Πέμπτη 24 Οκτωβρίου 2013

Η Ελλάδα κι επισήμως η πρώτη νεοκομουνιστική χώρα της Ευρωζώνης

Γράφει
ο Νίκος Γ. Σακελλαρόπουλος

Είναι γεγονός!
Η Ελλάδα, μετά την φορολογική επιδρομή στα ακίνητα (σπίτια, οικόπεδα εντός κι εκτός σχεδίου, αγροί καλλιεργήσιμοι ή όχι, πιλοτές πολυκατοικιών, στάνες, μποστάνια κλπ), σε συνδυασμό με την απίστευτη και στα πάντα κρατική παρέμβαση, καθίσταται οριστικά κι αμετάκλητα η πρώτη νεοκομμουνιστική χώρα της Ευρωζώνης.
Ουσιαστικά καταργούνται τα
βασικά αστικά δικαιώματα, όπως το δικαίωμα στην περιουσία.
Κι όλα αυτά, επειδή δεν θέλουμε να μειώσουμε το παμφάγο Κράτος ,για τη συντήρηση του οποίου εξαπολύεται η φορολογική επιδρομή επί των σημαντικών κι ασήμαντων περιουσιακών στοιχείων των Ελλήνων.
Κι όλα αυτά,  επειδή δεν θέλουμε να σταματήσουμε να δίνουμε συντάξεις στα 45, επειδή δεν θέλουμε ν’ αποκρατικοποιήσουμε το παραμικρό, επειδή δεν θέλουμε ν’ ανοίξουμε επαγγέλματα, επειδή δεν θέλουμε να σχεδιάσουμε οτιδήποτε που θα σημαίνει κοινωνία ελεύθερη χωρίς κρατικές παρεμβάσεις, επειδή δεν θέλουμε να σταματήσουμε να δίνουμε επιδόματα…υπολογιστών, επειδή δεν μπορούμε να πιάσουμε το λαθρεμπόριο, να δημιουργήσουμε πραγματικούς φορολογικούς μηχανισμούς κλπ κλπ κλπ

Αφού δεν θέλουμε, λοιπόν, να κάνουμε καμιά μεταρρύθμιση, αφού δεν θέλουμε ν’ αλλάξουμε το παραμικρό απ’ όσα μας οδήγησαν στην πτώχευση, οι υπέρογκοι φόροι είναι φυσιολογική συνέπεια.
Που θα διπλασιαστούν και θα τριπλασιαστούν αν γίνουν πράξη κι όσα επαγγέλλεται η αντιπολίτευση.
Η πολιτική αγυρτεία συνεχίζει να παίζει τα παιγνίδια της στις πλάτες των Ελλήνων και να τους οδηγεί σε μια πρωτοφανή εξαθλίωση.
Τέσσερα χρόνια –αυτά στα οποία υποτίθεται ότι θα αναμορφωνόταν το Κράτος και θα γινόταν μικρό ευέλικτο και με δίκαιο φορολογικό σύστημα- το μόνο που έγινε ήταν συνεχείς φοροεπιδρομές. Κι η πώληση του ΟΠΑΠ…..

Να πω και κάτι ακόμη.
Η νεοκομμουνιστική επιδρομή στα αστικά δικαιώματα των Ελλήνων και στις περιουσίες τους, φοβάμαι ότι θα έχει οδυνηρές συνέπειες και για την πολιτική τάξη και για τους ίδιους.
Φοβάμαι ότι οι κατασχέσεις στα ακίνητα που προβλέπονται πλέον για φορολογικές οφειλές, σε συνδυασμό με την λογική αδυναμία των πολλών να καταβάλλουν συνεχώς φόρους, θα βγάλει από τους τάφους τους θλιβερούς μαυραγορίτες της κατοχής που θα μπορούν να υφαρπάζουν ακίνητα για ένα κομμάτι ψωμί…
Φοβάμαι ότι το Κράτος, θα καταστεί ακόμη μεγαλύτερος εχθρός των πολιτών και των περιουσιών τους.
Κάτι τέτοιο δεν συνέβαινε και στην Σοβιετική Ένωση;
Ας αναφωνήσουν όλοι μαζί στη Βουλή:
Ζήτω η Σοβιετική Ένωση! Ζήτω ο Στάλιν!
Όλοι!
Κι ο Σαμαράς κι ο Βενιζέλος κι οι ανερμάτιστοι σταλινοπαράφρονες κι οι ψεκασμένοι.
Κι οι δήθεν φιλελεύθεροι!
Κι ο Τσίπρας, ακόμη περισσότερο, αφού υπόσχεται στους πάντες τα πάντα.
Λεφτά υπάρχουν! Θα βρει τρόπο να βάλει φόρο και στην ούρηση….
 
Και για να μη δημιουργούνται παρεξηγήσεις. Φόροι επί της ακίνητης περιουσίας υπάρχουν σε όλη την Ευρώπη. Αλλά φόροι βάσει του παραγόμενου εισοδήματος. Πουθενά δεν υπάρχει φόρος για ξεροχώραφα. Πουθενά δεν υπάρχει φόρος για πιλοτές πολυκατοικιών. Πουθενά δεν φορολογείται το ακίνητο ως περιουσιακό στοιχείο τεκμαρτού εισοδήματος. Πουθενά αλλού δεν φορολογείται η περιουσία χωρίς την ύπαρξη περιουσιολογίου ή κτηματολογίου. Σχεδόν δε σε όλη την Ευρώπη προστατεύεται και δεν φορολογείται η μικρή ιδιοκτησία.
Αλλά εδώ, είπαμε, είναι η πρώτη νεοκομουνιστική χώρα της Ευρωζώνης!

 


 





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου