Παρασκευή 2 Μαΐου 2014

Αν ο δήμαρχος Ελληνικού δεν ήταν ΣΥΡΙΖΑ….

Αναρωτιέμαι τι θα συνέβαινε αν ο δήμαρχος του Ελληνικού –στο οποίο λειτουργούσε το παράνομο λούνα παρκ που έχασε τη ζωή του ένα μικρό παιδί- δεν ήταν εκ των εκλεκτών του ΣΥΡΙΖΑ και του Αλέξη Τσίπρα.
Δεν χρειάζεται μεγάλη φαντασία για να δούμε μπροστά μας τις εικόνες.
Ο Στρατούλης, η Σοφία Σακοράφα, ο Βούτσης, η Ζωή Κωνσταντοπούλου κι οι άλλοι αστέρες της Αριστεράς, θα χάλαγαν τον κόσμο.
Θα έπαιρναν σβάρνα τηλεοράσεις και ραδιόφωνα και θα φώναζαν με όση φωνή έχουν για το κύκλωμα που κερδίζει σκοτώνοντας τα παιδιά του λαού.
Θα καταριόντουσαν την Μέρκελ και τα Μνημόνια που είναι υπεύθυνοι της  εξόντωσης των παιδιών μας.
Θα ζητούσαν εκλογές για να φύγουν οι ανάλγητοι νεοφιλελεύθεροι και νάρθει ο λαός να πάρει τις τύχες του στα δικά του χέρια.
Θα ζητούσαν την επέμβαση των εισαγγελέων για τον δήμαρχο που δεν είχε το φιλότιμο να ελέγξει το παράνομο λούνα παρκ, λίγα μέτρα από το δημαρχείο του.
Θα ζητούσαν το κρέμασμά του επειδή είχε πάρει προκαταβολικά όλα τα ενοίκια, αλλά δεν έλαβε μέτρα για να προστατεύσει τους πολίτες.
Θα έκλειναν τη Λεωφόρο Βουλιαγμένης, την Ποσειδώνος, ίσως και το Σύνταγμα για να διαμαρτυρηθούν για το αδικοχαμένο παιδί.
Θα διοργάνωναν συναυλίες μνήμης ο Κραουνάκης, ο Παπακωνσταντίνου κι άλλοι συνάδελφοί τους.
Θα απειλούσαν με καταλήψεις σχολεία, δρόμους και πλατείες.
Θα γέμιζαν την Ελλάδα αφίσες και κουρελοπανό για να εκφράσουν την συμπαράστασή τους στην οικογένεια του παιδιού και την αποδοκιμασία τους στον ανάλγητο δήμαρχο.
Έχει κάποιος αμφιβολία;

Επειδή, όμως, ο δήμαρχος του Ελληνικού ανήκει στον στενό περίγυρο του Τσίπρα, δεν βγήκε άχνα.
Μούγκα στη στρούγκα!
Βλέπετε, είναι ο κομματικός ήρωας της Κουμουνδούρου.
Ο άνθρωπος που αλυσοδενόταν στα κάγκελα της παραλίας για να μην υπάρχουν οργανωμένες πλαζ.
Που έκανε απεργίες πείνας για να μη προχωρήσουν οι επενδύσεις που θ’ αλλάξουν την εικόνα του συγκεκριμένου δήμου κι ολόκληρης της Αττικής.
Που καταπατούσε το παλιό αεροδρόμιο κάνοντας….δεντροφυτεύσεις - όσο ήταν παρούσες οι κάμερες - για να εμποδίσει το  ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας, που ήθελε να διαχειριστεί ο ίδιος.
Ο οποίος, εν των μεταξύ, δεν μπορούσε να διαχειριστεί ούτε καν ένα μπαζωμένο ρέμα…που έτσι…το ήξερε από παιδί και το νοίκιασε….

Η Ελλάδα της υποκρισίας, της λεζάντας, της «επανάστασης» και των «ηρωικών αγώνων» υπό τα φώτα της κάμερας.
Η Ελλάδα που αρέσκεται στα φύκια και τις μεταξωτές κορδέλες…
Χωρίς ίχνος φιλότιμου για μια μικρή και ταπεινή συγγνώμη.
Εν τω μεταξύ, έχουν βάλει το δίλημμα: Μέρκελ ή ΣΥΡΙΖΑ;
Η απάντηση δίνεται αυθόρμητα.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου