Πέμπτη 12 Σεπτεμβρίου 2013

Η συμπόρευση ΟΛΜΕ με ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΤΑΡΣΥΑ

Όταν από τις αρχές του καλοκαιριού ο πρόεδρος της ΟΛΜΕ φορούσε το ύφος του Σαββόπουλου και τις τιράντες του Γεωργουσόπουλου κι έπαιρνε σβάρνα διάφορα κανάλια και ραδιόφωνα διαλαλώντας τις επικείμενες απεργίες που θα κάνουν οι καθηγητές μόλις ανοίξουν τα σχολεία, ήταν σαφές ότι
υιοθετήθηκε από τον Αλέξη Τσίπρα και τον ΣΥΡΙΖΑ.
Πριν ακόμη αρχίσουν τα σχολεία οι απειλές έγιναν πράξη κι η επιχείρηση ομηρείας της Παιδείας από τους συνδικαλιστές, τον ΣΥΡΙΖΑ και την άφρονα αντιπολίτευση βρίσκονται πλέον στο ζενίθ.
Ο «ιερός αγώνας» των εκπαιδευτικών ξεκινά τη Δευτέρα με στόχο την δήθεν υπεράσπιση της δημόσιας Παιδείας, κυρίως σε ποσοτικό επίπεδο.
Το γεγονός ότι επί δεκαετίες για το μόνο που ενδιαφέρονται οι συνδικαλιστές της ΟΛΜΕ είναι πόσα θα πάρουν κι ουδείς ασχολήθηκε για την ποιότητα της παιδείας που προσφέρουν, προφανώς ήταν ήσσονος σημασίας.
Το γεγονός ότι πολέμησαν λυσσωδώς κάθε επιχείρηση αξιολόγησής τους, μάλλον δε τους αφορά.
Το γεγονός ότι ουδέποτε ασχολήθηκαν με τα ζητήματα της παραπαιδείας –μέρος του συστήματος πολλοί εξ αυτών και φυσικά φοροδιαφεύγοντας- ουδέποτε τους απασχόλησε.
 Όπως και πολλά άλλα, όπως η κομματικοποίηση της Παιδείας σε μέγιστο βαθμό.

Στις πρόσφατες συνελεύσεις των τοπικών ΕΛΜΕ κυριάρχησαν δυο τάσεις που είχαν στόχο την αναταραχή.
Με ελάχιστη προσέλευση καθηγητών, οι οργανωμένοι καθηγητές στις παρατάξεις του ΣΥΡΙΖΑ, της ΑΝΤΑΡΣΥΑ και λοιπών εξωκοινοβουλευτικών παρατάξεων, αποφάσισαν ότι πρέπει να διαλύσουν ότι έχει απομείνει.
«Ή αυτοί ή εμείς», είπαν, εννοώντας όχι μόνο την κυβέρνηση αλλά και το σύνολο των ελληνικών νοικοκυριών που χειμάζονται από την κρίση.
 Βασική τους κατεύθυνση, είπαν, η ανατροπή των πολιτικών …του Μνημονίου.
Με τη συμπαράσταση του Αλέξη Τσίπρα που κάλεσε τους μαθητές να συμπαρασταθούν στον αγώνα των καθηγητών. Όπως τότε που ο ίδιος έκανε τις καταλήψεις και δημιουργούσε ασφυξία στην κοινωνία.
Τις οποίες, παρεμπιπτόντως, καταλήψεις κάποιοι έχουν αρχίσει να προετοιμάζουν και πάλι μεθοδικά, φοβούμενοι ότι η πλειοψηφία των καθηγητών δεν θα δεχθεί να συρθεί στις κομματικές επιδιώξεις τους.
Δυστυχώς, για μια ακόμη φορά η Παιδεία χρησιμοποιείται από τους συνδικαλιστές και τον επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ως άροτρο που υποσκάπτει την κυβέρνηση.
Κι αν, μάλιστα, προχωρήσει το «κίνημα» των καταλήψεων και κλείσουν τα σχολεία, οι καθηγητές θα πληρώνονται κανονικά κι η «επανάσταση» θα τραβά τον δρόμο της…
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου