Τρίτη 5 Ιουνίου 2012

Ο Τσίπρας ΘΑ καταγγείλει το Μνημόνιο, αλλά το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ λέει άλλα….

Μιλώντας στην παρουσίαση του προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ, ο Αλέξης Τσίπρας εξέφρασε πομπωδώς την εξαγγελία περί ακύρωσης του Μνημονίου και των εφαρμοστικών νόμων που το συνοδεύουν.
Το ίδιο κάνουν και τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ (παρεμπιπτόντως κάποιες φάτσες τις έχουν μαζέψει πίσω από τις κουρτίνες της Κουμουνδούρου και εξαφανίστηκαν από τα τηλεοπτικά πάνελ και τα άλλα ΜΜΕ), τα οποία όπου σταθούν κι όπου βρεθούν δεν παραλείπουν να
 φωνάζουν πόσο περήφανα είναι που επιτέλους θα αναγκάσουν τους λοιπούς Ευρωπαίους να «γονατίσουν».
Ανεξαρτήτως του ότι μια καταγγελία της δανειακής σύμβασης θα οδηγήσει την Ελλάδα σε μια κορυφαία τραγωδία, τα δεδομένα στον χώρο του ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι έτσι.
Μπορεί οι φραστικοί βερμπαλισμοί να είναι στην ημερήσια και ... νυκτερινή διάταξη, αλλά
όποιος  διαβάσει προσεκτικά το κείμενο του οικονομικού προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ, θα διαπιστώσει με έκπληξη ότι πουθενά στις 33 σελίδες του δεν αναφέρεται η μονομερής ενέργεια της καταγγελίας του Μνημονίου.
Αντιθέτως, θα διαβάσει συνεχείς αναφορές στην …αναδιαπραγμάτευση.

Άλλωστε, στην παρουσίαση του προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ, ο Γιάννης Δραγασάκης, είχε ουσιαστικά «αδειάσει» τον Αλέξη Τσίπρα.
Συγκεκριμένα, ανέφερε χαρακτηριστικά και επί λέξει:

«Ο Πρόεδρος της Κ.Ο. Αλέξης Τσίπρας παρουσίασε μεγάλο μέρος του οικονομικού προγράμματός μας και κυρίως τη λογική του προγράμματος.
Αυτό επιτρέπει σε μένα να σταθώ σε ορισμένα μόνο σημεία.
Ακούγοντας τον κ. Σαμαρά χθες αλλά και άλλες φορές να διαβάζει μακρούς καταλόγους μέτρων, νιώθω την ανάγκη να εξηγήσω τι εννοούμε εμείς όταν λέμε πρόγραμμα....».

Με αυτό τον τρόπο, έμεινε ένα τεράστιο «κενό», το οποίο ήταν κάθε άλλο παρά τυχαίο.
Δηλαδή, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ να μιλάει για ακύρωση του Μνημονίου κι ο τομεάρχης Οικονομικών να καταθέτει ένα πρόγραμμα στο κείμενο του οποίου δεν αναφέρεται πουθενά η ακύρωση του Μνημονίου και ο ίδιος να μη βγάζει άχνα περί τούτου.

Στο παράρτημα 3, παράγραφος 7, που αφορά στην «αναστολή αποπληρωμής τόκων», αναφέρεται χαρακτηριστικά "μια διαδικασία στην οποία το χρονικό της διάστημα θα είναι προϊόν διαπραγμάτευσης"!

Στο παράρτημα 1, παράγραφος 1, το πρόγραμμα αναφέρει ότι «θα
επιδιωχθεί μέσα από αναδιαπραγμάτευση, όσο διαρκεί η προσπάθεια δημοσιονομικής προσαρμογής, μέρος των πόρων του ΕΣΠΑ να διατεθεί για τη χρηματοδότηση ενός ειδικού προγράμματος καταπολέμησης της ακραίας φτώχειας».

Ακόμη και στο κεφάλαιο Β, στις επανατοποθετήσεις (γιατί χρειάζονται άραγε), αφού αναφέρεται περιγραφή της κρίσης, δεν υπάρχει λέξη για ακύρωση του Μνημονίου.

Ποιος κοροϊδεύει ποιον άραγε;





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου