Τετάρτη 25 Σεπτεμβρίου 2013

Κατεπειγόντως σύγκλιση Οικουμενικής Συνόδου για την άρση της αγαμίας

 Η αποκάλυψη του Grpost (Στο Καλντερίμι Νο 37) για την γραπτή πρόσκληση σε μονομαχία… αγιασμού, του μητροπολίτη Πειραιά Σεραφείμ προς τον επίσκοπο των καθολικών στην Ελλάδα Φώσκολο, κάνει ήδη τον γύρο του διαδικτύου και γίνεται σημείο αναφοράς σε πολλά ΜΜΕ.
Με την δέουσα σκωπτικότητα.
Ο Σολωμός το έχει διατυπώσει τόσο εμπεριστατωμένα και γλαφυρά.
«Ολίγον φως και μακρινό σε μέγα σκότος κι έρμο».
Στη σκλαβιά και την Ελλάδα αναφερόταν ο άνθρωπος, αλλά ως άνθρωπος του πνεύματος, δεν μπορεί να μην ήξερε τα περί σκοταδισμού.

Αγωνιώ! Αγωνιώ ειλικρινά δια την απάντηση του καθολικού επισκόπου.
Θα δεχθεί ή όχι την πρόκληση;
Θα αποδειχθεί «ποίος είναι ο αληθής Χριστιανισμός και ποίον ο αιώνιος Θεός χαριτώνει δια των ακτίστων αυτού ενεργειών», όπως ζητά ο Πειραιώς;
Θα ευωδιάζει άσηπος ο αγιασμός της ορθοδόξου εκκλησίας, τη στιγμή που ο αντίστοιχος της καθολικής θα όζει φρικωδώς, όπως προβλέπει ο ίδιος;
Ποια θα είναι η απάντηση του θεού;
Φοβάμαι ότι δεν θα μάθω ποτέ, αφού δεν φαντάζομαι να απαντήσει ή να δεχθεί ο καθολικός επίσκοπος την πρόκληση του Πειραιώς.
Σιγά μη κάτσει να πειραματιστεί με κάποιον που όταν εξελέγη ο δικός του πάπας, τον είχε χαρακτηρίσει «παρανόμως εκλεγέντα αιρετικό»….
Σιγά μη κάτσει να πειραματιστεί με κάποιον που προσφάτως ασχολήθηκε με τις βλαβερές συνέπειες του στοματικού έρωτα και τον απαγόρευσε στο ποίμνιό του.
Σιγά μη κάτσει να πειραματιστεί με μια λεκάνη νερό και βασιλικό με κάποιον που ορθά κοφτά είπε προσφάτως ότι το μποζόνιο είναι …δαίμονας!

Την ίδια στιγμή που ο Πειραιώς έκανε την έκκλησή του για τη μονομαχία…αγιασμού, ένα άλλο τεράστιο βήμα ελεύθερου πνεύματος έκανε την δική της συνταρακτική αποκάλυψη που άφησε άφωνη την οικουμένη.
Η «Ελεύθερη Ώρα», λοιπόν, το έντυπο που έχει καθημερινά πρωτοσέλιδα διαφόρων προφητειών, κυρίως για σεισμούς και καταποντισμούς, αποκάλυψε με πρωτοσέλιδό της ότι οι Εβραίοι είναι εκείνοι που κατασκεύασαν τον …καρκίνο!
Προφανώς για να αφανίσουν τους Έλληνες, αλλά τους μάλλον τους ξέφυγε και αφανίζουν όλη την ανθρωπότητα.

Είναι πανέμορφος ο τόπος μας.
Λαμπερός κι ηλιόλουστος ακόμη και στα βάθη του σκοταδισμού που τον διαφεντεύει.
Ακόμη και στις κορυφές των οροσειρών της γραφικότητας και του λαϊκισμού.
Ακόμη και στην κοσμάρα κάποιων.

Μια οικουμενική σύνοδος που θα άρει την απάνθρωπη αγαμία των επισκόπων, ίσως είναι η λύση…
Ας μη ξεχνάμε ότι η εκκλησία με τον φόβο διεκδικήσεων στην περιουσία της από τα παιδιά των επισκόπων, επέβαλλε ( 6η οικουμενική σύνοδος,  680 μ.χ. στην Κωνσταντινούπολη, επί αυτοκρατορίας του Κωνσταντίνου Δ΄ του Πωγωνάτου) την πολυθρύλητη αγαμία.
Αυτό ήταν το σκεπτικό.
Από τότε έχουν περάσει δεκάδες αιώνες.
Την αγαμία την χαρακτηρίζουν «παράδοση» και «εκκλησιαστικό νόμο», αλλά λησμονούν ότι κτυπάει κατακέφαλα…



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου