Τρίτη 24 Σεπτεμβρίου 2013

Να σπάσουν οι παλιάς κοπής ιδεολογικές παρθενιές

Η πολυσυζητημένη απεργία των καθηγητών, πέραν της πρώτης ημέρας σημείωσε χαμηλά ποσοστά συμμετοχής, εκφυλίστηκε κι οι συνδικαλιστές «έσπασαν τα μούτρα τους». Πολύ περισσότερο αφού η πρότασή τους να συνεχιστούν οι 5θήμερες κινητοποιήσεις απορρίφθηκε πανηγυρικά.
Κι όμως, κάποιοι αχρείοι και όσοι τους περιθάλπουν ετοιμάζουν το νέο γύρο, τον πιο βρώμικο, τον πιο ελεεινό. Βάζουν τους μαθητές στο «παιγνίδι», με καταλήψεις σχολείων.
Να συνεχιστεί, δηλαδή, το μπάχαλο, η ανακατωσούρα, για να πληγεί δήθεν η κυβέρνηση.
Ποιοι ήταν και είναι πρωτεργάτες αυτής της κατάστασης;
Ο κόσμος τόχει τούμπανο κι αυτοί κρυφό καμάρι. Οι συνδικαλιστές του ΣΥΡΙΖΑ και της ΑΝΤΑΡΣΥΑ! Με τις πολιτικές τους αγκυλώσεις και τις προτάσεις του «τίποτα».
Μαζί τους και το πιο αναχρονιστικό πολιτικό κόμμα του τόπου, το ΚΚΕ.

Πάμε παρακάτω.
Ο δημόσιος τομέας, διαχρονικά ο πιο προνομιούχος αυτού του τόπου, βρίσκεται και πάλι στους δρόμους, ενάντια σε κάθε επιχείρηση μαζέματος του κοστοβόρου κι αντιπαραγωγικού Κράτους.
Ισχυριζόμενος χωρίς τσίπα, δια στόματος των συνδικαλιστών του, ότι …υπάρχουν κενά στη δομή του!
Ποιοι ήταν κι είναι πρωτεργάτες αυτών των συνεχών κινητοποιήσεων;
Παλαιά στελέχη του βαθέως Κράτους –παλαιοπασόκους τους λέει η κοινωνία- που έχουν μετακινηθεί στον ΣΥΡΙΖΑ, Αριστεριστές και λοιποί θαυμαστές του κρατικού καπιταλισμού και της ήσσονος προσπάθειας.

Πάμε παρακάτω.
Οι συνδικαλιστές του Δήμου της Αθήνας ισχυρίζονται ανερυθρίαστα ότι έχουν ελλείψεις προσωπικού και δεν μπορούν να παρέχουν υπηρεσίες!
Οι γνωστοί κύριοι των διαδρομών ανάμεσα στο παλαιοπασόκ, τον ΣΥΡΙΖΑ και το ΚΚΕ.

Πάμε παρακάτω.
Ο Λαφαζάνης, μέσω της επίσημης ιστοσελίδας που εκφράζει τις απόψεις της τάσης του εντός του ΣΥΡΙΖΑ, ισχυρίζεται ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν ανήκει στο λεγόμενο «δημοκρατικό τόξο», απορρίπτοντας συνεύρεση της Αριστεράς με τις «δημοκρατικές αστικές δυνάμεις».

Πάμε παρακάτω.
Οι έχοντες ευήκοα ώτα στις  θεωρίες των ψεκασμών, ανερμάτιστα και χωρίς αιδώ, ταυτίζονται σε πολλά με τους κρατιστές οπαδούς της ακινησίας και με εμπρηστικές θέσεις βάζουν φωτιές στα θεμέλια της κοινωνίας.

Παρανοϊκά πράγματα, πράξεις και λόγια που στα χρόνια του παλιού ΠαΣοΚ τα εξέφραζαν οι ίδιοι αιθεροβάμονες.
Που αρνούνται κάθε αλλαγή στις δομές του Κράτους, της Οικονομίας, που εξοβελίζουν κάθε επενδυτική ή επιχειρηματική προοπτική.
Που νομίζουν ότι κρατώντας υπό συνεχή ομηρεία την κοινωνία θα διασφαλίσουν τα κεκτημένα και τις αντιπαραγωγικές καρέκλες τους.
Που ονειρεύονται επαναστάσεις, διάλυση της Ευρώπης, ίσως και των ΗΠΑ, που ζουν κι αναπνέουν για την ώρα που ο παγκόσμιος καπιταλισμός θα προσκυνήσει τις ιδέες τους.

Εκατομμύρια άνεργοι του ιδιωτικού τομέα, χιλιάδες μικρομεσαίοι επιχειρηματίες που έκλεισαν τις επιχειρήσεις τους ή φυτοζωούν, υφίστανται καθημερινά τον εξευτελισμό αναζήτησης ακόμη και φαγητού, για να πληρώνουν την υπέρμετρη φορολογία διατήρησης αυτού του ελεεινού Κράτους.
Χιλιάδες εργαζόμενοι στον ιδιωτικό τομέα, αμείβονται με καθυστερήσεις τριών, τεσσάρων ή πολλών μηνών.
Κι έχουν επιπλέον να πληρώνουν τη συντήρηση των δομών που κάποιοι αγκυλωμένοι δεν θέλουν ν’ αλλάξουν.
Ως εδώ.
Ήρθε η ώρα που η κοινωνία οφείλει να αντιληφθεί τι γίνεται.
Η ώρα που θα σπάσουν οι παλιάς κοπής ιδεολογικές παρθενιές!
Η σώφρων κοινωνία έχει τον λόγο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου