Παρασκευή 17 Μαΐου 2013

Λίγο χαρτί υγείας ρε παιδιά…

Η είδηση και οι φωτογραφίες που κάνουν τον γύρο του κόσμου, με τις ουρές ανθρώπων να αναζητούν …χαρτί υγείας στη Βενεζουέλα, ασφαλώς θα προκαλεί μαχαιριά στην καρδιά του Αλέξη Τσίπρα και των συντρόφων του στην αξιωματική αντιπολίτευση και όχι μόνο.
Τη Βενεζουέλα του μακαρίτη συντρόφου Τσάβες δεν μας έφερναν ως παράδειγμα χώρας που αναπτύσσεται χωρίς
 δεσμεύσεις και «μπότες κατακτητών»;
Τη Βενεζουέλα δεν μας έλεγαν για πρότυπο κράτος;
Τη Βενεζουέλα δεν μας θύμιζαν κάθε λίγο και λιγάκι για τη δύναμή της να ανθίσταται στον επάρατο… καπιταλισμό και τις… δυνάμεις της αντίδρασης;
Εκεί, λοιπόν, μετά το γάλα, το βούτυρο, τον καφέ και το ταπεινό καλαμποκάλευρο, έγινε άφαντο από τα ράφια των καταστημάτων και το χαρτί υγείας, ενώ ήδη παρουσιάζονται σοβαρότατες ελλείψεις στα φάρμακα, στα σαπούνια, στο ρύζι, στο μαγειρικό λάδι και πολλά άλλα είδη πρώτης ανάγκης.
Η επανάσταση –πρότυπο εναντίον του παγκόσμιου καπιταλισμού, όπως μας έλεγαν και μας λένε οι θαυμαστές της, φυτοζωεί και φυσικά κατηγορεί την αντιπολίτευση ότι…προκαλεί τις ελλείψεις αγαθών.
Η δε έλλειψη ξένου συναλλάγματος, που στην ουσία είναι η αιτία των ελλείψεων, έχει οδηγήσει τις βιομηχανικές μονάδες της χώρας είτε σε αναστολή της λειτουργίας τους είτε σε καθεστώς υπολειτουργίας.
Οι κρατικά ελεγχόμενες τιμές κάτω του κόστους, έχουν οδηγήσει σε τεράστια ελλείμματα την Βενεζουέλα, κάτι που άλλωστε έγινε και στην τέως Σοβιετική Ένωση με την κατάρρευσή της, ενώ ο πληθωρισμός έχει αγγίξει το 30% και διαγράφει συνεχείς ανοδικές τάσεις.
Κι όλα αυτά σε μια χώρα που διαθέτει και χρησιμοποιεί κοιτάσματα πετρελαίου.

Είναι απορίας άξιο να ακούσουμε τι έχουν να πουν οι λάτρεις του μακαρίτη Τσάβες, και του διαδόχου του Μαδούρο…
Τελικά, νομίζουμε ότι έφτασε η ώρα να σταματήσουν τα παιγνίδια.
Όσα συμβαίνουν σε Κύπρο, Αργεντινή, Βενεζουέλα κλπ είναι το καλύτερο μάθημα για τους Έλληνες.
Θα μπορούσε να ήταν και για την αντιπολίτευση, αλλά με κλεισμένα τα ώτα της από τις φωνές του λαϊκισμού δεν της είναι εύκολο…





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου