Πέμπτη 21 Ιουνίου 2012

Ο Ράπανος κι οι….Αρμαγεδδώνες


Οι περίεργοι τύποι της δραχμολαγνείας, της επιπολαιότητας και του τυχοδιωκτισμού, πριν ακόμη σχηματιστεί κυβέρνηση, πριν καν οριστούν οι νέοι υπουργοί, έβγαλαν ανακοινώσεις και πήραν σβάρνα τα φιλόξενα σε κάθε νοσούντα μαλάκα ΜΜΕ, καταγγέλλοντάς την. Δικαίωμα τους να αυτογελοιοποιούνται. Και δικαίωμα των λογικών να κατανοούν από τι κυκεώνα πέρασαν σύριζα. Σήμερα, μετά τη σίγουρη υπουργοποίηση του Βασίλη Ράπανου στον οικονομικό τομέα, ξεκίνησαν
 νέο γύρο επισκέψεων στα φιλόξενα ΜΜΕ. Κι άρχισαν την επιχείρηση αποδόμησής του πριν καν καθίσει στην καρέκλα.
Άλλος τον αποκαλούσε «Σημιτάνθρωπο», άλλος τον αποκαλούσε «άνθρωπο των Τραπεζών», άλλος τον αποκαλούσε «συστημικό».
Χωρίς να έχουν οι περισσότεροι κανέναν αντίλογο, ούτε από δημοσιογράφους ούτε από τους λοιπούς πανελίστες.
Λες και για να είναι αποδεκτός έπρεπε να ανήκει σε κάποια από τις περιθωριακές συνιστώσες που εξέφραζαν την απομόνωση από την Ευρώπη και την ασυγκράτητη επαναστατική γυμναστική.
Κι όμως ο νέος τσάρος της οικονομίας δεν «πούλησε» ποτέ τις περγαμηνές του.
Όχι μόνο τις επιστημονικές, του ήθους και της εντιμότητας, όχι μόνο ότι από όπου πέρασε άφησε έργο, αλλά κι εκείνη που ελάχιστοι γνωρίζουν.
 Ότι είναι ένας από εκείνους τους Έλληνες που η χούντα άφησε ανεξίτηλα σημάδια στο σώμα και την ψυχή του. Ότι πέρασε τα φοιτητικά του χρόνια στο Γεντί Κουλέ διαβάζοντας σ’ ένα ανήλιαγο κελί. Ότι αυτοδημιούργητος ων, άριστης επιστημονικής κατάρτισης και αναμφισβήτητης αποτελεσματικότητας, αναγνωρίζεται και προκαλεί σεβασμό σε διεθνές επίπεδο.
Κι όμως, αυτός που οι αισχροί λαϊκιστές του πεζοδρομίου και των ΜΜΕ, αποκαλούν «σημιτάνθρωπο» ή «άνθρωπο των τραπεζών», απέχει τόσο από όλους αυτούς τους όψιμους «επαναστάτες» της δεκάρας, με τη λιτή, συνετή και μετρημένη ζωή που επί δεκαετίες έχει επιλέξει.
Αυτοί όμως, παραμένουν στην κοσμάρα τους…
Σταθεροί στον ρόλο Αρμαγεδδώνα που έχουν επιλέξει να πορεύονται.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου