Κυριακή 7 Ιουλίου 2013

Οι πύρινοι λόγοι του πρόεδρου Πάνου για τις offshore

Η ποινική Δικαιοσύνη, με τη σφραγίδα του Αρείου Πάγου, άπλωσε τα χέρια της κι αγκαλιάζει πλέον τον Πάνο Καμμένο, με αφορμή κι αιτία τον «Ηλιάτορα», το πολυτελές σκάφος που μέχρι το 2010 ανήκε σε offshore εταιρείες, με διευθυντή τον πατέρα του ή τον ίδιο, στο οποίο ήταν και δηλωμένος ως καπετάνιος.
Ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, βρίσκεται αντιμέτωπος με τις δικαστικές έρευνες που αναζητούν αν έχουν τελεστεί ή όχι εγκλήματα φοροδιαφυγής.
Τα μέχρι στιγμής στοιχεία που
 έφεραν στην επιφάνεια, κατ’ αρχάς ο νυν υπουργός Υγείας τον προηγούμενο Απρίλιο κι εν συνεχεία η έρευνα της εφημερίδας «Τα Νέα», καταδεικνύουν ότι το σκάφος ανήκε ουσιαστικά στον Πάνο Καμμένο, δεδομένου ότι εκείνο υποδεικνύει ως τέτοιον (owner) ο εκτιμητής, από το 2007.

Όταν αποκαλύφθηκε το θέμα από τον Άδωνι Γεωργιάδη, ο Πάνος Καμμένος με γραπτή του δήλωση υποστήριξε ότι το σκάφος ανήκε στον πατέρα του από το 1993 κι είναι δηλωμένο και φορολογημένο στις ελληνικές Αρχές.
Όμως, τα στοιχεία αποκαλύπτουν ότι δεν είπε την αλήθεια, αφού το πολυτελές σκάφος (αξίας κατά τον εκτιμητή του 600 χιλιάδων ευρώ) δηλώθηκε για πρώτη φορά στις ελληνικές αρχές το 2010.
Δηλαδή, από το 1993 μέχρι το 2010 έπλεε στις ελληνικές θάλασσες χωρίς το ελληνικό Κράτος να εισπράττει ούτε ένα ευρώ.
Ακόμη κι όταν ο Πάνος Καμμένος ήταν στην κυβέρνηση Καραμανλή και δη στο υπουργείο Ναυτιλίας.

Ένα σημαντικό ζήτημα που αναμένεται να ερευνήσουν οι δικαστικές αρχές αφορά το περίφημο δάνειο που έλαβε η offshore εταιρεία από την ΒΝΡ, το οποίο αποπληρώθηκε σε περίοδο που η εταιρεία δεν είχε οικονομική δραστηριότητα.
Με τίνος εγγύηση δόθηκε το δάνειο;
Και ποιος το αποπλήρωσε, αφού η offshore δεν είχε δραστηριότητα;

Από το περιβάλλον του προέδρου Καμμένου διαρρέεται ότι το θέμα ανέκυψε από την εφημερίδα «Τα Νέα», επειδή αρνήθηκε να υποστηρίξει την υποψηφιότητα του Α. Ψυχάρη στον δήμο της Αθήνας.
Ο ίδιος με δήλωσή του αναφέρει ότι χαιρετίζει και ζητά ακόμα μια φορά κάθε έρευνα των δικαστικών Αρχών, των φορολογικών Αρχών και του Κοινοβουλίου για πλήρη διαφάνεια που αφορά τα περιουσιακά του στοιχεία και της οικογένειάς του για να καταρρεύσουν τα χαλκεία.
Δεν απαντώνται, όμως, όσα είδαν το φως της δημοσιότητος, ούτε όσα είχε πει κι αποδεικνύονται μη αληθή. Ότι, δηλαδή, το σκάφος ήταν δηλωμένο και φορολογημένο στις ελληνικές αρχές.

Κι ενώ συνέβαιναν όλα αυτά με το περίφημο πολυτελές σκάφος, ο Πάνος Καμμένος εκφωνούσε πύρινους λόγους για χρήματα του ελληνικού δημοσίου που χάνονται από τις Offshore
Κι ενώ συνέβαιναν όλα αυτά ακόμη κι όταν ο ίδιος ήταν υπουργός Ναυτιλίας, έτρεχε σε οικονομικούς εισαγγελείς και κατήγγειλε έγγραφα για παράνομους δανεισμούς και διαδρομές χρήματος σε …φορολογικούς παραδείσους.

Κι επειδή τα δημοσιογραφικά αρχεία είναι αδιάψευστα, ιδού τι έλεγε ο Πάνος Καμμένος, την ώρα που ο ίδιος και η οικογένειά του διέθετε σκάφος σε offshore εταιρεία:

Συνέδριο Economist, 3 Ιουλίου 2012
«Σε αυτό το σημείο θα σας πω ότι στην Ελλάδα υπάρχουν 8.000 σκάφη σε offshore εταιρείες και αυτό γιατί;
Γιατί, για να μπορέσει ένα σκάφος πάνω από 18 μέτρα να έχει, μέχρι πρότινος, την ελληνική σημαία θα έπρεπε να έχει μια σύνθεση πληρώματος την οποία δεν μπορεί να πληρώσει κανείς.
Λύση είναι η δημιουργία και εκείνων των δυνατοτήτων ώστε να αποκτήσουν την ελληνική σημαία με παράλληλο νηολόγιο που θα δημιουργηθεί σε εταιρείες που θα γίνουν φορολογικοί παράδεισοι σε όλα τα νησιά του Αιγαίου και ιδιαίτερα σε μικρά νησιά που έχουν αυτή την παράδοση.
Γιατί όχι οι Οινούσσες, η Άνδρος, η Ύδρα ή τα Ψαρά να μην έχουν ελληνική σημαία με παράλληλο νηολόγιο;
Φέρνοντας  όλα αυτά τα σκάφη αναψυχής στην Ελλάδα, φέρνοντας ακόμη και εκείνα τα σκάφη τα οποία παραμένουν στην Τουρκία ή στην Ιταλία να επισκεφθούν τα Ιόνια.
Προτάσεις τις οποίες μπορούμε να τις υλοποιήσουμε άμεσα.
Θα σας πω μόνο ότι από το πρώτο εξάμηνο του 2012 σε ακινησία βγήκαν 3.419 σκάφη αναψυχής και το σύνολο των σκαφών αναψυχής την τελευταία χρονιά είναι 5.740».

Βουλή: Προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης Σαμαρά, 7 Ιουλίου 2012
 «Στον ΟΠΑΠ ο φίλος σας ο κ. Κόκκαλης με την Intracom μετέφερε τα δικαιώματα της Intrasoft για το λογισμικό σε μια offshore εταιρεία στην Κύπρο.
Δηλαδή το ελληνικό Δημόσιο, ο ΟΠΑΠ, πληρώνει στην offshore της Κύπρου τα δικαιώματα για το λογισμικό.
Αυτό τι σημαίνει;
Ότι δεν μπαίνει στο ελληνικό Δημόσιο ούτε ένα ευρώ.
 Σε ποιον θα δώσετε τον ΟΠΑΠ; Τα 'χετε συζητήσει μεταξύ σας; Φοβάμαι πως ναι. [...] Το αποτέλεσμα είναι απλό: οι άνεργοι, οι φτωχοί  και οι πεινασμένοι θα συνεχίσουν να υποφέρουν και να χάνονται για να θριαμβεύσει ο νεοφιλελευθερισμός».  

Ομιλία στην Κ.Ο. των Ανεξάρτητων Ελλήνων, 25 Ιουλίου 2012
«Τέταρτη αποκρατικοποίηση είναι η δήθεν αποκρατικοποίηση του ΟΠΑΠ, προκειμένου να εξυπηρετήσουν συγκεκριμένα συμφέροντα, που τα γνωρίζουν εδώ και πάρα πολύ καιρό στενοί φίλοι και συνεργάτες του σημερινού Πρωθυπουργού.
Είναι ενδεικτικό δε ότι προχωράνε σε δήθεν αποκρατικοποίηση του ΟΠΑΠ, και την ίδια στιγμή που αποκρατικοποιείται ο ΟΠΑΠ δέχονται ο προμηθευτής του ΟΠΑΠ, και συγκεκριμένα η εταιρεία Intralot, να μεταφέρει την έδρα της από την Ελλάδα σε μια offshore εταιρεία στην Κύπρο και να χάνονται μεγάλα ποσά από φόρους.
Λειτουργεί δηλαδή και αυτή η αποκρατικοποίηση προς συγκεκριμένα συμφέροντα, με αποτέλεσμα να μην εισπράττεται ούτε ένα ευρώ φόρος προς όφελος του ελληνικού Δημοσίου».

Δήλωση για τη δίκη σχετικά με τα CDS και τον Αντρίκο Παπανδρέου, την οποία έχασε, 24 Ιανουαρίου 2013
«Συνεχίζεται και σήμερα το σενάριο, όπου με άσκηση αγωγών προσπαθούν να φιμώσουν την πολιτική αλλά και τη Δικαιοσύνη.
Στο δικαστήριο ο αδελφός του πρώην πρωθυπουργού απεδέχθη ουσιαστικά αυτά για τα οποία τον κατηγορούσα και αυτά για τα οποία ο εισαγγελέας κ. Πεπόνης, πριν από τρεις ημέρες, σε έγγραφο ερώτημα το οποίο του κατέθεσα, μου απάντησε ότι συνεχίζεται η ποινική διερεύνηση της υπόθεσης των CDS. 
Παραδέχθηκε δηλαδή ότι είχε offshore  εταιρεία στην Ελβετία, την οποία ουδέποτε δήλωσε.
Παραδέχθηκε ότι εργαζόταν για την εταιρεία Unigestion, η οποία ποντάρισε στην πτώχευση της χώρας μας και έπαιξε ελληνικά CDS.
Παραδέχθηκε όλα τα στοιχεία τα οποία προσκομίσαμε, πλην του ότι το έκανε αυτό προκειμένου να ευνοήσει συγκεκριμένα οικονομικά συμφέροντα, τα οποία κέρδισαν από την τεράστια πτώση που αισθάνθηκαν στο πετσί τους οι Έλληνες και η πατρίδα μας. [...]
Δεν πρόκειται να μείνει κανείς ατιμώρητος και δεν πρόκειται να παραδώσουμε τα παιδιά μας στη νέα τάξη πραγμάτων και να τα αφήσουμε να μετατραπούν σε υπαλλήλους της γερμανικής και της τραπεζικής κλεπτοκρατίας».

Ανακοίνωση μετά την επίσκεψή του στον οικονομικό εισαγγελέα κ. Πεπόνη, 28 Ιανουαρίου 2013
«Παρέδωσα νέα στοιχεία σε σχέση με παράνομους δανεισμούς εταιρειών, διαδρομή χρήματος σε εξωχώριες εταιρείες, σε συνδυασμό με την υπό διερεύνηση υπόθεση των CDS του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου. [...] Είμαι βέβαιος ότι η ελληνική Δικαιοσύνη θα προχωρήσει στη διερεύνηση αυτού του τεράστιου σκανδάλου το οποίο είναι σε άμεσο συνδυασμό με τη δόλια οδήγηση της χώρας στον μηχανισμό στήριξης και στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο».

Αλήθεια, μπορεί κάποιος που έχει χρηματίσει στο υπουργείο Ναυτιλίας, που φαίνεται να έχει σχέση με offshore εταιρείες, που αλωνίζει το Αιγαίο με σκάφος που δεν ήταν δηλωμένο και φορολογημένο για 17 χρόνια, να καταγγέλλει με αξιοπιστία τους φορολογικούς παραδείσους;
Μπορεί κάποιος που δεν έχει πληρώσει φόρους και τεκμήρια για 17 ολόκληρα χρόνια, να εμφανίζεται προστάτης των αδυνάμων;
Θα ήταν ευχής έργο, για να μη τρωθεί η αξιοπιστία ακόμη ενός πολιτικού, όλα αυτά που καταδείχτηκαν από τις καταγγελίες Γεωργιάδη και από την έρευνα της δημοσιογραφικής γραφίδας να αποδειχθούν λανθασμένα.
Μέχρι να γίνει αυτό, ο πρόεδρος Πάνος Καμμένος παραμένει έκθετος στην κοινή γνώμη…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου