Δευτέρα 20 Ιανουαρίου 2014

Αθεόφοβοι κι υποκριτές!


Αχός σηκώθηκε βαρύς από την βλακώδη καταγγελία της Νέας Δημοκρατίας ότι ο Τσίπρας είναι άθεος!
Ε και; Γούστο του και καπέλο του.
Από πού κι ως πού οι θρησκευτικές πεποιθήσεις καθενός είναι κριτήριο της πολιτικής του ικανότητας;
Για τον θλιβερό μεσαίωνα που κυριαρχεί σε μεγάλο τμήμα της Νέας Δημοκρατίας και της κυρίας εκπροσώπου Τύπου, φαίνεται ότι είναι.
Διαφορετικά δεν μπορεί να εξηγηθεί η σπουδή της να σπεύσει να καρφώσει και να ερωτήσει τον Τσίπρα σε ποιον Θεό πιστεύει, ευελπιστώντας ότι το χριστεπώνυμο πλήθος θα του γυρίσει, εξ αυτού, την πλάτη.
Κουταμάρες!
Κι άγνοια της πραγματικότητας. Και της εποχής μας.
Κι όχι μόνο αυτό.
Για να δικαιολογήσουν αυτήν την κουταμάρα, ισχυρίζονται στην ανακοίνωσή τους ότι στο επίσημο πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ προβλέπεται η φορολόγηση όσων δηλώνουν Χριστιανοί Ορθόδοξοι κι ότι το παρουσίασε ο βουλευτής Κουράκης!
Ουδέν ψευδέστερον.
Όσο και να διαβάζει κάποιος το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ, μπορεί να βρει πλείστα όσα σημεία να ασκήσει κριτική, αλλά αυτό δεν υπάρχει.
Απλά, είναι όντως μια ιδέα του Κουράκη –και δη κακή- την οποία η εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, θεωρεί ότι αποτελεί… προγραμματική δέσμευση.
Μια ιδέα σαν κι εκείνες τις σαχλαμάρες που εκφράζουν δεκάδες βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας στα τηλεπαράθυρα και κάνουν την κοινωνία να χαμογελά ειρωνικά…

Με τέτοια και μ’ εκείνα, επιβεβαιώνονται όλοι εκείνοι που ισχυρίζονται ότι ζούμε τον απόλυτο ξεπεσμό της πολιτικής ζωής.
Ένθεν κακείθεν.
Αντί πολιτικής αντιπαράθεσης για κορυφαία και κρίσιμα ζητήματα, ασχολούμαστε με ήσσονος σημασίας ζητήματα και δη με τρόπο άκρως υποκριτικό.

Τα στελέχη, άραγε, της Νέας Δημοκρατίας που καταχρέωσαν την ελληνική κοινωνία ή όσοι λεηλάτησαν την χώρα δεν έδειχναν οι πιο πιστοί και καλοί χριστιανοί;
Οι κλέφτες και κακοδιαχειριστές δεν έτρεχαν κάθε λίγο και λιγάκι σε επιταφίους, λιτανείες ή και σε επισκέψεις στο Άγιο Όρος;
Αγνοούν στη Νέα Δημοκρατία, ότι υπάρχουν σημαντικότατες προσωπικότητες – ακόμη κι εντός του μαντριού- που αδιαφορούν για το τι πιστεύει και δεν πιστεύει ο άλλος κι οι ίδιοι είναι βαθύτατα ανθρωπιστές;
Αγνοούν ότι στις τάξεις τους έχουν πιστούς που χειροφιλούν τα χέρια ιεραρχών με υποκριτικό τρόπο και με μόνο στόχο τα ψηφάκια;

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ είναι διάτρητος από παντού για να του ασκήσει κάποιος πολιτική κριτική.
Από το πρόγραμμα του κόμματος του, ως τις φραστικές του παλινωδίες κι απ’ τον λαϊκισμό που εκπέμπει ως τις θολές θέσεις που εκφράζει.
Από τη στήριξή του σε πρόσωπα και καταστάσεις που μας έφεραν εδώ ως την διγλωσσία.
Αλλά, στο θέμα των θρησκευτικών του πεποιθήσεων, δεν κάνει τίποτα περισσότερο από όσα λένε οι ελληνικοί νόμοι.
Δεν γουστάριζε να παντρευτεί με παπά και με κουμπάρο παρουσία ιεραρχών, ούτε θέλησε να βαφτίσει το παιδί του με όσα επιτάσσουν οι θρησκευτικές παραδόσεις.
Είχε κι έχει κάθε δικαίωμα να ζήσει όπως επιθυμεί, με σύμφωνο συμβίωσης.
Είχε κι έχει κάθε δικαίωμα να ονομαδοτοδήσει το παιδί του στο ληξιαρχείο.
Τελεία και παύλα.
Από πού κι ως πού θα δώσει λόγο στη Νέα Δημοκρατία και στην εκπρόσωπό της;

Κι από την άλλη πλευρά, σκαλίζοντας κάποιος τα δημοσιογραφικά αρχεία, δεν είναι δύσκολο να βρει τις απαντήσεις που ζητά η Νέα Δημοκρατία.
Με σαφήνεια και ξεκάθαρα, έχει δηλώσει ότι η σχέση του με την εκκλησία στηρίζεται στην…ντομπροσύνη!
«Είμαι άθεος και δεν πιστεύω», έχει δηλώσει σε συνέντευξή του, «αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν σέβομαι τη θρησκεία και κυρίως τους κληρικούς που δίνουν μάχη καθημερινά, ειδικά στην επαρχία διατελώντας ένα πολύ δύσκολο έργο.
Σέβομαι τους παπάδες και το κοινωνικό τους έργο.
Σε κάθε περιοχή, χωριό, που πηγαίνω συνομιλώ μαζί τους και ανταλλάσσουμε απόψεις», έλεγε το καλοκαίρι του 2011 και συμπλήρωνε
«Με τον αρχιεπίσκοπο κ. Ιερώνυμο οι σχέσεις μου είναι πολύ καλές και έχουμε σε πολύ υψηλό επίπεδο συζητήσεις για όλα τα θέματα.
Εκτιμώ και σέβομαι τα πιστεύω τους αλλά έχω την δική μου κοσμοθεωρία και δεν μου αρέσει να κρύβομαι».

Τότε, πού ήταν η κυρία εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας να… καταγγείλει τον…αθεόφοβο Τσίπρα και να στοχεύσει τους αφελείς, τους ρασοφόρους που κινούνται με προτεραιότητά τους την δεξιά χείρα….αλλά και τους αναγνώστες της «Ελεύθερης ώρας»;
Όμως, σ’ ένα θεοκρατικό κράτος, και δη με βούλα στο Σύνταγμά του, σ’ έναν τόπο που τους πολιτικούς τους ορκίζουν οι παπάδες, σε μια χώρα που ο στρατός είναι αρωγός των θρησκευτικών τελετών κι η εκκλησία χρηματοδοτείται από τους φόρους πιστών κι απίστων, η βαθύτατη συντήρηση της Νέας Δημοκρατίας, δείχνει να είναι φυσικό επακόλουθο.
Και, δυστυχώς κυριάρχη!
Βρε τους αθεόφοβους!

Κι ένα υστερόγραφο:
Την ίδια υποκρισία επιδεικνύει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, όταν στοχεύοντας κι αυτός το χριστεπώνυμο πλήθος και τα ψηφάκια του, σκύβει και φιλά το χέρι του παπά…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου