Παρασκευή 13 Δεκεμβρίου 2013

Ο επάρατος κι ανάλγητος νεοφιλελευθερισμός

Θυμάμαι με νοσταλγία παλιότερες εποχές, τότε που τα δανεικά έρρεαν άκοπα στον τόπο, τότε που υπήρχαν τα άκρως παραγωγικά επιδόματα πλυσίματος χεριών και έγκαιρης προσέλευσης στην εργασία, τότε που ακόμη κι οδηγοί ταξί  λάμβαναν επιδόματα τυφλότητας, τότε που το δημόσιο –πατερούλης ήταν κοντά στον πολίτη του για πάσα νόσο και πάσα μαλακία.
Θυμάμαι την έντονη συγκίνηση που με διακατείχε όταν  οι δαπάνες του κράτους εκτοξεύονταν στα ύψη μέσα σε μια τετραετία κι ύστερα στην άλλη τετραετία στα παραπάνω ύψη κι όλο παραπάνω, όλο και πιο ψηλά.
Θυμάμαι και κάτι άλλο.
Το ξαφνικό μπούκωμα του κράτους από τις χιλιάδες εισβολέων σε απίθανους οργανισμούς και κρατικές εταιρείες, στην περίοδο του κουρασμένου.
Θυμάμαι….
Θυμάμαι ότι όσοι εξ ημών έγραφαν για τα ελλείμματα και το μαθηματικό τέλος που έρχεται, ακούγαμε ένα …. «είσαι κλασικός ανάλγητος νεοφιλελεύθερος»…

Τα αποτελέσματα τα βιώνουμε όλοι στο πετσί μας.
Για τα οποία, πάλι ευθύνονται οι …ανάλγητοι νεοφιλελεύθεροι.
Έτσι ακούμε από Δεξιά κι Αριστερά.
Κι ας μην εφαρμόστηκε ποτέ φιλελευθερισμός στον τόπο.
Κι ας έχουν διαποτιστεί μέχρι και τα κατοικίδια ζώα των Ελλήνων από την καταστροφική κουλτούρα του κρατισμού.
Η καραμέλα είναι γνωστή.
Ο ανάλγητος νεοφιλελευθερισμός φταίει για όλα.
Αυτός προφανώς κρατά δέσμια την οικονομία στις παλαιολιθικές αγκυλώσεις.
Αυτός υπερφορολογεί τους Έλληνες, ενάντια στις πεποιθήσεις του.
Αυτός κρατά σε λειτουργία εκατοντάδες αντιπαραγωγικούς και κοστοβόρους κρατικούς οργανισμούς.
Αυτός κρατά φυλακισμένους όσους επιθυμούν ελεύθερα να δημιουργήσουν, να παράγουν, να προκόψουν.
Ο γαμημένος νεοφιλελευθερισμός!
Αυτός που έχει καταστήσει τις περιουσίες των Ελλήνων έρμαια των διαθέσεων του κράτους.
Αυτός που συντηρεί στην Ελλάδα ένα εκατομμύριο ανθρώπους αμειβόμενους από το δημόσιο.
Αυτός που θέλει να έχουμε τόσα έξοδα, όσα έσοδα και να μην επιτρέπει τις δια δανεικών κοινωνικές παροχές, ανεξαρτήτως αν στο τέλος τις πληρώνουμε όλοι.
Αυτός ο ανάλγητος!
Που ευθύνεται και για το χρέος και για τα χαμένα δισεκατομμύρια που μπήκαν στην Ελλάδα, από τον πόλεμο κι ύστερα κι έγιναν αντί για παραγωγή κατανάλωση.
Που ευθύνεται επειδή στην Ελλάδα φτιάξαμε μια οικονομία που δεν παράγει τίποτα, άρα δεν έχουμε πελάτες να πουλήσουμε και ν’ αυξήσουμε το βιοτικό μας επίπεδο με δικές μας δυνάμεις κι όχι με δανεικά.
Που ευθύνεται για τα λαμέ ρούχα που φορέσαμε και κάναμε επίδειξη στις διεθνείς πασαρέλες που την ίδια ώρα, όχι μόνο μας επιδοτούσαν (σχέδιο Μάρσαλ, πακέτα Ντελόρ, μεσογειακά προγράμματα κλπ), αλλά μας δάνειζαν κιόλας.
Στην πυρά λοιπόν ο βολικός μπαμπούλας.
Αφού το λένε οι πάντες.
Από τον Προκόπη Παυλόπουλο και τον Μιχ. Ταμήλο, μέχρι τον Τσίπρα, τον Λαφαζάνη, τον Καμμένο, τον Κουτσούμπα κι όλους τους συνδικαλιστές.
Αυτοί, κάτι θα ξέρουν….
Αυτοί οι τιτάνες της πολιτικής μας ζωής, που φωνάζουν με όλη τη δύναμη της φωνής τους ότι ο νεοφιλελευθερισμός ευθύνεται που χρεοκόπησε ο κρατισμός, τα παρασιτικά του δίκτυα κι οι συντεχνιακές του συνιστώσες….
Στην πυρά!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου