Τετάρτη 27 Ιουνίου 2012

Ας ξεκαθαρίσει τα πράγματα με τους πρυτάνεις ο νέος υπουργός Παιδείας


Μέσα στον ορυμαγδό της οικονομικής, πολιτικής και κοινωνικής κρίσης, μέσα στη συνεχή και καθημερινή αβεβαιότητα, λίγοι έχουν πάρει χαμπάρι ότι το ερχόμενο Σαββατοκύριακο είναι προγραμματισμένη η σύνοδος των πρυτανικών αρχών.
Αυτών των αρχών που στην πλειοψηφία τους αρνήθηκαν να εφαρμόσουν το νόμο για την παιδεία, παρ’ ότι ψηφίστηκε από τη μεγάλη πλειοψηφία της βουλής.
Αυτών των αρχών που έχουν
 καταστήσει καρκινοβατούσα και ακίνητη την παιδεία των νεοελλήνων και με καθεστηκυία συντεχνιακή λογική και πρακτικές, ανθίσταται σε οτιδήποτε τους στερεί τα προνόμια που απέκτησαν στους διαδρόμους της εκάστοτε εξουσίας.
Αυτών των αρχών που ανερυθρίαστα δηλώνουν ότι δεν εφαρμόζουν τον μεταρρυθμιστικό νόμο Διαμαντοπούλου (που είχε την απόλυτη αποδοχή της Νέας Δημοκρατίας) επειδή η Ελλάδα είναι κάτι διαφορετικό από άλλες χώρες και άλλα πανεπιστήμια (!!!!) που εφαρμόζουν παραπλήσιους νόμους.
Λες και με τις μέχρι τώρα εργατοπατερικές πρακτικές τους, τους αιώνιους φοιτητές, τα διάφορα άσυλα, τις κομματικές συναλλαγές, την έλλειψη αξιολόγησης, τις βρωμερές συναλλαγές ακόμη και στην εκλογή καθηγητών και πολλά άλλα χαριτωμένα και άκρως αναχρονιστικά, κατέστησαν την ελληνική παιδεία φωτεινό ορόσημο.

Όλοι αυτοί, σήμερα νοιώθουν δικαιωμένοι αφού οι Βενιζέλος και Κουβέλης επέλεξαν έναν της συντεχνίας τους για υφυπουργό Παιδείας!
Προφανώς για να τον επιβραβεύσουν επειδή δίδαξε επί ένα έτος την ανομία.
Πιθανότατα δε, ο νέος υφυπουργός Παιδείας, πρώην πρύτανης του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, θα γνωρίσει την αποθέωση των συναδέλφων του πρυτάνεων, στη σύνοδό τους.

Το ζήτημα, όμως, πέραν της γραφικότητας που προκαλούν οι …αγωνιστικές αντιδράσεις των πρυτάνεων, αφορά πλέον την ίδια την τάξη, την ευνομία.
Θα εφαρμοστεί ο νόμος;
Θα επιβληθεί η ευνομία από την παρούσα κυβέρνηση;
Πολλά λέγονται και περισσότερα ακούγονται περί ….γραμματίων που οφείλονται σε κάποιους.
Αν αληθεύουν θα πρόκειται περί μιας ακόμη αισχρής συναλλαγής του επίσημου κράτους με κάποια συντεχνία.
Κι οφείλει – και μάλιστα αμέσως – ο νέος υπουργός Παιδείας Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος να ξεκαθαρίσει τις προθέσεις της κυβέρνησης.
Ελπίζουμε ότι ο σοβαρός αυτός άνθρωπος να μη προσβληθεί από το μικρόβιο του πολιτικαντισμού.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου