Παρασκευή 17 Ιουλίου 2015

Το πόκερ των ψευτών κι η ετοιμασία του τρίτου γύρου

Γράφει
ο Νίκος Γ. Σακελλαρόπουλος


Να θυμίσουμε κάποια εξ όσων έλεγαν ο πρωθυπουργός κι οι παλαβοί συνοδοιπόροι του, λίγο μετά τις εκλογές:

1.      «Επαναφέρω την 13η σύνταξη!» (28.1.2015)
Δημήτρης Στρατούλης
2.       «Στα πρώτα νομοσχέδια του υπουργείου μου η επαναφορά του κατώτατου μισθού!» (28.1.2015), Πάνος Σκουρλέτης
3.      «Επιστρέφουν οι σχολικοί φύλακες και απολυμένοι υπάλληλοι» (28.1.2015)
Τάσος Κουράκης
4.      «Η ιδιωτικοποίηση του ΟΛΠ σταματά εδώ», 28-1-2015
 Θοδωρής Δρίτσας
5.      «Αυξάνονται οι μισθοί! Δεν μας χρειάζεται η άδεια της τρόικας» (28.1.2015)
Νάντια Βαλαβάνη
6.      «Σε ένα μήνα επιστρέφουν στο
Δημόσιο 2.500 έως 3.500 απολυμένοι» (29.1.2015)
Γιώργος Κατρούγκαλος

7.      «Τέλος στην ιδιωτικοποίηση της ΔΕΠΑ» (30.1.2015)
Παναγιώτης Λαφαζάνης
8.      «Καλή όρεξη στην κυρία Μέρκελ, αλλά δε θα φάμε τον ελληνικό λαό!» (31.1.2015)
Νίκος Παππάς
9.      «Οι προκάτοχοί μου επέλεξαν άλλα να λένε προεκλογικά και άλλα να κάνουν μετεκλογικά. Έχασαν τη στήριξη του λαού και έπεσαν. Σκέφτομαι να πρωτοτυπήσω και να μείνω συνεπής στις δεσμεύσεις μου… Εννοούμε αυτά που λέμε, και είμαστε σταθεροί στις απόψεις μας» (31.1.2015)
Αλέξης Τσίπρας
10.  «Σύντομα η συμφωνία που θα λύσει το πρόβλημα μια για πάντα» (2.2.2015)
Γιάννης Βαρουφάκης
11.   «Θα κάνουμε 15 χιλιάδες προσλήψεις!» (3.2.2015)
Γιώργος Κατρούγκαλος
12.   «Είμαστε κυρίαρχη χώρα, θα βάλουμε τέλος στην τρόικα! Εχουμε μια συμφωνία με το λαό μας και θα την τιμήσουμε - Δεν υπάρχει περίπτωση να γυρίσουμε πίσω (5.2.2015)
Αλέξης Τσίπρας
13.  «Το Πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης θα εφαρμοστεί κατά τη διάρκεια της θητείας μας, δεν υπάρχει δρόμος επιστροφής» (8.2.2015)
Δημήτρης Στρατούλης
14.  «Μνημόνια και τρόικα τέλος - Η κυβέρνηση μας δεν εκβιάζεται! Θα εφαρμόσουμε πλήρως το ριζοσπαστικό προοδευτικό πρόγραμμα μας» (10.2.2015)
Παναγιώτης Λαφαζάνης
15.  «Αν μας πουν “όχι” θα πάμε κατευθείαν σε Ρωσία και Κίνα! Έχουμε ήδη “προσφορές”». (10.2.2015)
Νίκος Χουντής
16.  «Δεν υπάρχει περίπτωση να συνεχίσουμε την πολιτική του μνημονίου! Δεν θα παρθούν μέτρα του στυλ mail Χαρδούβελη» (13.2.2015)
Γαβριήλ Σακελλαρίδης

Αυτά και πολλά πολλά άλλα  που αναφέρονται στο περιοδικό Lifo, είναι μερικά μόνο από τα μαργαριτάρια του λαϊκισμού και των παραμυθιών που πουλήθηκαν στην ελληνική κοινωνία.
Μεγάλα λόγια και τεράστια ψέματα, από έναν θίασο άσχετων τυχοδιωκτών που πούλησαν σανό στην ελληνική κοινωνία, η οποία τον κατάπιε αμάσητο.
Κι έχει σημασία ότι όλα είναι εκφρασμένα μετά τις εκλογές.
Από θέσεις ευθύνης.
Δυστυχώς σ’ αυτές κάθισαν άνθρωποι που δεν είχαν καμιά σχέση με την πραγματικότητα.
Ο Αλέξης Τσίπρας, που πέριξ του δικού του εκτροφείου του εξετράφησαν όλοι αυτοί, τους οποίους σε μια κρίση ειλικρίνειας χαρακτήρισε «παλαβούς», μπροστά στον πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Κι επειδή εσχάτως, ακόμη και κάποιοι φιλελεύθεροι εκφράζονται με ύμνους για τον πρωθυπουργό επειδή αποφάσισε να στρίψει τη χώρα την ώρα που ήταν σχεδόν και με τα δυο πόδια στον γκρεμό, ας θυμηθούμε κι άλλα, που μόνο προβληματισμούς μπορούν να προκαλούν, αναφορικά με τους στόχους και τους σκοπούς της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ:
  1. Η σύνθεση του υπουργικού συμβουλίου θυμίζει δεκαπεντεμελές σχολικό συμβούλιο που ετοιμάζεται να καταλάβει την Ευρώπη κι ο καθένας λέει ότι του κατέβει.
  2. Μόλις αναλαμβάνει τη διακυβέρνηση της χώρας, ξεκινά μια ακραία αντιευρωπαϊκή ρητορική. Άλλος υπουργός αποκαλεί τους δανειστές τρομοκράτες, άλλος εγκληματίες, άλλος τους απειλεί ότι θα τους στείλει τους Τζιχαντιστές, άλλος ότι θα κάνει την Ευρώπη Κούγκι…
Δημιουργείται έτσι πλήρης αντίθεση και αντιπεράθεση με εκείνους από τους οποίους ζητά χρήματα.
  1. Αντί να εξομαλύνει τις σχέσεις του τόπου με τους εταίρους και δη με τις μικρές χώρες, επιτρέπει στην ανεκδιήγητη πρόεδρο της Βουλής να συστήσει μια επιτροπή (με κάποιους ξυπόλητους τυχάρπαστους) διεκδίκησης γερμανικών αποζημιώσεων, επιτροπή παράνομου κι επαχθούς χρέους, με απειλές για …κατάσχεση στο ινστιτούτο Γκαίτε.
  2. Επιτρέπει στον μέγιστο τυχοδιώκτη και πολιτικό κλόουν (κατά Ανδρέα Λοβέρδο) υπουργό των Οικονομικών να διαπραγματεύεται με τη λογική της δημιουργικής ασάφειας, χάνοντας πολύτιμο χρόνο, στον οποίο εκτοξεύονται στα ύψη τα ελλείμματα και οι ανάγκες της χώρας.
  3. Τρέχει στη Ρωσία, στη Κίνα, τρέχει εδώ κι εκεί για να βρει χρήματα. Κι όχι μόνο δεν βρίσκει, όχι μόνο όλοι ισχυρίζονται ότι η Ελλάδα πρέπει να τα βρει με τους συμμάχους και πιστωτές της, αλλά γίνεται και περίγελως διεθνώς με τις υποκλίσεις και ρεβεράντζες του Λαφαζάνη σε μεγαλοκαπιταλιστές, όπως ο πρόεδρος της Gasprom.
Ταυτοχρόνως:
  1. Πρώτη ημέρα διακυβέρνησης κι αλλάζει ο διοικητής  της ΕΥΠ!
  2. Ξεκινάει μια άνευ προηγουμένου και άκρως μεθοδευμένη επίθεση εναντίον των ΜΜΕ, τα οποία η πρόεδρος της Βουλής με την ανοχή της κυβέρνησης χαρακτήρισε διαπλεκόμενα με ερπύστριες, ενώ όλα σχεδόν τα στελέχη του ΣΥΡΡΙΖΑ, σε κάθε τηλεοπτική τους εμφάνιση κατακεραύνωναν τα μέσα στα οποία φιλοξενούνταν!
  3. Διορίζεται μέσα στα άγρια μεσάνυκτα η νέα πρόεδρος του Αρείου Πάγου, με «σφαγή» στην ιεραρχία της Δικαιοσύνης.
  4. Ως συνέχεια αυτού, ο υπουργός Άμυνας, παρουσία του πρωθυπουργού, δηλώνει ότι ο στρατός εγγυάται την εσωτερική ασφάλεια της Ελλάδας!
  5. Αμέσως μετά το δημοψήφισμα, αποκαλύπτεται ότι υπήρχε σχέδιο από τον Λαφαζάνη –εν γνώσει του Αλέξη Τσίπρα- για εισβολή στην ΤτΕ, κατάσχεση των αποθεματικών, σύλληψη του Στουρνάρα και κατάσχεση όλων των θυρίδων.
  6. Αποκαλύπτεται ακόμη ότι ο κλόουν (κατά Ανδρέα Λοβέρδο) υπουργός Οικονομικών, προετοίμαζε σχέδιο μετάβασης της χώρας στη δραχμή.
Δηλαδή, σχεδιασμένα όλα.
Ισχυρές δόσεις αντιευρωπαϊσμού προς την κοινωνία, πολιτειακή ανωμαλία, συλλήψεις αντιφρονούντων και χρήση του στρατού για καταστολή αντιδράσεων.
Ο τρίτος γύρος!
Που, κάποια στιγμή θα μάθουμε για ποιον λόγο έκανε πίσω την τελευταία στιγμή ο πρωθυπουργός.
Συνεπώς, είναι παντελώς αβάσιμη η «συμπάθεια» προς το πρόσωπό του.
Πολύ περισσότερο και των δεδομένων της οικονομίας, που μόνο με το άλμα στο κενό –όρα δημοψήφισμα- επιβάρυνε την ελληνική οικονομία κατά 25 δις ευρώ, σε διάστημα μόλις δυο εβδομάδων, συμφώνως με την τελευταία έκθεση του ΔΝΤ.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου