Πέμπτη 7 Ιουνίου 2012

Τα χαστούκια και τα …Καμμένα βούρλα!

Είναι σαφές ότι ημέρα με την ημέρα η πολιτική αντιπαράθεση εκτραχύνεται επικίνδυνα και ουδείς μπορεί να προβλέψει τι μπορεί να συμβεί. Το επεισόδιο με τον βουλευτή της Χρυσής Αυγής Ηλία Κασιδιάρη να αδειάζει ένα ποτήρι νερό στην βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Ρένα Δούρου, να γρονθοκοπεί τη Λιάνα Κανέλλη, τη Λιάνα Κανέλλη να του επιτίθεται πρώτη (όπως φαίνεται στο βίντεο), αλλά και οι βαρύτατοι χαρακτηρισμοί που προηγήθηκαν, καταδεικνύουν ότι έχει χαθεί κάθε ίχνος λογικής και μετριοπαθούς πολιτικής αντιπαράθεσης. Κι όλα αυτά, την
 περίοδο που η Ελλάδα διάγει τις κρισιμότερες στιγμές της σύγχρονης ιστορίας της. 
Το εξίσου ανησυχητικό γεγονός είναι ότι την πράξη του βουλευτή της Χρυσής Αυγής, επιδοκιμάζουν πολίτες στο διαδίκτυο, πολλές σελίδες του οποίου βρίθουν υβριστικών σχολίων εναντίον του ΚΚΕ και του ΣΥΡΙΖΑ. Κάτι που δεν δικαιολογείται από την χρόνια –όπως αναφέρεται – αντίδραση των κομμάτων και των συγκεκριμένων εκπροσώπων τους, σε οποιοδήποτε εγχείρημα της ελληνικής πολιτείας προς άλλες κατευθύνσεις από την βαθειά συντήρησή τους.
Ούτε δικαιολογείται το γεγονός ότι αντικοινοβουλευτισμός έχει αποκτήσει μεγάλα κοινωνικά ερείσματα. Οι «κρεμάλες», τα «Γουδιά», «η κατοχή της χώρας», οι επιθέσεις των «αγανακτισμένων» και οι προπηλακισμοί πολιτικών, αποτελούν σαφή επιβεβαιωτικά γεγονότα ότι το τέρας της πολιτικής βίας έχει μπει για τα καλά στην καθημερινότητα μεγάλου τμήματος του πληθυσμού.
Η βία, είναι βαθύτατο φαινόμενο παρακμής. Όπως και οι επιχειρήσεις συγκεκριμένων κομμάτων προς την κατεύθυνση διαίρεσης της κοινωνίας. Η βία δεν μπορεί να έχει θέση στη δημοκρατία. Δεν μπορεί να υποκαταστήσει καμιά ιδεολογία, κανέναν διάλογο.
Όπως αναμενόταν, το επεισόδιο καταδίκασε σύσσωμη η πολιτική ηγεσία.
Για την ιστορία και τον παραλογισμό της ανακοίνωσης, καταθέτουμε αυτούσια τη δήλωση του προέδρου των Ανεξαρτήτων Ελλήνων Πάνου Καμμένου, συμφώνως με την οποία…για όλα φταίνε οι Σαμαράς και Βενιζέλος (!!!!!):
«Οι νεοναζιστές αποκαλύφθηκαν και στον τηλεοπτικό χρόνο», σημείωσε παρεμβαίνοντας στην εκπομπή του ΑΝΤ1 και πρόσθεσε ότι «πρώτα πρέπει να αντιδράσουν εκείνοι που έδωσαν ψήφο εμπιστοσύνης για να μπουν στη Βουλή οι μπράβοι ναζιστές που υπηρετούν μόνο την αποσταθεροποίηση της χώρας και οδηγούν τη χώρα σε εμφύλια σύρραξη Έχουν την ευθύνη κι εκείνοι που νομιμοποίησαν τους ναζιστές, εκείνοι που υπουργοποίησαν τους ναζιστές με τα τσεκούρια για να στηρίξουν τα μνημόνια και το 4ο Γερμανικό Ράιχ, τους συγκυβερνήτες Βενιζέλο και Σαμαρά».
Τι να πούμε; Καμένα Βούρλα!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου