Σάββατο 5 Οκτωβρίου 2013

Στο Καλντερίμι (Νο 39)

Η εβδομαδιαία στήλη με τα πολιτικά και παραπολιτικά σχόλια της εβδομάδος

@ Διάβασα στο διαδίκτυο ανάρτηση του βουλευτή Αχαΐας και προέδρου ενός από τα νεότευκτα προσωπικά κόμματα, Νικολόπουλος το όνομά του, στην οποία ανέφερε –περίπου ως ψόγο- ότι ο Χαράλαμπος Βουρλιώτης, συμμετείχε επί υπουργίας Σταθόπουλου, σε δικαστικές επιτροπές του υπουργείου Δικαιοσύνης.

@ Ο σκοπός του γράφοντος προφανής.
Τα ψηφάκια δεν τα βρίσκει κάποιος μόνο στην εκκλησία, στα μνημόσυνα και τις κηδείες, αλλά και στο ακροδεξιό ακροατήριο της Χρυσής Αυγής.
Όμως, η ανάρτηση του Νικολόπουλου, όπως τόσες και τόσες άλλες, είναι άλλη μια απόδειξη λαϊκισμού.
Τι έγινε, δηλαδή, που ο δικαστικός λειτουργός ήταν σε επιστημονικές επιτροπές του υπουργείου Δικαιοσύνης;
Ήταν ανεπαρκής και του έγινε ρουσφέτι;
Ήταν κάτι άλλο;
Φυσικά, δεν είναι τίποτα.
Απλά ο γνωστός λαϊκιστής Νικολόπουλος, θεωρεί ότι κάθε ένας που δεν προσκυνά τον σωτήρα του ή τα στενά του κομματικά κάστρα, είναι κάτι άλλο…Διαφορετικός!
Ξέρετε πώς λέγετε αυτό, έτσι;

@ Και κάτι ακόμη.
Ο γνωστός Νικολόπουλος δεν ήταν εκείνος που εκείνα τα χρόνια έτρεχε με τους παπάδες κι έλεγε ότι η αφαίρεση του θρησκεύματος από τις ταυτότητες … σημαίνει τον αφελληνισμό του τόπου;
Τόσα χρόνια μετά, δεν βλέπω να έχει επιβεβαιωθεί καμιά από τις προφητείες τους…
Όπως δεν έχει επιβεβαιωθεί και κανενός άλλου βαρεμένου κατοίκου σπηλιών, κατσάβραχων και κρυπτών υπό την γη…

@ Το γεγονός, όμως, ότι ο Χαρ. Βουρλιώτης βρέθηκε σε δικαστικές νομοπαρασκευαστικές επιτροπές του υπουργείου Δικαιοσύνης, δεν αποδεικνύει τίποτα περισσότερο από νομική επάρκεια.
Είναι άδικος οιοσδήποτε λαϊκισμός εναντίον του.
Γιατί, όσοι γνωρίζουν μπορούν να θυμούνται ότι η διαδρομή του αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου είναι κρυστάλλινη και κυρίως έντιμη.
Όσοι γνωρίζουν θυμούνται ότι ο Χαρ. Βουρλιώτης ως εισαγγελέας Πρωτοδικών είχε ερευνήσει το φαγοπότι δισεκατομμυρίων στο σκάνδαλο της Θεσσαλονίκης, ως πολιτιστικής πρωτεύουσας της Ευρώπης, το 1997.

@ Είναι ο δικαστικός λειτουργός που είχε προκαλέσει διεθνείς αντιδράσεις ανεξάρτητων ελεγκτικών οίκων του Εξωτερικού, όπως του Price Water House και άλλων.
Η έρευνά του είχε φτάσει στο «κόκαλο», όταν οι ανώτεροί του, του την αφαίρεσαν και την έδωσαν στον υφιστάμενό και βοηθό του.
Ο Χαρ. Βουρλιώτης, όμως, πρόλαβε και ολοκλήρωσε το πόρισμά του.
Σ’ αυτό κατεγράφησαν απίστευτες διαχειριστικές ατασθαλίες, τόσο από τις δημοτικές αρχές της Θεσσαλονίκης, όσο και από το υπουργείο Πολιτισμού, στο οποίο τότε προΐστατο ο Ευαγγ. Βενιζέλος.
Μεταξύ των άλλων, είχε ανακαλύψει ότι εδόθησαν καταχρηστικά, υπέρογκα χρήματα αναμόρφωσης του κινηματογράφου «Ολύμπιον». Ο οποίος δεν διέθετε καν τίτλους ιδιοκτησίας….

@ Επί υπουργίας Χρυσοχοϊδη στο Δημόσιας Τάξης, είχε γίνει η περίφημη δίκη των 42 ανθρώπων –νονών της νύχτας, στην οποία ήταν εισαγγελέας έδρας.
Τότε είχε σχολιάσει δεικτικά τη συμπεριφορά των κατηγορουμένων στον χώρο του δικαστηρίου.
Τότε, ένας από τους κατηγορούμενους του είχε πει:
-         Άσε μας ήσυχους ρε μαλάκα. Ποιος νομίζεις ότι είσαι; Αφού μας έχεις έτοιμους και κουμπωμένους για φυλάκα…
Ο Χαρ. Βουρλιώτης είχε απαντήσει:
      - Πείτε ότι θέλετε. Εγώ δεν πρόκειται να αδικήσω κανέναν σας.

@ Την ώρα της αγόρευσής του, ζήτησε την απαλλαγή τόσο του υβριστή του, όσο και των περισσοτέρων κατηγορουμένων, επειδή τα στοιχεία δεν ήταν επαρκή.
Κι οι «νονοί» έπαθαν την πλάκα τους!

@ Να σας αποκαλύψω και κάτι άλλο.
Όταν ο Χαρ. Βουρλιώτης βρέθηκε μπροστά στα δυο «βαθειά λαρύγγια» της Χρυσής Αυγής, κατάφερε να ανοίξει τα στόματά τους, χρησιμοποιώντας και «τεχνάσματα» και πειθώ.
Έναν εκ των δυο, λέγεται ότι τον είχε «δέσει» για συμμετοχή σε πολλά αδικήματα, την περίοδο που ήταν ενεργό και υψηλόβαθμο μέλος της Χρυσής Αυγής.
Έγινε, μάλιστα, λόγος και για συμμετοχή σε ανθρωποκτονίες, από τους φακέλους που έστειλε ο Δένδιας.

@ «Η τελειώνουμε εδώ, παίρνεις διαβατήριο με άλλο όνομα και πας στα κομμάτια, ή θα λιώσεις στη φυλακή, όπου θα έχουμε καιρό να τα λέμε μέχρι να ομολογήσεις», λέγεται ότι του είπε…
Και τα άκουσε όλα!

@ Πάμε τώρα στην οικογενειοκρατία της Χρυσής Αυγής.
Η Χρυσή Αυγή και οι βουλευτές της διαθέτουν 26 επιστημονικούς συνεργάτες, που αμείβονται από την Βουλή.
Ποιο είναι το αλλοπρόσαλλο;
Ότι την ώρα που ο Νίκος Μιχαλολιάκος και οι βουλευτές του μορφώματός του κατηγορούσαν τα άλλα κόμματα για προσλήψεις ημετέρων, βόλεμα των συγγενών τους και άλλα παρόμοια ηχηρά, οι ίδιοι είχαν βολέψει συγγενείς και κολλητούς τους.

@ Τους επιστημονικούς συνεργάτες «χρέωσε» στους βουλευτές του ο ίδιος ο αρχηγός της Χρυσής Αυγής.
Κι όπως πλέον σιγά σιγά αποκαλύπτεται, ουδείς βουλευτής είχε δικαίωμα επιλογής συνεργατών.
Οι δυο νομικοί σύμβουλοι της Χρυσής Αυγής, ο Νίκος και ο Γιώργος Μιχαλόλιας, αγαπημένα ανίψια του αρχηγού, τοποθετήθηκαν στα γραφεία των Κασιδιάρη και Μίχου.
Άλλοι δυο επιστημονικοί συνεργάτες που προέρχονται από το στενό περιβάλλον του Νίκου Μιχαλολιάκου, οι Χάρης Χαρογιάννης και Φωτεινή Πατσαλή, είναι τοποθετημένοι στα γραφεία των Κασιδιάρη και Μίχου αντιστοίχως.

@ Η αρτοποιός (διαθέτει 5 φούρνους στους οποίους απασχολεί μόνο Αλβανούς και χρωστά 470 χιλιάδες ευρώ από τις ασφαλιστικές τους εισφορές) Ευγενία Χρήστου, είναι η σύζυγος του «Καιάδα» Γιώργου Γερμενή, τοποθετημένη ως επιστημονικός συνεργάτης του Χρ. Λαγού.
Στον ίδιο βουλευτή έχει τοποθετηθεί ο στενός φίλος του αρχηγού, Νίκος Λεμοντζής, φιλόλογος, υποψήφιος βουλευτής στη Β΄ Αθηνών.

@ Ο πολιτικός μηχανικός Μιχάλης Καρακώστας, εκ των συνιδρυτών της Χρυσής Αυγής, θεωρείται εκ των θεωρητικών της και τοποθετήθηκε επιστημονικός συνεργάτης του Ηλ. Παναγιώταρου.
Στον ίδιο βουλευτή έχει τοποθετηθεί το «μαθηματικό μυαλό» της οργάνωσης, ο Κωνσταντίνος Αλεξανδράκης, που ήταν υποψήφιος βουλευτής στη Βοιωτία.
Αυτά.
Μήνας μπαίνει μήνας βγαίνει, τα διχίλιαρα –παρά κάτι- πέφτουν κανονικά από τη Βουλή.

@ Κυκλοφορεί ευρέως ότι οι ακροάσεις του «κοριού» έχουν καταγράψει σημεία και τέρατα αναφορικά με σχέση της Χρυσής Αυγής με εκπροσώπους ραδιοτηλεοπτικών μέσων.
Κι ότι αυτό που κάνει περισσότερη αίσθηση είναι ότι πολύ ισχυρά οικονομικά ονόματα…χρηματοδοτούσαν την αγορά τηλεοπτικού χρόνου σε κανάλια για λογαριασμό της Χρυσής Αυγής!

@ Κι ο ασπρομάλλης –πολιτικός που πήρε σβάρνα τα κανάλια κι έλεγε ότι η σύλληψη των μελών της Χρυσής Αυγής πάσχει νομικά, δουλεύει για λογαριασμό κάποιου εξ αυτών των παραγόντων.

@ Αίσθηση έκανε στην βρετανική κοινή γνώμη η μετάδοση από το BBC, του τιμοκαταλόγου «υπηρεσιών», συμφώνως με το οποίο μέλη της οργάνωσης αναλάμβαναν διάφορες …δουλειές.
Χαρακτηριστικά αναφέρθηκε ότι για κάψιμο αυτοκινήτου η ταρίφα ήταν χίλια ευρώ.
Για σπάσιμο χεριών ή ποδιών η ταρίφα ήταν στα 300 ευρώ.
Για ξυλοκόπημα του στοχοποιημένου, μέχρι κατάστασης μεταφοράς του σε νοσοκομείο, η ταρίφα ήταν 1.500 ευρώ.

@ Το BBC επικαλείται μαρτυρία πρώην μέλους της Χρυσής Αυγής (γυναίκας) και το θέμα είχε τίτλο «Greece΄s Golden Dawn: Dont say aword or Ill burn you alive».
Δηλαδή, «Μη πεις λέξη διαφορετικά θα σε κάψω ζωντανή»…

@ Το πρώην μέλος της Χρυσής Αυγής, που μίλησε στο BBC, ανέφερε:
«Είχαν κλομπ και ασπίδες. Όλοι στέκονταν προσοχή όταν έμπαινε ο αρχηγός. Και μιλούσαν για το πώς έδερναν ομοφυλόφιλους ή μελαψούς ανθρώπους». Και όπως προσθετει:  «Εγώ δεν ήθελα τίποτα από όλα αυτά και σταμάτησα να επικοινωνώ μαζί τους. Αργότερα ο ίδιος ήρθε στο σπίτι μου και μου είπε να μην πω τίποτα για όλα αυτά γιατί θα με έκαιγε ζωντανή».

@ Σας είπα ότι το ρεπορτάζ έκανε τεράστια αίσθηση στην Βρετανία.
Μίλησαν κι άλλα πρόσωπα, κυρίως αλλοδαποί, που αντιμετώπισαν τα…φιλόξενα αισθήματα των μελών της Χρυσής Αυγής.
Στην Ελλάδα, δεν γνωρίζω αν αναμεταδόθηκε καν.
Άλλωστε, τα ρεπορτάζ που έκαναν αίσθηση στη χώρα μας, ήταν αναφορικά με το τι έφαγαν ή δεν έφαγαν οι συλληφθέντες…
Κι αν είχαν μαζευτεί πενήντα ή εβδομήντα χρυσαυγίτες απέναντι από την ΓΑΔΑ…

@ Νάτοι κι άλλοι υπερπατριώτες.
Με βασική πολιτική καταγωγή το ΠαΣοΚ.
Νέο κόμμα, γεννήθηκε με όνομα «Πατριωτικό Δημοκρατικό και Κοινωνικό Κέντρο», με πρωτοβουλία του γηραιού πρώην αντιπροέδρου της Βουλής Παναγιώτη Κρητικού.
Το καταστατικό του νέου κόμματος περιέφερε στη Βουλή ο γνωστός για τα «φρουτάκια» επί ΠαΣοΚ κι εν συνεχεία βουλευτής του ΛΑΟΣ, Αλέκος Χρυσανθακόπουλος.

@ Μου είπαν ότι ο γηραιός Πειραιώτης Παναγιώτης Κρητικός, δεν έχει διάθεση να είναι πρόεδρος του κόμματος, ούτε να πολιτευθεί.
Αλλά, ισχυρίζεται ότι τις τάξεις του νέου κόμματος πυκνώνουν στελέχη από όλα τα κόμματα, ακόμη και από τη Νέα Δημοκρατία.
Εγώ, πάντως, δεν ξέρω ούτε μισό…

@ Και μια και σας είπα για το νέο κόμμα, να σας πω και για τις συζητήσεις που γίνονται στα παρασκήνια για την παλιννόστηση νέου Δεξιού κόμματος.
Όσοι πρωταγωνιστούν πέριξ του εγχειρήματος, ισχυρίζονται ότι ένα καθαρό Δεξιό και «σκληρό» κοινό, βρίσκεται εκτός Νέας Δημοκρατίας κι είναι «μπετοναρισμένο», πολύ περισσότερο μετά τις αποκαλύψεις που γίνονται για την Χρυσή Αυγή και την προφυλάκιση Μιχαλολιάκου και άλλων βουλευτών της.
Ισχυρίζονται ακόμη ότι αυτό το κοινό δεν μπορεί να γίνει προσεγγίσιμο από το σημερινό πολιτικό σύστημα, άρα θεωρούν ότι ο δρόμος τους είναι ανοιχτός για μια πιο «σοβαρή» Ακροδεξιά, χωρίς έφεση στην ανομία, και παραβατικές πράξεις που είναι ξένες προς τους κώδικες αξιών της βαθύτατης συντήρησης.

@ Το πρώτο από τα ονόματα που έπεσαν στο τραπέζι, είναι και πάλι του στρατηγού Φραγκούλη Φράγκου, που τον θεωρούν νέο…Παπάγο.
Πριν από ένα χρόνο ο στρατηγός είχε διαψεύσει, αλλά σήμερα λένε ότι η νέα πραγματικότητα τον προβληματίζει κι ίσως αναθεωρήσει τη στάση του.
Οι προωθούντες την ιδέα, ισχυρίζονται ότι στην περιοδεία του στρατηγού ανά την Ελλάδα για την παρουσίαση του βιβλίου του (Ποια Τουρκία; Ποιοι Τούρκοι;), έγινε χαμός.
 Για να ισχυροποιήσουν την άποψή τους, χρησιμοποιούν ως παράδειγμα ότι έσπευσαν να τον «αγκαλιάσουν» στη Θεσσαλονίκη οι Άνθιμος, Ψωμιάδης, αλλά και στελέχη της Νέας Δημοκρατίας όπως ο Τσιτουρίδης, Στυλιανίδης.

@ Πού λένε ότι θα στοχεύσουν;
Σε κοινό παλιών νεοδημοκρατών, εκφραστών της Λαϊκής Δεξιάς, αποστράτων, Ακροδεξιών και βασιλικών. Κρατείστε το τελευταίο, θα σας πω περισσότερα πιο κάτω.

@ Οι ίδιοι οι πρωτεργάτες του πιθανού εγχειρήματος, ισχυρίζονται ότι αν δημιουργηθεί ένα τέτοιο κόμμα, θα χωράει μέσα το κόμμα Καμμένου, το κόμμα Ζώη, το κόμμα Νικολόπουλου, ίσως κι ο Καρατζαφέρης….

@ Πάμε τώρα, στους εκ της Λαϊκής Δεξιάς νοσταλγούς της μοναρχίας.
Είναι εκείνοι που πιστεύουν ότι αν δεν ευοδωθεί η «επιχείρηση» αρχηγίας από τον στρατηγό Φράγκο, η καλύτερη λύση είναι ο γιος του τέως μονάρχη Κωνσταντίνου, ο Νικόλαος. Πολύ περισσότερο μετά την φημολογούμενη μόνιμη εγκατάστασή του στην Ελλάδα.

@ Αυτοί οι νοσταλγοί, αναφέρουν και κάτι ακόμη.
Το παράδειγμα του πρώην Μονάρχη της Βουλγαρίας Συμεών, που έφυγε κακής κακώς από τον θρόνο, αλλά επέστρεψε πολλά χρόνια μετά ως πρωθυπουργός!
Λένε, ακόμη, ότι δεν τίθεται θέμα ιεραρχίας στην τ. βασιλική οικογένεια, αφού ο Νικόλαος δεν είναι «διάδοχος», αλλά «πρίγκιπας», άρα ουδέν «μεμπτόν».

@ Πάντως, αυτοί οι νοσταλγοί κι οι άλλοι αποτυχημένοι, οφείλουν να σκεφτούν κάτι ακόμη.
Αν κάνουν αρχηγό τους τον Νικόλαο, με ποιο επίθετο θα τον εμφανίσουν;

@ Πάμε, τώρα σε ένα θέμα που έρπει στα παρασκήνια της Νέας Δημοκρατίας.
Αφορά τις φωτιές που έχουν ανάψει, μετά την υπόθεση της Χρυσής Αυγής.
Αφορμή ήταν οι δηλώσεις Βορίδη, αλλά και η στάση του στην περίφημη σύσκεψη του Μαξίμου, ότι η Χρυσή Αυγή αντιμετωπίζεται με επάρκεια από το Σύνταγμα, που δίνει τη δυνατότητα στην κυβέρνηση να βελτιώσει τη νομοθεσία και να οδηγήσει σε πορεία αυτοδιάλυσης παρόμοια ακραία μορφώματα.
Τι ήταν να το πει;

@ Ο πολύς Πάκης Παυλόπουλος, βγήκε κι είπε ότι δεν μπορεί να τεθεί εκτός νόμου η Χρυσή Αυγή από το Σύνταγμα, λες κι ανακάλυψε την Αμερική.
Άλλα είπε ο Βορίδης, άλλα απάντησε ο Παυλόπουλος.
Όμως, η κόντρα άναψε, όταν άρχισαν οι διαρροές εναντίον του Βορίδη, που ανάφεραν περίπου ότι …είναι ποινικολόγος και δεν ξέρει τι του γίνεται….

@ Ο Βορίδης κρατήθηκε, δεν απάντησε, αλλά η υπόθεση άρχισε να «κτενίζεται» από το Μαξίμου.
Όπου συνειδητοποίησαν ότι στελέχη που ισχυρίζονται ότι εκπροσωπούν την καραμανλική πτέρυγα, πήραν σβάρνα τα ΜΜΕ κι άρχισαν να μιλάνε για…προχειρότητα στις συλλήψεις των μελών της Χρυσής Αυγής και νομικά κενά και άλλα παρόμοια.
Κι όλα αυτά όταν ακόμη κι ο ΣΥΡΙΖΑ έριξε τους τόνους κι έλεγε ότι αναμένει την εξέλιξη της υπόθεσης.

@ Στο Μαξίμου συνειδητοποίησαν και κάτι ακόμη για τον Πάκη.
Ότι ήταν εκ των πρωτεργατών της μη αντικατάστασης του μη επαρκούς αντιρατσιστικού νόμου, επειδή προφανώς ήταν δικό του δημιούργημα…

@ Μήπως, λέω μήπως, πρέπει να συνειδητοποιήσουν και κάτι ακόμη για τον Πάκη;
Ότι με την απίστευτη ανεπάρκειά του στα γεγονότα των Δεκεμβριανών του 2008, έσπρωξε πολλούς συντηρητικούς ψηφοφόρους της Νέας Δημοκρατίας προς τη Χρυσή Αυγή;

@ Ερώτηση: Ως πότε τα φαντάσματα θα ασκούν πολιτική;

@ Μήπως, αυτό σκέφτεται κι ο βουλευτής Γιώργος Βλάχος κι έχει βάλει τα δυνατά του για να γίνει ο εκφραστής και συντονιστής της καραμανλικής ομάδας;

@ Πάντως, τα φαντάσματα δεν δίστασαν να ξεκινήσουν «επιχείρηση» αποδόμησης του Δένδια, επειδή λένε ότι τους …έγραψε στα παλιά του τα παπούτσια και δεν συμμετέχει εδώ και καιρό στις δολοπλοκίες τους, αν και παλιότερα ήταν «δικός» τους.
Τι έκαναν;
Μόλις έγινε γνωστή η μη προφυλάκιση των τριών βουλευτών της Χρυσής Αυγής, τα φαντάσματα άρχισαν να παίρνουν τηλέφωνα σε δημοσιογραφικά γραφεία και να λένε ότι επίκειται παραίτηση του Δένδια, επειδή…δεν είχε δέσει το κατηγορητήριο.
Μαζί με την …παραίτηση Δένδια, έλεγαν ότι θα παραιτηθεί κι ο Αθανασίου.
Μόλις προφυλακίστηκε ο Μιχαλολιάκος, την έκαναν γυριστή, όπως κάνουν εδώ και δεκαετίες…
Λες και δεν τους βλέπουμε, δεν τους ακούμε να λένε μαλακίες αναλόγως με ποιον συναλλάσσονται….

@ Ακούστε τι σοφίστηκε ο Λαφαζάνης για να βγάλει ή να προωθήσει στελέχη της πλατφόρμας του στις αυτοδιοικητικές εκλογές.
Βάζει τις ελεγχόμενες από τον ίδιο τοπικές οργανώσεις ανά την Ελλάδα, να προαναγγέλλουν υποψηφιότητες δημάρχων.
Προεξοφλεί δηλαδή και προκαταλαμβάνει τις αποφάσεις της Κουμουνδούρου.
Έτσι, οι εντεταλμένοι του Τσίπρα για να βρουν υποψηφίους με τα χαρακτηριστικά που επιθυμεί η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ, βρίσκονται μπροστά από τετελεσμένες αποφάσεις.
Και γίνεται της πουτάνας….

@ Μια και ανέφερα την τελευταία φράση, αναρωτιέμαι αν είναι δυνατόν να εμπλέκεται γνωστός –πολύ γνωστός- δημοσιογράφος με πουτάνες…
Εννοώ στο νταβατζηλίκι τους…
Εσείς τι λέτε; Είναι;

@ Το ένα φέρνει το άλλο…
Είπα για δημοσιογράφο και θυμήθηκα κάτι που μου είπε στενός συνεργάτης του Παντελή Καψή.
Ότι, δηλαδή, έχει πολλά παράπονα από την κυβέρνηση, που δεν κάνει τίποτα για να εκκενώσει το κτίριο της ΕΡΤ στην Αγία Παρασκευή.
Κι αν δεν γίνει αυτό –και μάλιστα αμέσως- ελλοχεύει ο κίνδυνος να μην είναι έτοιμη η Δημόσια Τηλεόραση να ανταποκριθεί στις ανάγκες κάλυψης της ελληνικής προεδρίας από την 1η Ιανουαρίου.

@ Παίζει και μάλιστα πολύ σοβαρά το ενδεχόμενο να είναι υποψήφιος περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδος, ο Κώστας Μπακογιάννης.
Στη Συγγρού, μου είπαν, ότι το καλοβλέπουν.
Για να δούμε τι θα δούμε και τι θ’ ακούσουμε.

@ Τα έχω πάρει στο κρανίο –που λέει εσχάτως κι η επτάχρονη κόρη μου-  με τον Γιάννη Σγουρό.
Που με περηφάνια ανακοίνωσε ότι θα δώσει η περιφέρεια 7 εκατομμύρια ευρώ, για να ανακαινιστεί η θρυλική βαζελινόμαντρα.
Προφανώς ως συνέχεια - ανταπόδοση των 20 εκατομμυρίων που θα δώσει στην Κούλα για το δικό της γήπεδο.
Είναι κι άλλα.
Ο Σγουρός δίνει 17,5 εκ. ευρώ για το γήπεδο μπάσκετ του Πανιωνίου, 2,5 εκ. για το Παπαστράτειο στον Πειραιά, κι άλλα 5 εκ. για άλλους αθλητικούς χώρους….
Ούτε ο Άραβας του Τσάκα να ήταν!

@ Την ίδια στιγμή, κόσμος και κοσμάκης πεινάει.
Την ίδια στιγμή αναζητούνται λύσεις για το «κενό» του προϋπολογισμού τα επόμενα δυο χρόνια.
Την ίδια στιγμή ψάχνουμε λύσεις για τα ελλείμματα και το χρέος!
Χοντρό φάουλ!
Ας τα δώσουν οι Μελισσανίδης και Αλαφούζος.
Σε τελική ανάλυση, πήραν τις ομάδες χωρίς χρήματα.
Σε τελική ανάλυση, δεν μπορώ εγώ κι ο κάθε εγώ να υφίσταμαι την ανελέητη φοροεπιδρομή για να πηγαίνουν τα χρήματα στην Πανάθα, στη Κούλα και σε όποιον άλλον δεν κατανοεί ότι ζούμε σε μια υπερχρεωμένη χώρα
Χοντρό φάουλ!
Κι επειδή έρχονται οι Περιφερειακές εκλογές μοιάζει με πολιτική αγυρτία!

@ Οι ειδήσεις του Mega φαίνεται ότι κερδίζουν την μάχη της ενημέρωσης και αυτή τη χρονιά.
Οι πίνακες τηλεθέασης για τον μήνα Σεπτέμβριο, που ανακοινώθηκαν προχθές, δείχνουν την ξεκάθαρη υπεροχή του δελτίου ειδήσεων του Mega (24,7% Μ.Ο. τηλεθέασης, που μεταφράζεται σε 635 χιλιάδες θεατές).
Την έκπληξη δείχνει να κάνει ο ALPHA που βρίσκεται στη δεύτερη θέση (20,7% Μ.Ο., που μεταφράζεται σε 422 χιλιάδες θεατές), ενώ ακολουθεί το δελτίο του ΑΝΤ1 (19,8 % Μ.Ο.).
Το δελτίου ειδήσεων του Star, στο οποίο επενδύθηκαν πάμπολλες προσδοκίες από το βαρύ πυροβολικό που συγκέντρωσε, ακολουθεί αγκομαχώντας στην τέταρτη θέση (16,2% Μ.Ο. τηλεθέασης), ενώ στην πέμπτη θέση βρίσκεται το δελτίο του Skai (14% Μ.Ο. τηλεθέασης).
Τέλος, στην τελευταία θέση τηλεθεάσεων βρίσκεται η Δημόσια Τηλεόραση (6,3% Μ.Ο. τηλεθέασης).

@ Σκέφτομαι ότι δεν βλέπουν το δελτίο της Δημόσιας Τηλεόρασης, ούτε καν εκείνοι –οι αμέτρητοι- που έκλαιγαν όταν έκλεισε η ΕΡΤ, ισχυριζόμενοι ότι στερούνται την ενημέρωση…
Αν έχω άδικο, εδώ είμαστε να το συζητήσουμε.

@ Είπαμε το ένα φέρνει το άλλο.
Έμαθα ότι η έρευνα του ΕΣΡ για την πώληση του «902», βγάζει και νέο μέτοχο στην «Ραδιοτηλεοπτική».
Το Σεραφείμ Φυντανίδη, που εκτός από μέλος του διοικητικού συμβουλίου εμφανίζεται και μέτοχος σε offshore εταιρεία που εμπλέκεται στην απόκτηση μετοχών του «902» από το ΚΚΕ.

@ Η συγκεκριμένη έρευνα δείχνει ότι υπάρχει κι άλλη offshore πίσω από την πρώτη (Naloita Ventures Ltd – Παρθένοι νήσοι) που ελέγχει την Α- Orizon media Ltd), μέτοχο κατά 100% της «Ραδιοτηλεοπτικής».
Η οποία «Ραδιοτηλεοπτική», έχει στην ιδιοκτησία της τόσο το E Channel, όσο και τον «902 Αριστερά στα Fm.
Πάντως, λέγεται ότι το ΕΣΡ χάνει τα ίχνη των offshore.
Δεν έχει δυνατότητα να τα ακολουθήσει και αναμένεται να καλέσει τα μέλη του Δ.Σ. της «Ραδιοτηλεοπτικής» για να δώσουν διευκρινήσεις.

@ Άμα βγάλουν άκρη εγώ θα φωνάξω ..ζήτω ο γαύρος!

 @ Η φοροεπιδρομή κατά των Ελλήνων –δικαίων και αδίκων – θα φέρει ως φαίνεται το πολυπόθητο πρωτογενές πλεόνασμα, που μπορεί να αλλάζει κάποια πράγματα ως προς το «φαίνεσθαι», αλλά δεν τα αλλάζει στην ουσία.
Έστω, λοιπόν, ότι φτάνουμε στο πρωτογενές πλεόνασμα.
Και μετά; Τι θα αλλάξει;
Το Κράτος ουσιαστικά παραμένει ανέγγιχτο και συνεχίζει να παράγει ελλείμματα. Πώς θα συντηρείται;
Έχουμε κάνει κάτι για την αναγκαία αλλαγή του παραγωγικού τομέα της οικονομίας μας;
Φρονώ ότι δεν έχουμε κάνει το παραμικρό….

@ Οι Έλληνες, για να συντηρήσουν αυτό το Κράτος –τέρας έχουν υποστεί τα πάνδεινα.
Μειώσεις μισθών, συντάξεων, εξαθλίωση του κοινωνικού τομέα, ανεργία, αδυναμία πολλών νοικοκυριών να εξασφαλίζουν τα προς το ζην.
Κι όμως, όλοι αυτοί θα συνεχίζουν να υφίστανται την φοροεπιδρομή, για να συντηρούν το σάπιο. Το παρασιτικό. Το αναποτελεσματικό κι αντιπαραγωγικό Κράτος.

@ Δεν πρέπει να λησμονούμε ότι μπορεί στη χώρα μας να μην έγινε «κούρεμα» καταθέσεων, αλλά ουσιαστικά έγινε ένα τεράστιο αντίστοιχο με τις μειώσεις των μισθών, των συντάξεων αλλά και την κατεύθυνση μεγάλου μέρους των καταθέσεων στα δημόσια ταμεία ως φορολογία.
Κι επειδή δεν υπάρχουν άλλοι τρόποι επιβίωσης αυτού του υπερτροφικού Κράτους πλην της φορολογίας (ας μη συζητάμε πάλι για δανεικά), πρέπει να ξέρουμε όλοι ότι αυτό θα συνεχίζει να «πίνει το αίμα της κοινωνίας»…

@ Και για μα λέτε ότι λέω ή γράφω με βάση τις ιδεολογικές μου αγκυλώσεις και τα «πιστεύω» μου για βαθύτατες μεταρρυθμίσεις, σας λέω τούτο.
Ότι δεν μπορεί οι εργαζόμενοι στον ιδιωτικό τομέα (υπολογίζονται σε 2 εκατομμύρια ανθρώπους), να συντηρούν με τους φόρους και τις εισφορές τους, 2,7 εκ. συνταξιούχους, μισθούς 650 χιλ. δημοσίων υπαλλήλων, επιδόματα ανέργων, επιδοτήσεις ΔΕΚΟ και το κοινωνικό Κράτος.
Δεν μπορεί! Δεν βγαίνει! Δεν χρειάζεται να είσαι οικονομολόγος για να το καταλάβεις….

@ Άκουσα προσφάτως τον Παναγιώτη Γεννηματά να μιλάει για την οικονομία σε τηλεοπτική εκπομπή.
Μελαγχόλησα.
Άλλος ένας εκ των πιο σημαντικών Ελλήνων, με πανευρωπαϊκή αναγνώριση, που είναι εκτός πολιτικής.
Πόσο γελοίοι μπορεί να είμαστε;

@ Αυτά και για σήμερα.
Το επόμενο Σάββατο νεότερα κι ίσως περισσότερα.
Τα δέοντα όπου δει.
Χαιρετώ σας….





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου