Δευτέρα 11 Ιουλίου 2016

Ο Σάντος και η ανεκδιήγητη ΕΠΟ



Γράφει
ο Νίκος Γ. Σακελλαρόπουλος

Ο Φερνάντο Σάντος ανεβαίνει τα σκαλάκια του παρισινού σταδίου στον δρόμο που οδηγεί από τον αγωνιστικό χώρο προς εκείνον της απονομής του κυπέλλου…
Λίγα λεπτά πριν έχει λήξει η παράταση του τελικού που ανέδειξε την Πορτογαλία νέα πρωταθλήτρια Ευρώπης, για πρώτη φορά στην ιστορία της.
Ξάφνου, μέσα στο πλήθος που τον αποθεώνει, τον αγκαλιάζει και τον φιλά, η τηλεοπτική εικόνα δείχνει κι έναν
αδυνατούλη κύριο να προσπαθεί να κάνει το ίδιο.
Ο Σάντος κοντοστέκεται, δίνει αμήχανα το χέρι στον αδυνατούλη κύριο κι όταν εκείνος προσπαθεί να τον ασπαστεί ο Πορτογάλος τραβιέται και συνεχίζει τον δρόμο του προς τη δόξα.
Ο αδυνατούλης κύριος δεν είναι άλλος από τον νυν πρόεδρο της καταστροφικής και εν πολλαίς αμαρτίαις περιπεσούσης ΕΠΟ.
Ο Γιώργος Γκριτζίκης.
Ο οποίος, μαζί με τον τότε πρόεδρο Γιώργο Σαρρή, έκριναν ότι δεν ήταν κατάλληλος για την εθνική ομάδα ο Σάντος κι ουσιαστικά αμέσως μετά το Μουντιάλ που είχε οδηγήσει την εθνική μας στους 16, δεν του επέτρεψαν καν να επιστρέψει μαζί της στην Ελλάδα!
Η υποκρισία σε όλο της το μεγαλείο.
Όλους αυτούς, ο «Έλληνας» Σάντος τους ξεφτίλισε.
Όχι επειδή κατέκτησε το Euro από το οποίο η εθνική μας ήταν απούσα.
Αλλά επειδή εκατομμύρια  Έλληνες βρήκαν την ευκαιρία να τον αποθεώσουν, όπως έκαναν και μεγάλοι παίκτες με πολλά χιλιόμετρα στο αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα.
Κι επειδή ακόμη κι ο κορυφαίος παίκτης του πλανήτη, ο Ρονάλντο, υποκλίθηκε μπροστά του και από σεβασμό «κατέβασε» το δικό του υπερεγώ και έγινε μέλος αυτής της ομάδας που έγινε η νέα πρωταθλήτρια Ευρώπης.
Τραγική ΕΠΟ! Τραγικοί Έλληνες!
Έδιωξαν τον Σάντος και πήγε και πήρε Euro!
Έδιωξαν και τον αντικαταστάτη του, τον Ρανιέρι, και πήγε και πρωτάθλημα με τον…. Πλατανιά της Αγγλίας!

Να ξεκαθαρίσουμε κάτι. Δεν είμαι –όπως πολλοί άλλοι- εκ των φανατικών υποστηρικτών του Σάντος και του ποδοσφαίρου που παίζουν οι ομάδες του.
Όμως, δεν μπορούμε να μην υποκλιθούμε στην ποδοσφαιρική του ευφυΐα και στον σεβασμό που εμπνέει στους παίκτες, αναγκάζοντάς τους να πίνουν νερό στο όνομά του και να ακολουθούν κατά γράμμα το τακτικά άψογο ποδόσφαιρο που διδάσκει.
Δεν μπορούμε να μην υποκλιθούμε στην αξιοπρέπεια, στην ευγένεια και στο απαράμιλλο ήθος του.
Κι αυτό το τελευταίο το έχουν κατανοήσει καλύτερα τόσο οι ρεπόρτερ της εθνικής ομάδας όσο και οι παλαιότεροι παίκτες της, ειδικά την περίοδο που το σύστημα της διαφθοράς της ΕΠΟ επιχείρησε να αλώσει τα αποδυτήριά της…
Τότε που κάποιοι θέλησαν να κάνουν παραμάγαζο την εθνική ομάδα, που του ζητούσαν να καλεί συγκεκριμένους παίκτες για να αποκτούν μεταπωλητική αξία.
Τότε που μέχρι και σελίδα στο fb έφτιαξαν για να μη παίζει ο Κατσουράνης και να παίζει άλλος παίκτης, ούτως ώστε να μοσχοπουληθεί!
Τότε που για όλοι καταφερόντουσαν στους… Φύσσα και Βόκολο επειδή τάχα μεροληπτούσαν. Μόνο και μόνο επειδή ο Πορτογάλος έλεγε ότι όποιος πειράξει παίκτη ή συνεργάτη του, θα τον αναγκάσει να σηκωθεί και να φύγει…
Τότε που δεν τον ανέβασαν καν στο αεροπλάνο της επιστροφής από τη Βραζιλία, διαδίδοντας ότι ζητά περισσότερα χρήματα για να παραμείνει στην εθνική.
Και ξέροντας ότι εκείνος δεν θα μιλούσε ποτέ δημοσίως από ευγένεια στην εθνική, στην Ελλάδα αλλά και στους παίκτες που συνεργάστηκε τόσα χρόνια…
Μέγα λάθος φίλτατε Φερνάντο. Μέγα…
Δεν μπορούμε να μην υποκλιθούμε και σε κάτι ακόμη:
Στο γεγονός ότι ο Σάντος όπου βρεθεί κι όπου σταθεί, στάζει μέλι για τη χώρα μας!
Κι όσο κι αν οι ομάδες του παίζουν «αντιτουριστικό» και μη ελκυστικό ποδόσφαιρο, δεν μπορούμε παρά να του στείλουμε τα συγχαρητήριά μας…


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου