Δευτέρα 25 Ιουνίου 2012

«Χορεύουν» οι φήμες για τον Βασίλη Ράπανο

Μετά τη ματαίωση της αναχώρησης του Δημήτρη Αβραμόπουλου ως επικεφαλής της εθνικής αντιπροσωπείας στη σύνοδο κορυφής και την τελική εκπροσώπηση της χώρας από τον πρόεδρο της Δημοκρατίας (αφού στη σύσκεψη συμμετέχουν αρχηγοί κρατών), ένα άλλο πρόβλημα δείχνει να μεγεθύνεται και να προκαλεί έντονες ανησυχίες τόσο στο κυβερνητικό στρατόπεδο, όσο και στο σύνολο του πολιτικού κόσμου.
Το πρόβλημα αφορά τον Βασίλη Ράπανο, ο οποίος
 δεν έχει ακόμη ορκιστεί υπουργός Οικονομικών και παραμένει στο νοσοκομείο, απ' όπου μάλλον την Τρίτη θα λάβει εξιτήριο.
Η φημολογία ισχυρίζεται ότι τελικά ο Βασίλης Ράπανος δεν θα αναλάβει το υπουργείο, η δε νοσηλεία του ήταν πρόδαση για να αρνηθεί τελικά το υπουργείο. 
Η αιτία δεν είναι μόνο η επιβαρυμένη υγεία του, αλλά και το γεγονός ότι φέρεται έντονα δυσαρεστημένος  από τη μη συμμετοχή στο οικονομικό επιτελείο ανθρώπων που πολιτικά πρόσωπα του είχαν υποσχεθεί ότι θα είναι μαζί του, όπως οι Γιάννης Στουρναρας και Γιώργος Ζανιάς.
Κυβερνητικοί κύκλοι επιχειρούν να υποβαθμίσουν τις φήμες και διαρρέουν ότι ο Βασίλης Ράπανος δεν έθεσε ποτέ ζήτημα συνεργατών κι οι φήμες αφορούν την υγεία του.
Ωστόσο, η υγεία του Βασίλη Ράπανου και οι περιπέτειές του με τον καρκίνο που επανειλημμένως έχει νικήσει, ήταν γνωστές πριν πει το «ναι» στην ανάληψη της κρίσιμης καρέκλας του υπουργού Οικονομικών.
Ήξερε ότι το συγκεκριμένο υπουργείο έχει τεράστιες υποχρεώσεις, συνεχές άγχος, κούραση και ταξίδια.
Κι αυτό δεν τον είχε εμποδίσει να δώσει καταφατική απάντηση στην πρόταση που του έγινε.
Άρα, κάτι άλλο συμβαίνει.
Κι όσο δεν ξεκαθαρίζεται η κατάσταση και αφήνονται οι φήμες να αιωρούνται και να μεγεθύνονται, τόσο θα ακούγονται όλο και πιο τερατώδη πράγματα.
Όπως, επί παραδείγματι, ότι θα αναλάβει το υπουργείο Οικονομικών ο εκ των αντιπροέδρων της Νέας Δημοκρατίας Σταύρος Δήμας ή άλλος έμπιστος συνεργάτης του Αντώνη Σαμαρά.
Ας τα ξεκαθαρίσουν λοιπόν.
Και πρώτος απ’ όλους ο ίδιος ο Βασίλης Ράπανος. 



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου