Πέμπτη 9 Ιουλίου 2015

Η μετασοβιετική λαθροχειρία μας κι ο Γκι Φερχόφσταντ

Γράφει
ο Νίκος Γ. Σακελλαρόπουλος


Δεκαετίες τώρα ζούμε την απόλυτη κυριαρχία της Αριστερής ουτοπίας στον δημόσιο διάλογο.
Η Αριστερά –κατά κύριο λόγο- εχθρός του ορθολογισμού και οδηγός της σοβιετικής αλλά και μετασοβιετικής ουτοπίας, λαθροχειρεί συστηματικά σε ότι έχει να κάνει με τις υπεύθυνες και σοβαρές απαντήσεις που αφορούν πολύπλοκα και κεφαλαιώδη προβλήματα της κοινωνίας και της οικονομίας.
Γράφηκαν τόσοι και τόσοι μύθοι.
Έγιναν συνείδηση στην αμαθή κοινωνία, βωμός στην υπεράσπιση νεκρών ιδεών και αντιλήψεων.
Η κορύφωση αυτών ο κρατισμός.
Μια ολόκληρη κοινωνία, θυσιάζει το
παρόν και το μέλλον της σ’ αυτόν και την προάσπισή του.
Η ελεύθερη αγορά, ο ανταγωνισμός, το κέρδος κατέστησαν περίπου ποινικά αδικήματα.
Ο πολιτικός ρεαλισμός κατασυκοφαντήθηκε και βρίσκεται συνεχώς αμυνόμενος απέναντι στον εθνικολαϊκισμό.
Πολλά εξ όσων ζούμε σήμερα, αποτελούν τα μοιραία επακόλουθα των ψεύτικων λόγων και του εκφασισμού της Αριστερής προπαγάνδας.

Γιατί καταθέτω αυτές τις σκέψεις;
Για τον απλούστατο λόγο ότι εδώ και λίγες ώρες η χώρα ανακάλυψε τον Γκι Φερχόφστατ, τον πρώην πρωθυπουργό (1999-2008) του Βελγίου και ηγέτη της Συμμαχίας Φιλελευθέρων και Δημοκρατών για την Ευρώπη, δηλαδή της τρίτης δύναμης του ευρωκοινοβουλίου.
Ο φιλελεύθερος πολιτικός, έντονα ευρωπαϊστής κι εξόχως φιλέλλην, μ’ έναν καταιγιστικό λόγο στο ευρωκοινοβούλιο, μίλησε εμπεριστατωμένα προς τον Έλληνα πρωθυπουργό ζητώντας του να προχωρήσει στις αναγκαίες μεταρρυθμίσεις και τομές που θα δημιουργήσουν τις προϋποθέσεις ανάπτυξης στη χώρα.
Είναι χαρακτηριστικό, ότι ως μέγιστος γνώστης της ελληνικής ιστορίας, αναφέρθηκε στους Χαρίλαο Τρικούπη και Ελευθέριο Βενιζέλο, ενώ «έδειξε» με απόλυτη σαφήνεια τα «κακά» της μοίρας μας.
Τι είπε ουσιαστικά κι επιγραμματικά ο Φερχόφστατ κι έκανε τον Αλέξη Τσίπρα να αισθανθεί άβολα και ν’ αναγκαστεί να του απαντήσει προσωπικά;
Ιδού:

– Πρέπει να κάνετε μεταρρυθμίσεις
– Μπορώ να έρθω στην Αθήνα και να σας βοηθήσω, αν θέλετε
– Σταματήστε να χρησιμοποιείτε το πελατειακό σύστημα όπως έκανε στο παρελθόν και το ΠΑΣΟΚ
– Μειώστε το κόστος στο Δημόσιο
– Μεταρρυθμίστε τον ιδιωτικό τομέα. Αυτός χρειάζεται τις τράπεζες.
– Προτείνω τη μείωση των προνομίων στη χώρα σας
– Των προνομίων στους εφοπλιστές
– Των προνομίων της Εκκλησίας
– Των προνομίων των ελληνικών κομμάτων
– Των προνομίων των ελληνικών νησιών
– Πήρατε τις εκλογές, πήρατε το δημοψήφισμα, άρα είστε ο μόνος πολιτικός που μπορεί να βάλει ένα τέρμα σε αυτή την κατάσταση
– Έχουμε και εμείς ευθύνη, βέβαια, και θα την εξετάσουμε
– Αλλά πρώτα φέρτε μας τις μεταρρυθμίσεις
– Έχετε μια συγκεκριμένη επιλογή
– Θα μείνετε στην Ιστορία ως ο πολιτικός που από ένα εκλογικό ατύχημα έκανε τον λαό του φτωχότερο ή ως ο πραγματικός επαναστάτης που έβαλε τη χώρα του στο σωστό δρόμο.
– Δείξτε μας τι μπορείτε να κάνετε.
– Δείξτε μας ότι είστε πραγματικός ηγέτης και όχι ένας ψευδοπροφήτης.
– 800.000 δημόσιοι υπάλληλοι υπάρχουν στην Ελλάδα. Ανοίξτε τις αγορές και τα επαγγέλματα για τους νέους. Σας αρέσουν τα προνόμια, ε; Τα κόμματα παίρνουν τόσα χρήματα από τις τράπεζες και είναι χρεοκοπημένα. Βάλτε τα όλα σε ένα πακέτο και είμαι βέβαιος ότι θα μπορέσουμε να βρούμε λύση. Ποτέ στην Ελλάδα δεν υπήρξε πιο ισχυρός πρωθυπουργός. Είστε ο μόνος που μπορείτε να φτιάξετε το σύστημα. Κι εμείς έχουμε ευθύνη. Πρέπει να προχωρήσουμε σε απομείωση του χρέους, αλλά με σειρά. Πρώτα οι μεταρρυθμίσεις. Πώς θέλετε να σας θυμούνται; Σαν ένα προεκλογικό ατύχημα που φτώχυνε την Ελλάδα ή σαν πραγματικό επαναστάτη μεταρρυθμιστή σαν τον Τρικούπη και τον Βενιζέλο (σ.σ.: όχι τον καινούργιο, είπε, τον κανονικό).
– Σωστά λέτε πως οι Έλληνες κατέβαλαν σκληρές προσπάθειες. Αλλά η πολιτική τάξη δεν το έκανε. Είμαι θυμωμένος, γιατί μιλάτε για μεταρρυθμίσεις, αλλά ποτέ δεν τις βλέπουμε. Προχωράμε υπνοβατώντας προς ένα Grexit με τη βοήθεια των ακροδεξιών, ακούστε τους εκεί. Θα έχουμε ένα Grexit. Τον λογαριασμό όμως δεν θα τον πληρώσετε εσείς, αλλά οι Έλληνες πολίτες.
– Αν θέλουμε να αποφύγουμε το Grexit, ο μόνος δρόμος είναι να προχωρήσετε τις επόμενες 48 ώρες με ένα πακέτο μεταρρυθμίσεων. Πρέπει να καταρτίσετε έναν οδικό χάρτη, να καθορίσετε συγκεκριμένες μεταρρυθμίσεις που η Ελλάδα χρειάζεται απεγνωσμένα.
– Είμαι θυμωμένος διότι μιλάτε για μεταρρυθμίσεις αλλά ποτέ δεν είδαμε συγκεκριμένες προτάσεις μεταρρυθμίσεων.
Λόγος μεστός, υπεύθυνος και κυρίως πλήρης ορθολογισμού.
Αυτόν τον λόγο που χθες ανακάλυψε η Ελλάδα, υπήρξαν ουκ ολίγοι (πολιτικό σύστημα, κόμματα, συνδικαλιστές και ΜΜΕ) που μόλις πριν ένα χρόνο αδιαφορούσαν  αν όχι τον «χλεύαζαν», όταν επισκέφθηκε την Ελλάδα στην προεκλογική συγκέντρωση (Θεός να την κάνει) των Γεφυρών.
Μια φούχτα άνθρωποι ήταν δίπλα του, μια φούχτα άνθρωποι άκουγαν τις σκέψεις και τις απόψεις του, μια φούχτα άνθρωποι εντυπωσιάστηκαν από τον καθαρό φιλελεύθερο και μεταρρυθμιστικό του λόγο.
Θυμάμαι πώς όταν πήρα τηλέφωνο κορυφαίο δημοσιογράφο –παρουσιαστή ελληνικού καναλιού - κ των διαμορφωτών της κοινής γνώμης- για να τον προσκαλέσει στην εκπομπή του, έλαβα ως απάντηση ότι …. «τι να μας πει τώρα αυτός ο ανάλγητος νεοφιλελεύθερος;»….
Δυο ημέρες μετά είδα κι άκουσα στην εκπομπή του τον περίφημο κ. Κατρούγκαλο…και τον πάσης οθόνης κ. Ρωμανιά...

Κι όμως ο Γκι Φερχόφσταντ, θεωρείται ο πλέον αφοσιωμένος ευρωπαϊστής, με ξεκάθαρη θέση υπέρ της ομοσπονδιοποίησης της Ευρώπης.
Είναι ο άνθρωπος που προήδρευσε της συνέλευσης που σχεδίασε τη συνθήκη για τη θέσπιση Ευρωπαϊκού Συντάγματος.
Είναι ο άνθρωπος που πάντα εξέφραζε την άποψη ότι το ευρώ θα οδηγούσε την νομισματική πολιτική σε κρίση εξ αιτίας της έλλειψης κοινής κοινωνικοοικονομικής πολιτικής και της έλλειψης μιας αληθινής πολιτικής ένωσης.
Είναι ο άνθρωπος που υπερασπίζεται την άμεση εκλογή του προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής από τους Ευρωπαίους πολίτες.
Είναι ο άνθρωπος που επιχειρηματολογεί συστηματικά υπέρ της δημιουργίας ευρωστρατού, τόσο για ουσιαστικούς λόγους όσο και για οικονομίες κλίμακας σε ευρωπαϊκό επίπεδο.
Είναι ο άνθρωπος που σε συνεργασία με τον Ντανιέλ-Κον –Μπεντίτ των «Πρσίνων», εξέδωσε το περίφημο μανιφέστο «Ξύπνα Ευρώπη»  αναζητώντας τις πραγματικές αιτίες της Ευρωπαϊκής κρίσης χρέους και προτείνοντας την "οικονομική, φορολογική και πολιτική" Ευρωπαϊκή ολοκλήρωση ως τη μόνη βιώσιμη λύση για το μέλλον.

Εμείς τον ανακαλύψαμε τώρα.
Όπως και νάναι, καλώς ήρθες στην ελληνική ζωή φίλτατε Γκι…



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου