Κυριακή 8 Δεκεμβρίου 2013

Στο Καλντερίμι (Νο 48)

Η εβδομαδιαία στήλη
με τα πολιτικά
και παραπολιτικά σχόλια
του grpost

@ Άει σιχτίρ δεν πάει άλλο! Δεν πάει άλλο!
Την ώρα που η κοινωνία είναι στα κεραμίδια, την ώρα που οι φόροι και οι σκόπιμες καθυστερήσεις σε κάθε είδους μεταρρύθμιση στο δημόσιο βρίσκονται στην κορύφωσή τους, την ώρα που το μόνιμο μέλημα κυβέρνησης κι αντιπολίτευσης είναι η σωτηρία των πελατών του συστήματος, έρχεται άλλη μια αποκάλυψη, που ασφαλώς θα ξεσηκώσει σάλο.

@ Αποκαλύπτουμε, λοιπόν, ότι ο άνθρωπος που ξεβράκωνε εκείνους που είχαν πάρει τα λεωφορεία στην αποκρατικοποίηση του Μητσοτάκη, το 1992, ο άνθρωπος που κυνηγούσε στους δρόμους όσους είχαν αντίθετη άποψη από εκείνον, ο περιβόητος συνδικαλιστής Ανδρέας Κολλάς, διορίστηκε σύμβουλος της ΟΣΥ, υπεύθυνος για την….ασφάλεια των εργαζομένων!

@ Ο άνθρωπος που στις προηγούμενες εκλογές αποθέωσε τον Αλέξη Τσίπρα, ζητώντας από τον λαό να τον εμπιστευθεί ως πρωθυπουργό για να φύγει η κακή Δεξιά, φαίνεται ότι είναι παντός καιρού.
Και ξέρετε ποιος τον διόρισε;
Κρατηθείτε!
Ο πρώην εκπρόσωπος Τύπου της Ντόρας Μπακογιάννη, ο Γιάννης Οικονόμου!

@ Άει σιχτίρ, μη πω καμιά πιο βαριά ελληνική λέξη….
Δεν πάει άλλο με την μαλακία….
Και την προστασία της φαυλότητας….

@ Για τον πρύτανη –ηθοποιό, δεν χρειάζεται να πω κάτι άλλο.
Όλοι οι αναγνώστες της στήλης, ξέρατε για την παραπομπή του στο πειθαρχικό από το προηγούμενο «Καλντερίμι».
Πολλές μέρες πριν συμβεί.

@ Αίσθηση δημιούργησε η  αποκάλυψή μας, στο προηγούμενο «Καλντερίμι», για τις υπόγειες επαφές, προκειμένου να αποκλειστεί η πρωτεύουσα δύναμη της Νέας Δημοκρατίας στο ΤΕΕ και να σχηματιστεί διοίκηση από δυνάμεις του ΠαΣοΚ και του ΣΥΡΙΖΑ.
Έπεσαν και κάποια τηλέφωνα με μπινελίκια, που όπως μου είπαν είχαν μπόλικο….ίλιγγο.
Τι θα γίνει;
Δεν γνωρίζω!

@ Ο Ευάγγελος θα έχει ίλιγγο την Δευτέρα το βράδυ στην «Ανατροπή» του Πρετεντέρη;

@ Ο Μαντέλα έφυγε.
Πλήρης περηφάνιας και ελευθερίας!
Ηγέτης μαύρων και λευκών ψυχών.

@ Θα σας πω, τώρα, τι μαθαίνω από το μέτωπο του ΠαΣοΚ.
Οι υποψήφιοι «Ιούδες» είναι πλέον στα κάγκελα.
Μπορεί να μην εκδηλώνονται όπως η Ραχήλ και η Ζωή και να σκαρφαλώνουν, αλλά οι κινήσεις είναι μεθοδικές και οι φράξιες ουκ ολίγες.

@  Ο Βενιζέλος, λένε, επιχειρεί με όλες του τις δυνάμεις να κερδίσει χρόνο.
Στενοί του συνεργάτες του επιχειρούν να τον πείσουν ότι το ΠαΣοΚ μπορεί να έχει όφελος από μια πιθανή διάσπαση της ΔΗΜΑΡ, στο συνέδριό της, την επόμενη εβδομάδα.
Κάτι που οι πολιτικοί αναλυτές θεωρούν από δύσκολο έως αδύνατο.
Αυτή την άποψη δείχνει να συμμερίζεται κι ο πρόεδρος του ΠαΣοΚ, που γνωρίζει καλύτερα από τον καθένα ότι σε κομματικό και κοινοβουλευτικό επίπεδο δεν έχει πολλά ερείσματα για να μπορεί να επιβάλλει τις απόψεις του.


@ Ένας από τους πιο στενούς υποστηρικτές του προέδρου του ΠαΣοΚ, ισχυρίζεται ότι το ΠαΣοΚ δεν έχει άλλη ελπίδα προοπτικής, από το να εξασφαλιστεί ασπίδα προστασίας στον Βενιζέλο, τουλάχιστον μέχρι τις ευρωεκλογές.
Είναι, όμως έτσι τα πράγματα;

@ Από την άλλη πλευρά, το κυοφορούμενο σενάριο της «Ελιάς», υπό την αιγίδα του Σημίτη, δεν μπορεί κανένας να εγγυηθεί ότι θα έχει αποτέλεσμα, παρ’ ότι στα ΜΜΕ που ελέγχουν ισχυροί επιχειρηματίες το «σπρώχνουν» με κάθε τρόπο και συνεχή δημοσιεύματα.
Η «Ελιά», υπό προϋποθέσεις, μπορεί να αποτελέσει σανίδα σωτηρίας για τον Βενιζέλο, ο οποίος με τη συμμετοχή του ΠαΣοΚ, θα μπορεί να αποδράσει από την πρώτη γραμμή του εκλογικού μετώπου κι αν τα αποτελέσματα δεν είναι καλά, να μην έχει αυτός την ευθύνη, αλλά είτε ο Γιαννίτσης  (πρόταση Σημίτη) είτε ο Παγουλάτος (πρόταση των 58).

@ Εγώ θα πάω κι ένα βήμα παραπέρα.
Εσχάτως, γίνεται απολύτως ορατό, ότι όλο και περισσότεροι βουλευτές του ΠαΣοΚ, βλέποντας ότι δεν υπάρχει ενδεχόμενο επανεκλογής τους, θα επιχειρήσουν να σώσουν την υστεροφημία τους.
Θα ακούσετε δε πολλές φορές τη λέξη «αποστασία».
Κι όχι μόνο από την πλευρά του ΠαΣοΚ.


@ Τις τελευταίες ημέρες σχεδόν χαρτογραφήθηκαν οι φράξιες εντός του ΠαΣοΚ.
Πλέον αυτής του Γιώργου Παπανδρέου, υπάρχουν κορυφαία στελέχη που κινούνται ο καθένας με ξεχωριστό στόχο.
Θα σας πω διευθύνσεις και ονόματα.
Η πρώτη είναι πέριξ του Κώστα Σκανδαλίδη.
Η δεύτερη του Νίκου Ανδρουλάκη.
Η τρίτη της Φώφης Γεννηματά (καλά διαβάσατε)!
Η τέταρτη του Μιχάλη Χρυσοχοϊδη.
Η πέμπτη Δημήτρη Ρέππα!!!!!!
Η έκτη, πέριξ του Φίλιππου Σαχινίδη και του Θάνου Μωραΐτη.

@ Δηλαδή του ΠαΣοΚ το κάγκελο.
Στο οποίο, αθέατος πρωταγωνιστής είναι ο Λαλιώτης.
Με το σύνθημα «σώστε το ΠαΣοΚ», προβάλλει την αναγκαιότητα σωτηρίας του κινήματος για συναισθηματικούς λόγους, χωρίς τη συμμετοχή του Βενιζέλου.
Το σχέδιο που επεξεργάζεται το άλλοτε «θείο βρέφος», αναφέρει ότι σε συνεργασία με τον γραμματέα Νίκο Ανδρουλάκη, θα βρεθεί φόρμουλα εύσχημης απομάκρυνσης του Βενιζέλου από την προεδρία και στο μεταβατικό στάδιο την ανάληψη αυτής από τον Σκανδαλίδη.

@ Προσέξτε τώρα.
Δυο βουλευτές της επιρροής Σκανδαλίδη, οι Κασσής και Κουτσούκος, απειλούν ότι δεν θα ψηφίσουν κρίσιμα νομοσχέδια, ενώ έχει ανοίξει δίαυλος επικοινωνίας και με τον Καρχιμάκη.

@ Από την άλλη πλευρά, ο Ρέππας με τη δική του φράξια, επιχειρεί να επανέλθει στα πράγματα, έχοντας βάλει μπροστά τους πρώην βουλευτές Τζιόλα και Τσιώκα, που διαλαλούν την χρησιμότητα που θα είχε για το ΠαΣοΚ η ανάληψη της ηγεσίας από τον πρώην υπουργό!
Ο Ρέππας, έχει ανοίξει δίαυλο και με τον Παναγιωτακόπουλο, της «Αριστερής Πρωτοβουλίας», ενώ αναφέρεται κολακευτικά για τον συντοπίτη του εκπρόσωπο Τύπου του ΠαΣοΚ, Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλο, ο οποίος είναι στενός συνεργάτης του Βενιζέλου!

@ Ο Μιχάλης Χρυσοχοϊδης προβληματίζεται σφόδρα, αν πρέπει να παραμείνει στο ΠαΣοΚ ή αν πρέπει ν’ ανοίξει πανιά για άλλες πολιτείες.
Συγκριτικά με όλους τους άλλους, έχει το πλεονέκτημα της στήριξης μεγάλου μέρους της νεολαίας του ΠαΣοΚ, ενώ μιλάει τακτικότατα με την Άντζελα Γκερέκου και τους πρώην νεολαίους Καμμά και Πανταζή που είχαν χρηματίσει και γραμματείς της νεολαίας.

@ Θα σας πω και για την Φώφη Γεννηματά.
Ναι κι αυτή έχει ηγετικές φιλοδοξίες, πολύ μεγαλύτερες από το πολιτικό της μπόι, αλλά απολύτως λογικές συμφώνως με το επίθετο που κληρονόμησε.
Λέγεται, λοιπόν, ο Λαλιώτης μιλάει και με τον παπανδρεϊκό Θάνο Μωραΐτη, που μια ομάδα τον θεωρεί άξιο για ηγέτη του ΠαΣοΚ.
Στην ομάδα αυτή, μετέχουν και οι Όθωνας, Σαχινίδης, μαζί με άλλους υφυπουργούς του ΓΑΠ.
Προσωπικά εκτιμώ ότι είναι η πλέον αναποφάσιστη και ανήμπορη ομάδα, αφού αν οδηγήσουν σε «βίαιη» παραίτηση –κοινώς ρίξουν- τον Βενιζέλο πριν τις ευρωεκλογές, θα χρεωθούν την εκλογική καταστροφή. Αυτό το τρέμουν.
Δεδομένου, λοιπόν, του μικρού πολιτικού τους βεληνεκούς, παζαρεύουν με τον Χρυσοχοϊδη, ενώ «ξεσηκώνουν» και την Φώφη Γεννηματά.

@ Προσέξτε πάλι.
Η Φώφη δεν λέει «όχι».
Αντιθέτως.
Πιστεύει ότι με το βαρύ όνομα που κουβαλάει, μπορεί να επανασυσπειρώσει το ΠαΣοΚ, αρκεί όσοι την προτρέπουν να έχουν ειλικρινείς διαθέσεις απέναντί της.
Φοβάται, δε, ότι την χρησιμοποιούν ως δόλωμα για να προσεγγίσουν άλλους στόχους…

@ Είναι και ο ΓΑΠ.
Που μπορεί να κάνει τουρισμό ανά την υφήλιο, αλλά δεν εγκαταλείπει την επιχείρηση, τουλάχιστον, της ηθικής του δικαίωσης.
Πρωταγωνίστρια όλων του των κινήσεων είναι η Ρεγγίνα Βάρτζελη.
Κεντρικός στόχος, λένε, είναι να ενοποιήσουν και να διαμορφώσουν σε μια τάση, όλες τις αντιβενιζελικές φωνές.
Ήδη, έχει γίνει κίνηση για προσέγγιση της «Αριστερής Πρωτοβουλίας» του Παναγιωτακόπουλου (που από συγκεντρωσιάρχης του Ανδρέα κατέστη πολιτικό στέλεχος) με την «Κίνηση των 75» του Καρχιμάκη.
Αλλά, ο τελευταίος δέχεται και τις πιέσεις των Γρηγόρη Νιώτη και Παντελή Οικονόμου να …προσχωρήσουν όλοι μαζί στον ΣΥΡΙΖΑ.

@ Για λογαριασμό του ΓΑΠ, η Βάρτζελη, μιλάει και με τη φράξια «Σαχινίδη – Μωραΐτη», μέσω του βουλευτή Α. Παπαθανάση.
Ταυτοχρόνως, απίστευτο θάψιμο στον Βενιζέλο, πέφτει κι απ’ όσους συνδικαλιστές δεν προχώρησαν προς την Κουμουνδούρου.
Θα σας πω κι εδώ ονόματα.
Παναγόπουλος, Κατσιμίχας ( ΠΑΣΕΓΕΣ), Σπίρτζης (ΤΕΕ), Ασημακόπουλος (ΓΣΕΒΕΕ).
Το τι ακούστηκε για τον Βενιζέλο στο ξενοδοχείο «Σόφιτελ» του αεροδρομίου, όπου συναντήθηκαν με τον Σαχινίδη, δεν γράφεται…

@ Προσπάθησα να σας τα πω όσο γίνεται πιο περιληπτικά.
Ξαναλέω ότι γίνεται του ΠαΣοΚ το κάγκελο…..

@ Ρωτάω εγώ τώρα, με το φτωχό μου το μυαλό:
Υπάρχει περίπτωση να γίνει ανασχηματισμός;
Για να βολευτούν κάποιοι υποψήφιοι «Ιούδες»;
Να ησυχάσουν και κάποιοι από τον «βραχνά» του Στουρνάρα;

@ Υπάρχει περίπτωση να γίνει ένας γνήσιος φιλελεύθερος υπουργός Οικονομικών;
Ποιος ξέρει; Πολλά ακούγονται.

@ Άλλη ερώτηση:
Υπάρχει περίπτωση να φύγουν μαζί, την ίδια εποχή, Σαμαράς και Βενιζέλος;
Και μαζί τους ο τσάρος;

@ Κι άλλη:
Υπάρχει περίπτωση το «ή εγώ ή ο Στουρνάρας» που καταλογίζεται στον Κώστα Καραμανλή, να είναι διαρροή που καλλιεργεί την… απαλλαγή του Μαξίμου από τον τσάρο;
Πολύ περισσότερο όταν ισχυροί επισκέπτες της Παναγής Κυριακού εκφράζουν την βεβαιότητα ότι ουδέποτε ο πρώην πρωθυπουργός θα επιχειρούσε τέτοιους μικροκομματικούς εκβιασμούς;

@ Η Μαριλένα Σημίτη, η κόρη του τ. πρωθυπουργού και πρωταγωνιστή της κίνησης των «58», μάλλον έχει τα ώτα της στραμμένα σε άλλη κατεύθυνση.
Φλερτάρει έντονα με την Κουμουνδούρου, όπως φάνηκε στην ομιλία της στο LSE, όπου έσπευσε να υιοθετήσει πλήρως τις απόψεις του καθηγητή Κ. Δουζίνα, εκ των συμβούλων του προέδρου Αλέξη.

@ Θα σας πω και για τις φράξιες της ΔΗΜΑΡ, που κάποιοι τις αποκαλούν τάσεις.
Έχουν ενδιαφέρον εν όψει του συνεδρίου που αρχίζει την επόμενη εβδομάδα.
Η πρώτη, είναι αυτή των στελεχών που βρίσκονται πέριξ του μπάρμπα Φώτη.
Είναι όλοι εκείνοι που μιλάνε για τον «τρίτο πόλο» και αποκλείουν κυβερνητική συνεργασία με τη Νέα Δημοκρατία και το ΠαΣοΚ. Αποκλείουν και κάθε συνεργασία με τον ΣΥΡΙΖΑ, αν οι πρώην σύντροφοί τους, όπως λένε, δεν σταματήσουν να λαϊκίζουν.
Την εκφράζουν οι Θεοδ. Μαργαρίτης, Δημήτρης Χατζησωκράτης, Σάκης Παπαθανασίου, Μαρία Γιαννακάκη, Ασημίνα Ξυροτύρη, Νίκος Τσούκαλης, Θωμάς Ψύρρας κλπ.

@ Η δεύτερη, είναι όσων συσπειρώνονται πέριξ του γραμματέα της Κ.Ε. Σπύρου Λυκούδη. Δημιουργήθηκε μετά την έξοδο της ΔΗΜΑΡ από την κυβέρνηση κι εκτιμούν ότι το κόμμα πρέπει να συνομιλήσει με το ΠαΣοΚ, για ν’ ανασυσταθεί η Κεντροαριστερά, ενώ δεν είναι αρνητικοί για την επιστροφή στον κυβερνητικό συνασπισμό και καθέτως αρνητικοί σε οποιαδήποτε συνεργασία με τον ΣΥΡΙΖΑ.
Ονόματα; Ιδού:
Βασίλης Οικονόμου, Γρηγόρης Ψαριανός, Σταύρος Λειβαδάς, Γεράσιμος Γεωργάτος, Ντόρα Τσικαρδάνη, Γ. Αντωνίου κλπ.

@ Είναι και η Τρίτη φράξια ή τάση.
Δηλαδή, το «Αριστερό Δίκτυο», που τάσσεται υπέρ της συνεργασίας με την Κουμουνδούρου κι είχε από την αρχή ταχθεί εναντίον της συμμετοχής του κόμματος στην τρικομματική κυβέρνηση.
Εκφραστές του είναι οι Θρ. Φωτεινός, Β. Ζαρκάδης, Χρ. Σταυρόπουλος.
Αυτά, για να ξέρετε τι εκφράζουν όσοι συμμετέχουν στα τηλεοπτικά πάνελ και τι «υποκρύπτουν» οι θέσεις τους.

@ Πάμε αλλού, τώρα.
Μου λένε ότι ο Κώστας Καραμανλής, έχει δραστηριοποιηθεί εντόνως το τελευταίο διάστημα.
Με στόχο να παραμένει κοντά στην βάση της παράταξης.
Φυσικά, διαρρέεται από παντού ότι δεν έχει καμιά πρόθεση να αμφισβητήσει τον Σαμαρά, αλλά οι επιτελείς του Μεγάρου Μαξίμου δεν νιώθουν και πολύ βολικά, όταν μαθαίνουν ότι, επί παραδείγματι, συναντήθηκε με τον Αλαφούζο ή τον Βαρδή Βαρδινογιάννη.

@ Ή όταν βλέπουν ότι μέσα σε μια εβδομάδα έχει δει πολλούς βουλευτές και έχει δειπνήσει με την Ντόρα.
Κι όταν ύστερα από τις συναντήσεις κάποιοι εκ των βουλευτών αρχίζουν τα αντάρτικα…
Εξ ου και τα μπινελίκια εναντίον του δίνουν και παίρνουν.

@ Γίνεται ένας βλάχος να είναι μαλάκας; Γίνεται, γίνεται….

@ Πάντως, ο Σερ το είπε προσφάτως.
Ο Μαρκεζίνης ντε;
Τι είπε; Ακούστε:
«Φοβάμαι δεύτερα Ιουλιανά, τα οποία ετοιμάζουν άνθρωποι με πείρα στα Ιουλιανά».
Παρ’ ότι δεν έχω καμιά εκτίμηση ή εμπιστοσύνη στο πολιτικό αισθητήριο του …Σερ, κάτι μου λέει πως…κάτι ξέρει….

@ Γίνεται ένας βλάχος να είναι μαλάκας; Γίνεται, γίνεται….

@ Γίνεται της πουτάνας το κάγκελο στο παρασκήνιο; Γίνεται, γίνεται….

@ Άλλο θέμα.
«Οι προδότες στο Γουδή», φώναζαν κάποιοι ασυνάρτητοι Έλληνες, στις περίφημες συγκεντρώσεις της πλατείας Συντάγματος.
Ε, λοιπόν, σας πληροφορώ ότι οι κραυγές τους μπορεί να γίνουν πράξη.
Έμαθα, λοιπόν, ότι δεν θ’ αργήσει η στιγμή που θα ληφθεί η σχετική απόφαση και το ελληνικό κοινοβούλιο θα οδεύσει προς Γουδή.

@ Ήδη έχουν γίνει οι σχετικές μελέτες και έχει συνταχθεί όλο το σχέδιο μετακόμισης του κοινοβουλίου στην περιοχή που έγινε η θλιβερή εκτέλεση των έξι, το 1922.
Στην έκταση των 50 στρεμμάτων, στο Άλσος Στρατού, κοντά στο Badminton.
Εκεί, θα στεγαστούν όλες οι διάσπαρτες υπηρεσίες της Βουλής, η αίθουσα συνεδριάσεων, οι υποστηρικτικές αίθουσες, βιβλιοθήκες, εστιατόρια, ακόμη και ξενοδοχείο για τους βουλευτές της επαρχίας.

@ Έμαθα και κάτι ακόμη.
Ότι όλο το κόστος υπολογίζεται στα 150 -200 εκατομμύρια ευρώ, τα οποία αποσβεστούν σε χρόνο τριών ετών, από την περικοπή των δαπανών για τα διάσπαρτα κτίρια που σήμερα ενοικιάζονται για να στεγάζουν ανάγκες του κοινοβουλίου, αλλά και από τις δαπάνες για τα ξενοδοχεία που σήμερα διαμένουν οι βουλευτές της επαρχίας.

@ Καλή ιδέα φαίνεται. Που θα αποσυμφορήσει και το κέντρο.


@ Θα σας πω, τώρα, από πού θα ξεκινήσει το δεύτερο κύμα κινητικότητας.
Από τα δημοτικά ραδιόφωνα.
Η κυβερνητική απόφαση είναι σχεδόν ειλημμένη.
Και σωστή.
Και το λέει αυτό ένας άνθρωπος, σαν την αφεντιά μου, που ήταν πρωτοστάτης και εκ των πρώτων στελεχών της ονομαζόμενης, τότε, ελεύθερης ραδιοφωνίας.
Που αντιμετώπισε διώξεις, το κυνηγητό του Αρκουδέα κι όλη την αγωνία να στηθεί το «μπλόκο» της ενημέρωσης και της ψυχαγωγίας, απέναντι στην απολύτως φασιστική ΕΡΤ.
Κι όταν λέω «τότε», εννοώ στα 1987, όταν οι Έβερτ, Ανδριανόπουλος και Κούβελας, δημιούργησαν τα δημοτικά ραδιόφωνα, που έμελλε να αλλάξουν τον ρου των πραγμάτων σε πολλά πράγματα της δημόσιας και κοινωνικής ζωής.

@ Θυμάμαι, στον Πειραιά, με μπροστάρη τον Ανδριανόπουλο και αρωγό τον μακαρίτη Δημήτρη Παπαμιχαήλ – τον Πειραιώτη σπουδαίο ηθοποιό, που ήταν αντιδήμαρχος Πολιτισμού- τι γινόταν στον 4ο όροφο του Δημαρχείου, που είχε εγκατασταθεί το «Κανάλι 1».
Τι αγωνίες, το μεράκι, τι όνειρα, τι προσδοκίες μπαινόβγαιναν στα υποτυπώδη studio
Θυμάμαι, γελαστά πρόσωπα που ολόκληρα 24ωρα έμεναν άγρυπνα για να γίνει πράξη το όνειρο.
Θυμάμαι την αξιοκρατία που επικρατούσε παντού.
Θυμάμαι ότι ένα ή δυο άτομα, έβγαζαν απίστευτα ποιοτικές εκπομπές, την ίδια ώρα που στην ΕΡΤ για την ίδια δουλειά χρειαζόντουσαν 10 και 15!

@ Όμως, πλέον, αυτά τα ραδιόφωνα έκλεισαν τον κύκλο τους.
Απαξιώθηκαν, έγιναν άντρα πελατειακών σχέσεων, οργανισμοί παραγωγής ελλειμμάτων, με μηδενικές ακροαματικότητες.
Κι όλα έχουν πάρει τον δρόμο τους.

@ Μαθαίνω, ότι ο Καμίνης κι ο Μπουτάρης αντιδρούν.
Θα κάνουν και τους ήρωες, εν όψει των εκλογών.
Όμως, μάλλον ματαίως!


@ Πάμε παρακάτω.
Χώρισαν τελικά ο Τσοχατζόπουλος κι η Σταμάτη.
Την προηγούμενη Τετάρτη, όπως μου λέει ο ρουφιάνος του Κορυδαλλού, η Βίκυ Σταμάτη πήρε φύλλο πορείας για τις φυλακές της Θήβας.
Κι ο Άκης τα είχε βάψει πιο μαύρα και απ’ τα μαύρα.
Μαζί της η λογίστρια Ευφροσύνη Λαμπροπούλου κι η κόρη του Άκη, η Αρετή.

@ Οι δυο τελευταίες δεν αντέδρασαν καθόλου.
Όμως, η Βίκυ Σταμάτη έκανε τον Κορυδαλλό «κόλαση».
Τις φωνές της, τις άκουγε ακόμη κι ο Μιχαλολιάκος.
Έκανε κι αίτημα προς το υπουργείο Δικαιοσύνης για ακύρωση του φύλλου πορείας, αλλά  αυτό απερρίφθη.
Μετά, ακολούθησαν τα υπνωτικά και η μεταφορά της σε νοσοκομείο, για απόπειρα αυτοκτονίας, όπως είπε ο συνήγορός της.
Μάλιστα!

@ Πάντως, από την παρέα του Άκη στον Κορυδαλλό, δεν έμεινε κανένας.
Μόνος του θα κάνει γιορτές.
Όλοι οι άλλοι που καταδικάστηκαν μαζί του, έφυγαν ή φεύγουν οσονούπω για Μαλανδρίνο.

@ Όπου θα συναντήσουν τους προφυλακισμένους της Χρυσής Αυγής που δεν ανήκουν στην ηγετική ομάδα.
Οι χρυσαυγίτες, την προηγούμενη εβδομάδα πλακώθηκαν άσχημα μεταξύ τους.
Μιλάμε για άγριες καταστάσεις, που έφτασαν μέχρι και σε φεστιβάλ κλοτσοπατινάδας.
Κάποιοι, μάλιστα, ζήτησαν να αλλάξουν κελιά.
Προτίμησαν να πάνε με τους ποινικούς, παρά να μένουν στα ίδια κελιά.

@ Ο μόνος που δεν έχει τέτοια προβλήματα, είναι ο κατά δήλωσή του δράστης της δολοφονίας Φύσσα, ο Γ. Ρουπακιάς.
Αυτός κρατείται σε κελί της απομόνωσης, αφού κανένας δεν τον ήθελε μαζί του.
Ούτε οι ποινικοί, ούτε οι χρυσαυγίτες.

@ Άραγε, μόνο εγώ, όταν βλέπω τον Κουτσούμπα ή άλλο στέλεχος του ΚΚΕ να μιλάει, χάνω τον λογισμό μου που τρέχει στην εποχή των δεινοσαύρων και των λοιπών ιστορικών απολιθωμάτων;
Μόνο εγώ; Κι αν ναι, υπάρχει γιατρειά;

@ Άδωνι Θεέ, πάρε τη ΠΑΕ…..

@ Άραγε μόνο εγώ διακρίνω ότι η «Αυγή» γίνεται σιγά σιγά εφημερίδα ψυχαγωγίας και παραγωγής γέλιου;

@ Άραγε, μόνο εγώ ένιωσα μαλάκας όταν είδα κι άκουσα τον πρόεδρο Αλέξη να μιλάει (τρόπος του λέγειν) στο ελληνοαμερικανικό επιμελητήριο; ΄
Και να λέει με περίσσεια αυτοπεποίθηση και κάτι από το «τρία πουλάκια κάθονταν» του Γιωργάκη, ότι …θα φτιάξει δικαιότερο φορολογικό σύστημα και ένα …καλύτερο δημόσιο;

@ Άραγε, μόνο εγώ ένιωσα ηλίθιος και πανηλίθιος μαζί, όταν άκουσα τον πρόεδρο Αλέξη να μιλάει (τρόπος του λέγειν) και με κοντή μνήμη και κάτι από την εποχή του «ακούραστου», να λέει ότι θα «επανιδρύσει το κράτος σε υγιείς βάσεις»;

@ Άραγε, την ώρα που έλεγε τα περί επανίδρυσης του κράτους –όπως ο «ακούραστος»- μόνο εγώ έβλεπα μεταξύ των ακροατών του, όλα τα συνδικοκομματόσκυλα του θλιβερού παρελθόντος, που έχει μαζέψει στο κόμμα του;

@ Ρε μπας κι ο πρόεδρος Αλέξης, μπήκε εσχάτως στα play room του ΓΑΠ και του «Ακούραστου»;

@ Άδωνι Θεέ, πάρε την ΠΑΕ…..

@ Αφού ο Δραγασάκης ήθελε να πάρει τα κομμάτια του Γιωργάκη για το «λεφτά υπάρχουν», γιατί δεν το έκανε από το Καστελόριζο;

@ Ο πρόεδρος Αλέξης τα θέλει όλα στην εντέλεια.
Κι έχει μια εμμονή με την καθαριότητα, που άρχισε να προβληματίζει τους κολλητούς του.
Θέλει, «ξεκάθαρες» λύσεις.
«Ξεκάθαρους» κανόνες.
«Ξεκάθαρους» όρους παιγνιδιού.
Φυσικά απαιτεί κι απ’ την Ευρώπη.
«Ξεκάθαρες» λύσεις.

@ Πάντως, για εσωκομματικό «ξεκαθάρισμα» λογαριασμών, δεν έχει φτάσει ακόμη η ώρα.
Γι αυτό και η ριγμένη κι εξαφανισμένη από το προσκήνιο Ρένα Δούρου, δεν βγάζει άχνα.

@ Κάτω τα χέρια από τη Ρένα. Το λέω και το εννοώ. Μπορεί να μας χωρίζουν πολλά - τι πολλά, πλείστα- αλλά δεν μπορώ να μην αναγνωρίσω ότι είναι ένα πρόσωπο που έχει ανοικτά μυαλά.

@ Ο κακός χαμός και στους Οικολόγους –Πράσινους.
Με σκηνές απείρου κάλλους.
Μου λένε, ότι έχουν διεισδύσει πολλές πασοκογενείς δυνάμεις που αναζητούν φως στον ήλιο και γίνεται μπάχαλο.
Την προηγούμενη εβδομάδα, στενός συνεργάτης του Τρεμόπουλου, κάλεσε την Αστυνομία για να πετάξει έξω από τα γραφεία κάποιους νεολαίους….που έκαναν φασαρία.
Φράσεις όπως «ντροπή σου ρε μαλάκα» ή «δεν έχεις τσίπα επάνω σου;», ήταν οι πιο ήπιες εξ όσων ακούστηκαν.

@ Ο πρόεδρος Πάνος, είχε πάει στις ΗΠΑ, προφανώς για να τους εξηγήσει με ποιον τρόπο οι δυνάμεις κατοχής σε συνεργασία με τους δοσίλογους, έχουν σκλαβώσει τη χώρα και μέσω ψεκασμών έχουν αναγκάσει τους Έλληνες να υποτάσσονται, εκτός από τους Ανεξάρτητους Έλληνες που δεν υποτάσσονται και αντιστέκονται, όπως ο Γιώργος Θαλάσσης, η σύντροφός του Κατερίνα κι ο βλαμμένος φίλος του, ο Σπίθας.

@ Τι είπατε; Ποιος είναι ο Γιώργος Θαλάσσης, ποια η Κατερίνα και ποιος ο Σπίθας;
Ας πούμε ότι Κατερίνα είναι η Ραχήλ….
Ας πούμε κι ότι ο Γιώργος Θαλάσσης, το «παιδί φάντασμα» είναι ο Χαϊκάλης!
Τον Σπίθα, βρείτε τον μόνοι σας…

@ Πάντως, ο πρόεδρος Πάνος δεν πήγε στις ΗΠΑ για επαφές με τον Ομπάμα, ούτε με αξιωματούχους της αμερικανικής κυβέρνησης.
Το σπλάχνο του πήγε να δει, τον γιο του, που σπουδάζει Οικονομικά και Μαθηματικά, εδώ και δυο χρόνια στη Βοστώνη.
Χαλάλι ο κόπος.
Σπλάχνο είναι αυτό

@ Άδωνι θεέ, πάρε την ΠΑΕ….

@ Πάμε, τώρα, σ’ ένα θέμα που διαδραματίζεται στο παρασκήνιο.
Αναφέρομαι στις διαβουλεύσεις και διεργασίες που συντελούνται για την «εκθρόνιση» του Δασκαλόπουλου από την ηγεσία του ΣΕΒ.
Μου λένε ότι εν όψει των εκλογών του συνδέσμου, τον Μάιο, κινείται ένας κύκλος ανθρώπων που προωθεί την υποψηφιότητα του Mr Chipita, Σπύρου Θεοδωρόπουλου.
Για τον οποίο ακούγεται ότι ετοιμάζεται να εισάγει την Chipita  στο ελληνικό χρηματιστήριο και δη την ώρα που άλλοι βιομήχανοι την έκαναν με ελαφρά πηδηματάκια (Κυριακόπουλος, Στασινόπουλος).

@ Όσοι εκ του συγκεκριμένου κύκλου επιχειρηματιών επιθυμούν την εκλογή του Θεοδωρόπουλου στον ΣΕΒ, ισχυρίζονται ότι «έφτασε ο καιρός να αποκτήσει η εργοδοσία σοβαρή εκπροσώπηση κι όχι να έχει επικεφαλής πρόσωπα χωρίς εταιρείες ή προσκυνημένους»!
Ισχυρίζονται, ακόμη, ότι «οι Έλληνες εργαζόμενοι πλήρωσαν ακριβά την αδυναμία του ΣΕΒ να έχει ισχυρή φωνή στην εποχή των μνημονίων».

@ Πάντως, υποψήφιοι πρόεδροι του ΣΕΦ εμφανίζονται τόσο η Σοφία Εφραίμογλου, όσο κι ο Δημήτρης Παπαλεξόπουλος.

@ Το σημερινό «Καλντερίμι» ήταν πλήρες διακοπών.
Εξ αιτίας των συνεχών διαδρομών από το γραφείο μου στην κουζίνα για επιδρομές στους κουραμπιέδες.
Κι επιτέλους ναι, το ομολογώ.
Το μόνο πράγμα που μπορεί να κάνει άριστα η συμβία μου, είναι οι κουραμπιέδες, τα γαλακτομπούρεκα, οι μηλόπιτες και οι τούρτες…
Να τα έκανε και πιο συχνά;

@ Βάλε μωρή τσιγκούνα κανένα αμυγδαλάκι παραπάνω….

@ Τι γίνεται ρε μάγκες στην Πανάθα;
Λάσμε, Ούκιτς, Μαυροκεφαλίδης, Παππάς και τώρα ο Ματσιούλις, λαβωμένοι από τραυματισμούς.
Τι διάβολο βουντού τους έχουν κάνει;

@ Άδωνι θεέ πάρε την ΠΑΕ….

@ Μπορεί ο Άδωνις να «παίξει» στην Αθήνα;
Όχι, κατά πάσα βεβαιότητα έχει «κλειδώσει» η όμορφη Όλγα.

@ Ρε αριστεροδέξιοι υποκριτές, δεν νομίζετε ότι τα δάκρυά σας για κοριτσάκι απ’ τη Σερβία, τη Σάρα, άργησαν και μάλιστα πολύ;

@ Αυτή η γεματούλα, η Έρνα Σόλμπεργκ, η πρωθυπουργός της Νορβηγίας, μου λένε ότι είναι καλό κορίτσι…
Από τα μικράτα της, ποτέ δεν είπε «όχι». Σε τίποτα.
Μάλιστα, στις Κυκλάδες έχει τεράστια φήμη και ιδιαιτέρως πυκνογραμμένο βιογραφικό. Λάτρης όλων των καλών που προσφέρουν.
Συναντήθηκε με τον Σαμαρά και τα είπαν κατ’ ιδίαν.
Φυσικά, για τα πετρέλαια…

@ «Θέατρο» του Ελληνικού κόσμου. Στην οδό Πειραιώς.
Πρεμιέρα του μιούζικαλ «Annie», με την Άννα Παναγιωτοπούλου, την Κατερίνα Παπουτσάκη και τον Μιχάλη Χατζηγιάννη.
Και με τον Στρατούλη, ναι τον γνωστό επαναστάτη –βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, στην πρώτη σειρά των καθισμάτων.
Παρέα με την εγχώρια showbiz!
Τη Νάντια Μπουλέ, την Τατιάνα Στεφανίδου και την θυγατέρα του στρατηγού Θανάση Ντενίση…
Και γαμώ το σύστημα!

@ Ένα, μόνο ένα, ένα κουραμπιεδάκι ακόμη…
Ένα μωρή άρρωστη…
Και μη μου λες ότι έφαγα μια πιατέλα…
Έφαγες κι εσύ!
Έναν…

@ Ονειρεύομαι ότι την ώρα που οι τρείς μάγοι θα ψάχνουν να βρουν το αστέρι που οδηγεί στη σπηλιά της Βηθλεέμ (λέμε τώρα), εγώ θα έχω μπροστά μου πιατέλες με ντολμάδες, κανελόνια, σπανακόπιτα με φέτα και λουκάνικο κι έναν γκαζοτενεκέ κόκα κόλα…

@ Ένα κουραμπιεδάκι ακόμη, μωρή άρρωστη…
Πού στα κομμάτια τους έκρυψες;

@ Όπως καταλαβαίνετε, το κυνήγι του κουραμπιέ πρωτεύει, πλέον, κάθε άλλου σχολίου.
Σας χαιρετώ λοιπόν.
Τα δέοντα σε όσους αγαπάτε.
Τα ξαναλέμε την άλλη Κυριακή, πρωί πρωί.

@ Άδωνι θεέ, πάρε την ΠΑΕ….

@ Φιλούρες, κατά πως λέει κι η κόρη μου.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου