Τετάρτη 6 Απριλίου 2011

Αυτά που ξεχνά ο Νότης Μηταράκης!

Η επίθεση που εξαπέλυσε ο κουμπάρος του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας Αντώνη Σαμαρά, εναντίον της κυβέρνησης Καραμανλή, ασφαλώς δεν ήταν τυχαία.
Επί μεγάλο χρονικό διάστημα, κύκλοι και παρατρεχάμενοι της Λεωφόρου Συγγρού, άλλοι με κομματική ιδιότητα κι άλλοι νεότευκτοι μουσαφίρηδες, επιχειρούν
 συνεχώς να μειώνουν τον τέως πρωθυπουργό.
Είπε, λοιπόν, ο αντιπρόεδρος (κατά το βιογραφικό του) της Ένωσης Ελλήνων Τραπεζιτών της Μεγάλης Βρετανίας, ότι «οι κυβερνήσεις του Κώστα Καραμανλή δεν προετοίμασαν σωστά την χώρα για την επερχόμενη κρίση…».

Λησμονεί, όμως, κάποια ουσιαστικά γεγονότα.

Κατ’ αρχάς, όλο τι φθινόπωρο του 2008, όταν ο ίδιος συναγελάζετο με τους τραπεζίτες στην Αγγλία, η κυβέρνηση του Κώστα Καραμανλή χειμαζόταν από απίστευτη σκανδαλολογία, η οποία αμέσως μετά την «πτώση» της… υποχώρησε …αστραπιαία.
Ο Κώστας Καραμανλής, όμως, είναι δεδομένο ότι αντιμετώπιζε την διεθνή οικονομική κρίση.
Δανειζόταν από την αρχή της χρονιάς όσα χρειαζόταν ο τόπος, είχε να πληρώνει τα τεράστια τοκοχρεολύσια των δανείων του ΠαΣοΚ, ενώ με συνεχείς παρεμβάσεις του ενημέρωνε τους πολίτες για την επερχόμενη σφοδρή κρίση.

Αντ’ αυτών, εδώ στο εσωτερικό της Μπανανίας, τα ΜΜΕ, ο Γιώργος Παπανδρέου και το ΠαΣοΚ, μας λιβάνιζαν από το πρωί μέχρι το βράδυ με το Βατοπέδι, ενώ οι παραπολιτικές στήλες των εφημερίδων που πρόσκεινται στο νυν κυβερνών κόμμα, με παραπολιτικά και άλλα δημοσιεύματα, δημιουργούσαν κλίμα για το…πόσο τεμπέλης είναι ο Κώστας Καραμανλής!

Ο τέως πρωθυπουργός, βλέποντας την κρίση που έρχεται, έκανε κάτι που δεν είχε τολμήσει να κάνει κανένας άλλος Ευρωπαίος ηγέτης.
Ανακοίνωσε, ότι η χώρα εγγυάται τις καταθέσεις!
Η εσωτερική οικονομία ηρέμησε, το χρηματιστήριο έκανε άλματα και αποκαταστάθηκε το κλίμα ηρεμίας στην αγορά.
Αυτό, προφανώς, δεν το αντελήφθη στην Αγγλία, ο Νότης Μηταράκης.

Απλά θυμίζουμε, ότι την απόφαση αυτή του Καραμανλή, την επέκρινε με διαρροές η Ε.Ε., ενώ οι Φαϊνάνιαλ Τάιμς έβγαλαν δριμύτατο πρωτοσέλιδο.
Ο Καραμανλής δεν αντέδρασε.
Όμως, τρεις ημέρες μετά, η Μέρκελ ανακοίνωσε κι εκείνη ότι η γερμανική κυβέρνηση αποφάσισε να εγγυηθεί τις τραπεζικές καταθέσεις.
Μια εβδομάδα μετά, όσοι διέρρεαν επικρίσεις εναντίον του Καραμανλή, έκαναν το ίδιο!
Σχεδόν όλες οι οι ευρωπαϊκές χώρες ανακοίνωσαν το ίδιο!
Μέχρι και η Νέα Ζηλανδία εγγυήθηκε τις καταθέσεις.
Έκανε κι άλλα ο Καραμανλής.
Χωρίς φαμφάρες, ούτε με …πιστόλια στο τραπέζι.
Χωρίς να γυρίζει από χώρα σε χώρα και να δυσφημίζει την πατρίδα του.
Μίλησε ξεκάθαρα στον ελληνικό λαό, μίλησε για μη αυξήσεις και άλλα μέτρα, την ώρα που ο αντίπαλός του φώναζε ότι …λεφτά υπάρχουν!
Και, πάνω απ’ όλα, έκανε πολυδιάστατη εξωτερική πολιτική, γεγονός που ενόχλησε τους …συμμάχους.
Πάντως, επί των ημερών του, οι Τούρκοι δεν έλεγαν ότι το Καστελόριζο….ανήκει στην Μεσόγειο….

Τέλος, πρέπει να κάνουμε κάποιες παρατηρήσεις:
1. Αν, ο αναπληρωτής τομεάρχης Οικονομικών της Νέας Δημοκρατίας και κουμπάρος του Αντώνη Σαμαρά, εργαζόταν ως οικονομικός αναλυτής στην Αγγλία , όπως λέει το βιογραφικό του, είναι απορίας άξιο ότι δεν είχε διαβάσει στους Φαινάνσιαλ Τάιμς το προαναφερθέν πρωτοσέλιδο και δεν αντελήφθη ότι  όλες οι ευρωπαϊκές κυβερνήσεις ακολούθησαν την πολιτική Καραμανλή στην εγγύηση καταθέσεων.
Αν, δεν ήταν στην Αγγλία και ήταν εδώ, τότε μάλλον είχε την προσοχή του στο τι μετέδιδαν τα ελληνικά κανάλια για την… υπόθεση Βατοπεδίου και Ζαχόπουλου και…μοιραία έχασε την μπάλα...Όσο κι αν, κάτι τέτοιο, είναι λυπηρό για ένα νέο πολιτικό, οφείλουμε να συγχωρήσουμε την άγνοιά του. Πολύ περισσότερο, αφού τότε δεν είχε ιδιαίτερη σχέση με τη Νέα Δημοκρατία.
2. Επιπλέον, είναι περίεργο ότι ο νυν αναπληρωτής τομεάρχης Οικονομικών της Νέας Δημοκρατίας, δεν θυμάται ότι, τότε, ο Γιώργος Παπανδρέου υποστήριζε σε όλους τους τόνους ότι «δεν υπάρχει κρίση» και ότι ο Καραμανλής επικαλείται «δήθεν οικονομική κρίση» για να αποσπάσει τους πολίτες από τα «σοβαρά σκάνδαλα»…
3. Ο συνεργάτης και κουμπάρος του Αντώνη Σαμαρά, απών απ’ όσο ισχυρίζονται μέλη και στελέχη της Νέας Δημοκρατίας απ’ όλους τους αγώνες της παράταξης,  λέει λίγο πολύ: «τι να σου κάνει ο Παπανδρέου αφού ο Καραμανλής δεν προετοίμασε τη χώρα για την κρίση…».
Δηλαδή, στην προσπάθεια της Συγγρού και συγκεκριμένων κύκλων να μειώσουν τον Καραμανλή και την κυβέρνησή του, φτάνουν στο σημείο να  στηρίζουν ανοιχτά τον πρωθυπουργό! Όποιος ανοίξει ένα λεξικό, θα δει ότι αυτό δεν χαρακτηρίζεται αντιπολίτευση, αλλά συμπολίτευση…
4. Οι ντιντήδες…παρεπιδημούν παντού!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου