Σάββατο 14 Σεπτεμβρίου 2013

Στο Καλντερίμι (Νο 36)

Η εβδομαδιαία στήλη με τα πολιτικά
και παραπολιτικά σχόλια του grpost


@ Ένα εκατομμυριάκι ευρώπουλα καταλόγισε το ΣΔΟΕ στον εργατολόγο Αλέξη Μητρόπουλο, γνωστό κι ως «είμαι το ΠαΣοΚ μέσα στον ΣΥΡΙΖΑ», μετά την έρευνα για τη διαμάχη του με πρώην συνεργάτες του δικηγόρους και τη μη έκδοση απόδειξης για συναλλαγή αντίστοιχου ύψους.

@ «Η παράλειψη (Σ.Σ. δηλαδή η μη έκδοση απόδειξης) δείχνει πρόθεση για μη έκδοση φορολογικού στοιχείου», αναφέρει το πόρισμα των ελεγκτών του ΣΔΟΕ.
Δηλαδή, σε απλά ελληνικά, πρόκειται για καραμπινάτη φοροδιαφυγή.
Η υπόθεση θα πάει φυσικά στα δικαστήρια, αλλά η πολιτική φυσιογνωμία του κυρίου καθηγητή, δέχεται πλέον ανεπανόρθωτο πλήγμα….

@ Τι λέει ο Αλέξης επ’ αυτού; Εννοώ τον πρόεδρο Αλέξη.

@ Το ΣΔΟΕ, λέει, βρήκε «μαύρα» ενοίκια σε βίλες της Πάτμου, της Μυκόνου, της Πάρου, της Κεφαλονιάς, Κέρκυρας, Σκιάθου, Ρόδου κλπ.
Ενοικιάζονται σε τουρίστες, μέσω γραφείων στο εξωτερικό, τα χρήματα μπαίνουν σε λογαριασμούς ξένων τραπεζών και δεν δηλώνονται στην εφορία.
Μιλάνε για μισό εκατομμυριάκι αφορολόγητα ευρώπουλα…
Λέτε να τα βρει ο Τσίπρας όταν έλθει εν τη βασιλεία του;

@ Μετά την περιπέτειά του με το ΤΑΙΠΕΔ, ο τ. πρόεδρός του Στ. Σταυρίδης περνά δύσκολες στιγμές με πρόβλημα στην υγεία του.
Προσφάτως ανέφερε ότι δεν μετάνιωσε που πήγε στην Κεφαλονιά με το lear jets του Μελισσανίδη κι ότι για το μόνο που μετάνιωσε είναι που δέχθηκε να γίνει πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ…

@ Πάντως, έχω την αίσθηση ότι αν ο Στ. Σταυρίδης δεν ήταν πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ, όχι μόνο δεν θα έμπαινε στο αεροπλάνο του επιχειρηματία, αλλά ο Μελισσανίδης δεν θα τον κερνούσε ούτε καφέ…
Το αναφέρω, όχι μόνο για να βάζουμε τα πράγματα στη θέση τους, αλλά επειδή έχω κι αλλεργία με την έπαρση...

@ Μόλις έγινε αντιπρόεδρος της Βουλής κι εγκαταστάθηκε στο γραφείο του, ο Γιάννης Δριβελέγκας (ΠαΣοΚ), άρχισε τους διορισμούς!
Δυο μετακλητοί υπάλληλοι θα του προσφέρουν τις υπηρεσίες τους και φυσικά αμέσως εντάχθηκαν στο μισθολόγιο.
Νόμιμη η ενέργειά του, αφού έχει δικαίωμα να το πράξει.
Ηθική;

@ Κι επειδή εσχάτως έχουν αρχίσει και πάλι να διαψεύδουν τα αδιάψευστα κι επειδή δεν χρειάζεται να στοχοποιούνται οι υπάλληλοι, σας αναφέρω και τα αρχικά τους.
Γ.Π και Α.Χ.
Είναι ή όχι κύριε αντιπρόεδρε;

@ Επικεντρωμένοι στον χώρο της αυτοδιοίκησης και της δημοκρατικής μεταρρύθμισης του κράτους, εμφανίστηκαν στην κοινή τους συνάντηση πέντε δήμαρχοι της Κεντροαριστεράς.
Πρόκειται για τους δημάρχους Αθηναίων (Καμίνης), Θεσσαλονικέων (Μπουτάρης), Πατρέων (Δημαράς), Ιωαννιτών (Φίλιος) και Βόλου (Σκοτινιώτης).

@ Συμφώνησαν ότι η συνάντησή τους αποτελεί πολιτική πρωτοβουλία, που βρίσκεται εναντίον της ακινησίας, της αντιμεταρρύθμισης, της συντήρησης, της πόλωσης και του κομματικού εναγκαλισμού.
Είναι χαρακτηριστικό ότι έθεσαν ατζέντα με πέντε προτεραιότητες:
  1. Τη  μεταρρύθμιση στην Τοπική Αυτοδιοίκηση με στόχο τη διοικητική και οικονομική αυτοτέλειά της.
  2. Την ενίσχυση της ανάπτυξης και τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας.
  3.  Την Κοινωνική Πολιτική.
  4. Τη βελτίωση της ποιότητας της προσφοράς υπηρεσιών προς τον πολίτη.
  5. Την ενθάρρυνση της συμμετοχής του δημότη στις τοπικές αποφάσεις και δραστηριότητες.

@ Προχώρησαν και παρακάτω. Αποφάσισαν να διοργανώσουν αντίστοιχες εκδηλώσεις –συζητήσεις, στις έδρες των δήμων τους, για να διατυπωθούν ολοκληρωμένες οι προτάσεις τους.
Η πρώτη θα γίνει στις 30 Οκτωβρίου στον Βόλο με θέμα την κοινωνική πολιτική.

@ Αμέσως μετά, ο δήμαρχος Αθηναίων συναντήθηκε (ακούγεται ότι ήταν εξουσιοδοτημένος από τους υπόλοιπους) με τον Κώστα Σημίτη στη Βουλή, όπου του ανέπτυξε τους προβληματισμούς όλων.

@ Δεν γνωρίζω που θα καταλήξουν οι ζυμώσεις.
Αναφέρω τα γεγονότα, επειδή η πολιτική παρέμβαση των πέντε δημάρχων γίνεται σε μια περίοδο που εντείνονται οι συζητήσεις και οι προβληματισμοί για την ανασυγκρότηση της Κεντροαριστεράς.
Το κρίνω ιδιαιτέρως θετικό, ανεξαρτήτως αν διαφωνώ με τον όρο «Κεντροαριστερά», όπως άλλωστε και μ’ εκείνον της «Κεντροδεξιάς», όπως έγραψα και στο άρθρο με τίτλο «Σκέψεις κι ερωτήματα εν όψει κινητικότητας σε Κεντροαριστερά και Κεντροδεξιά, Τρίτη 10 Σεπτεμβρίου».

@ Το είπαμε και την προηγούμενη εβδομάδα για τη μεγάλη ένταση που έχει ξεσπάσει ανάμεσα σε δυο ποδοσφαιροπαράγοντες.
Μελισσανίδης εναντίον Μαρινάκη ή τούμπαλιν.
Πριν αλέκτωρ λαλήσει, ο Μελισσανίδης έριξε τους πρώτους κανονιοβολισμούς.
«Αυτά που ήξεραν 15 χρόνια και κατέστρεψαν το ποδόσφαιρο τελείωσαν», είπε.
Κι έριξε και τις άλλες μπηχτές.
«Εγώ δεν αντιδικώ με ανθρώπους που κρύβονταν για να μη πάνε στρατιώτες και φοράνε φουρό…» κλπ κλπ κλπ

@ Απάντησαν κύκλοι του γαύρου κι είπαν τα δικά τους. Ότι δηλαδή, «δεν θέλουν να μιλάνε με ανθρώπους που η επιχειρηματική διαδρομή τους είναι στρωμένη με καταδίκες και κατηγορίες για λαθρεμπόριο, για εκβιασμούς και απειλές κατά της ζωής, με κατασχέσεις, φοροδιαφυγή, που κατά περίεργο τρόπο κυκλοφορεί ελεύθερος ανάμεσά μας»….

@ Το θέμα έχει αρχίσει να απασχολεί έντονα το Μέγαρο Μαξίμου, το οποίο εμφανίζεται να έχει καλές σχέσεις και με τους δυο επιχειρηματίες και αναμένεται να «πέσουν οι γέφυρες» για αποκλιμάκωση της έντασης.
Λέγεται ότι έχει βρεθεί και ο άνθρωπος που θα αναλάβει την «επικίνδυνη αποστολή».

@ Εγώ λέω ότι ο κόπος θα είναι μάταιος.
Οι δυο Πειραιώτες είναι περπατημένοι – ο καθένας με τον τρόπο του – και δεν σηκώνουν μύγα στο σπαθί τους. «Κρα» κάνουν για καυγά!
Μπορεί ο ένας να σπούδασε στο Λονδίνο και να άκουγε Χάρη Γαλανό (κατά πως έγραψε κι ο Καίσαρης), αλλά κι ο άλλος είναι παιδί της Τρούμπας που άκουγε Κώστα Μοναχό (πάλι κατά Καίσαρη), που έβαζε φέρετρα στα γήπεδα (Ιωνικός), έδειχνε τα κόκκινα σλιπάκια που φορούσαν κάποιοι διαιτητές και δεν χαμπαριάζει τίποτα.
Σιγά μη κωλώσουν μπροστά στον γραβατοφορομένο μεσολαβητή του Μαξίμου, που προφανώς δεν γνωρίζει αυτό που λένε ότι κάνουν οι βάτραχοι όταν τσακώνονται τα βουβάλια…

@ Η υπόθεση αναμένεται να έχει σοβαρότατο αντίκτυπο και σε αθλητικά αλλά και πολιτικά ΜΜΕ.
Κάποια εξ αυτών στα νότια προάστια, «ανδρώθηκαν» με χορηγίες πολλών εκατομμυρίων από τον ΟΠΑΠ κι έχουν ταχθεί αναφανδόν το τελευταίο διάστημα (κυρίως πριν την αγορά του ΟΠΑΠ) υπέρ του προέδρου του Ολυμπιακού.
Εκεί άρχισε να τρέχει το δάκρυ κορόμηλο, αλλά ο Βαγγέλης κάνει θα κάνει.

@ Αντίκτυπο αναμένεται να έχει και στην ποδοσφαιρική πιάτσα που μέχρι τώρα ήταν στον απόλυτο έλεγχο του Μαρινάκη. Ήδη, λέγεται, σχηματίζεται σιγά σιγά ένα μέτωπο εναντίον του κατεστημένου (παράγκα ονομάζεται) με επικεφαλής τους Μελισσανίδη, Σαββίδη και Αλαφούζο, αλλά και κάποιους άλλους που μέχρι τώρα δάγκωναν ένα κοκαλάκι στο λιμάνι κι έκαναν τούμπες…
Έχουμε πολλά να δούμε και ν’ ακούσουμε.

@ Ακούστε το πρώτο, αλλά μην το συνδέσετε με τον Μελισσανίδη.
Θα σας πω για κάτι που ετοιμάζεται κι ίσως αλλάξει τον χάρτη των αθλητικών ραδιοφώνων της χώρας.
Ο Χρήστος Σωτηρακόπουλος δεν πήρε μέρος στην πρόσφατη αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου του SportFM και βρίσκεται στην πόρτα της εξόδου.
Κάτι που θα αποτελέσει σοβαρό πλήγμα στην αξιοπιστία του συγκροτήματος, αφού στον Σωτηρακόπουλο, τη γνώση και το κύρος του κτίστηκε όλο το οικοδόμημα.
Από το ραδιόφωνο, μέχρι την εφημερίδα και τη σχολή αθλητικής δημοσιογραφίας.
Οι αιτίες των "χαλασμένων καρδιών" με τους πρώην εταίρους είναι πολλές. Πάρα πολλές. Φτάνουν ακόμη και στον ΣΥΡΙΖΑ....

@ Λέγεται, λοιπόν, μετ’ επιτάσεως ότι ο δημοσιογράφος αναζητά συχνότητα για να στεγάσει το νέο εγχείρημά του.
Συχνότητα που μπορεί να του προσφέρει ο Νίκος Χατζηνικολάου, που σκέπτεται όλο και πιο ζεστά το εγχείρημα.
Μου είπαν ότι υπήρξε ήδη και επικοινωνία.

@ Να θυμίσω ότι εναντίον του αθλητικού συγκροτήματος της Καλλιθέας καταφέρθηκαν προσφάτως τόσο ο Αλαφούζος (Παναθηναϊκός), όσο κι ο Μελισσανίδης (ΑΕΚ).

@ Άσχετο. Κυκλοφορεί εσχάτως στους ποδοσφαιρικούς κύκλους: Ότι ο Αλέξης Κούγιας θα αναλάβει την προεδρία της Πανάθας!
Η Πάτρα βουίζει, το ίδιο και κάποια δημοσιογραφικά γραφεία.
Κόλαση!

@ Το τι γίνεται στο διαδίκτυο με το ζήτημα της διδασκαλίας των αρχαίων ελληνικών δεν περιγράφεται.
Δεν θέλω να σταθώ σ’ αυτά, μοιάζουν ολίγο καφενείο που ο καθένας λέει ότι θέλει χωρίς τεκμηρίωση ή επιχειρήματα.
Θα θυμηθώ όμως, ότι το γλωσσικό ζήτημα απασχολεί την ελληνική κοινωνία σχεδόν ένα αιώνα. Η διαμάχη μεταξύ καθαρευουσιάνων και δημοτικιστών οξύνθηκε πολλές φορές, ενώ πολλές μεταρρυθμίσεις που ξεκίνησαν, έμειναν στη μέση ή δεν πραγματοποιήθηκαν.
Θα πρέπει να πούμε και κάτι ακόμη που αποφεύγουμε να θίξουμε.
Η καθαρεύουσα με το πέρασμα των χρόνων θεωρήθηκε η γλώσσα της «συντήρησης», τόσο ουσιαστικά όσο και πολιτικά.
Αντιθέτως με την δημοτική ταυτίστηκε η «προοδευτική» διανόηση κι η Αριστερά με τις εκφάνσεις της.

@ Επί πολλές δεκαετίες οι δυο μορφές γλώσσας συνυπήρχαν σε μια καταπληκτική συμβίωση όπου αλλιώς μιλούσαν οι Έλληνες κι αλλιώς έγραφαν. Χρησιμοποιούσαν πότε τη μια και πότε την άλλη αναλόγως των περιστάσεων, του ακροατηρίου ή και της πολιτικής καταγωγής του συνομιλητή τους.
Για να πάρει κεφάλι η δημοτική στη διαμάχη των δυο γλωσσικών μορφών, χρειάστηκε να βάλει το χέρι του –ή μάλλον ν’ ανοίξει το στόμα του – ο Παπαδόπουλος, που κατέστησε τη δημοτική μια γλώσσα που έβγαζε γέλιο στις επιθεωρήσεις της μεταπολίτευσης.

@ Τότε, στη μεταπολίτευση, ο Καραμανλής είπε να λύσει το θέμα.
Με προτροπή του Παναγιώτη Κανελλόπουλου και του Παπανούτσου, δόθηκε εντολή στον Ράλλη να καθιερώσει ως επίσημη γλώσσα του κράτους τη δημοτική και να στείλει την καθαρεύουσα να συναντήσει τα αρχαία ελληνικά στον τάφο τους.
Μια κίνηση που παρ’ ολίγον να στοιχίσει στον τότε υπουργό Παιδείας την πολιτική του καριέρα. Για τους μη γνωρίζοντες, στις εκλογές εκείνης της χρονιάς εξελέγη τελευταίος (από πρώτος) βουλευτής στην Α΄ Αθηνών, ενώ πολλά ακούστηκαν ακόμη και για το πώς εξελέγη τελικά με παρέμβαση του ίδιου του Καραμανλή.

@ Από τότε, η δημοτική άρχισε να ξεφτίζει όλο και περισσότερο την ελληνική γλώσσα, που ευτυχώς αντέχει επειδή είναι πλουσιότατη.
Η Αριστερά και τα παρακλάδια της την έκαναν ακόμη πιο μαλλιαρή κι ανούσια.
Παρά ταύτα όμως, επαναλαμβάνω, άρχισε σιγά σιγά να αποπολιτικοποιείται και να προσαρμόζεται στους καιρούς μας.
Μέχρι που ξαναφουντώνει το θέμα, δεδομένου ότι ως ελληνισμός έχουμε λύσει όλα τα σοβαρά μας προβλήματα κι είπαμε να ξεθάψουμε το τσεκούρι του πολέμου και να πλακωθούμε πάλι.

@ Θα πω ξεκάθαρα την άποψή μου.
Τα αρχαία ελληνικά είναι μια νεκρή γλώσσα. Πιο νεκρή δεν γίνεται.
Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι πρέπει να μένει στα χρονοντούλαπα.
Ασφαλώς και δεν θα πει ποτέ κάποιος –όπως είπε ο Σίμος- «τι τηνικάδαι αφίξαι» για ρωτήσει έναν άλλο για ποιον λόγο ήρθε.
Εκτιμώ, ότι πρέπει να διδάσκεται, όχι μόνο επειδή απ’ αυτήν προέρχονται χιλιάδες λέξεις της σημερινής μας γλώσσας, όχι μόνο επειδή έχει προσφέρει εκατοντάδες λέξεις σε πολλές βασικές γλώσσες της ανθρωπότητας, αλλά επειδή είναι η γλώσσα που μπορεί και μας εξοικειώνει με τις ρίζες του ελληνισμού.
Διαφορετικά δεν θ’ αργήσει ο καιρός που κι οι δυο μας γλώσσες θ’ αντικατασταθούν από τα greeklish.

@ Ναι, μπορεί και πρέπει ν’ απλουστευθεί η διδασκαλία της αρχαίας ελληνικής.
Σήμερα ακόμη κι οι υποψήφιοι των ανθρωπιστικών και νομικών σπουδών, δεν μαθαίνουν τα αρχαία ελληνικά. Τα αποστηθίζουν για να περάσουν τις εξετάσεις.
Ναι πρέπει να μαθαίνουμε τι είπαν οι αρχαίοι φιλόσοφοι, οι αρχαίοι «πρωτεργάτες» των επιστημών και του πνεύματος. Αλλά δεν πρέπει να πνιγόμαστε σ’ όλες τις ιδιομορφίες της αρχαίας γλώσσας, τη στιγμή που πρέπει να μάθουμε και την σημερινή ελληνική, αλλά και τις απαραίτητες άλλες, άλλων λαών.
Τον τρόπο ας τον βρουν οι ειδικοί, εκείνοι που αποκαλούνται επαΐοντες.
Δεν ξεσκιζόμαστε (sic) στους φόρους για να τους πληρώνουμε;
Ας τα βρουν μακριά από κόμματα κι άλλες κακές παρέες.
Δεν είναι δουλειά ούτε των βουλευτών, ούτε των παπάδων, ούτε κανενός άλλου…

@ Ξέρετε πόσα λεφτουδάκια παντελονιάζουν εκείνοι που μπουγέλωσαν τον γνωστό ασπρομάλλη καθηγητή;
Κρατηθείτε:  Ο μέσος όρος των μεικτών μηνιαίων αποδοχών στη Λάρκο, είναι τα τέσσερα (4) χιλιάρικα! Καλά διαβάσατε. Τέσσερα χιλιάρικα!
Εν αντιθέσει με τον αρχηγό του στρατού που παίρνει λιγότερα από τα μισά, εν αντιθέσει με τους αστυνομικούς που γυρνάνε στους δρόμους και παίρνουν έξι φορές λιγότερα! Εν αντιθέσει με τον δάσκαλο που μαθαίνει γράμματα (δεν εννοώ τον τύπο με τις τιράντες που φέρνει σε Σαββόπουλο ή Γεωργουσόπουλο) στα παιδιά μας που πένεται. Εν αντιθέσει με ενάμιση εκατομμύριο ανέργους που πλήρωσαν αυτούς τους κυρίους και συνεχίζουν να τους πληρώνουν….
Εν αντιθέσει ακόμη ακόμη και με τους «τιποτένιους» της ΕΑΣ και της ΕΛΒΟ που έχουν υποστεί μειώσεις της τάξης του 40%, ενώ είναι κι οκτώ μήνες απλήρωτοι…
Έλεος ρε μάγκες! Έλεος!

@ Στη διαδήλωση των καθηγητών που οργάνωσαν ο τιραντάκιας, ο ΣΥΡΙΖΑ κι η ΑΝΤΑΡΣΥΑ, έκανε την εμφάνισή του κι ένα μπλοκ των «Δεν πληρώνω»!
Βαστούσαν κι ένα πανό που έγραφε: «Η Παιδεία είναι υπόθεση όλων μας»!!!!!!!!!
Θα τρελαθούμε τελείως σ’ αυτόν τον τόπο.
Κι αυτό που θα γράψω δεν είναι βρισιά αλλά ευχή, επειδή κάποιοι το έχουν επιτακτική ανάγκη μήπως και σταματήσουν τις γνωστές παλινδρομικές δια χειρός κινήσεις. Άντε γαμηθείτε!

@ Έξι ημέρες άδεια τον χρόνο έπαιρναν, λέει, οι δημόσιοι υπάλληλοι επειδή χρησιμοποιούσαν ηλεκτρονικό υπολογιστή (ελληνιστί κομπιούτερ).
Το γεγονός ότι οι περισσότεροι είναι άσσοι στην πασιέντζα, μήπως, λέω μήπως πρέπει ν’ ανταμειφθεί με κανένα επιδοματάκι;
Τον νόμο τον καταργεί ο Μητσοτάκης και δεν είδα να υπάρχει ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ, ούτε του προέδρου Πάνου. Ούτε της ΟΛΜΕ, ούτε της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ, ούτε της ΠΟΕ ΟΤΑ.
Μάλλον θα συσκέπτονται με την ΑΔΕΔΥ για οργανώσουν συλλαλητήριο.

@ Γιατί το συλλαλητήριο κάνει ρίμα με τον αλητήριο;

@ Αν ο Σαμαράς είχε δώσει στον Πάνο το υπουργείο Άμυνας στην κυβέρνηση Παπαδήμου, θα υπήρχαν οι ψεκασμένοι; Ερώτηση κάνω προς κάθε γνωρίζοντα.

@ Να σας πω και για τις διεργασίες που γίνονται για την δημιουργία ενός νέου πολιτικού σχήματος με υπερπατριωτικά χαρακτηριστικά.
Μη περιμένετε ν’ ακούσετε ονόματα από τον γνωστό χώρο.
Κινούνται πρόσωπα που έχουν περάσει από κυρίως από την Αριστερά, το ΠαΣοΚ και το ΛΑΟΣ!
Φωτιά και μπαρούτι! Ακούστε: Ανάμεσά τους ο γηραιός πρώην αντιπρόεδρος της Βουλής Παναγιώτης Κρητικός, ο Μιχάλης Χαραλαμπίδης, ο Αλέκος Χρυσανθακόπουλος με την Ουρανία Παπανδρέου από το Πατριωτικό Μέτωπο του ΛΑΟΣ και ο γνωστός Γιώργος Καραμπελιάς (!!!).
Την τελευταίες ημέρες, προσέγγισαν και τον Δημήτρη Καζάκη, του ΕΠΑΜ!
Όλοι γνωστοί σωτήρες του τόπου….

@ Να και κάτι που τιμά έναν βουλευτή.
Έγινε χωρίς τυμπανοκρουσίες, τηλεοπτικά λιβάνια, δοξολογίες και λοιπά επικοινωνιακά τεχνάσματα.
Ο Παύλος Σιούφας, βουλευτής Καρδίτσας της Νέας Δημοκρατίας, προσέφερε την βουλευτική του αποζημίωση κι αγοράστηκαν όλα τα σχολικά είδη που θα χρειαστούν εφέτος τα 725 παιδιά που φοιτούν κι απασχολούνται στα δημοτικά σχολεία και νηπιαγωγεία του δήμου Μουζακίου.
Όχι δεν βρέθηκαν ακόμη μιμητές του…

@ Γκρίνια και πάλι. Με δυο βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας τα έχω.
Την Έλενα Ράπτη και τον Απόστολο Βεσυρόπουλο (βουλευτής Ημαθίας, αγνώστων λοιπών στοιχείων), οι οποίοι καταστρατηγώντας κάθε έννοια λογικής, ήταν πρωτοστάτες κ φυσικά παρόντες στην μπουζουκοσύναξη που ονομάστηκε συναυλία και τραγούδησε ο Ρέμος, στην Αλεξάνδρεια.
Κι είναι καταστρατήγηση της λογικής, επειδή ο συγκεκριμένος αοιδός έχει εμπλακεί σε πολλές πολλές ιστορίες που έχουν δει το φως της δημοσιότητος.
Δηλαδή, μεροκάματα σε μαγαζιά που δεν έκοβαν αποδείξεις, έρευνες του ΣΔΟΕ, αλλά και την ιστορία με την απρέπεια του καλοκαιριού στη Μύκονο, όπου ειρωνεύτηκε προσβλητικά έναν ανάπηρο άνθρωπο! Έστω κι αν αυτός ήταν ο Σόιμπλε.
Αυτά, όμως, είναι ψιλά γράμματα για τους πλήρεις κουλτούρας βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, που τα αγνόησαν επιδεικτικά κι έτρεξαν να άδουν τα γνωστά πολιτισμικά καψουροτράγουδα…

@ Και μια που βρεθήκαμε στην Αλεξάνδρεια της Ημαθίας, να μείνουμε στην ευρύτερη περιοχή και συγκεκριμένα στην Κοζάνη.
Μου λένε ότι η γνωστή Ραχήλ Μακρή, αρχίζει να χάνει το έδαφος κάτω από τα πόδια της και δη στην εκλογική της περιφέρεια.
Αιτία μια άλλη γυναίκα.
Τη λένε Κωνσταντίνα (Ντίνα) Μητροπούλου, μόλις πάτησε τη δεκαετία των σαράντα, είναι γυμνάστρια, καθηγήτρια παραδοσιακών χορών και περιφερειακή σύμβουλος του γαλάζιου περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας, Γ. Δακή.
Οι «σπιούνοι» ισχυρίζονται ότι πέριξ της συγκεντρώνονται όλο και περισσότεροι Κοζανίτες και πολλοί πρώην …ψεκασμένοι που αναζητούν τρόπους επαναφοράς στο μαντρί.

@ Στη ΔΗΜΑΡ, βυθίζονται όλο και περισσότερο μετά τις πολιτικές παλινδρομήσεις του μπάρμπα Φώτη. Δημοσκοπικά, βρίσκονται πλέον εκτός κοινοβουλίου.
Κι η γκρίνια έχει αρχίσει να κορυφώνεται. Προς το παρόν και κυρίως πίσω από τις κουρτίνες της Αγίου Κωνσταντίνου.

@ Αυτός ο Απόστολος Γκλέτσος που η Χρυσή Αυγή θέλει να χρίσει υποψήφιο περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας, δεν είναι ο ηθοποιός.
Σας το λέω, επειδή έχει αρχίσει να γίνει πολύς λόγος για υποτιθέμενα …πολιτικά άλματα του πάλαι ποτέ πρωταγωνιστή των …ψίθυρων καρδιάς.

@ Τον θυμόσαστε τον Κάκαλο;
Δεν εννοώ τον Μπέζο που είχε ως αξιωματικός της αεροπορίας (στη σειρά «Της Ελλάδος τα παιδιά») τις απίστευτες σκηνές γέλιου με τον …Χλαπάτσα (Δημήτρης Φραγκίογλου).
Εννοώ τον άλλο, τον πρώην βουλευτή Πιερίας της Νέας Δημοκρατίας, τον Νίκο Κάκαλο. Που ήταν συνοδοιπόρος με τον Σουφλιά κι έκαναν τη ζωή του Καραμανλή (στην αρχή της προεδρίας του στη Νέα Δημοκρατία) δύσκολη, μέχρι που τους διέγραψε.
Ο Κάκαλος, λοιπόν, αφού έσωσε την Ελλάδα ως πατέρας του Έθνους, θέλει τώρα να σώσει και τους συμπολίτες του στην Πιερία.
Καλοβλέπει, μου λένε, αυτοδιοικητικούς θώκους…

@ Πάτωσε ο Αυτιάς στις μετρήσεις τηλεθεάσεων του καθημερινού δελτίου ειδήσεων του Σκάι.
Αναμενόμενο. Κι ας παίζει μπάλα μόνος του…
Το θέμα είναι ότι εκεί στο Φάληρο δεν δείχνουν να κατανοούν ότι ο λαϊκισμός δεν ταιριάζει, δεν χωρά στο συγκεκριμένο μαγαζί.
Άλλη παράδοση έχει, άλλη πολιτική κουλτούρα, ακόμη κι «άλλους» θεατές κι αναγνώστες.
Λέτε μετά τον θείο Γιώργο να πάρει πόδι κι ο άλλος Γιώργος;
Μεταξύ μας και προς το παρόν, το βλέπω δύσκολο.
Αλλά τα νούμερα κι η αξιοπιστία θα συνεχίζουν τον κατήφορο.

@ Λέγεται ότι το μέχρι πρότινος δεξί χέρι του Γιάννη Αλαφούζου, ο Χρήστος Παναγόπουλος, μετράει ημέρες, τόσο στο Φάληρο, όσο και στη Λεωφόρο.
Παρ’ ότι «πολέμησε» ψυχή τε και σώματι, για την τρέλα του αφεντικού.

@ Μου λένε ότι ο Κώστας Καραμανλής δεν είναι σίγουρο πως θα είναι και πάλι υποψήφιος βουλευτής.
Δύσκολο να το πιστέψω.
Πάντως, λέγεται ότι τα έχει πάρει στο κρανίο μ’ εκείνους που παίζουν τα παιγνίδια τους στις πλάτες του. Αυτούς που δήθεν ομιλούν για λογαριασμό του ή εμφανίζονται ως μέλη του κύκλου του και διαρρέουν διάφορα πράγματα…
Ένας εξ αυτών είναι ο Ευριπίδης Στυλιανίδης που από τη στιγμή που έμεινε εκτός κυβέρνησης θέλει να γίνει…αρχηγός της Νέας Δημοκρατίας.
Έμαθα ότι επιστρατεύθηκε ο Αγγέλου για τον μαζέψει, όπως και τους άλλους που αυτοαποκαλούνται … «λοχαγοί»!

@ Πάντως, την περίοδο αυτή αποδεικνύεται και πάλι πόσο τυχερός άνθρωπος είναι ο Κώστας Καραμανλής.
Κι αυτό επειδή δεν είναι λίγοι εκείνοι που είναι πρόθυμοι να ανοίξουν τον φάκελο με τις πολιτικές του ευθύνες στην πορεία της χώρας.
Πώς, όμως, ν’ ανοίξει επισήμως τέτοιος φάκελος όταν η δικομματική κυβέρνηση στηρίζεται σε πλειοψηφία 2-3-4 βουλευτών;
Έτσι, ο ασπρομάλλης Πάκης και κάποια άλλα καλόπαιδα δεν μπορούν να κάνουν πολλά πολλά.
Μόνο κάποιες ριπές σκόρπιες και μπόλικο θάψιμο…
Αλλά, η μπογιά τους δεν περνάει. Είναι γνωστό πλέον ότι πολιτικά είναι ελάχιστοι… 

@ Είναι τόσο ελάχιστοι πολιτικοί κάποιοι νεοκαραμανλικοί, που δεν αντιλαμβάνονται ότι με τη στάση τους ροκανίζουν το κλαδί που κάθονται οι ίδιοι.
Προτάσσουν το προσωπικό τους συμφέρον και δεν τους καίγεται καρφάκι για όσα συμβαίνουν δίπλα τους, ούτε για όσα οι ίδιοι προκάλεσαν…

@ Ο ασπρομάλλης κυριούλης δεν βάζει μυαλό από όσα δεινά δημιούργησε στην Αθήνα και στον τόπο με την πολιτική του ανυπαρξία;
Τι διάβολο θέλει και ξυπνά νυχτιάτικα υπουργούς, ακόμη και πρωθυργοποιήσιμους για να τους δηλώσει ότι αν τον χρειαστούν είναι πρόθυμος να τους δώσει τα φώτα του;
Δεν τον φτάνουν τα μπινελίκια που ακούει όλη την ημέρα, θέλει να τα ακούει και τη νύκτα;
Τι διάβολο, πότε θα κάνει πράξη εκείνο που είχε πει;
Ότι, δηλαδή, θα αποσυρθεί από την πολιτική όταν φύγει από πρωθυπουργός ο Καραμανλής;

@ Πάμε παρακάτω. Ανοίγουμε από σήμερα λακριντί και με παραοικονομικά σχόλια.
Μου λένε άνθρωποι που γνωρίζουν καλά τα χρηματιστηριακά ζητήματα, ότι σε διάστημα ενός έτους έχουν τοποθετηθεί περισσότερα από 800 εκατομμύρια ευρώ στην ελληνική αγορά, από αγοραστές ελληνικών μετοχών.
Κι αυτό το ποσό θα ανέλθει πολύ περισσότερο, ειδικά μετά την ένταξη του χρηματιστηρίου Αθηνών στη λίστα με τις αναδυόμενες αγορές, από την Morgan Stanley, αλλά και το γενικότερο «παιγνίδι» που φέρνει στην Αθήνα πολλά σημαντικά hedge funds.

@ Μου λένε ακόμη, ότι οι μετοχές των τραπεζών είναι εκείνες που κάνουν «παιγνίδι», με τη μετοχή της Εθνικής να έχει ανατιμηθεί κατά 70% από τις αρχές Ιουλίου.
Καλή πορεία, μου λένε, διαγράφουν οι μετοχές του ΟΠΑΠ, του ΟΤΕ και της ΔΕΗ, ενώ αξιοσημείωτες είναι οι επιδόσεις των ΕΛ.ΠΕ, της Follie Follie, της Motor Oil, του Μυτιληναίου, της ΜΕΤΚΑ, του ΟΛΠ, του Φουρλή και της Ιντραλότ.
Προσοχή, δεν έχω ιδέα από χρηματιστήριο, μην ακούσετε αυτά που γράφω ως συμβουλές.
Τα γράφω επειδή κάτι σηματοδοτούν. Μια εμπιστοσύνη των επενδυτών και μια τάση ανάκαμψης της οικονομίας, που δεν είναι ορατή σε κανέναν δείκτη της καθημερινότητας, αλλά αφορά το μακροοικονομικό περιβάλλον.
Το βέβαιο είναι ότι έξω πάμε καλά ή έστω πολύ καλύτερα απ’ ότι τα τελευταία χρόνια.
Το ζήτημα είναι το γίνεται μέσα…

@ Τελειώνουμε σιγά σιγά…
Αλλά έχω χάσει εσχάτως την λατρεμένη μου Ζωή κι η ζωή είναι ανούσια.
Από τότε που τελείωσε η επιτροπή της Βουλής για την παραπομπή του Παπακωνσταντίνου, χάθηκαν τα ίχνη της.
Ελπίζω για λίγο ξαποσταίνει και ξανά προς τη δόξα θα τραβήξει…

@ Για το τέλος κράτησα την πιο άσχημη είδηση της εβδομάδος.
Το άκουσμά της μου έσκισε την καρδιά κι ανέτρεψε ολόκληρη την ψυχολογία μου.
Τέρμα, λέει, τα κοψίδια, τα λουκάνικα, τα σπληνάντερα, τα κοκορέτσια, τα τζατζίκια...
Τέρμα, λέει, κι οι βουτιές στις τούρτες. Στα μπισκότα, στα τσιπς που συνόδευαν τις ποδοσφαιρικές και μπασκετικές απολαύσεις…
Τέρμα η βουλιμία του γύρου και των άλλων γευστικών ηδονών.
Χοληστερίνη, λέει…και δυστυχώς το έμαθε κι εκείνη….

@ Κανελόνια, λέει, με σπανάκι και κατίκι…
Μπλιαχ!
Κι αύριο μια σκέτη πατάτες στο φούρνο…με νερόβραστα κολοκύθια…
Δεν μας χέζεις μωρή άρρωστη…

@ Σας χαιρετώ…Τα δέοντα στη μαμά σας και στον τιραντάκια…
Το άλλο Σάββατο νεότερα….




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου