Πέμπτη 6 Ιουνίου 2013

Η ηλίθια γραφειοκρατική - φορομπηχτική κουλτούρα κι οι φόροι ακινήτων

Τα διαρρεόμενα σχέδια αναφορικά με τον ενιαίο φόρο ακινήτων, ασφαλώς και αποτελούν επιτομή της ηλίθιας γραφειοκρατίας που επιβάλλουν οι μέτριοι.
Οι γραφειοκράτες του υπουργείου Οικονομικών έχουν στόχο την είσπραξη 3,2 δισεκατομμυρίων ευρώ, από σχεδόν 4 εκατομμύρια ιδιοκτήτες ακινήτων (κατοικίες, καταστήματα, αγροί ξερικοί, αγροί εντός κι εκτός σχεδίου κλπ), αφού πρώτα με τη γνωστή φαυλότητα, φρόντισαν να
εξαιρέσουν από την καταβολή όσους αποκομίζουν κέρδη από τις αγροτικές εργασίες, δηλαδή τους αγρότες.

Η ιστορία γνωστή.
Φόροι, φόροι, φόροι!
Σε λίγο οι Έλληνες θα πληρώνουν και φόρους ούρησης!
Αντί να κάτσουν κάτω οι οικονομικοί εγκέφαλοι (;) και να μειώσουν δαπάνες, αντί να προχωρήσουν στις περιβόητες καταργήσεις των παρασιτικών οργανισμών και υπηρεσιών, καταφεύγουν στα ειωθότα, στις εύκολες για εκείνους λύσεις.
Φόροι, φόροι, παράλογοι φόροι.
Όπως, επί παραδείγματι, εκείνοι που θα επιβληθούν στις ανενεργές ιδιοκτησίες, δηλαδή σ’ εκείνες που δεν αποδίδουν εισόδημα.
Αν αναλογιστεί κάποιος ότι αυτή την περίοδο που τα επιτόκια είναι υψηλότατα, αλλά και η αγορά ακινήτων (παντός είδους) νεκρή, άρα η αξιοποίησή τους ακόμη πιο δύσκολη, το παράλογο της φορολόγησης ανενεργών ιδιοκτησιών γίνεται ακόμη πιο παράλογο.

Την ώρα που όλοι αναζητούν την περιβόητη ανάκαμψη, την φυγή από τα πλοκάμια της ύφεσης, την ανάσα των χιλιάδων χειμαζόμενων νοικοκυριών, επειδή δεν θέλει η κυβέρνηση και οι δογματικοί εταίροι της να μειώσουν Κράτος και δημόσια έξοδα, κάνουν άλλο ένα απεγνωσμένο «ντου» στις τσέπες των Ελλήνων.
Μόνο, που αυτές είναι πλέον άδειες.
Πλήρωναν επί δεκαετίες –και συνεχίζουν να πληρώνουν- για να συντηρούνται το…Κέντρο Ερευνών για θέματα ισότητας….η εταιρεία για την διώρυγα της Κορίνθου….η διεθνής Ακαδημία ελευθερίας…ο οργανισμός αποξήρανσης της  Κωπαϊδας….το Εθνικό ινστιτούτο εργασίας και ανθρώπινου δυναμικού…τον οργανισμό ανέγερσης του μουσείου της Ακρόπολης…το ταμείο χρηματοδοτήσεων δικαστικών κτιρίων… τις χιλιάδες δημοτικές επιχειρήσεις…τις επιδοτήσεις σε συνδικαλιστικούς φορείς (όρα ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ)…






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου