Κυριακή 1 Σεπτεμβρίου 2013

Τα δεδομένα της Αθήνας που… φωτογραφίζουν υποψήφιο

Μπορεί ο χρόνος μέχρι τις επόμενες δημοτικές και περιφερειακές εκλογές να είναι σχετικά μακρύς, μπορεί να προέχουν άλλα κορυφαία ζητήματα στην πολιτική κονίστρα, αλλά είναι βέβαιο ότι τα κομματικά επιτελεία έχουν ήδη στρέψει την προσοχή τους σ’ αυτές.
Πιο πολύ απ’ όλους στη Νέα Δημοκρατία που νιώθει την πίεση της Χρυσής Αυγής, η οποία και επισήμως, δια στόματος Μιχαλολιάκου, έχρισε υποψήφιο Δήμαρχο Αθηναίων, τον βουλευτή του Ηλία Κασιδιάρη.
Έτσι, στη Νέα Δημοκρατία μάλλον πρέπει να απομακρύνονται σκέψεις για υποψηφιότητα του Ανδρέα Ψυχάρη ή του Κώστα Μπακογιάννη ή και για στήριξη υπερκομματικής υποψηφιότητας, τύπου Καμίνη.
Η κίνηση Μιχαλολιάκου, αν και αναμενόμενη, αναγκάζει τη Νέα Δημοκρατία να δώσει τη «μάχη» της Αθήνας με κορυφαίο της στέλεχος και απομακρύνει σκέψεις περί χαλαρής ψήφου ή μη απόδοσης χρίσματος σε συγκεκριμένο πρόσωπο.
Η πρόσφατη δημοσκόπηση που έγινε για λογαριασμό των επιτελών της Συγγρού καταδεικνύει ότι ο μόνος υποψήφιος που μπορεί να κερδίσει με σχετική άνεση τον δήμο της Αθήνας είναι ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Δένδιας, ο οποίος εμφανίζει σημαντική αποδοχή στον χώρο της Δεξιάς – Κεντροδεξιάς, αλλά και σημαντική διείσδυση και στον χώρο της Κεντροαριστεράς.
Ο ίδιος ο Νίκος Δένδιας, εμφανίζεται αρνητικός σ’ αυτό το ενδεχόμενο και τονίζει ακόμη και στο στενό του περιβάλλον ότι δεν σκοπεύει να μετακινηθεί από την εκλογική του περιφέρεια.
Όμως, είναι βέβαιο ότι δεν θα μπορέσει να αρνηθεί αν του το ζητήσει ο Αντώνης Σαμαράς.
Ο οποίος, παρεμπιπτόντως, αν επιλέξει τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, θα προκαταλάβει τις εξελίξεις με την πιθανή κάθοδο του Νικήτα Κακλαμάνη, ο οποίος διατρανώνει ότι θα είναι υποψήφιος ανεξαρτήτως χρίσματος.
Στελέχη του περιβάλλοντος του πρώην δημάρχου ισχυρίζονται ότι τις αποφάσεις του θα τις λάβει αναλόγως των εξελίξεων ή ακόμη και του προσώπου που θα επιλέξει η Νέα Δημοκρατία. Άρα αφήνεται ανοιχτό παράθυρο για την μη υποψηφιότητά του.

Στην ίδια δημοσκόπηση υψηλά ποσοστά αποδοχής εμφανίζει και η Όλγα Κεφαλογιάννη, με το πλεονέκτημα της πρωτιάς στην σταυροδοσία της συγκεκριμένης εκλογικής περιφέρειας στις προηγούμενες βουλευτικές εκλογές.
Αλλά, οι πιθανότητες της ως προς το χρίσμα δεν θεωρείται ότι είναι αυξημένες, ενώ κι εκείνη δεν δείχνει σφοδρή επιθυμία να μετακινηθεί από τον πρωτογενή πολιτικό στίβο.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου