Σάββατο 31 Αυγούστου 2013

Στο Καλντερίμι (Νο 34)

Η εβδομαδιαία στήλη του grpost με τα πολιτικά και παραπολιτικά σχόλια


@ Καλό φθινόπωρο να έχουμε…Με τα κεφάλια σιγά σιγά μέσα.
Επανερχόμαστε με τη Σαββατιάτικη πια συνήθεια, το «Καλντερίμι», την εβδομαδιαία στήλη του grpost, με τα πολιτικά και παραπολιτικά σχόλια κάθε εβδομάδος.

@ Ένα φθινόπωρο που κάποιοι προβλέπουν ότι θα είναι ιδιαιτέρως θερμό και κάποιοι άλλοι φροντίζουν να γίνει.

@ Υψηλός, υψηλότερος δεν γίνεται, παράγοντας στα πέριξ του Σαμαρά, έχει αρχίσει να διατυπώνει φόβους για ενδεχόμενη αποσταθεροποίηση της χώρας βασισμένη σε σχέδιο «προσκείμενων» επιχειρηματιών που ελέγχουν βουλευτές.

@ Η πώληση του ΟΠΑΠ στον Μελισσανίδη, λέγεται ότι έχει κινητοποιήσει τα αντανακλαστικά κάποιων επιχειρηματιών.
Ήδη ο Κοντομηνάς μέσω του «Alpha» σηκώνει ψηλά την σημαία.
Και, δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι από τον Κοντομηνά ξεκίνησε η αποδόμηση του Καραμανλή με το «σκάνδαλο» του Βατοπεδίου, μέχρι που ήρθαν το «λεφτά υπάρχουν» για να δέσει το βύσσινο.

@ Ανησυχίες προκαλεί και το γεγονός ότι έχουν κοπεί παντελώς οι γέφυρες ανάμεσα στο Μέγαρο Μαξίμου και τον Βαρδή Βαρδινογιάννη, χωρίς να έχουν γίνει γνωστές οι αιτίες.

@ Κι ο Σωκράτης κινείται…Κι έχει πολλούς φίλους στα πέριξ και κυρίως εντός της Βουλής…

@ Το σύστημα δείχνει τα δόντια του…

@ Ξέρετε πόσο είναι το ετήσιο κόστος των κρατικών αυτοκινήτων;
320 εκατομμύρια ευρώ!
Πρόκληση του κερατά.
Αδυνατώ να κατανοήσω για ποιον λόγο πρέπει να διαθέτουν κρατικό αυτοκίνητο (ακόμη δεν έχει ενεργοποιηθεί ο νόμος περί απαγόρευσης κρατικών αυτοκινήτων άνω των 1.440 cc) οι διάφοροι δήμαρχοι, οι τ. πρωθυπουργοί, οι τ. πρόεδροι της Βουλής, οι πρόεδροι ανεξάρτητων αρχών, ο πρόεδρος του ΣτΕ, ο πρόεδρος κι ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, οι υπουργοί, οι αναπληρωτές τους κι οι υφυπουργοί, οι αρχηγοί των κομμάτων, ο αρχιεπίσκοπος κι οι μητροπολίτες, οι διοικητές τόσων ΔΕΚΟ, γραμματείς και φαρισαίοι;

@ «Τράπεζες οργής» χαρακτηρίζει τα άκρα ανά την Ευρώπη, ο Ολλανδός συγγραφέας Χέιρτ Μακ στο βιβλίο του με τίτλο «Τι γίνεται αν η Ευρώπη διαλυθεί».
Εκπληκτική διατύπωση.

 @ Μη σας ξενίσει αν ακούσετε ότι ακόμη κι ο Βύρων Πολύδωρας σκέφτεται να είναι υποψήφιος δήμαρχος για την Αθήνα.
Ανεξαρτήτως τι θα κάνει με το χρίσμα η Νέα Δημοκρατία.

@ Λέτε να κατέβει υποψήφιος με τους καμμένους στην Αθήνα ο θείος Γιώργος;
Ο Τράγκας ντε;
Ο πρόεδρος Πάνος λιώνει στην ιδέα, αλλά ουδείς ξέρει τι θέλει ο θείος Γιώργος για να διώξει την γερμανική μπότα από την Ακρόπολη…

@ Φρέσκια δημοσκόπηση για την Αθήνα.
Ο μόνος που κερδίζει καθαρά και άνετα τον Κασιδιάρη είναι ο Δένδιας.
Ο δε Καμίνης περιορίζεται σ’ ένα ταπεινό 4%!

@ Μου λένε ότι τα «αντάρτικα» της Θεοδώρας της μικρής (Τζάκρη το επίθετο) στοχεύουν στον δημαρχιακό θώκο της εκλογικής της περιφέρειας.

@ Υπήρξε δημοσίευμα ότι ο πρόεδρος Καμμένος σκέφτεται να κατεβάσει υποψήφια στην περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας την Ραχήλ Μακρή.
Μόλις το είδε η βουλευτής, έχασε το έδαφος κάτω απ’ τα πόδια της, αφού θεωρεί ότι κάποιοι με επιρροή στον πρόεδρο πάνε να την «φάνε».

@ Στους καμένους γίνεται της πουτάνας το σιδηρόν κιγκλίδωμα.
Η εσωτερική κρίση καλά κρατεί και υποβόσκει ακόμη περισσότερο από τη στιγμή που αποκαλύφθηκαν τα περί off shore και σκάφους του προέδρου Πάνου.
Οι αλληλοκατηγορίες και τα αλληλομαχαιρώματα βρίσκονται στη ημερησία διάταξη, όσο κι αν τα ΜΜΕ δεν θέλουν να βλέπουν.
Τελευταία απόδειξη οι μηνύσεις και αγωγές ανάμεσα σε Ραχήλ Μακρή και Γιώργο Νταβρή.

@ Η Ραχήλ Μακρή έκανε αγωγή στον συνάδελφό της επειδή, όπως λέει, την έθιξε ως γυναίκα κι ο Νταβρής της απάντησε με τον ίδιο τρόπο επειδή νιώθει προσβεβλημένος!
Ο πρόεδρος Πάνος, λένε, απλώς προΐσταται.
Ο δε κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος Νότης Μαριάς, διαψεύδει ότι θέλει να πάει στον ΣΥΡΙΖΑ.
Πάντως, κάποιοι από τα μέσα του κόμματος, ισχυρίζονται ότι οι διαψεύσεις του θεωρούνται για εκείνους επιβεβαίωση.

@ Το ανερμάτιστο κίνημα της πλατείας και τ’ αποτελέσματά του είναι παρόν….

@ Τον Μαριά πώς τον θέλουν στον ΣΥΡΙΖΑ;
Μόνο του ή με τους άλλους προφέσορες των αεροψεκασμών;
Κι ο Μαριάς μετά την περιήγησή του σε όλα τα άλλα κόμματα, θα τους κάνει την τιμή να περάσει τις μεγαλοπρεπείς θύρες (και) της Κουμουνδούρου;

@ Της πουτάνας γίνεται και με την αποκάλυψη του αναπληρωτή υπουργού Εσωτερικών Λεωνίδα Γρηγοράκου, ότι περισσότεροι από 100 χιλιάδες δημόσιοι υπάλληλοι έχουν προσληφθεί με πλαστά δικαιολογητικά και μαϊμού πτυχία.

@ Πληροφορίες αναφέρουν ότι μεγάλο ποσοστό εξ αυτών κατοικοεδρεύουν στην τοπική αυτοδιοίκηση.

@ Τα ερωτήματα είναι τέσσερα:
  1. Γιατί δεν απολύονται αμέσως, ούτως ώστε να γλιτώσει τόσο ο τόπος από διεφθαρμένους, πλαστογράφους και απατεώνες, πολύ περισσότερο αφού δεν θα απαιτούνται πλέον άλλες απολύσεις, ούτε διαθεσιμότητα με ονοματεπώνυμα, όπως απαιτεί η τρόικα;
  2. Μόνοι τους έφτιαξαν τα πλαστά έγγραφα και τίτλους σπουδών; Ποιο σύστημα τους παρότρυνε και εν συνεχεία τους προστάτεψε;
  3. Υπάρχουν δήμαρχοι –κάποιοι μάλιστα εκ των σύγχρονων επαναστατών- που ήξεραν;
  4. Γιατί δεν δίνουν τον φάκελο της υπόθεσης στον Ρακιντζή να τελειώνει γρήγορα το θέμα με αδιάβλητα στοιχεία και αποτελέσματα;

@ Πολύ γέλιο και ειρωνικά σχόλια έχουν προκαλέσει οι φωτογραφίες στις οποίες εμφανίζεται ο πρόεδρος Αλέξης Τσίπρας να αποβιβάζεται από το πλοίο για τις διακοπές του με τους αστυνομικούς της φρουράς του να του μεταφέρουν τις βαλίτσες.
Προφανώς, οι συγκεκριμένοι αστυνομικοί δεν είναι «μπάτσοι», ούτε «γουρούνια», ούτε «δολοφόνοι», αλλά παιδιά της επανάστασης.

@ Θυμήθηκα τι σάλος είχε ξεσηκωθεί όταν στην κυβέρνηση Καραμανλή είχε δημοσιευθεί μια αντίστοιχη φωτογραφία στην οποία εμφανιζόταν ο Θεόδωρος Ρουσσόπουλος με τους αστυνομικούς να του κρατούν μια ανοιχτή ομπρέλα.
Τώρα, σχεδόν όλα τα ΜΜΕ έκαναν μόκο.
Βλέπετε ο πρόεδρος Αλέξης είναι Αριστερός….

@ Οι πληροφορίες που λένε ότι το σύνθημα αλλάζει και αντί «μπάτσοι γουρούνια δολοφόνοι» θα ακούγεται το «μπάτσοι γουρούνια αχθοφόροι» δεν επιβεβαιώνονται από την Κουμουνδούρου.

@ Όπως δεν επιβεβαιώνονται από το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη οι πληροφορίες που αναφέρουν ότι ήδη είναι έτοιμο και θα τεθεί σε εφαρμογή το νέο σχέδιο άσκησης των αστυνομικών –προστατών πολιτικών προσώπων.
Λέγεται ότι το νέο σχέδιο προβλέπει βαρύτατη άσκηση, τύπου ειδικών δυνάμεων, για την αντιμετώπιση περιπτώσεων μεταφοράς βαριών χειραποσκευών των προστατευομένων.
Εν συνεχεία και μετά την ανάπαυλα, το σχέδιο προβλέπει ασκήσεις ξεσκονίσματος πέτων, γυαλίσματος παπουτσιών, τακτοποίησης σε βαλίτσες μαγιό και παρεό, ξεχώρισμα γυναικείων κι ανδρικών εσωρούχων και συλλογής καρπών από παρακείμενα οπωροφόρα δέντρα.
Εκτός από σύκα…

@ Έχω κι άλλο.
Ο πρόεδρος Αλέξης, λέει, φιλοξενήθηκε στο πολυτελές σπίτι φίλου του επιχειρηματία.
Ο οποίος, προφανώς δεν πίνει το αίμα του λαού….
Αν το είχε κάνει οποιοσδήποτε άλλος, θα είχε γίνει πράξη η πολυπόθητη επανάσταση…
Ή θα πήγαινε σπίτι του, όπως ο Σταυρίδης.

@ Και μια που είπα το όνομα Σταυρίδης, να σας πω ότι γίνεται της πουτάνας στο παρασκήνιο για τον αντικαταστάτη του στο ΤΑΙΠΕΔ.
Εδώ στην Ακράτα απ’ όπου γράφεται το σημερινό «Καλντερίμι», μέχρι προχθές ακουγόταν το όνομα του Τάσου Γιαννίτση.
Δεν το έβλεπα και δεν το βλέπω. Μου λένε ότι το θέμα «κάηκε».
Τρία ονόματα που έχουν έφτασαν στα μάτια και αυτιά μου από έγκυρο sms, είναι αυτά του Νίκου Νανόπουλου (πρώην επικεφαλής της Eurobank) και του Γιάννου Γραμματίδη (τ. πρόεδρος του Ελληνοαμερικανικού επιμελητηρίου),αλλά και του Βύρωνα Μπαλλή (τ. διευθύνων σύμβουλος της Interbank, τ. γενικός διευθυντής της Interamerican και τ. αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος της Eurobank)
Δύσκολο και για τους τρεις.
Αλλά η μάχη μαίνεται…

@ Αφού τελικά δεν τακτοποίησαν τον Παπουτσή, γιατί δεν τον σκέφτονται;
Κι αν δεν θέλουν τελικά τον Παπουτσή γιατί δεν προτείνουν τη θέση στον Κίμωνα Κουλούρη; Ή  στον Αριστοτέλη Παυλίδη; Τον Πεταλωτή έστω;

@ Ακούγεται ότι οι Κινέζοι του Πειραιά ενοχλήθηκαν με την παραίτηση- απομάκρυνση του Σταυρίδη, αλλά έκαναν τελικά τον Κινέζο.

@ Ακούγεται και κάτι ακόμη.
Το οποίο κάνει τον διοικητή του ΙΚΑ, τον γνωστό Ροβέρτο Σπυρόπουλο, ν’ ανησυχεί…

@ Αναβρασμός, μου λένε, επικρατεί στο πάλαι ποτέ κραταιό συγκρότημα του Φαλήρου.
Η σαφής στροφή του Σκάι προς τον λαϊκισμό και το ξεπερασμένο lifestyle, έχει ήδη δημιουργήσει έντονες αντιδράσεις μεταξύ κορυφαίων παραγόντων του σταθμού.
Η έλευση του Μαλέλη δημιουργεί προβληματισμούς στον διευθυντή της «Καθημερινής», ο οποίος είδε την κορυφαία συνεργάτιδά του στους «Φακέλους», τη Σοφία Παπαϊωάννου, να αναχωρεί για άλλες πολιτείες.
Όσοι γνωρίζουν ισχυρίζονται ότι δεν θ’ αργήσουν να κάνουν την εμφάνισή τους στα τηλεοπτικά δελτία της τηλεόρασης, όσα ο Μαλέλης γνωρίζει άριστα.
Δηλαδή, ρεπορτάζ για τις παραλίες και την Αράχωβα, για το κοινό του Ρέμου και των διαφόρων …ποπώσκυλάδων….

@ Ταυτοχρόνως, ειδικά στο ραδιόφωνο η αποψίλωση σε επίπεδο στελεχών έχει ξεπεράσει κάθε όριο που επιτρέπει την αξιοπρεπή παρουσίαση εκπομπών.
Δεν είναι λίγοι εκείνοι που επισημαίνουν ότι ο πατριάρχης της οικογένειας Αλαφούζου, ο γηραιός Αριστείδης Αλαφούζος, επιχειρεί με κάθε τρόπο να σώσει ότι σώζεται.
Βρίσκει, όμως, απέναντί του τον γιό του Γιάννη που προωθεί τις γνωστές αλλαγές προς τα άκρα, ενώ ο άλλος του γιός, ο Θέμις, βλέπει με απόγνωση τα κυκλοφοριακά όρια της Καθημερινής να ξεπερνούν κατά πολύ το «κόκκινο».

 @ Οι ίδιοι γνωρίζοντες ισχυρίζονται ότι υπάρχουν σκέψεις από πλευράς ιδιοκτησίας της «Καθημερινής», για αναστολή κυκλοφορίας του ημερήσιου φύλλου.


@ Μέγας πόλεμος έχει ξεσπάσει στο παρασκήνιο πολιτικιαθλητικοεπιχειρηματικού ενδιαφέροντος.
Άνθρωποι του «κόκκινου» προέδρου βάλλουν εναντίον του «κίτρινου» μεγαλοπαράγοντα.
Επιστρατεύθηκαν και κάποιοι Πόντιοι ανύπαρκτης διεύθυνσης…
Μου λένε ότι στο περιβάλλον του «κίτρινου» παράγοντα μεταπήδησε και επιφανής κυρία πολιτικός…
Θα δουν και θ’ ακούσουν πολλά τα μάτια και τ’ αυτιά μας.

@ Τώρα που είπα αυτιά, μου λένε ότι ο Μαλέλης ανέθεσε το δελτίο ειδήσεων των 12, στον Αυτιά.
Ε ρε γλέντια!
Πρώτη είδηση το επίδομα πλυσίματος χεριών.
Δεύτερη είδηση ο Ψωμιάδης κι αμέσως μετά η πολιτική ανάλυση του «είμαι το ΠαΣοΚ μέσα στον ΣΥΡΙΖΑ»….

@ Και η Χριστίνα Λαμπίρη οδεύει προς τον Σκάι…
Οι δε συσχετισμοί που έχουν δημιουργηθεί στο Φάληρο σε επίπεδο προσώπων είναι:
Με τον Μαλέλη έχουν ταχθεί ο Άρης Πορτοσάλτε, η Σία Κοσιώνη κι ο Κώστας Κιμπουρόπουλος, ενώ με τον Χρήστο Παναγόπουλο οι Λυριτζής, Οικονόμου, Ευαγγελάτος και Εύα Αντωνοπούλου.


@ Και μια που η ροή του λόγου μας έφερε στα media, να σας πω ότι το διακριτικό φλερτ των μέσων που ηγείται ο Νίκος Χατζηνικολάου με τον ΣΥΡΙΖΑ, στο όνομα της πολυσυλλεκτικότητας και της ενημέρωσης, έχει αρχίσει να γίνεται απροκάλυπτος έρωτας.
Λένε ότι οι καλές σχέσεις του προέδρου Αλέξη με την οικογένεια Βαρδινογιάννη και τα νέα καθήκοντα του Χατζηνικολάου στο STAR, συντελούν στην κορύφωση αυτού του έρωτα.

@ Το προσπαθεί κι ο Αλαφούζος, αλλά έχει μέτρια κι υστερική «μπροστάρισσα»…

@ Άλλο έγκριτος κι άλλο φασαριόζα κυριούλα των Πετραλώνων…

@ Θυμηθείτε την ημέρα και τη στιγμή που σας το γράφω.
Δεν θ’ αργήσει ο καιρός που από τον Παναθηναϊκό και το συγκρότημα του Φαλήρου θα υπάρξουν δυο ηχηρές αποχωρήσεις.

@ Το σύστημα της δραχμής αναδιοργανώνεται ….

@ Μαθαίνω ότι η Έλλη Στάη συζητά με τον 902.
Άραγε με τους εκπροσώπους της off shore ή τον ίδιο τον…Ομέρ;

@ Πάντως, όλο και περισσότερο πλέον ακούγονται κάποιες φήμες που αναφέρουν ότι πίσω από την αγοραπωλησία του «902» είναι η Χρυσή Αυγή…
Οι φήμες λένε ότι Μιχαλολιάκος και Βρυώνης τα έχουν βρει σε όλα κι ότι επίκεινται ανακατατάξεις ανάμεσα σε «Extra» και τον τ. «902».

@ Όχι! Δεν ξέρω αν στην πορεία του ΚΚΕ στην αμερικανική πρεσβεία ακούστηκαν συνθήματα κατά του παγκόσμιου καπιταλισμού που επιτρέπει την πώληση επιχειρήσεων σε offshore εταιρείες των Παρθένων Νήσων και πίνουν το αίμα του λαού…

@ Για τις νέες απολύσεις στον «902», το ΠΑΜΕ δεν έβγαλε άχνα.
Που να τρέχουν τώρα στις Παρθένες Νήσους;

@ Μόλις πήγε στον ΑΝΤ1 ο Λιάγκας και πήρε προκαταβολή, έκανε την πρώτη του επένδυση. Αγόρασε σκάφος!

@ Ο «είμαι το ΠαΣοΚ μέσα στον ΣΥΡΙΖΑ», αξιότιμος καθηγητής Αλέξης Μητρόπουλος, ο συνήγορος των απανταχού κρατικοδίαιτων συνδικαλιστών του ΠαΣοΚ, ξέρει άραγε τι έχει απογίνει με την έρευνα που διενεργεί το ΣΔΟΕ για κάποιες αμοιβές του από συνδικαλιστικές οργανώσεις και μη δηλωθέντα εισοδήματα στην εφορία;

@ Ακούστε ένα κόλπο που έχουν σοφιστεί κάποιοι (αρκετοί) επιχειρηματίες για να γλιτώνουν την καταβολή ΦΠΑ και να παρουσιάζουν μικρά εισοδήματα.
Εγκαθιστούν στις επιχειρήσεις τους (κυρίως εστίασης και διασκέδασης) δυο ταμειακές μηχανές.
Στην πρώτη κτυπούν τα πάντα και δίνουν στους πελάτες τις αποδείξεις.
Στη δεύτερη κτυπούν κάτι λίγα.
Μόνο που η πρώτη ταμειακή δεν είναι θεωρημένη από την εφορία…

@ Το ΣΔΟΕ ζήτησε από γνωστό μαγαζί της Μυκόνου που φιλοξενεί μπόλικους αηδούς (η ορθογραφία είναι σωστή) να ελέγξει το ταμείο του μιας εβδομάδας.
Η είσπραξη ήταν 25 χιλιάδες την ημέρα.
Όταν στέλεχος του ΣΔΟΕ εγκαταστάθηκε δίπλα στο ταμείο για δυο ημέρες, η είσπραξη ήταν 350 χιλιάδες ευρώ ημερησίως.
Είπατε τίποτα;

@ Ουράνιο (πραγματικός θησαυρός), Νεοδύμιο, Γαδολίνιο, Τέρβιο και Λανθάνιο είναι κάποιες εκ των σπανίων γαιών που αναπαύονται ανεκμετάλλευτα στα έγκατα της ελληνικής γης.
Αυτό καταδεικνύουν σοβαρότατες έρευνες πανεπιστημίων και εταιρειών και επιβεβαιώνονται από το Ινστιτούτο Γεωλογικών και Μεταλλευτικών Ερευνών.
Κι εμείς κοιμόμαστε τον μακάριο ύπνο του μαλάκα.
Πλέον αυτών, οι ίδιες έρευνες αναφέρουν ότι τα κοιτάσματα χρυσού στη Βόρειο Ελλάδα που ήδη έχουν μετρηθεί, μπορούν άμεσα να επιφέρουν έσοδα 15-16 δισεκατομμυρίων δολαρίων.
Στην ίδια περιοχή, τα μετρημένα κοιτάσματα χαλκού μπορούν να επιφέρουν αμέσως γύρω στα 8-9 δισεκατομμύρια δολάρια, ενώ τα κοιτάσματα ασημιού κοντά στα 2 δισεκατομμύρια!

@ Στο Παρανέσστι της Δράμας βρίσκεται το μεγάλο κοίτασμα του Ουρανίου, που μπορεί να αποφέρει 100 εκ. δολάρια.
Αυτό προς το παρόν δεν είναι απολήψιμα.
Οι άλλες σπάνιες γαίες, βρίσκονται σε περιοχές από την Καβάλα μέχρι την Αλεξανδρούπολη και κάποιες είναι μέσα στη θάλασσα, όπου εκβάλλουν ο Νέστος, ο Έβρος κι ο Στρυμώνας.
Κι όταν λέμε μέσα στη θάλασσα, μη φαντάζεστε κάτι ιδιαιτέρως δύσκολο αναφορικά με την εξόρυξη τους.
Οι σπάνιες γαίες, έχουν μεγάλο ειδικό βάρος και συνεπώς δεν χάνονται μέσα στη θάλασσα, αλλά βυθίζονται κοντά στις εκβολές των ποταμών και συγκεντρώνονται εκεί.
Είπαμε. Ο ύπνος του μαλάκα.


@ Εξελίξεις θα έχουμε και μάλιστα συντόμως στον χώρο των τηλεπικοινωνιών.
Απέναντι στον άξονα OTECosmoteOTE TV αναμένεται να υπάρξει ισχυρός (υπό προϋποθέσεις) πόλος.
Ήδη η WIND έχει αγοράσει το 20% της Forthnet και εξακολουθεί να αγοράζει συνεχή ποσοστά της από την χρηματιστηριακή αγορά.
Στόχος ο άξονας WIND – Νova.

@ Στην Vodafone τρέχουν και δεν φτάνουν, αλλά με τέτοια μυαλά που κουβαλάνε στις ηγετικές της καρέκλες και στο επίπεδο υπηρεσιών που προσφέρουν, δύσκολα θα προλάβουν.
Αυτοί που κάποτε –όχι πολύ παλιά- κυριαρχούσαν, γαμ..σαν κι έδερναν…
Αλλά η αλαζονεία πληρώνεται.
Αλαζονεία που πέρασε ακόμη και σε επίπεδο μικρομεσαίων στελεχών.

@ Θα δεχθούν στην ΔΗΜΑΡ τον εμπνευστή της μεγαλύτερης πολιτικής ανοησίας (περί δημοψηφίσματος για τη θέση της Ελλάδας στην Ευρωζώνη) Χάρη Καστανίδη;
Μου λένε ότι το «σύμφωνο συμβίωσης» του με το κόμμα που επαγγέλλεται φραστικά την Αριστερή μεταρρύθμιση, το ήξερε μόνο ο Κουβέλης.
Ακόμη κι ο Σπύρος Λυκούδης, ο γραμματέας της ΔΗΜΑΡ, το έμαθε από το ραδιόφωνο!
Με όσους μίλησα από την ΔΗΜΑΡ εκφράζονται με αγανάκτηση για την έλευση του Καστανίδη, και χαρακτηρίζουν την μεταγραφή ως μια κίνηση που εξυπηρετεί μόνο τη δική του πολιτική επιβίωση.
Η κυβερνητική του θητεία και η χρόνια σύμπραξή του με το «βαθύ» ΠαΣοΚ, τους έχει αφήσει ανεξίτηλα σημάδια…

@ Το ίδιο συμβαίνει και με την Άννα Διαμαντοπούλου.
Για την οποία υπάρχουν διαρροές ότι συζητά να είναι επικεφαλής του ευρωψηφοδελτίου της ΔΗΜΑΡ, επικαλούμενη την προηγούμενη θητεία της στην Κομισιόν.
Το μόνο που θέλει, λένε, είναι η διασφάλιση της πολιτικής της καριέρας…
Χώρια που της καταλογίζουν ότι την ίδια ώρα φλερτάρει με τη Νέα Δημοκρατία στα πλαίσια μιας μεγάλης πολιτικής –ευρωπαϊκής σύμπραξης.

@ Πάντως, όσοι γνωρίζουν τα εσωτερικά στα πέριξ της Αγίου Κωνσταντίνου ισχυρίζονται ότι η ΔΗΜΑΡ μετά την αποχώρησή της από το κυβερνητικό σχήμα έχει χάσει παντελώς τον ρόλο της στο πολιτικό σκηνικό.
Κι ότι διολισθαίνει όλο και πιο Αριστερά, γεγονός που κάνει «μπαρούτι» πολλά στελέχη που αρνούνται να επιστρέψουν σε θέσεις και πρακτικές Αριστερού αρνητισμού.

@ Η απόφαση να μην εμφανίζονται στελέχη της ΔΗΜΑΡ στην Δημόσια Τηλεόραση που ελήφθη από την Εκτελεστική Επιτροπή, δεν ήταν αναίμακτη, αφού διαφώνησαν τρία μέλη του οργάνου (Λιβαδάς, Γεωργάτος, Αντωνίου).
Καταλογίζουν στον Κουβέλη ότι ταυτίζεται με την δημαγωγία και την πολιτική ανευθυνότητα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.
Πάντως, κάποιοι από τη ΔΗΜΑΡ θα πάνε στην εκδήλωση της 3ης Σεπτέμβρη του ΠαΣοΚ.
Σίγουρα ο Μπίστης και κάποιοι άλλοι…

@ Μου λένε ότι ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης τονίζει στον περίγυρό του ότι ο βουλευτής Χανίων Γ. Σταθάκης είναι το πιο αξιόπιστο στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ.
Οι συνομιλητές του επίτιμου ισχυρίζονται ότι είχαν, μάλιστα, δημιουργηθεί οι προϋποθέσεις για συνάντησή τους το προηγούμενο Σαββατοκύριακο στα Χανιά.
Κι όταν αυτή διέρρευσε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ απέφυγε την «κακοτοπιά» για να έχει το κεφάλι του ήσυχο.
Δήλωσε κιόλας ότι «Ο κ. Μητσοτάκης ήταν κοντινός φίλος του πατέρα μου. Δεν νομίζω ότι θα συναντηθώ μαζί του στα Χανιά, δεν βολεύει η πολιτική συγκυρία».
@ Αφού δεν βολεύει η πολιτική συγκυρία για συνάντηση στα Χανιά, εγώ λέω ότι μπορεί να γίνει σε άλλο τόπο. Ας πούμε στα νότια προάστια….
@ Ακούγεται ότι ο Στουρνάρας στοχεύεται και πάλι από αυτοαποκαλούμενους καραμανλικούς βουλευτές.
@ Ερώτημα υπαρξιακό.
Στις 3 Σεπτεμβρίου ή 3 Σεπτέμβρη (κατά την μαλλιαρή) τι να ακούσω;
«Θα σε ξανάβρω στους μπαξέδες» ή «Je veux» από την Isabela Geffroy, γνωστή ως Zaz, στον Λυκαβηττό;

@ Μου λένε ότι ο πρόεδρος Αλέξης ετοιμάζεται ν’ αδειάσει τον Στρατούλη που περιφέρεται πολιτευόμενος με την υπόσχεση πως όταν έρθει ο ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία θα επαναπροσληφθούν όσοι απολύθηκαν ή απολυθούν από το δημόσιο και τις επιχειρήσεις του.
Ο πρόεδρος Αλέξης, λένε, δεν θα πει κουβέντα στη ΔΕΘ, παρ’ όλα τα ραβασάκια που του στέλνει καθημερινά ο Στρατούλης.

@ Μόλις έμαθα ότι χώρισε η Μόνικα Μπελούτσι…
Πώς το έλεγε το ανέκδοτο; Γυναίκα φεύγεις….

@ Εδώ στην Ακράτα απ’ όπου γράφεται το σημερινό «Καλντερίμι», είδαμε σε γραφικό ταβερνάκι μια φάτσα που κάτι μας θύμιζε.
Ποιος είναι, μωρέ ποιος είναι; Κάπου τον ξέρω…
Την συγκεκριμένη φάτσα συνόδευαν τρεις γυναικάρες και μια κυρία.
Ήταν σαφές ότι ήταν η σύζυγος του και οι τρεις κόρες του.
Μιλούσαν πότε αγγλικά και πότε λίγα γαλλικά.
Ποιος είναι, μωρέ ποιος είναι; Κάπου τον ξέρω…
Η υπερβολική απλότητα δεν προϊδέαζε για κάποιον σταρ…ούτε για επιχειρηματία.

@ Ώσπου τη λύση έδωσε ο σερβιτόρος που κρατούσε τον δίσκο με τα γεμιστά, τα παπουτσάκια και τις αγκινάρες αλά πολίτα.
- Μίστερ Χάρις τι θα πιείτε;
Αυτός ήταν λοιπόν.
Ένας από τους πλέον σημαντικούς πολιτικούς του Καναδά, ο πρώην πρωθυπουργός του Οντάριο, ο Μάικ Χάρις.

@ Τονίζω και πάλι την υπερβολική απλότητα.
Την έλλειψη κάθε ίχνους έπαρσης, ύφους ή αλαζονείας.
Τόσο του ίδιου όσο και της οικογένειάς του.
Την ίδια ώρα που κάποιος από τους τοπικούς βλαχοπαράγοντες χάλαγε τον κόσμο επειδή ο καφές του δεν είχε …τρία παγάκια κι επειδή δίπλα στην ξαπλώστρα του κάθισε μια οικογένεια που είχε δυο παιδάκια…
Τα οποία προφανώς τον ενοχλούσαν με τα τιτιβίσματά τους…
Λεπτομέρεια:
Ο Καναδός πρώην πρωθυπουργός του Οντάριο, βλέποντας τα παιδάκια να παίζουν κυνηγητό κοντά στο τραπέζι του, τα χάιδεψε στοργικά και ζήτησε άδεια από τους γονείς τους να τους προσφέρει παγωτό…
Σε πιάνει ή όχι θλίψη;

@  Λοιπόν, για να μην αφήσω την θλίψη να με καταλάβει, πολύ περισσότερο αφού  μία και σήμερα έμειναν για το τέλος των διακοπών, τρέχω για την προτελευταία βουτιά….
Η θάλασσα είναι υπέροχη κι ας έχει γεμίσει η Ακράτα με σύννεφα.
Χαρά και εργασία που λέει ο λαός μας!
Πολλά περισσότερα (ελπίζω να ενεργοποιηθούν και πάλι τα sms και ν’ αρχίσουν τα γνωστά τηλέφωνα των πληροφοριοδοτών) το επόμενο Σάββατο…
Τα σέβη μου!





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου