Σάββατο 12 Οκτωβρίου 2013

Στο Καλντερίμι (Νο 40)

Η εβδομαδιαία στήλη με τα πολιτικά και παραπολιτικά σχόλια του Grpost


@ Στο προηγούμενο «Καλντερίμι Νο 39», σας αποκαλύψαμε τις διεργασίες που έχουν ξεκινήσει για τη δημιουργία νεοδεξιού –πατριωτικού κόμματος.
Σας είχαμε γράψει για τα μυστικά δείπνα, την επαναδραστηριοποίηση του στρατηγού Φράγκου Φραγκούλη, την επιθυμία κάποιων να συμμετάσχει η τέως βασιλική οικογένεια και δη ο πρίγκιπας Νικόλαος.
Με χαρά, είδαμε το θέμα να «φουντώνει» σε πολλά μέσα ενημέρωσης.
Σήμερα, πάμε ένα βήμα παρακάτω.

@ Στην επιχείρηση συσπείρωσης των αντανακλαστικών των παραδοσιακών ψηφοφόρων της «λαϊκής Δεξιάς», έχει πέσει στο τραπέζι το όνομα του πρώην εισαγγελέα Γρηγόρη Πεπόνη.
Σ’ αυτόν εναποθέτουν τις ελπίδες τους οι σχεδόν ακροδεξιοί …μυστικοδειπνίτες.
Θεωρούν ότι με τον Πεπόνη και μια μερίδα φίλων του δικαστικών, θα μπορέσουν να συνθηματολογήσουν με … «καθαρά χέρια».

@ Μαζί με τον Πεπόνη, ακούγεται ότι έχει συνταχθεί κι ο πρώην εισαγγελέας Γιάννης Σακκάς, που είχε παραιτηθεί το 2011, ισχυριζόμενος ότι η γραφειοκρατία κι η διαφθορά που επικρατούν στην Δικαιοσύνη και την κοινωνία, τον εμποδίζουν να επιτελεί το έργο του.
Περίπου τα ίδια εκφράζουν κατά καιρούς ο πρώην πρόεδρος της Ένωσης Εισαγγελέων Σωτ. Μπάγιας, ο νυν πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου της Αθήνας Γιάννης Αδαμόπουλος, αλλά κι ο προκάτοχός του Δημήτρης Παξινός.

@ Να σας υπενθυμίσω ότι δημοσιεύματα, έφεραν στο πρόσφατο παρελθόν, τον Γρηγόρη Πεπόνη να συνομιλεί με τον Καμμένο για να προσχωρήσει στο κόμμα του.
Κι όπως είχαμε γράψει τότε, το κόμμα Καμμένου ήταν πολύ μικρό για να χωρέσει τις φιλοδοξίες του πρώην εισαγγελέα.

@ Ακούγεται εντόνως, ότι το εγχείρημα «βλέπουν» με ιδιαιτέρως ευνοϊκό μάτι και διάφοροι επιχειρηματίες, με το επιχείρημα ότι οι μετρήσεις καταδεικνύουν ότι από τη δεξαμενή των αναποφασίστων, σημαντικό είναι το ποσοστό που προέρχονται από την «λαϊκή Δεξιά».

@ Ακούγεται και κάτι ακόμη.
Ότι αν προχωρήσει το εγχείρημα των «καθαρών χεριών», σ’ αυτό είναι πρόθυμοι να ενταχθούν πολιτικοί σχηματισμοί, έστω και με τη  μορφή συνιστωσών.
Εκτός από τους Καμμένο, Νικολόπουλο, έχουν  μπει στη συζήτηση οι Στέλιος Παπαθεμελής, Χρήστος Ζώης, ενώ υπό προϋποθέσεις ουδείς αποκλείει τον Καρατζαφέρη.
Η δε εκλογική στόχευση, εκτός της «Λαϊκής Δεξιάς», θα είναι οι …ξέμπαρκοι της Χρυσής Αυγής κι οι «ζωντανοί» φιλοβασιλικοί που έχουν αναθαρρήσει από την εγκατάσταση στην Ελλάδα, του τέως πρίγκιπα Νικόλαου….
Ο οποίος Νικόλαος, άρχισε να «μετριέται» σε κάποιες μυστικές δημοσκοπήσεις.

@ Πάμε παρακάτω.
Στην κοινοβουλευτική ομάδα της Νέας Δημοκρατίας, μεγεθύνεται η ρήξη με τον Γιάννη Στουρνάρα.
Κυρίως, από βουλευτές που αυτοπροσδιορίζονται «καραμανλικοί» ή ανήκουν στην «Λαϊκή Δεξιά».
Η αφορμή –κι όχι η αιτία- είναι το πετρέλαιο θέρμανσης
Πρωτεργάτης της αντιστουρναρικής κίνησης φέρεται ο Γιώργος Βλάχος, ενώ εντόνως διαμαρτυρόμενοι φέρονται οι Ιορδάνης Τζαμτζής (ο γνωστός τελάλης της Βουλής, που περίμενε να γίνει υπουργός επειδή, όπως έλεγε, η εκλογική του περιφέρεια είχε να δει υπουργό εδώ και δεκαετίες), ο Ηλίας Βλαχογιάννης, ο Χρήστος Κέλλας, ο Δημήτρης Σαμπαζιώτης, η Άννα Μάνη, η Ασημίνα Σκόνδρα, η Μαρία Αντωνίου, ο Νικήτας Κακλαμάνης, ο Κώστας Κοντογεώργος, ο Ανδρέας Κουτσούμπας, ο Στάθης Κωνσταντινίδης, η Φωτεινή Αραμπατζή και φυσικά ο περιβόητος Ταμήλος.

@ Ο Ταμήλος, μάλιστα, με δηλώσεις του στο MEGA χαρακτήρισε ανίκανο το οικονομικό επιτελείο…
Στο οποίο οικονομικό επιτελείο, παρεμπιπτόντως, ακούγονται πολλά για διάσταση απόψεων Στουρνάρα – Σταϊκούρα.

@ Αλλάζω θέμα.
Μέχρι τώρα είχαμε τις Ρωσίδες.
Τα παλαιότερα χρόνια ένα καλσόν ήταν αρκετό για τη δουλειά.
Αργότερα κι ενώ από στιγμή σε στιγμή κάποιοι ανέμεναν την από στιγμή σε στιγμή… πτώση κι η εξαφάνιση του καπιταλισμού, έπεσε το τοίχος.
Τότε τα καλσόν αντικαταστάθηκαν με…μπικικίνια.
Όταν η εξαθλίωση έδωσε τη θέση της στο καλύτερο βιοτικό επίπεδο, τα ξανθά και κατά κόρον γαλανομάτικα κορίτσια, άλλαξαν ρότα.
Οι πινακίδες αντικαταστάθηκαν, τα ρωσιδάδικα έβαλαν καινούργιες που έγραφαν «Προσεχώς Βουλγάραι»….

@ Κι ύστερα ήρθαν κι αι Βουλγάραι, ήρθαν κι οι Ουκρανές, ήρθαν κι οι Γεωργιανές…
Άλλες στα κρεβάτια των νεοελλήνων, άλλες να καθαρίζουν σκάλες και πατώματα, άλλες να ξεσκατίζουν τον παππού και τη γιαγιά….

@ Η κρίση τα άλλαξε όλα.
Τα σκυλομάγαζα με τις κονσοματρίς έκλεισαν, η γιαγιά κι ο παππούς ξεσκατίζονται πια από τους ανέργους της κάθε οικογένειας και στα κρεβάτια τους οι νεοέλληνες πλαγιάζουν πια με τα πιστόλια τους, όπως ο ευγενής βουλευτής Αχαΐας της Χρυσής Αυγής….

@ Γιατί τα γράφω όλα αυτά;
Επειδή έμαθα ότι κάτω στο λιμάνι, στο Πασαλιμάνι και στα πέριξ, υπάρχει μια μεγάλη ανακατωσούρα στον γυναικείο πληθυσμό.
Μια ανακατωσούρα που θυμίζει έντονα την ελληνική ταινία «Καλώς ήρθε το δολάριο», με τον αμερικάνικο στόλο κλπ κλπ κλπ
Μόνο που αυτή τη φορά δεν πρόκειται περί του αμερικάνικου στόλου, ούτε το «παιγνίδι» έχει δολάρια.
Ρούβλια έχει φίλτατοι. Ρούβλια.

@ Ένα ολάκερο καταδρομικό, του ρωσικού στόλου, θα μπει και θα αγκυροβολήσει στα νερά του Φαλήρου, συνοδεύοντας τον Ρώσο υπουργό Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ.
Το οποίο καταδρομικό, θα μπορούν να επισκέπτονται Έλληνες πολίτες!
Είπαμε, οι καιροί αλλάζουν.
Τσούρμο κοριτσόπουλα και κυρίες πάσης ηλικίας ετοιμάζονται για το μεγάλο άλμα.
Από τη βάρκα – λάντζα* στο κατάστρωμα του πλοίου…..

* Λάντζες ονομάζονται τα μικρά πλοιάρια που μεταφέρουν επιβάτες από τη στεριά σε πλοία που δεν έχουν «πέσει» στους ντόκους του λιμανιού.

@ Γαμώ την πουτάνα μου μέσα….

@ Πάντως, οι πληροφορίες που λένε ότι οι Ρώσοι ναύτες φωνάζουν «προσεχώς Ελληνίδαι», δεν επιβεβαιώνονται….

@ Εσχάτως, ο Δημήτρης Αβραμόπουλος κρέμασε στο γραφείο του έναν πίνακα – πορτρέτο του Ιωάννη Καποδίστρια.
Επιτέλους, κάποιος που μπορεί να ξέρει πέραν από τα συνήθη λόγια και τους πανηγυρικούς….

@ Γαμώ την πουτάνα μέσα (2)…
Και την Εύα την τακτοποίησαν. Την Καϊλή ντε!
Στο Κέντρο Ερευνών για θέματα ισότητας!
Αφού δεν βρήκε δουλειά όπου αναζήτησε, αφού δεν προχώρησε το «ειδύλλιο» με τον ΠΑΟΚ και τον Σαββίδη, ξανάτρεξε στις αγκάλες του Βενιζέλου.
Κι εκείνος σαν στοργικός φίλος, δεν την απογοήτευσε.

@ Γαμώ την πουτάνα μου μέσα (3).
Κι αφού τακτοποιήθηκε κι η Εύα, θυμήθηκα τον Παπουτσή, θυμήθηκα τον άλλο αποτυχόντα να εκλεγεί στα Δωδεκάνησα, τον Ζωίδη, που τον έκαναν Γενικό Γραμματέα Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής.
Θυμήθηκα τον αποτυχόντα Δημήτρη Λιντζέρη που ο Μπένι τον έβαλε στον ΕΟΦ. Θυμήθηκα το Πλευράκι που τον έβαλαν και πάλι στον ΕΟΦ, αναπληρωτή του Λιντζέρη….. ε ξαναλέω….γαμώ την πουτάνα μου…
Έλεος ρε μαλάκες!
Έλεος!

@ Τα φιλαράκια μου από τον Πειραιά, μου είπαν ότι ο Κασιδιάρης έχει καταθέσει αίτηση στις φυλακές του Κορυδαλλού, για να βλέπει τον αρχηγό του καθημερινά.
Η αίτηση εξετάζεται.
Επίσης, έχει ζητήσει να του διαθέσουν χώρο στάθμευσης στο προαύλιο των φυλακών, για να σταθμεύει το βουλευτικό του αυτοκίνητο, όταν επισκέπτεται τον αρχηγό…
Ναι, ναι, αυτό το βουλευτικό αυτοκίνητο που ουδείς χρυσαυγίτης ήθελε να πάρει κλπ κλπ κλπ

@ Όλο κι εντείνεται η φημολογία ότι ΣΥΡΙΖΑ και ΚΚΕ επιλέγουν να πάνε στη μάχη της Αθήνας με εκρηκτικές μπροστάρισσες.
Ζωή Κωνσταντοπούλου ο πρώτος, Λιάνα Κανέλλη το δεύτερο.

@ Δεν γνωρίζω τι θα κάνει τελικά ο ΣΥΡΙΖΑ.
Εκείνο που ακούω από τον Περισσό είναι ότι η Λιάνα Κανέλλη μπορεί να διασκεδάσει τις εντυπώσεις από την εκλογική καθίζηση του 2012, αλλά και την πτωτική στασιμότητα των δημοσκοπήσεων.
Επιπλέον, μπορεί να αποτελέσει ανάχωμα στην επιχείρηση που μάλλον θα ενεργοποιήσει προς Αριστερά ο ΣΥΡΙΖΑ, δηλαδή την λογική της «χαμένης» ψήφου.

@ Τετάρτη πρωί στη Βουλή.
Ο ένας μετά τον άλλο ο αρχηγός του ΓΕΕΘΑ, οι αρχηγοί των Όπλων, οι υπαρχηγοί, οι υπασπιστές τους, οι γραμματείς και οι λοιποί σφουγκοκωλάριοί, περισσότεροι από πενήντα, ανεβαίνουν τα σκαλοπάτια που οδηγούν σε μια από τις αίθουσες που συνεδριάζει κι αποφασίζει η δημοκρατία.
Και να τα πηλίκια με τις δάφνες, να τα παράσημα, να τα χρυσά κουμπιά, να τα σιρίτια…
Όχι βρε ανόητοι, νέφος αρβίλας δεν είχε, φορούσαν τα επίσημα υποδήματα από τις οκτάρες στολές τους.
Ούτε ταρατζούμ είχε.
Ούτε κανείς βάραγε προσοχές, εκτός απ’ αυτές που βαρούσαν μεταξύ τους.
Πάμε παρακάτω!

@ Τι έγινε ρε μαλάκα; ρωτούσε ο ένας δημοσιογράφος τον άλλο. Έγινε τίποτα; Μέχρι το γραφείο του Μεϊμαράκη έφτασαν κάποιοι για να μάθουν τι συμβαίνει και γέμισε η Βουλή πηλίκια.
Οι δε Αριστεροί κοιτούσαν ο ένας τον άλλο με νόημα.
Ένας δημοσιογράφος, έψαχνε τον Αβραμόπουλο για να μάθει, μια άλλη έψαχνε τη Φώφη, δεκάδες τηλέφωνα κατέκλυσαν το γραφείο Τύπου του υπουργείου Άμυνας.
Τι συμβαίνει ρε αρχίδια και κουβαλήθηκαν όλοι αυτοί εδώ μέσα;
Την απορία την έλυσε ένας κλητήρας.
«Συνεδριάζει η Διαρκής Επιτροπή Εξοπλιστικών Προγραμμάτων»….
Ουφ!

@ Τότε, λοιπόν, έμαθαν όλοι ότι τα δεκάδες πηλίκια κι όλα τα συμπαρομαρτούντα έπρεπε υποχρεωτικώς να παρίστανται στη συνεδρίαση.
Που, παρεμπιπτόντως, είναι η μόνη της Βουλής που γίνεται κεκλεισμένων των θυρών.
Για να τηρείται το απόρρητο λένε.
Αρχιδιές Γιωργούλα μου.
Και θα σας πω γιατί.

@ Αυτή η επιτροπή, λοιπόν, μαζί με όλη την ηγεσία του στρατεύματος (χωρίς ταρατζούμ και κανονιοβολισμούς, αλλά με προσοχές μεταξύ τους), συνεδρίασαν για να αποφασίσουν ότι το στράτευμα πρέπει να προμηθευτεί… συσσωρευτές κλιματιστικών, ξηρά στοιχεία ναρκών, μετατροπείς πυροτεχνικών υποσυγκροτημάτων, στοιχεία υποστήριξης τροχοφόρων οχημάτων (δηλαδή καθρέφτες και λάστιχα για τα ΡΕΟ) και ανασχετήρες αεροσκαφών (δηλαδή αλεξίπτωτα προσγείωσης).

@ Μαζεύτηκε, λοιπόν, όλη η ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων, για ν’ αποφασίσει μαζί με τους βουλευτές που συμμετέχουν στην επιτροπή, ότι χρειαζόμαστε και πρέπει να προμηθευτούμε …κλιματιστικά, καθρέφτες και λάστιχα…
Και συνεδρίασε κεκλεισμένων των θυρών για να τηρηθεί το απόρρητο και να μη μάθουν οι οχθροί τι κάνουμε εμείς στο στρατό μας…
Κι όταν τελείωσαν, ήξερε όλη η Ελλάδα τι συζήτησαν και τι αποφάσισαν…
Εξ ου και το αρχιδιές Γιωργούλα μου, που σας είπα προηγουμένως, με το απόρρητο της συνεδρίασης.

@ Έχω μια απορία.
Αν το στράτευμα χρειάζεται κωλόχαρτο, συνεδριάζει η επιτροπή με την ηγεσία  (καμιά πενηνταριά ανώτατους αξιωματικούς) για ν’ αποφασιστεί η προμήθειά του;
Κι αυτή η επιτροπή κι όλες οι ηγεσίες δεν συνεδρίαζαν τότε με τον Άκη και τ’ άλλα καλόπαιδα της παρέας του;

@ Έχω κι άλλη απορία.
Τα κλιματιστικά, οι καθρέφτες, τα λάστιχα κι όλα τα άλλα, θα είναι αγορασμένα το καλοκαίρι του 2015;
Γιατί, έμαθα ότι την απόφαση πρέπει να την εγκρίνει το ΚΥΣΕΑ, να προκηρυχτούν οι διαγωνισμοί, να μη κηρυχτούν άγονοι, να εγκριθούν κι έχει ο θεός….

@ Γαμημένη γραφειοκρατία.
Σας λέω ακόμη ότι οι περίφημοι S300 που τους πληρώσαμε 250 εκ. δολάρια και τους έχουμε αποθηκευμένους, ήταν επί χρόνια άχρηστοι, αφού δεν είχε γίνει –μέχρι προσφάτως- ούτε μια βολή σε άσκηση.
Ο λόγος;
Επειδή…δεν είχαμε προμηθευτεί τους κινούμενους στόχους των οποίων η προμήθεια έκανε 15 μήνες για να υλοποιηθεί….
Ταρατατζούμ!

@ Πάμε σ’ ένα άλλο θέμα, που προκαλεί ερωτηματικά.
Αναφέρομαι στο δημοσίευμα της «Αυγής», συμφώνως με το οποίο το Μέγαρο Μαξίμου «στήνει» προβοκάτσια εις βάρος του ΣΥΡΙΖΑ κι ότι παρακολουθούνται τα τηλέφωνα στελεχών του κόμματος.
Για προβοκάτσια έκανε λόγο η «Αυγή» μέσω ενός «ειδικού συνεργάτη» που υπογράφει το κείμενο, αλλά έχω την αίσθηση ότι την προβοκάτσια την κάνει η ίδια.
Κι όχι μόνο αυτό, αλλά παίζει και το παιγνίδι της Χρυσής Αυγής.

@ Ποιός είπε στη Βουλή απευθυνόμενος προς τον ΣΥΡΙΖΑ «όταν νομίσουν ότι θα τελειώσουν με εμάς θα αρχίσουν με εσάς»;
Ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής, Κουκούτσης.
Μπορεί ο βουλευτής Κουκούτσης να έχει όσο μυαλό υποδηλώνει το επίθετό του, αλλά κι αυτοί στην «Αυγή» και τον ΣΥΡΙΖΑ δεν φαίνεται να έχουν περισσότερο.
Ισχυρίζεται ο «ειδικός συνεργάτης» της «Αυγής», ότι η πρώτη πτυχή της …προβοκάτσιας θα είναι «ο βομβαρδισμός της κοινής γνώμης  με την “τοξική προπαγάνδα” κατά της “αριστερής βίας”.
Προφανώς, κατά την «Αυγή», αυτοί που κάθε λίγο και λιγάκι βάζουν γκαζάκια –βόμβες και καίνε γραφεία (του Βαρβιτσιώτη το πλέον πρόσφατο γεγονός), αυτοκίνητα ή σπίτια (του αδελφού Κεδίκογλου στα Εξάρχεια έχει καεί δυο τρεις φορές), δεν είναι Αριστεροί.
Κι οι υπογραφές τους περί «επαναστατικής Αριστεράς» ή «Πυρήνες της Φωτιάς» κλπ κλπ, είναι εφευρήματα …ασφαλιτών.

@ Ισχυρίζεται ο «ειδικός συνεργάτης» της «Αυγής» ότι η δεύτερη πτυχή του σχεδίου της προβοκάτσιας είναι η…φιλολογία για «συστηματική παρακολούθηση των τηλεφώνων βουλευτών και στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ, με την ελπίδα να στοιχειοθετηθεί η σχέση της αξιωματικής αντιπολίτευσης με οποιασδήποτε μορφής βία».
Προσέξτε. Γράφει για φιλολογία. Δηλαδή για φήμες.
Γίνεται άραγε να ασκείται πολιτική από την αξιωματική αντιπολίτευση βασισμένη σε φήμες; Κι αυτή, μάλιστα να γίνεται πρωτοσέλιδο στο επίσημο όργανο της στον Τύπο;
Γίνεται, αν είναι κάποιος ΣΥΡΙΖΑ….κι έχει τέτοια σχέση με τη σοβαρότητα όσο οι κουκουλοφόροι μπαχαλάκηδες με τα ΜΑΤ….

@ Όποιος έχει στοιχεία ότι παρακολουθούνται τα τηλέφωνα του, πάει στις αρχές της Δικαιοσύνης και τα καταθέτει.
Έτσι, αν έχει δίκιο, παίρνει όλον τον ελληνικό λαό με το μέρος του και ρίχνει την κυβέρνηση.
Απλά πράγματα.
Αν δεν έχει, απλώς γίνεται ρόμπα από αφερέγγυα κι ανυπόγραφα πρωτοσέλιδα.
Εκτός, αν η «Αυγή» θέλει να προλάβει κάτι…

@ Θα θυμίσω κάτι.
Ο προφυλακισμένος υπαρχηγός της Χρυσής Αυγής Χρήστος Παππάς, από του βήματος της Βουλής, λίγο πριν τα Χριστούγεννα του 2012, φώναζε ότι η Αριστερά κι η κυβέρνηση σχεδιάζουν προβοκάτσια εναντίον της Χρυσής Αυγής…με δήθεν επιθέσεις κατά μεταναστών…

@ Τέλος, πρέπει να πω κάτι ακόμη.
Ουδόλως με ενοχλεί αν οι υπηρεσίες ασφαλείας κάνουν τη δουλειά τους, αναφορικά με έκνομες ενέργειες, εγκληματικές πράξεις ή οτιδήποτε αφορά την δημόσια ασφάλεια.
Υπάρχει κάποιος που δεν έχει σχέση με την παραβατικότητα και τον ενοχλούν;
Σε τελική ανάλυση, από την παρακολούθηση του «κοριού» εξιχνιάστηκε η απαγωγή του Περικλή Παναγόπουλου, του βιομήχανου Μυλωνά, η ποδοσφαιρική «παράγκα» και πολλές υποθέσεις του κοινού ποινικού δικαίου.
Όμως, οι τελευταίες κακές παρέες πολλών από τον ΣΥΡΙΖΑ με εκείνους που αρέσκονται σε θεωρίες συνωμοσίας ( Νεφελίμ, ψεκασμούς, Εβραίους και προφητείες), τους επηρεάζουν βαθύτατα…

@ Να σας πω και κάτι ακόμη.
Ο Αλέξης Τσίπρας χρησιμοποιεί τηλέφωνο που δεν μπορεί να παρακολουθηθεί.
Του το είχε κάνει δώρο ο μακαρίτης ο Τσάβες (προφανώς τότε που θα μας έδινε πετρέλαιο).
Αυτό το τηλέφωνο διασυνδέεται με επιλεγμένους δορυφόρους και δεν μπορεί να υποκλαπούν οι συνομιλίες του με τα μέσα που διαθέτουν οι εγχώριες εταιρείες.

@ Κι αν νομίζετε ότι με όσα σας γράφω πιστεύω ότι δεν γίνονται υποκλοπές συνομιλιών γελιέστε.
Γίνονται και παραγίνονται.
Καλός «σπιούνος» της στήλης, μου λέει ότι στον πόλεμο των βιομηχανικών –επιχειρηματικών συμφερόντων, ανθούν δυο «κοριοί».
Ο ένας είναι της ισραηλινής εταιρείας TAR κοστίζει περίπου 160-170 χιλιάδες ευρώ.
Ο άλλος είναι ο κλασικός, αυτός που χρησιμοποιεί η διαβόητη μυστική υπηρεσία Raw και παρακολουθεί κυρίως ζώνες στην Ινδία, το Αφγανιστάν και το Κασμίρ.
Κοστίζει περίπου 1,5 εκατομμύρια ευρώ και υπάρχουν στην Ελλάδα και δη σε κοσμικά σαλόνια, τρεις τέσσερις.

@ Θα σας θυμίσω και μια άλλη περίεργη ιστορία.
Όχι δεν είναι η γνωστή ιστορία με την Vodafone και τον Καραμανλή, αλλά εκείνη του Οκτωβρίου του 2010.
Τότε που εργαζόμενοι στην ΕΥΠ, έκαναν μηνυτήρια αναφορά στον Άρειο Πάγο, στην οποία ανέφεραν ότι «δόθηκαν σε ιδιώτη ορκωτό λογιστή τα βιβλία πρακτικών του ταμείου της υπηρεσίας τους και το αρχείο εισερχομένων εγγράφων και αλληλογραφίας»….
Ο υπουργός, τότε, Χρήστος Παπουτσής, είχε δηλώσει στη Βουλή, ότι η Δικαιοσύνη κινήθηκε αυτεπαγγέλτως κι έκανε έρευνα που δεν κατέληξε πουθενά.
Τα βαλιτσάκια με τους «κοριούς» χρησιμοποιήθηκαν ως εκβιασμός από επιχειρηματίες…

@ Πάμε σε άλλο θέμα.
Υποκλίνομαι στον δήμαρχο Οινουσσών Ευάγγελο Αγγελάκο!
Ο δήμαρχος πρέπει πάραυτα να ανακηρυχτεί Μέγας Ταγός του νησιού του, να του στήσουν ανδριάντες ακόμη και δίπλα στο ψιλικατζίδικο, να του αφιερώσουν ναούς, να τον γράψει η ιστορία.
Οι νουθεσίες προς τους δημότες του με ανακοίνωσή του πριν την άφιξη του πρώτου κρουαζιερόπλοιου στο νησί, οφείλουν να αποτελούν «ευαγγέλιο» για τους πάντες.
Τους ζήτησε με έγγραφό του:
«Εμφάνισις προσώπων και υπηρεσιών: Επιμελημένη (ξυρισμένοι, καθαροί και ευπρεπώς ενδεδυμένοι). Χαμόγελο! Καλημέρα! Φιλοξενία! Εξυπηρέτησις! Προθυμία! Ζεστασιά!».
Άξιος δήμαρχε, άξιος!
Μόνο που στην επόμενη ανακοίνωση να τους γράψεις και τους αφρούς ξυρίσματος που πρέπει να ξυρίζονται…
Οπωσδήποτε δε, γράψε κάτι και το Ultrex….
Κι υπενθύμισέ τους να πλένουν καθημερινά και τα πόδια τους!

@ Βλέπετε τι έχαναν οι Έλληνες τόσα χρόνια που η Αριστερά και τα παρακλάδια τους επέμεναν στο καμποτάζ;
Δεν έρχονταν κρουαζιερόπλοια και δεν αναγκάζονταν οι δήμαρχοι να τους υπενθυμίζουν να ξυρίζονται και να είναι καθαροί…

@ Αν κάνω λάθος, ας το διαψεύσουν από την Κουμουνδούρου.
Κι ας πουν ότι δεν έπεσε ποτέ στο τραπέζι η ιδέα της καθόδου στις εκλογές (οψέποτε) με τον ΣΥΡΙΖΑ, του πρύτανη – επαναστάτη- ηθοποιού Θεοδόση Πελεγκρίνη.
Του Καποδιστριακού ντε….

@ Η γνωστή Λούκα Κατσέλη –που για να μη ξεχνιόμαστε ήταν εξ εκείνων που έλεγε στον ΓΑΠ ότι …λεφτά υπάρχουν – είπε ότι μέχρι το τέλος του 2013 θα έχει ολοκληρωθεί η ένταξή της στον ΣΥΡΙΖΑ.
Το άκουσε ο Λαφαζάνης και πήρε φωτιά.
Μιλάμε για χαμό! Για βαριές κουβέντες.
Θα σας πω την πιο ήπια αντίδρασή του προς το περιβάλλον Τσίπρα.
«Ποιος δίνει το δικαίωμα στην κυρία να προεξοφλεί τη συνεργασία της μαζί μας; Μαζέψτε τη τώρα…εδώ και τώρα…»….

@ Χαμός έγινε και με κάτι ακόμη.
Τη φιέστα που διοργάνωσε ο διευθυντής του κομματικού σταθμού «Στο Κόκκινο», ο πρώην παρουσιαστής της ΕΡΤ, Κ. Αρβανίτης, στον Ιανό. Παρουσία, μάλιστα, του προέδρου Αλέξη.
Ξέρετε τι είναι να είσαι εργαζόμενος, να ακούς το ένα και το άλλο, να είσαι απλήρωτος για μήνες και να βλέπεις πολυδάπανες φιέστες και κορδελάκια;

@ Πάμε παρακάτω.
Μόλις έγινε γνωστό ότι ο Πρετεντέρης έκλεισε τον Σαμαρά για συνέντευξη στην εκπομπή του, ο Χατζηνικολάου έκανε ρελάνς. Έκλεισε τον Τσίπρα.
Οσονούπω θα τους δείτε. Ίσως και την ίδια ημέρα και ώρα.
Για να ξέρετε, δηλαδή, τι γίνεται.

@ Ο Βγενόπουλος τελικά είναι εφτάψυχος.
Η συγχώνευση της Ολυμπιακής με την Aegean εγκρίθηκε, ξεφορτώθηκε την εταιρεία και πήρε και φράγκα.
Η δε MIG, μου λένε ότι έχει κερδίσει 130% στο εξάμηνο, αν κι είναι μακριά ακόμη από την εσωτερική της αξία, που είναι 2 ευρώ.

@ Και μια που μπήκαμε στα επιχειρηματικά λημέρια, να σας πω ότι το τελευταίο διάστημα ο Σωκράτης Κόκκαλης εμφανίζεται άκεφος. Έτσι μου λένε. Κάποιοι άλλοι «σπιούνοι» ισχυρίζονται ότι κτυπάει το κεφάλι του στον τοίχο που δεν τόλμησε να μπει στην ιστορία αγοράς του ΟΠΑΠ.

@ Όλα έχουν εξήγηση.
Πριν την πώληση του ΟΠΑΠ δεν άκουσε επιχειρηματίες του κύκλου του που του έλεγαν να μπει μαζί τους στην υπόθεση αγοράς.
«Μα είμαι μέσα στον ΟΠΑΠ» έλεγε, «γιατί να πληρώσω ένα σωρό λεφτά;»….
Κι έπεσε έξω.
Ίσως για πρώτη φορά, όπως λένε στενοί συνομιλητές του, το ένστικτό του τον πρόδωσε.
Δεν πρόβλεψε ούτε την δύναμη των αντιπάλων του, ούτε την άνοδο του χρηματιστηρίου.

@ Οι Τσέχοι της Emma Data με τον Μελισσανίδη, βρήκαν ανοικτό το γήπεδο κι έπαιξαν τη μπάλα τους.
Αφού βρήκαν χρηματοδότηση μέσω ομολογιακών –και μάλιστα με μονοψήφιο επιτόκιο- δεν χρειάστηκε να καταβάλλουν δικά τους σημαντικά κεφάλαια.
Η δε άνοδος του χρηματιστηρίου κάνει την εταιρεία να γράφει ήδη υπεραξίες, που αγγίζουν τα 280-300 εκατομμύρια ευρώ!
Κι ο Σώκρατες τα έχει βάψει μαύρα.

@ Θα αναρωτηθείτε τώρα, με ποιον τρόπο έχει γράψει αυτές τις υπεραξίες ο νέος ΟΠΑΠ;
Θα σας πω ότι μου λένε συνεργάτες της στήλης που γνωρίζουν άριστα την αγορά.
Μόλις την Παρασκευή 11 Οκτωβρίου που επισημοποιήθηκε η πώληση του ΟΠΑΠ, πέρασαν από το ταμπλό του χρηματιστηρίου τρία πακέτα, των οποίων η αξία έφτασε τα 622 εκατομμύρια ευρώ.
Αντιστοιχούσαν σε 105.207.000 μετοχές του ΟΠΑΠ.
Έτσι έγινε η μεταβίβαση κι η οριστικοποίηση της πώλησης αφού η Εmma Data χρειάστηκε να βάλει κι η ίδια καμιά τριανταριά εκατομμύρια.
Η μετοχή του ΟΠΑΠ, βρίσκεται ήδη στα 9 ευρώ, δηλαδή προκύπτει μια άνοδος της τους μήνες μετά τον διαγωνισμό, που αγγίζει τα 2,7- 3 ευρώ ανά μετοχή.
Όποιος κάνει τον πολλαπλάσιο με τις μετοχές, θα βρει την υπεραξία.
Και κλάμα ο Σωκράτης….

@ Να γυρίσουμε στα της πολιτικής.
Κάποιοι από τη Χαριλάου Τρικούπη έχουν πολύ κακές σχέσεις με την σιωπή.
Κελαηδάνε δεξιά κι αριστερά. Ακόμη και για όσα συμβαίνουν στα ενδότερα του κόμματος.
Λένε, λοιπόν, ότι εσχάτως δυο πασοκάνθρωποι πρήζουν συστηματικά τον Βενιζέλο με αιτήματά τους.
Ο ένας, Κουκουλόπουλος εκ Κοζάνης, αφού είδε κι αποείδε στα εσωτερικά, θέλει να ξενιτευτεί και γίνει ευρωβουλευτής.
Ο άλλος, Σκανδαλίδης εξ Αθηνών, αφού είδε κι αποείδε ότι δεν μπορεί να γίνει Βαγγέλης στη θέση του Βαγγέλη, ζήτησε να πάει στην Παγκόσμια Τράπεζα που ήταν να πάει ο Παπουτσής.

@ Τι θα γίνει;
Βλέπω χλωμό το πρώτο κι αδύνατο το δεύτερο….

@ Και μια που έφτασα στο ΠαΣοΚ, να σας πω ότι οι τέως παλαιοπασόκοι της «Αριστερής Πρωτοβουλίας» του Παναγιωτακόπουλου, θέλουν να κατέβουν ως κόμμα στις ευρωεκλογές.
Το ερώτημα που προκύπτει είναι αν καταφέρουν να συγκεντρώσουν 24 άτομα για να κλείσουν ψηφοδέλτιο.

@ Θα σας πω, τώρα, τι μαθαίνω για τις θρυλούμενες σχέσεις της Χρυσής Αυγής με επιχειρηματικούς κύκλους και media.
Ακούγεται, λοιπόν, ότι Ράμπο του ΣΔΟΕ, βρίσκονται στα ίχνη «μαύρου» χρήματος.
Ήδη, έχουν αρχίσει να κάνει φύλλο και φτερό λογαριασμούς του κόμματος.
Γίνεται, δε, αναφορά σε ένα payroll που βρέθηκε, στο οποίο αναφέρονται επιχειρηματίες, εκδότες, δημοσιογράφοι που είχαν «σχέσεις» με το μόρφωμα Μιχαλολιάκου.

@ Επιπλέον, γίνεται αναφορά σε εφημερίδα που έχει ικανοποιητική κυκλοφορία, αλλά και σε καναλάρχη του οποίου έχουν καταγραφεί συνομιλίες (από τον γνωστό «κοριό») με την ηγεσία της Χρυσής Αυγής, για το ενδεχόμενο χρηματοδότησής του.
Μάλιστα, ακούγεται ότι γνωστός δικηγόρος που έχει στενές σχέσεις με τον επικεφαλής του καναλιού, έχει κομβικό ρόλο σε offshore εταιρείες στην Κύπρο, οι οποίες ήταν «πλυντήριο μαύρου χρήματος»….

@ Πάμε, τώρα, σ’ ένα θέμα που κυριάρχησε στην επικαιρότητα της εβδομάδος.
Αυτό του συνδικαλιστή που συνελήφθη με τα προσημειωμένα χρήματα που ζητούσε για να μην …κάνει απεργία και κατηγορείται για εκβίαση.
Πολλά γράφτηκαν και πολλά ακούστηκαν.
Ο νέος αυτός, ερχόμενος από το χωριό του, το Καρπενήσι, βρήκε αμέσως «στέγη» στο πλευρό του Θεόδωρου Κατσανέβα, γαμπρού του Ανδρέα Παπανδρέου.
Αφού μοίρασε χιλιάδες φυλλάδια του ΠαΣοΚ και του Κατσανέβα στις εκλογές του 1996, πέρασε τις πόρτες του νοσοκομείου «Σωτηρία», όπου προσελήφθη ως φύλακας.

@ Το πρόσωπο που τον έβαλε στον χώρο του συνδικαλισμού, λέγεται ότι ήταν ο συμπατριώτης του, τότε πρόεδρος της ΑΔΕΔΥ, Σπύρος Παπασπύρος.
Στην ΠΑΣΚΕ, φυσικά.
Η ανάδειξή του στην προεδρία του συλλόγου εργαζομένων του νοσοκομείου, ήταν αποτέλεσμα έντονου παρασκηνίου μεταξύ των συνδικαλιστικών ομάδων.
Ο ίδιος αποσχίστηκε από την ΠΑΣΚΕ πριν τις συνδικαλιστικές εκλογές κι υψώνοντας αντιμνημονιακή σημαία δημιούργησε δική του παράταξη, τη «ΔΙΑΣ».
Μάλιστα, επιχειρήθηκε να μεταπειστεί από τον σημερινό εκπρόσωπο Τύπου του ΠαΣοΚ, Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλο, που εργάζεται στο «Σωτηρία».
Κάτι που δεν κατέστη δυνατό.
«Δεν θέλω να έχω σχέση με τα λαμόγια του ΠαΣοΚ», λέγεται ότι του απάντησε.

@ Φλερτάρισε εντόνως με τη συνδικαλιστική παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά δεν συνεργάστηκε.
Αντιθέτως, συνεργάστηκε με τη ΔΑΚΕ, χάριν στις ψήφους της οποίας, έγινε πρόεδρος του σωματείου εργαζομένων.
Τα υπόλοιπα τα ξέρετε….

@ Θα τρελαθούμε τελείως σ’ αυτόν τον τόπο.
Μου λένε από τη Ρόδο, ότι ο περίφημος Αριστοτέλης Παυλίδης που κουνούσε το δάκτυλο στη Βουλή όταν συζητιόταν η άρση της βουλευτικής του ασυλίας κι αποτελούσε ένα από τα βαρίδια του Κώστα Καραμανλή στην ισχνή κοινοβουλευτική του πλειοψηφία, ξεκίνησε περιοδείες στα Δωδεκάνησα, επειδή θα είναι υποψήφιος περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου.
Είμαι περίεργος αν βρει άλλη ψήφο εκτός από τη δική του.

@ Το γράφω με κάθε επιφύλαξη επειδή όταν κάποιος έχει να κάνει με τον Γιώργο Κουρή, ποτέ δεν είναι σίγουρος.
Η νέα του, λοιπόν, εφημερίδα δεν θα λέγεται «Αυριανή», αφού για λέγεται έτσι πρέπει να ξεπεραστούν δυσεπίλυτα νομικά κι οικονομικά ζητήματα.
Ακόμη δεν έχει βρεθεί τίτλος.
Πάντως, ως ημερομηνία έκδοσης δίνεται η 4η Νοεμβρίου.
Θα στηρίζει ΣΥΡΙΖΑ και θα έχει μότο «Επιστροφή στη Δραχμή».

@ Λίγο πριν το τέλος της σημερινής στήλης, δεν μπορώ να μην αναφερθώ σ’ αυτό το άνευρο, άοσμο, άγευστο σύνολο που λέγεται Εθνικής Ελλάδος και έχει μπροστάρη τον Φερνάντο Σάντος.
Με υλικό πολύ καλύτερο απ’ αυτό που είχε ο προκάτοχός του, με συνθήκες πολύ καλύτερες, με την εθνική να είναι ξεκάθαρα αγαπημένη των Ελλήνων, ο Σάντος δεν μπορεί να παρουσιάσει μια ομάδα που καταφέρνει ν’ αλλάξει δυο πάσες.
Δεν είναι μόνο η φτώχεια θεάματος. Δεν είναι οι αλλοπρόσαλλες επιλογές.
Είναι η ξεκάθαρη απουσία αγωνιστικής ταυτότητας.
Έτσι, φτάσαμε στο σημείο να πανηγυρίζουμε όταν νικάμε με 1-0 το Λιχτενστάιν ή νικάμε με παροιμιώδες αυτογκόλ την Σλοβακία…

@ Δέκα χρόνια μετά την Πορτογαλία, δεν θυμάμαι πολλά παιγνίδια που η Εθνική μας ομάδα έπαιξε στοιχειωδώς ποδόσφαιρο.
Φυσικά, αν πάμε στο Μουντιάλ της Βραζιλίας, δεν θα θυμόμαστε τίποτα απ’ όσα μας έκαναν –σε όλη τη φάση των προκριματικών- καρδιακούς.
Αλλά δεν φτάνει….
Λίγη μπαλίτσα μίστερ….Λίγη μπαλίτσα…
Στο Φάληρο, στο παιγνίδι με τη Σλοβακία μαζεύτηκε 25 χιλιάδες και χειροκρότησε μια φορά. Όταν μπήκε αλλαγή ο Καραγκούνης!

@ Κι έλεος πια με τις επιλογές των αμυντικών χαφ….
Αυτούς που τσουλάνε τη μπαλίτσα μπροστά, τι διάολο τους έχεις και κάθονται δίπλα σου στον πάγκο;
Εκτός αν συνεχώς περιμένουμε δωράκια σαν κι αυτό που μας έκανε ο Σλοβάκος τερματοφύλακας, ο Μούχα!
Λίγη μπαλίτσα μίστερ….
Και λίγη τόλμη!
Επιτέλους.

@ Να σας θυμίσω και κάτι ακόμη.
Κυριακή πρωί, στις 11, στην Παλιά Βουλή, θα γίνει η επίσημη παρουσίαση του δεύτερο μέρους του βιβλίου του Φώτη Σαρανατόπουλου, «Εμπρός δια της Λόγχης», που αναφέρεται στον δεύτερο Βαλκανικό πόλεμο.
Σημαντικό βιβλίο, για μια από τις τρεις χρυσές σελίδες της νεότερης ιστορίας μας….

@ Θα μιλήσουν για το βιβλίο ο Παναγιώτης Γεννηματάς, ο Θεόδωρος Σκυλακάκης, ο στρατηγός Βερυβάκης, ο ταξίαρχος Γιώργος Τσακίρης κι η ερευνήτρια της Ναυτικής ιστορίας Κρίστη Εμίλιο Ιωαννίδου.
Μη το ξεχάσετε, θα είναι ένα ιδιαιτέρως εποικοδομητικό φθινοπωρινό κυριακάτικο πρωινό.
Άλλωστε, η Παλιά Βουλή, αναδύει απίστευτες οσμές ιστορίας.

@ Πριν κλείσω, μόλις έμαθα ποια θα είναι εκείνη που θα επιτέλους θ’ ανακαλύψει τον τάφο του Μεγάλου Αλεξάνδρου.
Η επτάχρονη κόρη μου, η Αφροδίτη, άλλαξε άποψη.
Ενώ χθες μου έλεγε πως όταν μεγαλώσει θα γίνει δημοσιογράφος ή τενίστρια ή κομμώτρια ή δασκάλα ή θα αγοράσει τράπεζα για να δίνει λεφτά σε παιδάκια που δεν έχουν ρούχα και φαγητό, σήμερα μου είπε ότι άλλαξε άποψη και κατέληξε οριστικά.
Θα γίνει αρχαιολόγος!

@ Μη πείτε τίποτα περί χαζομπαμπά, περί κατουρημένου σώβρακου και άλλα παρόμοια.
Το ομολογώ απεριφράστως.
Με έχει σαν τον Καιάδα.
Εγέρθητω!

@ Αυτά τα ολίγα και σήμερα.
Νέα μας συνάντηση το επόμενο Σάββατο το απόγευμα, με άλλα πολιτικά και παραπολιτικά σχόλια, στο επόμενο «Καλντερίμι».
Ευχαριστώ για την παρεούλα.
Τα δέοντα σε όσους κι όσες αγαπάτε.






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου