Σάββατο 1 Ιουνίου 2013

Σκυλακάκης και Δράση


Γράφει
ο Νίκος Γ. Σακελλαρόπουλος

Όπως αναμενόταν, εξελέγη σήμερα νέος πρόεδρος στη Δράση,
ο ευρωβουλευτής Θεόδωρος Σκυλακάκης.
Με την ολοκλήρωση της πρώτης συνεδρίασης της νέας Κ.Ε., η Δράση έχει πλέον πρόεδρο, τρεις αντιπροέδρους, γενική γραμματέα και νέα διοικούσα επιτροπή.
Στην σχετική ψηφοφορία, ο Θεόδωρος Σκυλακάκης συγκέντρωσε 70 από τις 100 ψήφους της Κ.Ε, ενώ 22 έλαβε η Αντιγόνη Λυμπεράκη και 8 ο Αλέξανδρος Φιλιππίδης.
Αντιπρόεδροι εξελέγησαν οι Αντιγόνη Λυμπεράκη, Τάσος Αβραντίνης και Στρατής Μούγερ, ενώ στη θέση της
 Γενικής Γραμματέως εξελέγη η Μελίνα Δασκαλάκη.

Μετά το πέρας των διαδικασιών, ο Θόδωρος Σκυλακάκης δήλωσε:
«Η Δράση είναι ένας πολιτικός σχηματισμός με εξαιρετική ποιότητα ανθρώπων και μεγάλη δύναμη ιδεών. Είναι ιδιαίτερη η ευθύνη που αναλαμβάνω. Είμαι σίγουρος ότι όλοι μαζί θα εκφράσουμε μια διαφορετική πρόταση προς την ελληνική κοινωνία. Χρειαζόμαστε σήμερα περισσότερο παρά ποτέ, λιγότερους φόρους και μικρότερο κράτος.
Λιγότερο κομματισμό, χρειαζόμαστε πολίτες, όχι πελάτες.
Χρειαζόμαστε ένα κράτος που θα στηρίζει κοινωνικά αυτούς που βρίσκονται σε απόγνωση και όχι τις κάθε είδους συντεχνίες».

Από την πλευρά του ο ιδρυτής της Δράσης Στέφανος Μάνος, ανέφερε:
«Είναι για μένα ικανοποίηση ότι η Δράση, μετά την αποχώρησή μου, συνεχίζει με αυξανόμενη ορμή το έργο της.
Απέκτησε σήμερα νέο πρόεδρο τον Θόδωρο Σκυλακάκη (παλαιό συνεργάτη μου στους Φιλελεύθερους) και τρεις αντιπροέδρους (Αντιγόνη Λυμπεράκη, Τάσο Αβραντίνη και Στρατή Μούγερ).
Σε όλους εύχομαι καλή επιτυχία.
Είναι η στιγμή κατάλληλη να ευχαριστήσω δημόσια, τον μέχρι σήμερα πρόεδρο Αντύπα Καρίπογλου, που κατηύθυνε τη Δράση στις δύσκολες στιγμές μετά το απογοητευτικό εκλογικό αποτέλεσμα και την αποχώρηση του ιδρυτή της.
Επέτυχε να διευρύνει τη Δράση προσελκύοντας νέους ανθρώπους από όλη την Ελλάδα.
Χάρις σε αυτόν η Δράση είναι πλουσιότερη και πιο σίγουρη για τον εαυτό της.

Ας μου επιτραπούν κάποια σχόλια.
Το πρώτο αφορά τις διαδικασίες.
Τόσο οι προσυνεδριακές, όσο κι αυτές του συνεδρίου, αλλά κι εκείνες της εκλογής προέδρου και λοιπών οργάνων, διεξήχθησαν με υποδειγματικό τρόπο, ειδικά για αστικό κόμμα.
Το δεύτερο αφορά το επίπεδο στελεχών της Δράσης, το οποίο ευρίσκεται πολύ υψηλότερα από τους μέσους όρους των ελληνικών κομμάτων, τόσο σε πολιτική κουλτούρα, όσο και στον τομέα της προσωπικής επαγγελματικής καταξίωσης καθενός. Αυτά τα στοιχεία δεν τα συναντά εύκολα κάποιος στα ελληνικά κόμματα.

Κατά τα λοιπά, θα εκφράσω και πάλι τις επιφυλάξεις μου.
Η εκλογή του Θεόδωρου Σκυλακάκη (Θεόδωρος είναι το όνομά του κι όχι «Θόδωρος» που αναγράφουν στον ιστότοπο της Δράσης), δεν ξέρω κατά πόσο θα βγάλει το κόμμα από τα περιχαρακωμένα όρια συγκεκριμένων περιοχών της Αττικής και της περιφέρειας και θα το καταστήσει ελκυστικό σε περισσότερα τμήματα του πληθυσμού της χώρας.
Θα ήταν ευχής έργο να το καταφέρει, αφού θα ήταν εθνικά χρήσιμο.

Επιπλέον, φρονώ ότι θα ήταν χρήσιμη η παραίτησή του από το Ευρωκοινοβούλιο, όχι μόνο επειδή εκεί βρέθηκε διορισμένος από τη Νέα Δημοκρατία, άρα δεν είναι ηθικά συμβατό να ηγείται ενός πολιτικού κόμματος όταν έχει διοριστεί στην Ευρωβουλή από ένα άλλο, αλλά κι επειδή η Δράση θα κάνει πράξη την αλλαγή του πολιτικού ήθους και σκηνικού που επαγγέλλεται.

Τέλος, είναι άξιος προσοχής ο τρόπος που θα επιχειρήσει ο νέος πρόεδρος της Δράσης, να ισορροπήσει τις διαφορετικές πολιτικές αφετηρίες πολλών στελεχών της.

Η νέα διοικούσα επιτροπή της Δράσης είναι:
Θανάσης Τσιούρας, Γιώργος Καραβανάς, Βασίλης Τσιατσιάμης, Νάσος Χρυσίνας, Σάκης Καζάκης, Μιράντα Ξαφά, Γιώργος Παπαπαύλου, Πάνος Μιχαλόπουλος, Γεωργία Πανοπούλου, Γιάννης Ανδρουλάκης, Γρηγόρης Αρχοντάκης, Φίλιππος Δραγούμης Φίλιππος, Γιάννης Τριανταφύλλου, Κώστας Φωτόπουλος, Τίνα Κολλάρου –Τουπάι, Αρετή Γεωργιλη, Γιάννης Καλαντζάκης, Χάρης Πεϊτσίνης, Ιωάννα Στεφανάκη και Λενιώ Μυριβήλη.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου