνια συγκομιδής των προϊόντων των λεφτόδεντρων, τη στιγμή που ο νεοντερτάλειος λαϊκισμός αρνείται να δεχθεί ότι δεν μπορούμε να ζούμε με τα χρήματα των άλλων, δεν είναι ώρα για ρήξεις μαζί του…
Συνεπώς, λέω κατηγορηματικά ότι δεν πρέπει ν’ ανησυχεί η κοινωνία από τις φήμες για επιτάχυνση των μεταρρυθμίσεων.

Τέλος, πρέπει να διαψευστεί μια κόμη υποβολιμαία φήμη.
Ότι τάχα μου η Φώφη Γεννηματά θα μιλήσει!
Ουδέν ψευδέστερον.
Το πολύ πολύ να πει καμιά κουβέντα για την αναγκαιότητα ανασύστασης της Κεντροαριστεράς ή να τα βάλει με τον Κώστα Στούπα για όσα γράφει…

Ας μην ανησυχείτε λοιπόν.
Όλα καλά όλα ανθηρά.
Πολύ περισσότερο που ο Μπαρτζώκας μένει στον πάγκο του Ολυμπιακού…

  • Επί του πιεστηρίου
Η φήμη που διακινείται τις τελευταίες ώρες για σύλληψη των Παύλου, Θανάση και Δημήτρη Γιαννακόπουλου, επειδή δεν δήλωσαν στο Ε9 το εξοχικό του ΣΕΦ, είναι παντελώς ανυπόστατη.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου